23028
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ximix #5801
    WG-nél ezt már megszoktuk
  • Dewri
    NA, ez erős azért! Nem idióták, csak szeretik ha fáj! :)
  • Dewri
    A Myogi-s szenvedésem után el tudom képzelni, hogy tényleg szar a helyzet, ott tapasztaltam a mellélövő/fix 1000 sebző ágyúk "teljesítményét"... Akkor lehet, hogy a Colorado a tier7 Myogi-ja... Bár van aki tudott vele menni.

Más Colorado-s tapasztalat van esetleg valakinek?
  • seepheeerd
    Én meg vettem egy rombolót hogy agyonüssem az időt, míg az a trágyarakás a víz alatt hűsöl.
    (Aki BB-vel játszik, idióta)
  • StrikeFor
    majd check back T8 után :)
  • ximix #5796
    Valószínűleg nemsokára (lehet már van is) lesz minimap-ba karikák a DD körül, egy a repcsiknek, egy a hajóknak és a meló annyi lesz, hogy mindenkit tarts kint a körön kívül és láthatatlan leszel . Lőni nem jó, mert eltűnik az álcád és minden lövéssel fokozódik, inkább gyors távolodni.
    Ami még érdekes, hogy egy hajó hamarább észrevesz egy repülőgéphez képest :) a valóságban ez pont fordítva van szerintem, de hát na.
  • DantesHUN
    Ne sértődj meg, de valamit nem jól csinálsz csatahajókkal. Igen kevés az átlag sebzés. Nekem lényegesen több a tier IV-es Wyoming-al, és vannak akiknek sokkal több az enyémnél is. Persze tudom ,hogy van amikor nem jön ki a lépés, és szar az egész kör, de ez így akkor se túl jó eredmény.
  • ximix #5794
    Uri Gelleres Iowa aki meghajlítja a vizet :)

A baráti torpedóknál meghagyhatnák végig a zöld háromszögeket, függetlenül attól, hogy észlelési távon kívül esnek e valakinek. Elméletileg kommunikálnának a baráti egységek arról hogy épp kilőttünk x torpedót y irányba most arra felé ne ficánkoljatok.
  • StrikeFor
    az a baj tudom hova kell lőni nem lövök annyira rosszul de ezek az ágyuk kotványosak :D

ja és a scriptelt 1240-el dunát rekeszthetnék :)
  • DantesHUN
    De nem tartja fel. Az V. szintű amcsi vadászok lelőtték egyszerre anékül hogy kifogyott volna a lőszerük mind három szakaszt. Ha jól csinálja, gyakorlatilag folyamatos a légifölénye.
  • StrikeFor
    bocs az előző anomáliáért itt egy normális Colorado kör :D

• Dewri
    Tessék. És itt sírsz a Colorado miatt állandóan...:)
  • StrikeFor
    NORCA-->103k :P
  • TuskoMobile
    nagyjából jól van mert az meg már sok lenne ha még le is lőnéd miközben neked több torpedós egységed van
    senki nem menne amcsival

japcsi gépnek annyi a feladata hogy csak feltartsa
    és taktikusan kell támadni hogy próbálod elkerülni, másik oldalon támadsz
    ez csata végéig kitarthat ha csak neki is annyi vádász egysége van mint neked 1
    ha védekezőre áll be akkor persze szívás de még így is van esély elkerüléssel és sok feláldozással csata végéig gyűjtögetni a találatokat

ami viszont döntően befolyásol hogy milyen csapattársad van ha több hordozós a csata
    ha nem mentek együtt nem segít akkor epic fail amikor a másik oldal viszont igen nagyon gyorsan leírtják az egységeket és a hordozódnál fő fogást ebédelnek
  • StrikeFor
    RNG GOD shines upon me :)

ui: 9 db!!!!!!!!!!!!!! kibebaszott csapattárs 10 percig malmozott a bázis pontunkon....én nekimentem a lecsónak kiszedtem 1 BB-t meg egy Cruisert........kis ésszel és szerencsés lövéssel.............EKKOR!!!! indultak meg a nyomorékok............

ui2: ez amugy összesen 63000 sebzés....tehát eléggé gyengusz

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.17. 18:56:06
  • DantesHUN
    Valami nagyon durvák az amerikai vadászgépek. Az V-ös szintű egyetlen amerikai vadász osztag, az én összes japán gépemet lelőtte, nulla saját veszteség mellet. A vadászaim , oké gyengébbek, de egyetlen amerikai gépet nem tudtak lelőni. Ha az amerikai vadászok csak ránéznek a japán bombázókra, azonnal végük. Ezzel szemben, japán vadászokkal támadtam amerikai bombázókra...és lenyomták a vadászaimat. Jó, a bombázó gépeknél is van lövész, aki vissza lő, és védi a gépeket, de na. Valami elképesztően gyengék a japán gépek, ha amerikai vadászokkal kerülnek össze.
  • Dewri
    Azért ami jól néz ki, az jól néz ki...

• Dewri
    Hiába 10 km a hatótáv, ha onnan elengedem, eleve esélyes, hogy saját egység is belefordul az útjába akár figyelmetlenségből, akár mert éppen ezerrel harcol. És az ellenfél is elfordulhat ennyi idő alatt, nem igazán jellemző, hogy végig mindenki szépen egyenletesen, egy vonalban közlekedik...

Én nem vagyok elájulva az Isokaze 7 km távjától sem. Szinte soha nem sikerül úgy eltalálnom valamit, hogy 7 km-ről küldöm rá. Mindig simán kimanőverezik még a BB-k is. 4 km környékén már sokkal esélyesebb a találat, úgy már rombolót is szedtem le. Tehát végülis az amcsik is jók, hiszen mindenképp célszerű nagyon közelről torpedózni.

A legfontosabb a láthatóság észben tartása és azon kívül mozogni, illetve szigeteket kihasználva támadni, a füstöt is csak ésszel használni, mert elárulja hogy ott vagyok akkor is, ha amúgy még nem látnának. Ráadásul zavarja a csapattársak célzását, nagy kedvencem az agyatlanul füstölő saját DD: mikor végre lőtávba vánszorog a csatahajóm, eltűnik a cél miatta... Én az ágyúkat nem is használom rombolón, néha rombolók ellen odapörkölök közelharcban, de azon kívül nem látom értelmét hogy 120 mm-el lődözzek csatahajóra, messziről semmiképpen nem lövök rá senkire.
  • Jacktor
    Jogos.
  • Győri Devi
    A játékban mások az arányok. Ha úgy működne mint a valóságban BB-vel átérni a pálya másik oldalára órákba kerülne....
  • Jeffjohnson
    Na, megkaptam én is a no skill CV-t mert a vak BB Aladárt meg az 5 perce egy irányban egyenletesen haladó Cruiser Bélát kiszedtem. Hozzáteszem ennek ellenére nyertek (1-1 CV) de végig azt lehetett olvasni, hogy ez mennyire igazságtalan meg mennyire no skill + az arty is jobb a WoTban meg, ahhoz is több skill kell. A bomba meg miért sebez 5000-et, meg miért gyullad ki, egyébként ő volt a hülye mert egyből elnyomta a javítás skilljét a süllyedésre ezért, mikor már jött a bombázóm nem volt neki javítás . Azt bezzeg nem vette észre, amikor a csapattársa okosan BB-vel kimanőverezte mind a 6 torpedómat, persze én is elbasztam de ügyes volt a gyerek írtam is neki, hogy jól csinálta.
  • Jacktor
    Ok, de a 44 csomó, az 81 km/h. Ekkora sebességgel pedig 30 másodpercig tart megtenni 0,7 km-t, nem pedig 6,1.
  • Győri Devi
    Az észlelési távolságból annyi idő alatt ér hozzád a torpedó, ergo ennyi időd van csinálni ellene valamit (reakció idő). De a forrás linkben le van írva, hogy dolgozta ki a dolgokat és mit jelent.
    Utoljára szerkesztette: Győri Devi, 2015.07.17. 13:32:51
  • DantesHUN
    Nem hiszem, ez másodperc adat.
  • Jeffjohnson
    Szerintem abból a távolságról ennyi időd van kitérni előle.
  • Master91
    Én se értem
  • DantesHUN
    Mi az a reakció idő? Annyi idő alatt lesz éles, vagy annyi idő alatt lesz látható, vagy mi az?
  • Győri Devi
    Ha már úgyis DD-kről van szó akkor itt van egy táblázat reakció időkről torpedók ellen:

forrás
    Amúgy szerintem a DD kifejezetten az a hajó ami tudja befolyásolni egymagában is egy meccs kimenetelét, illetve szerintem a legélvezetesebb játszani is velük. Nincs is jobb mint látatlanul végig menni a pályán és kiszedni a BB-ket meg a CV-t.
    Utoljára szerkesztette: Győri Devi, 2015.07.17. 13:10:00
  • Jeffjohnson
    Sebességbe nagyjából ugyanaz hatótávra a japán a jobb, meg sebzésre is. Pont ezért kérdeztem, hogy mi az érv a mellett, hogy végigszenvedjem az USN DD ágat? Mert szerintem semmiben nem jobbak.
  • Jacktor
    Igen, de a japán torpedó meg esetenként jóval lassabb és kevesebb is. A t5-ös japánnal mondjuk 6k-val több az átlag sebzése :)
  • seepheeerd
    A következő kiegyenlített meccs:
  • seepheeerd
    Bizony... végig láthatatlan, ha ügyesen mozog...
  • Jeffjohnson
    Akkor Japánnal még jobb lenne mert ott 7-10km-re lehet a torpedót elküldeni, ami még az észlelési távon kívül van. Magyarán láthatatlan tudsz maradni.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.17. 11:48:13
  • StrikeFor
    az is faszság,hogy annyi XP-t szerzek T2 es DD vel mint a T7 es BB-vel :)

fixlálják már a BB-k sebzését ajóéletbemán! :D

ui:még 112k :P
  • seepheeerd
    Mai első csata:

Már az sok jót jelent, ha stock-kal a tetejére tesz... Úgy lőttek le 1/5 HP-ra, hogy nem is voltak az én lőtávomon belül. Egyszer tudtam egy 4-es sorozatot bevinni a felderítővel megnövelt lőtávról, aztán egy DD megkerülve az egész mindenséget onnan eresztett belém vagy 8 torpedót, ahol csak a mieink lehettek. Persze láthatatlan volt végig...
  • Tono34
    T5 japán romboló 10km-es torpedó táv :)
  • seepheeerd
    A WG fórumon ezt is szépen kitárgyalták: a win rate egy nagy faszság.
  • Jacktor
    "De az semmit sem ér mert a torpedóik hatótávja 8-as szintig kb. 4-5 km. Ez így eléggé használhatatlanná teszi ezt az ágat."
    Nehogy azt hidd. Én is azt hittem. Aztán mióta DeltaTM-mel szakaszozok (ő jellemzően DD-vel jön én meg CV-vel), rá kellett jönnöm hogy igazából én vagyok a noob DD-vel. Sebezhetek én bármennyit a CV-vel, az esetek 90%-ában övé a topXP a csatában (az amerikaival is). Nicholas 64%/41k/1,64 (wr/avg.dmg/avg.kill). Egyszerűen csak jól ismeri az adott hajó láthatósági adatait és ezt az adott pálya nyújtotta körülmények közt maximálisan ki is használja. Fentről általában csak annyit látok hogy épp kit szopat halálra... (minden pejoratív fennhang nélkül). Na majd kérek tőle pár replayt (ha van neki)...
  • Sendrov
    Szerintem meg egyik megoldás sem jó. Teljesen random a dolog. Ha mindenki elindul jobb felsőbe, te meg egyedül, vagy 1-2 hajóval balra, az jó eséllyel öngyilkos művelet. Ugyanis az ellenség sem különb és ott is mindenki jobb felsőbe rohan, ami felőled nézve a bal oldal, így belefutsz a komplett ellenfél hajórajba és rombolók, cirkálók, csatahajók, repülőgépek össztüzében találod magad.
    Nekem pl. volt olyan domination meccsem, ahol mindkét csapat jobbra fel a térkép jobb sarkába. Gondoltam én is beállok a többi közé, lesz ami lesz. Meg egyébként is, egységben az erő stb. Amikor felértünk a jobb felső sarokba, balra fordult a flotta úgy, hogy a jobb szélső hajók a pálya szélét jelző vonalon hajóztak. Az a vicc, hogy egyszerűen nem találkoztunk ellenféllel! Valószínű ők is a az óra járásával ellentétes irányba köröztek a pálya átellenes végén. A game vége felé volt egy kis rombolós-cirkálós csetepaté a map közepén lévő egyik foglalási pontnál amibe mindkét flotta bele-bele küldött egy-egy sortüzet, ha valamelyik ellenfél hajó felvillant.
    A végén draw lett, úgy, hogy a flották zöme nem is találkozott! Egyből nyomtam a power off gombot! :)
  • StrikeFor
    jaja megvettem a legalapabb hajót kiszedtem vele 2-3 ellenfelet....3 meccs 3 win......annyit sebzek a torpokkal mint a kibaxott T7-es BB-el...........torpedózni easy mód az aim assistal ami bevan építve a játékba.........ennyi erővel lehetne az a mod is a többi hajónak ami volt korábban.........

ui: amúgy felejtős,mert nem az én stílusom,de mind a 3-om napi küldim torpedós volt 2 meccs alatt legalább meglett az is :)
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.17. 10:17:31