22427
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Count Adyn
    Ha cserélnék őket én benne lennék :D BB vel azért szopás ellenük nagyon, gyakorlatilag semmit nem tudsz csinalni ha 5,9m en uszkal korülötted és csipked:D
  • Caliph
    hát akárki akármit mond,fun a tengeralattjáró. egy hiba és neked annyi :D sokkal jobban beleillik a játékba sztem mint a cv.
  • lonvard
    Tier 3 Fusilier, francia romboló HE lőszerrel citadellát lőtt egy cirkálónak. :D
  • lonvard
    Kageróval 40,7% a winrate 54 csata után, és 27 000 átlagsebzés. :D

Hát igen szóval torpedóval operáló rombolóval szerintem nehéz stabil teljesítményt nyújtani, mert nem az van, hogy ágyúval lövöldözöm akármilyen távra és mindig van sebzés, hanem be kell cserkészni a vadat, és vagy sikerül, vagy nem. Van hogy 90 000 sebzés, van hogy szétlőnek 2 perc után a körben. Mondjuk Mutsukival 193 csatám van és 51% fölött vagyok. Eh, mindegy, megideologizáltam mért vagyok béna kageróval.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.18. 22:45:50
  • lonvard
    Mióta odafigyelek mennyit sebzek, elkezdett bosszantani a dolog. Ez miattatok van! Olyan önfeledten játszottam korábban, leszartam mindent, most meg teljesíteni akarom a 33 000 sebzést minimum. Megfigyelésem szerint ennél a hajónál olyankor nem jön össze, ha nem találkozom elég hajóval, és/vagy gyorsan vége a csatának valami miatt. Ha nagy a csata és szarrá lőnek és veszítünk, akkor mindig jó a sebzésem. Ha nagyon nyerünk, akkor lófasz. Persze annak is örülök ha nyerünk, mert már ezt is nézem. Ez is miattatok van. 188 csata után 56,7-nél járok, az átlagsebzés felment 32880-ra. Tudatosan játszom látjátok! Én leszek az új szuperunikum! :DD
  • Count Adyn
    jaaa az meg aslain modpackban van, nem kell kinezni minimapre célzaskor lustaknak :) Radio location ív meg ugyanaz, csak akozepere rajzoltak egy nyilat:D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2020.04.18. 11:22:03
  • Gyuszopapa
    A hajó beforgatási szög etc,etc,.
    Igen a csak a játékban nem jelzi ki ilyen pontosan mert csak egy ív van.

Utoljára szerkesztette: Gyuszopapa, 2020.04.18. 11:18:07
  • Count Adyn
    Radio locationra gondolsz ami 4 pontos kapitány skill? :D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2020.04.18. 10:32:11
  • carp3tm0nster
    Ez a Venezia is beteg :) Egyszer GK-ban csücsülve oldalról kaptam tőle egy 12k-s puszit, csak pislogtam.
    Szép meccs amúgy, gratula!
  • asolyom
    Melyik modra gondolsz?
  • Gyuszopapa
    Ez az irányjelző mód meg még más is nem tiltott itt a WOWS-ban.A hasonló már tiltva van a WOT-ban.
  • lonvard
    Grat. :) Nekem upswingem van jó ideje, nehezen tudunk veszíteni. Vannak ilyen nagy pillanatok, hogy ugye nincs csapat, de azért 3 csatahajóval meg a graffal együtt mozogva hátrálunk 3 másik csatahajó elől, mindegyikünk egy csatahajót lő, amikor elpusztul, akkor felröppen a parancs, hogy teljes fordulat, fordul az egész flotta, és nekiesik a maradék két hajónak. Na az már olyan volt, mint egy hajócsata. :)
  • Count Adyn
    Megtaláltam a lelkitársam a Venezia személyében 5 perc alatt Kraken + epic torpedokikerülés :D
  • asolyom
    Ez a fun, amúgy mint CV nagyon gyenge.
  • Caliph
    egy kis fun a graf zeppelinnel :D

• asolyom
    Csapat ellen nincs orvosság. Most mentem egy csatát a Hakuryuval, 166k sebzés, 2 süllyesztés, 205k spot sebzés, és persze DEFEAT.
  • lonvard
    Jaaaj, félek ettől.
  • Caliph
    hétvégén mindenkit felengednek a teszt szeróra akik kíváncsiak a tengeralattjárókra

info
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.16. 18:48:10
  • lonvard
    Közben Graffal mentem egy kört, berakott 8-as tierben, elég sok 6-os hajóval, szóval tök jó volt. Edinburghval vívtam párbajt, 8-as brit cirkáló. Bátran lődözött 10 km-ről, aztán oldalát mutatta, és akkor kapta a citadellát. Nincs gyönyörűségesebb, mint 6-os cirkálóként 8-as cirkálónak citkót adni. :) Aztán vesztettünk. A részletekbe nem avatlak be titeket. :D 1. helyen egy 6-os Bayern zárt nálunk, második helyen meg én a 6-os Graffal, szóval hát a 8-as részlegünk az leszerepelt. :D
  • asolyom
    A baj többnyire ott szokott lenni, amikor mindenkinek tele a gatya, és senki nem mer foglalni akkor sem, amikor már bőven lehetne. Láttam már olyat, hogy 5 hajónk állt a kör mellett, és nem mert senki bemenni, mert 1 db Shimakazet láttak ott, miközben a CV már felderítette, hogy az ellenfél 8-10 hajója a térkép mások oldalán van.
  • lonvard
    Jah, nem kell megőrülni a körfoglalástól. Csomó vesztes helyzetbe kavartam magam azzal, hogy bementem, mer úgymond csapatérdek. Csak az nem csapatérdek, hogy 3 perc után szét vagyok lőve. CV-sek is a rombolókra vannak rátanítva. Van olyan szitu, amikor lehet menni foglalni, szerintem a kör környékén kell lézengeni, megnézve hogy hogy alakul a helyzet, de nem úgy, hogy benne vagyunk a CV útvonalában, meg semmi légitámogatás, meg azért vagyunk ott, hogy a CV-s könnyű célpontot találjon. Ha a CV a másik oldalon van, és ezen az oldalon meg pár hajó lézeng csak, akkor lehet foglalni, különben meg ki kell várni a kedvező pillanatot.

Köszi az infót, akkor kiképzek egy szűz francia kapitányt.
  • asolyom
    Nem tudsz nemzetiséget váltani. Az egyetlen olyan kapitány, akinek két nemzetisége (amerikai, orosz) van az Ovechkin volt. Őt szovjet, és amerikai hajóba is rakhattad. Legalább is én nem emlékszem másik ilyen kapitányra.

Ami a francia rombolókat illeti, rájöttem, hogy eddig rosszul használtam őket. Valójában a meccs elején inkább cirkálóként kell használni. Az esetek döntő többségében nem lehet vele bázist foglalni, mert rossz az álcája, és ha pedig van CV, akkor érdemes a cirkálók közelében maradni a légvédelem miatt, és támogató hajóként operálni. Később már jól lehet velük foglalni, mert iszonyú gyorsak, és nem volt példa nélküli, hogy az összes bázist behúztam. Persze mint minden hajó típushoz a francia rombolókhoz is elengedhetetlen a sok csata, és tapasztalat, és akkor elő lehet hozni az erősségeiket, és minél kevésbé kiadni a gyengeségeiket.
  • lonvard
    Jah, most én is erre hajtok. Már tier 2-nél járok! :D

Lenne egy olyan szakmai kérdésem, hogy a kapitánynak meg tudom-e változtatni a nemzetiségét némi zsetonért? Tudom hogy lehet kosztümizálni, de hirtelen nem is tudom hogyan. MIndenesetre van olyan haszontalan de képzett amerikai kapitányom, akiből szívesen csinálnék franciát.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.16. 10:42:56
  • Blacus27
    hali hosszuú idő után elővettem ismét keresek társakat tier6 tartok Blacus a játékban a nevem köszi
  • asolyom
    Utóbbi napokban ismét elővettem a Le Fantasque-ot, és egyre jobban kezdem értékelni ezt a kis hajót. Nem mondom, hogy mindig óriási sebzést sikerül vele elérni, de taktikusan játszva igen jól lehet hozni vele a győztes csatákat. Rendkívül gyors (speed boost-tal valami 52 csomó), és jó HP-val rendelkezik, így majdnem mindegyik DD ellen jó eséllyel lehet kiállni, főleg a reload booster miatt. Manapság sok EU DD-t lehet vele lekapni, és ha az ellenfél rombolói elfogytak, akkor lehet más hajókon prédálni. Elég nagy a lőtávja, és jól gyújt, főleg mivel nekem Philippe Auboyneau a kapitány benne. Lehet, hogy meg is állok itt, mert a saját szintjén ez jobbnak tűnik, mint a Mogador, vagy a Kléber, már csak az álcája miatt is.
  • lonvard
    kageróval tesztelem, köszi :)
  • Caliph
    ha jó az álcád akkor légvédelem kikapcsol,csak akkor kapcsolod be ha már amúgyis észrevenne a repcsi
    ekkor már általában túl közel van hogy támadjon szal átrepül fordul.
    ekkor AA megint kikapcsol(pl shima esetében tök jól működik) a légvédelem nem tüzel,eltűnsz a repcsiraj szeme elől ,szal tippelni tudja merre lehetsz. következő fordulóval már támadva jön,ekkor AA ismét bekapcs,de csak akkor ha már amúgy is észrevenne,az esetek 90 százalékában nem tudja lekövetni a hirtelen spotot és a támadást és szépen mellé lő.

ez jó álcás rombolóknál tutira működik.

ha nem vagy gunship mint pl shima akkor nem érdemes foglalni rohanni , főleg ha az ellen romboló gunship,mert úgysem nyerhetsz+fókuszt kapsz ha spottol egy repcsiraj vagy az ellen romboló. érdemes egy gyorsabb cruiser mellé szegődni és egysíteni a légvédelmet,aztán ha elment az első támadó raj akkor kezdeni az elszakadást a spottolást és torpedók feldugdosását az ellen hátsó felébe :D

gunship ddknek általában jó az AA is,a többinek marad a rejtőzködés és ha fókuszt kapsz a cvtől akkor cruiser mellé vissza hagy fogyjon a repcsije. aztán ha megunta lehet megint elszakadni és settenkedni. hidd el nem fog rajtad ülni a cv még ha egyedüli romboló is vagy ha fogyni fog a repcsije mert ott van melletted egy mino vagy desmo,sőt ilyenkor egy ajándék füsttel is kedveskedhetsz a cruisereknek,hálásak szoktak lenni és jó damot tol egy desmo pl ha füstöt kap.
  • lonvard
    Nem találtam olyan videót, amiben magas szinten romboló mutatja be a védekezést repülők ellen. Tudtok olyan videósról, aki csinált erre oktatóvideót? Én egyet tudok csinálni, megpróbálok a támadás irányába fordulni.De azért szívesen megnézném, hogy a profik mit csinálnak.
  • lonvard
    Ha nem tipikus játékot játszol, akkor nehéz dolga van. Tehát például nem mész a körbe lőni a foglaló rombolót, mielőtt nem derül ki, hogy merre röpteti a gépeit a CV. Ha kiderült, hogy ellenkező oldalon van, akkor bemész, rombolsz, majd kivárod mit lép következőnek. Pl. kageróval füst nélkül nem érzem problémának a CV-t, mert elég jól elbujkálok előle, meg főképpen igyekszem nem keresztezni az útját. De persze majd meglátom milyen lesz a franciákkal. :)

Húúú, vannak jó videok az 1:350-es méretarányú Graf Spee modell elkészítéséről. Így kellene kinéznie. Lehet kezdőként nagy fába vágom a fejszét és fél évig fogom barkácsolni. :D

• asolyom
    Ha az a CV jó játékos, akkor az AA nélküli rombolókat szedi ki elsőre.

A francia rombolók ezért problémásak a mostani metában. A svéd rombolóknak legalább van légvédelmük, ha már füst nincs, de a sebesség (ami a francia DD ág jellemzője) önmagában nem elegendő a repülők ellen.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.15. 10:47:58
  • lonvard
    Most nézem ezt a Fantasztikot, valami brutál paraméterei vannak. A rejtőzködése nem jó, de minden másban kiváló. Viszont ha cirkálóként használom, akkor a rejtőzködése sokkal jobb bármilyen cirkálóénál, és akkor úgy is használom. CV-vel szerintem akkor van gond, ha rászáll az emberre. Csata elején viszont annyi opciója van, hogy ritkán okozhat problémát, ha figyelünk rá.
  • asolyom
    Nekem a Fantasque van meg, és alapvetően kétféle scenario van. Ha nincs CV, akkor 80-100k könnyedén meglőhető, ha van CV, akkor örülök a 20-30k-nak.
  • lonvard
    "T6 esetén pedig alap, hogy 10-ből legalább 8 meccs"

Dehogy! Egészen jól osztja el. 5-6 tieres csatából is van szép számmal, tiszta 6 tieres csata is van, 5-7 tieres csata is van, 6-7 tieres csata is van változó T7-es hajószámmal, és a tier 6-8-at is variálja, mert van amikor csak néhány T8-as hajó van benne. Mivel szerintem a Graf inkább T7-es hajó mint T6-os, egészen sokfajta osztásban érzi jól magát. Igazából még masszív T8-as csatában, mikor össz két T6-os van, akkor se haszontalan.
  • lonvard
    Meggyőztél, elkezdek velük játszani. :)
  • Count Adyn
    Ha nincsen CV a francai DD-k brutál jók, én kihuztam 2x már Research Büró miatt, a Mogador meg a Kléber irgalmatlan tud lenni, ha találok egy cirkálót 10 km en belül oldalát forditva, változok AP ra, reload booster be, és gépágyúzom a citadellákat: :D Szokott lenni meglepetés :D
  • lonvard
    Nürnberggel szerintem kizárt, mivel nem egy gyújtóhajó (emlékeim szerint), plusz túl nagy célpont cirkálóként, nehezen manőverezi ki a lövedékeket közelről-középtávolról, messziről meg ő se talál el normálisan, és ha igen, akkor alig sebez. Ami hajót tisztelek ezen a szinten, az a Guepard romboló. Volt hozzá szerencsém, 9-10 km-ről lövöldözött HE-vel,, aminél nekem túl kis célpont volt, viszont én neki elég nagy, és a dpm tényező lett. Szóval ez a fajta könnyűcirkáló-romboló közti hajótípus, aminek relatíve nagy a lőtávja rombolóként, viszont maga a hajótest kicsi, az ágyúpárbajban a legjobb talán. El is gondolkodtam, hogy elkezdem húzni a francia rombolóágat, mert annyira tetszett. Csak kérdés, hogy nem jobbak-e az orosz rombolók ebben a lövöldözősromboló kategóriában.
  • lonvard
    Megrendeltem makettboltból. Sose raktam össze makettet, megjegyzem. :D
  • lonvard
    Heh. Már nyerésre álltunk, amikor az egyik szélen felfelé úsztató Poltava-North Carolina 8-as csatahajó kettőssel 6-os cirkálóként szembe fordultam. Gondoltam húzok egy váratlant. :D Az elgondolás az volt, hogy a Carolinával lődöztük egymást, a Poltava mással volt elfoglalva, és mire rájön, hogy mi készül, addigra elintézem a North Carolinát, és akkor kettesben maradunk, és a másik oldali torpedókkal elintézem azt is. A tervbe annyi porszem csúszott, hogy a Poltava azonnal velem kezdett foglalkozni, így két 8-as csatahajó tüzében igyekeztem torpedótávolságra kerülni. :D Na most ezt a manővert más 6-os cirkálóval nem lehet megcsinálni szerintem. Végül is megtörtént, Carolina süllyedt, csak közben kaptam egy akkora citadellát a Poltavától, mint egy ház. 5000 hp-val fordultam rá, engedtem a torpedókat, de kicsit korábban mint hatásos lett volna, mer féltem hogy elintéz. Nem sikerült, de azért volt esélye, hogy két 8-ast elkapjak. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 21:48:14
  • lonvard
    Mentem 3 jó kört, az utolsóban majdnem összejött a De Grasse - Graf csata. Sajnos egy Sinop meg egy romboló is ott volt a közelben, és beleszóltak. Kaptam két torpedót, nem tudom hány nehézlövedéket, meg a Grasse is lődözte a HE-t. 7500 sebzéssel hullottam sírba, ám utolsó pillanatban a Sinopra eresztettem a 4 torpedót. 35 000-el zártam a kört. :D Sajnálom, de imádom ezt a hajót. :P
  • lonvard
    Úgy értem Graffal van 165.

A 10 meccses minta az nem mérvadó, nekem is vannak óriási alkotásaim 7 meccses hajókkal. :D

A De Grasse-ban viszont kezdek hinni akkor. :)