23024

A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #19903 Attól hogy te spottolod fel, még nem biztos hogy a spot dmg is a tied. A spot azt jelenti, te látod meg először, de ha valaki rálő akinek amúgy szintén a látótávjában van, akkor nem kapsz assistot. -
Tudja valaki, hogy a "damage upon your spotting"-ot hogy számolja?
1. Marceau: 5 spot és kb. 2.000 pont a csata végéig
2. Yugumo: 0 spot és kb. 29.000 pont a csata végéig
Azt hittem úgy számolja, hogy spot-tolok és amit a többiek bevarrnak annak a hajónak abból lesz ez a pont. De a fentiek ennek szöges ellentéte.
Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.01.02. 10:13:10 -
Paradoxon61 #19901 Omahához nekem sincs, így annál én is ezt használom. :) De annak még jól is áll ez, lehet azért mert karcsú hajó.
B.U.É.K. mindenkinek. :) -
Omaha dettó, csak nekem nincs másik permanent.
-
carp3tm0nster #19899 Ranked megint játszhatatlan vagy 3 napja... -
Paradoxon61 #19898 A hajógyári Dreadnought is ilyen karácsonyi neonsoros. Amikor megkaptam, elvittem 1 körre és bár csak T3-as, jó kis hajó. Viszont végig az az érzésem volt vele így, hogy egy úszó karácsonyfával lövöldözök a tengerem és bevallom, kiröhögtem saját magam. Szerencsére 2 camo van hozzá és le is cseréltem mindjárt, hogy ne egy karifával lövöldözzek. :) -
Darun #19897 Izlések és ficamok. Pont tegnap néztem én is közelről egy karácsonyi camos hajót, a korláton cikázó sárga neonfényt mondjuk kicsit túlzásnak találtam, de a francia dd eventes camo is valami hasonló kék szinű izé, az egész jól néz ki. Bár a kedvence(i)m a francia BB-s camok.
Abban viszont semmiféle logikát nem látok, hogy a szénné nerfelt Bismarckhoz minek csinálnak ennyi perma camot. Nekem a gothik is tetszett, bár pont azért nem adtam ki rá pénzt, mert meg van az eventes 2 historical és a Sam, szóval van miből válogatni. A gothic nekem már csak azért is tetszik, mert igy jobban hasonlit egy Wh40k-s hajóra, mint a Wh40k-s camoval. Én a Roma Kobayashi festést érzem kicsit túlzásnak, már csak a hatalmas tartály miatt is, ami a felépitmény tetején van. -
A mostani karácsonyi kék-sárga csillagos camo se egy szépség, hogy őszinte legyek. De a Bismarck Gothic is kicsit túlzás sztem :) -
Darun #19895 Van pár nagyon ergyán kinéző camo a játékban. Nekem pl a T10-es rombolókra post-apoc perma camok vannak, mert anno azt sikerült kiszedni eventből. És azok még nem is a csányabbak közé tartoznak, az Algerie-re pl space camom van, az pl elég játékidegen.
Az Omaha camoval egyébként az amcsi LCA ág talán az első, amire T10-ig van eventes perma camo. Research resetnél mondjuk nem árt ha van, mert free xp-t nem szivesen költök rá, a sima camokat meg inkább azokra a hajókra teszem, amikhez nincs perma. -
Paradoxon61 #19894 Tono34 grati. :)
No, ez év utolsó magamnak adott feladata is teljesítve. Omaha állandó álca begyűjtve, bár elég furán fest agyon csillagozott álcában harc közben. :) -
Wow! Az nem rossz drop! :) Állítólag jó pontos! -
Karácsony megvan, SC most dobott egy Borodinot :) -
carp3tm0nster #19891 Kellemes Karácsonyt és az RNGesus legyen veletek! -
Kellemes Ünnepeket! -
Paradoxon61 #19889 Boldog Karácsonyt mindenkinek :) -
Hepi merit! -
Boldog karit! -
Darun #19886 Kellemes ünnepeket és jó szelet kapitányok! -
Szuper gém volt
(10 perces meccs volt. Meghaltam az első 4 percben)
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.12.23. 19:48:39 -
Darun #19884 Épp most mentem egy csatát, az enemy cv-je utolsó helyen végzett (mondjuk T4-es cv-vel nem nehéz T5-ös csatában) a srácnak 732 csatája van és 2 T10-es tech tree hajója (meg egy prém). Asszem át kell értékelnem magamban pár dolgot a játékkal kapcsolatban. Lehet egyszer nekem is jegyeznem kéne, hány csata újra húzni egy ágat.
Ha már újrahúzás. A mostani event végén (ha jól értem) egy tech tree T5-ös hajót ad meg hozzá perma camo-t. A hajók az Omaha, a Jagu meg a Cavour. Esetleg aki resetben gondolkodik, a küldi teljesitésével az adott ágat rögtön T5-ből lehet kezdeni, ezzel némi free xp-t megspórolva, plusz a perma camo némileg meggyorsitja az újrahúzást is. (nekem az Omaha adja magát, az ősszel úgy is az volt soron, mivel az LCA ágon T6-tól minden hajóra van perma camo) -
lonvard #19883 Grafoztam egyet. Imádom, Most is egy kiélezett végjátékban az utolsó 3 hajó közt maradok, és lehozzuk a meccset. 370 csata, 58% winrate nálam, aki átlagos gamer vagyok. Messze a legjobb statisztikám, tehát ez egy irgalmatlan opé hajó. Erre megnézem a Flamu mit mondott rá anno, és azt mondja, hogy inkább a Schwanhorst, mert az csatahajó, Graf meg annak kevés. Ilyen gyatrán jellemezni ezt a hajót, tisztára hülye. Odáig nem jutott el, hogy a Graffal a csapat nyer egy extra csatahajót, cirkáló besorolással. Eleve előnyből indul az a csapat, amiben ez a hajó ott van, a másik csapatban meg egy átlagos 6-os cirkáló. Lehet hogy papíron nem ér fel a páncélzat+fegyverzet egy csatahajóéval, de fordulékonyságban, a torpedóival, sokoldalúságával, baromi jó ágyúkkal ez egy nagyon erős hajó.
Aki ezt lehúzza, az egyszerűen egy majom. Flamu, majom vagy. :P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.12.23. 19:36:22 -
FLAMU-nak bejön -
Darun #19881 Nekem a 6 nagyon kevésnek tűnik, hiába a jobb dispersion. Se a Gnei-nél, se a Georgia-nál nem sikerült megbarátkoznom ezzel leosztással. A wikin úgy szerepel, hogy BC dispersion, de úgy tudom hogy hivatalosan csak az új német BB ág számit BC-nek, ott meg a saját tapasztalataim szerint hasonlóan ratyi a szórás, mint a BB ágon, csak itt lőtáv sincs hozzá.
A 19 km-es lőtáv még oké is, kérdés hogy azon a távon mit visz át az AP. Am még nem vettem ki és nem is nagyon sietek vele, inkább a többi meglévő hajót hópelyhezem. -
Paradoxon61 #19880 Nekem nincs, de nem is hajtok rá. A leírás szerint 6 ágyú ami elég pontos, 19 km-es lőtáv, de páncél szinte nulla. COOP-ban találkoztam velük, a cirkálók is lazán szitát csináltak belőle. Az új feladatsorhoz jó lenne, de alaposan átnézve a feladatokat iszonyú sok játék kéne ahhoz, hogy az teljesíthető legyen mind a megadott 1 hónap alatt. De ez csak az én véleményem. -
Repulse megvan már valakinek? -
Darun #19878 Kipróbáltam. Csak T7-et kaptam, de a csapatom azonnal belemmingelt... a poén, többet spottoltam, mint amennyit sebeztem. A csata ugyan nem volt rossz, annak ellenére hogy a csapat átlagon aluli volt, de azért érződött hogy a hajó tényleg hulladék. Hogy azért valami jót is mondjak róla, a lövegek elég pontosak (összehasonlitásként a Cezar szórása 16.4 km-en 211 m, a Novo szórása 181 m 17.4 km-en, mindkét hajón van aiming mod) Illetve a többi orosz BB-hez képest gyorsan is forognak.
(és még egy poén a végére: a Cezar ugyanazzal a kaliberrel T5-ben nagyobbat sebez AP-van, mint a Novo T6-ban! Grath russian AP!)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2021.12.23. 02:47:33 -
Paradoxon61 #19877 Nem lesz a kedvenced szerintem.... 3 COOP csatát nyomtam le vele, nem rossz amíg vannak spotterek. Amint kilőtték őket vagy lelépnek, ez már csak egy vak és béna kacsa amit szépen lehet pirítani a távolból. Nem barátkoztam meg vele én sem. :) -
Novorossiysk. Nem rossz amúgy, de valóban nem egy Bayern vagy Warspite.
Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2021.12.22. 16:45:48 -
Darun #19875 Meg lett ez a Novoizé, megnéztem az adatait és úgy döntöttem, inkább nem hajózok ki vele. (bár a fő ok amiért kiléptem a 3 vereség volt zsinórban). Összehasonlitásul, mivel ez egy T6-os orosz Cezar:
-kapásból -5000 HP ami a +1 szinthez képest azért elég tré
-lőtáv/concealment arányban is gyengébb az olasznál
-ugyanazok a 320-as lövegek, ugyanazzal a töltési idővel
-0,5 csomóval gyorsabb <3
-orosz DCP
Szóval az adatok alapján elég hulladéknak tűnik, főleg hogy a MM-t ismerve sokat fog T8-ban úszkálni, ott a 17 km-es lőtáv "kicsit" kevés. Főleg a 15 km-es spot range mellett. Majd este kipróbálom. -
Nem azt mondtam hogy gyorsan, hanem hogy meg lehet csinálni. -
Darun #19873 A coop csatás 500 base xp-re hiába teszel fel camot meg signalokat. Most kicsit türelmetlenebb vagyok, a reserch-es hajókra meg a T8/T9-es fejlesztés alatt lévő hajókra prém camot meg legendás signalokat teszek. Nyertes csatáért olyan 10-20k xp jön csatánként. A vesztesre is ad átlag 5k-t. Egy jó coop csatáért, ha mindent felteszel és tényleg nagyon adja, akkor talán kapsz 5k-t. Oké, ott nagyobb a nyerési arány, meg a csaták is rövidebbek, viszont ott sem adja mindig, plusz ott vannak az "5 perc alatt elhullik az ellen" ami legtöbbször nagyon rosszul adja az xp-t. És honnan lesz valakinek annyi signalja? Mert a sok coop csata zabálja. Amennyit elkölt signalokra, annyiból akár vehetne egy T8-9-es hajót is.
Hogy ne mindig csak a panaszkodás menjen, ma 17 csatából 3 volt vereség. -
20 láda: Loyang, London, Scharnhost, 25k szén 180nap prém többi a sallang. -
Flaggel, kamóval simán. -
Paradoxon61 #19870 Elvileg lehetséges. Megnéztem, most járok 700 COOP csatánál és T6-nál, de úgy hogy több ágat húzok egyszerre. Tehát elméletileg ha csak 1 ágnak feszült neki és mindent arra fektetett be, akkor eljuthat T-10-ig. A subokat simán megszereztem már másodszor én is T6-al. Igaz nem vesződöm velük, COOP-ban értelmetlenek és deficitesek csak, máshol meg nem rontom velük a levegőt. Erősen gondolkodom ezen a szupershipen is, hogy van e értelme. Rankeden használható és COOP-ban ha jól olvastam 2 napig. Elsőre nem járok egyenlőre, a kapott T-10-es DD nem is alkalmas erre, ehhez gyenge. A COOP-ra meg jók a sima hajók is, egyedül talán a kiváncsiság az ami hajt engem is, hogy milyen hajók ezek. Viszont az érem másik oldala hogy a felszerelésük milliókba kerül arra meg nem kívánok költeni, tehát azt hiszem inkább én is a többi küldire összpontosítok, a zászlók, álcák hasznosabbak. :) -
Darun #19869 2000+ coop csatája volt. Onnan volt neki hajója is. Bár azt sem tudom, 2000 coop csatából hogy jön össze egy T10-es hajó.
Többek között ezért is nem tartom szerencsésnek, hogy a Rankedet összekötötték a T10*-el. A múltkori Arms Races szezon sztem jobb volt. Az Arms Racenek nincs olyan komoly tétje, igy ha valaki nem vesz benne részt, nem is igazán mara le semmiről. Ugyanez a Rankedről már nem mondható el.
Mondjuk viccesebb volt az, hogy egy "kezdő" klántársam T6-os hajóval megszerezte a subokat a küldivel, utána meg a T8-as subbal a T10-es bérhajókat CB-re. Érdekes dolgok ezek. -
Paradoxon61 #19868 "Új rekord! 31 Random csatás játékos Rankeden <3"
Ne lepődj meg ezen Darun, bár azt hiszem (de nem tudom, mert nem néztem), hogy 31 csatánál több kell a 14-es szinthez ami engedélyezi a Rankedet. Én is belátogattam oda, és ennek 1 oka van. A szuperships érmét ha meg akarja szerezni, akkor be kell mennie a rankedre és ott szerezni 800 xp-t. Tehát azok a kezdők aki csinálgatják a csataküldiket és netán szereztek 10-es hajót be fognak oda menni ezért a 800 xp-s éremért többször is mivel csak ott lehet hozzájutni. :)
Megjegyzem, hogy az én látogatásom sem tartott 5 percnél tovább a DD-vel, mivel volt olyan kedves a mögöttem lévő csatahajó és cirkáló hogy amikor meglátták a felspottolt Kurfürstöt, hátra arc és elhúztak. Én meg 3x is spottoltam mire észrevettem nincs kinek, viszont addigra már én is spottolódtam és ők viszont még jól is céloztak. Ez van, nem is tudom miért nem lepett meg. :)
Szerintem az érméért járnak oda a kezdők, holnap én is megyek, mert megint csak így adja, addig nem lép tovább a feladatsor. -
Darun #19867 Új rekord! 31 Random csatás játékos Rankeden <3 -
Darun #19866 Esetleg immune zone. -
pajer_csaba #19865 Magic. -
Plata #19864 Ebben a játékban irtó fura dolgok történnek néha.
Montana-val Goliath oldalába két sorozatot küldtem bele,a lövések kb 85%-a lepattant.Összesen 13k sebzés.Yamato oldalába is két sortűz,kétszer citadella és 43k sebzés.