22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    régi régi,de sztem találnál minden évre ilyen videót flamutól...smolensk,petropavlovszk,de az új német siegfried is egész fincsinek tűnik :D
  • carp3tm0nster
    Mikor egy BB-t úgy kell "agyon verni", akkor mindig eszembe jut az alábbi video... Régi, de a játék lényege semmit sem változott...
  • lonvard
    Jó az nem mérvadó. :P :)

Az az elméletem, hogy egyszerűen vannak olyan hajók, amik gyorsan pusztulnak, tehát ezekkel a hajókkal nagyon nehéz stabil teljesítményt hozni, mert sokszor lesz, hogy idő előtt kilövik. Míg pl. egy BB-t sokszor agyon kell verni. Mutsukival egyébként van 193 csatám és 51%-ot sikerült összerakni ennyi idő alatt, de az összes többi rombolóval kritikán aluli a winrate. :D

Meg kell próbálni rombolóval kevésbé kockázatosan játszani, kitartani a csata végéig, biztos hogy jobb lesz a statisztika. Csak ugye belekényszerítenek a játék eleji gyors őrületbe.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.28. 09:19:41
  • Count Adyn
    Nekem tier 1 be van 4 csatám 0 győzelemmel :D
  • lonvard
    Most nézem minekazéval alkottam annak idején. 43 csata alapján 25,5 százalékos winrate. :D Arról jutott eszembe, hogy jaguarral 37%-on vagyok. :DD Fogjuk rá, hogy downswing mindkettő. :D
  • lonvard
    A BB-re ráereszted a sorozatot, és a következő töltés az már HE. :P

Nah, megvolt a Graffal a 200. csata, vagizok, 58,5% a winrate, és 32890-re vertem fel az átlagsebzést. Most erre verem. :D De most hogy elkezdtem figyelni a sebzést, csomószor egyszerűen azért nincs elég, mert elfogynak a hajók.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.27. 19:13:02
  • carp3tm0nster
    Hogyne működne! Mész GK-val, AP betöltve épp becélzod a tőled 15km-re úszó ellenséges BB-t, totál broadside-ben, mikor 10km-nél felspottolódik egy CA, mondjuk egy Smolensk. Képzéssel is kb 15mp az AP-HE csere, sok sikert.
    Ja, ha angol BB-vel vagy, akkor úgyis HE-t fogsz spammelni, ott nem játszik a fenti kérdés.
  • lonvard
    Meghoztad a kedvem a magas szintű rombolózáshoz. Amitől egyébként félek valamiért. Pl. kageró ágon nem biztos hogy feljebb mennék, bár a 10-es japán azért tetszik. :)
  • Count Adyn
    Jah meg tagnap bemutattam a Mogadort a klántársaknak :D
  • lonvard
    De az nem működik, hogy csatahajóra lősz AP-val, minden másra HE-vel? HE-vel ne adjon már overpent.
  • Count Adyn
    Jah eléggé map controlt kell vele játszani ingázni előre hátra az ideális távolsághoz, a jelenlétével jól kordában lehet tartani a cirkálókat csak az eltörlés lehetőségével :)

Tegnapi csatám jó példa :)
  • carp3tm0nster
    És mennyi is az esélye a devstrike-nak? Nem sok ugye.
    Bármilyen BB-vel menni ma már öngyilkosság. Ha esetleg együtt is haladsz a flottával, akkor is semmi perc alatt HE spam target leszel, amit csak úgy élsz túl, ha megfordulsz és szépen a háttérben felgyógyítod magad. Addigra persze, akikkel együtt voltál elhullottak, és az ellen máris a nyakadban van. Mit tudsz adni cserébe? 60-70% overpen rate mellett? Semmit. Gyakorlatilag egy ingyenes XP és DMG vagy az ellenségnek. Bármilyen ügyesen is próbálod használni a DCP-t, simán leégetnek rólad 40-50k HP-t.
  • Caliph
    yamato véleményen szerint szét van nerfelve. egy előnye van kb,a lőtáv,de ha bármihez közel mennél akkor leégetnek,vagy kapod a citadellát. fura a páncél is,mert ugy beforgatva orral is lehet citet lőni neki,ha meg broadside vagy,szinte minden cita amit bekap.
    cserébe meg jön az overpen meg a shatter ahogy irod
    szinte csak orral lehet vele közlekedni,vagy hátulról sniperkedni de akkor meg ugat a csapat hogy hátsó sorban mit keres bb

Persze egy 25 kmes devastating strike nál azért felcsalja az ember arcára a mosolyt.. és ez is az erőssége,oldalról szépen átlőhető vele a pálya nagy része,és el lehet kapni egy két broadside rohamozó hajót ami nem is sejti hogy 25kmről jöhet az áldás,és nem is figyel annyira csak ha már baj van
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.27. 08:32:39
  • asolyom
    Na ja. A Jamatoval egy cirkálóba egy szalvóból sebzel 1480-at, overpen, lepattanó, beletörő stb., és kapsz vissza egy 6-8k-s szalvót.
  • carp3tm0nster
    BB-vel ma már minden ellen qrva szar menni...
  • lonvard
    Szóval csapatmunkára kényszerítenek. Na meglátjuk. Hátha működni fog. Előre nem károgok. Játszunk, amíg be nem rakják a Vörös Októbert, meg a Star Warsból a szupercsillagrombolót. :D
  • lonvard
    Dehogy, a tier 10-es orosz tengeralattjáró a Vörös Október lesz, és ez belső infó. Nem lehet látni, hallani, víz alatt 40-el megy, és van 12 atomrakétája, ami a komplett mapot eltünteti. BB-vel kurvaszar lesz ellene. :/
  • Caliph
    elvileg nincs jelzés pingre.szal hátulkempelős bb meccsek lesznek :D viszont hogy eljuss egy bb közelébe tengóval akkor jó nagy kört menve át kell lopakodni a térkép szélén,amúgy közted és a bbk között ottlesznek az ellen tengói dd,és bombás cruiserek is. szal nem olyan egyszerű bbt vadászni. most mivel mindenki tengoval megy , a bbk npck többnyire a teszt szerón,azok meg berongyolnak egyenesen minimális taktikával jeleleg

viszont ha túl közelről pingelsz,akkor viszont világítani fogsz mint egy karifa hogy itt bizony tengó van,szal a ddk mennek is utánnad mint a kisangyal,és egy mélységi bombatámadással takarítanak is el,kivéve ha épp nem a legmélyebb részen vagy ami fogyóeszközzel érhető el tengóval,szal nem lehet folyamatosan elsunnyogni. a hydro meg lát folyamatosan,az ellen nem lehet mit tenni
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.26. 19:50:31
  • carp3tm0nster
    Homing torpedók, már csak az hiányzitt ebbe a játékba. Ha BB-vel vagy, gyakorlatilag azt csinál veled a tengo amit akar. Te lőni nem tudod és mivel unlimited ideig lehet a víz alatt.. Hagyjuk...
    Nem tudom mi lesz a következő amit beraknak előbb, ruszki Kirov osztály, vagy ruszki Typhoon osztály?
  • lonvard
    És azt lehet tudni, hogy pingelés alatt állok? Tehát hogy akkor a második pinget próbálva nehezíteni, elkezdek kanyarogni például.
  • Caliph
    eleve távolról nehéz megpingelni egy hajót,főleg ha mozog. a Ping hajótipustól függően csak bizonyos ideig marad fent,asszem amcsinak most a legtovább 20 másodperc körül. ha a ping leesik és nem pingelsz újra a torpedó elveszíti a célt.
    ha a hajó látja a torpedókat és szembe fordul vele akkor csak egy torpedó találja el,mivel a két torpedót lő ki egyszerre a sub és azok egymás mellett mennek,nem függetlenek egymástól,tehát ha az egyik célon van a másik elsuhan a hajótest mellett.

egyelőre ezek a védekezési lehetőségek. BB támadni nem tud lemerült subot,csak mélységi bombás ddk és cruiserek
  • lonvard
    Egyáltalán a hajóval játszó ügyességén múlik valami? Mert mintha az volna, hogy amilyen gyakorlott a tengeralattjárós, olyan esélyekkel találja el a hajót, és a hajósnak ehhez semmi köze, mer kapja a pingeket, és a torpedó mindenképpen betalál. Hogyan védekezik a hajó?
  • Caliph
    no tengók: buffoltak a torpedókon,gyorsabban tud függőlegesen is irányt változtatni ezáltal eddig simán kikerülted tengeralattjáró vs tengeralattjáró harcban a rád lőtt torpikat gyors mélység változtatással,ez már nem működik .
    torpi reload a felére csökkent kb
    egy torpi elég egy tengónak,szal megint az álca játszik fontos szerepet.
    amúgy nehéz velük jól tolni,de élvezetes.
  • lonvard
    A legritkább esetben van valami érdemi a chatben, úgyhogy egy kicsit feldobja az embert, ha van valami kis érdekesség. Nem kell ezt annyira komolyan venni, hogy elkezdjetek ezen is nyafogni. :D
  • ikarus44
    Ha előbb nem a saját csapattársak szednek ki...
    Bocs de én is azt gondolom hogy bunkó az ilyen hozzáállás. És pont az ilyenekre panaszkodik mindenki. Itt is. És joggal.
  • lonvard
    Dehogy, azt szokták gondolni, hogy 12 éves vagyok. Amikor kilőnek, gratulál a csapat az ellenségnek. :DDD
  • Ssenkradlive
    Ejha !

Micsoda "rokonszenves" hozzáállás...
    Azután meg kicsit később lehet sírni itt is, más szobában, meg másik fórumon is, hogy mekkora tapló szar a közösség a WG-s játékokban. ( hadd ne linkeljek már ide pár korábbit...)
    Még ha be is jön, úgy egyébként tényleg nem látsz se te, sem más ebben a "taktikában" némi szégyellnivalóan tirpákot, lealacsonyítóan bunkót ?
    Mert én igen, bocs...
    Nekem égne a pofám, még így kicsit így is hogy olvasom, de hát különbözőek vagyunk... :)
  • lonvard
    Fúúú :D
  • Count Adyn
    Mikor a CV rámdobja a torpedót és gyorsabban megyek mint a torpedói az egy életérzés :D
  • lonvard
    Most ilyen trash-dumával próbálkoztam, elkezdtem hajtogatni a csetben, hogy pro vagyok, én vagyok a legjobb játékos, kipécéztem a csatahajót amit lőttem, és közöltem hogy ő az enyém. Majd találatonként közöltem, hogy mennyi damage-nél tartok. Ennek hatására a komplett hajóraj velem kezdett foglalkozni, csatahajótól kezdve mindenki engem lőtt. :D Na de közben szarrá lőtték őket a csapattársak, akiket ugyanúgy felbasztam persze. :D Most ezt fogom csinálni egy darabig. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.25. 11:10:40
  • lonvard
    Ezek ilyen aerobedzés-hajók egyébként, szóval nem olyan kényelmes velük, mint Graffal elereszteni egy-egy sorozatot. Meg kell dolgozni a sebzésért vad klikkelgetéssel. :)
  • lonvard
    Úúú, mindjárt rá is keresek. :D
  • Count Adyn
    Majd amikor a Mogador 55 csomóval száguld és osztja a halált :D
  • lonvard
    Na jó gyerekek, a jaguar elképesztő. Azé' tier 5 rombolóval, ágyúval, 55k sebzés második csatára. Na jó volt két torpedótalálat is, de baszki azokat is 7 km-ről engedtem el, nem is reméltem. De persze 68 csomós torpedók. Szerelmes lettem ismét! :D
  • lonvard
    Nna, megvan a jaguar. Azt hittem van már reload boosterje, de nem. Ezzel együtt is nagyon tetszik. Először is mert szép. Azér ez már nagyon komoly hajó volt, főleg az ilyen I. világháborús tátrákhoz képest. :D Nagyon dinamikus, tök jó ágyúparkja van, és mocsok gyors. Ja, tök jó torpedói vannak. Tökéletes amolyan könnyűcirkálónak. Látjátok ez a használható "könnyűcirkáló", nem a königsberg. Gyorsabb, kisebb, gyors töltési idő, eee, hülyére fogom játszani magam.

(Nem értem mit sopánkodtok egyébként, van egy rakás tök jó hajó ebben a játékban)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.24. 21:29:30
  • lonvard
    Most graffal volt egy hatalmas köröm. Hát ezt lementem. Nem egy űberextra, 4 hajó pusztult, és 72 k sebzés, de ami zavart sikerült okoznom, és ami tüzet kaptam mellé, az nem volt semmi. Beúsztattam középre, a támadó csatahajók seggébe, és onnan kezdtem el bombázni őket. De aztán jöttek rám cirkálók, rombolók, késharc volt a javából, kerültem ki egy valag torpedót, torpedóztam csatahajót, szétlőttem közelről cirkálót-rombolót, a másodlagosaim amik 4 km-re lőnek 33 találatot értek el. Ja és közben ezerrel támadtak a levegőből. Életem csatája volt. És ilyenből naponta van 1. :DD
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.24. 20:47:21
  • lonvard
    Borrassal volt egy epic csatám most. Egyik oldalon kettesben maradtam egy dreadnoughttal (3-as csatahajó), plusz volt légitámogatásunk, és akkor így jött ránk két romboló, egy cirkáló, meg egy 4-es csatahhajó. Dred már feladta, mentek rá minden oldalról, de ekkor jöttem én, váratlanul oldalba kaptam az egyik rombolót, elkezdtem sorozni, Dred egy sorozattal kivégezte. Utána a csatahajót felgyújtottam, aztán a cirkálót lőttem, Dred kilőtte a cirkálót, én közben a csatahajót közvetlen közelről torpedóztam. Már majdnem rammoltam, de aztán csak torpedóztam. Ez a dilemmája a rombolónak. Minek rammoljon, ha torpedózhat. :D Volt még egy romboló, vele szerintem végzett az anyahajó, mer egyszer csak felszívódott. De lehet hogy nem is volt! :D Na aztán előre mentem és akkor belém szaladt a másik oldalról menekülő két anyahajó. Mindkettőt elkaptam. Hát azt hiszem a legmagasabb francia kitüntetést érdemlem, és minimum egy kontraadmirálisi előléptetést. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.24. 19:46:58
  • asolyom
    A francia rombolóknak bár jó ágyúk vannak, de csak T8-tól van hozzá normális lőszer sebesség. Ez utóbbi azért nem árt a távlövészethez. Pl. 6-7 km alatt az amerikai DD a DPM fölény miatt megeszi a franciát, míg 8-10 km távolságnál azért változhat a helyzet. Persze sok egyéb faktor tényező is beleszólhat a harcba (HP, töltés gyorsító stb.)
  • lonvard
    Meg tudom érteni a frusztrációt, ha küzdesz mondjuk egy adott pillanatban op tier 10-es hajóért, és akkor rá pár hónapra odabasznak egy sokkal jobbat. Kicsit olyan, mint mikor elhagy a feleség. Elpocsékolta az ember a belefektetett melót. :D

De most jelenleg a tier-4-es Borrasque rombolóval harcolok, nemsokára meglesz a jaguar, alig várom hogy legyen véger egy gyorstüzelős rombolóm. A Borras is egészen jó, bár nem ér fel egy clemsonnal, nem késharcos, mer ahhoz nem elég gyors az ágyúja, hanem az a tipikus 9-10 km-ről lövöldöző szaros, ami a többi francia romboló is lesz. Nagy hatótáv, nagy sebesség, erős ágyúk, nulla légvédelem. :D

Azon mesterkedem, hogy lerammoljak vele egy csatahajót. Felhúztam azt a rammolós zászlót, van belőle csomó, szerintem kb. a legabszurdabb, leghasznavehetetlenebb zászló, ezért most kipróbálom. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.24. 19:25:18
  • carp3tm0nster
    Nem is játszom már vele csak minimálisan. Értem, hogy a fene nagy orosz büszkeség miatt tolni kell a sosemvolt orosz flottát, de amit az utóbbi időben csinálnak, az minden csak nem a realitás. Mondjuk a realitás sosem volt WG erőssége, hiába orosz sajátosság, hogy az a valóság amit a párt diktál...