23043

A Wargaming új MMO játéka
-
Igen, illik aktívan használni a jobb egérgombot és a térképet. :) -
Igy van, és figyeljen a szigetekre és a pálya végére, én anno legtöbbször abba haltam bele hogy felakadtam valamin a nagy lövöldözésben és szétkaptak :D -
Nagydög #11580 Ha teljesen kezdo vagy, akkor ez nem kerdes, ugyis csak cirkalot kapsz. De amugy is. A cirkalok az altalanos celu hajok, igy azokkal talan a legegyszerubb jatszani is. A rombolok a torpedokkal iszonyatos kart tudnak okozni, de ha kiszurnak, nem sokaig elsz, ha nem tudod, mit csinalsz. Csatahajoknal meg a lomhasaggal es a lassu toronyforgassal kell megkuzdened igy azoknal meg folyton elore kell gondolkodnod.
Es a legfontosabb 2 szabaly:
1. Nem mutatod az oldaladat a sajat es annal nagyobb hajoosztalyoknak, mert AP loszerrel tesztaszurove lonek egy pillanat alatt.
2. Nem hajozol folyamatosan ugyanabba az iranyba ugyanazzal a sebesseggel, kulonosen, ha tudod, hogy rombolo van a kozelben. -
rendben köszi. -
Szerintem zömmel olyan konkrét kérdéseket tettél fel, ami vadul ízlés kérdése. Próbálj ki mindent, amit lehet. Nincs igazán olyasmi, pláne alacsony tier-ben, hogy mivel "érdemes" menni. -
Cirkálóval érdemes menjél, vagy csatahajóval. Rombolóval semmiképp ne kezdj neki, bár kitudja, lehet az lesz a stílusod :)Ja és prémiumot nem érdemes befizetni, mert akkor kezdő létedre hamar az "álló profiligában" fogsz lenni, nem árt a gyakorlás előtte :) Prémiumot mindenképpen Tier 5-6 körül ruházz be. ha már prémiumozni szeretnél.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.02.29. 14:26:59 -
Hali!
Kezdo vagyok meg a jatekban, erdekelne hogy egy kezdonek milyen hajoval erdemes mennie? esetleg van valahol valami leiras ami sokat segithet a dontesben? nem tudom hogy egy rombolo lenne jobb vagy csak egy cruiser, illetve hogy min mit erdemes eloszor fejleszteni.
Esetleg egy ket tipp / jotanacs johet.
elore is koszi. -
erről jut eszembe hálistennek hogy itt nincs goldammo még:D -
carp3tm0nster #11574 simán mehetünk mínuszba. Gondolom mindenki emlékszik a wotban, mikor onehit-eltek prémium ammo-val az első percben és még bukta is volt a meccs... -
Prof William #11573 Ez igaz nem is tagadom, csak azt írtam hogy ha valaki rsszul játszik, akkor ez is lehet mínuszos... Egy Atago javítása 70 000 ezüst + az elpufogtatott lőszer. És ,ár jó párszor láttam Atagót(vagy más prémium hajót) elfüstölni a csata első perceiben. -
Toweliee #11572 De segít a prémium, mert emelt szintű kreditet és xp-t kapsz, tehát gyorsabban fejlődsz. -
Ne játssz hétvégén, én már rájöttem, hogy mindig olyan csapatot kapok ki ami hurka :D Hétköznap sokkal élvezetesebb a játék. Sőt% -
Én a Murmanszkot vettem meg egyedül, minthogy az tűnt egy korrekt fejőstehénnek a maga idejében, de mai fejjel már egyszerűen vennék egy port slot-ot, betolnék rá egy Omahát oszt' jónapot. ...és még akkor is inkább a Kongo-t vinném ki T5-ben - azóta meg a kapitányi skill nerf kinyírta a tizenhét kilós lőtávomat is, jeee.
Ami ütőképesnek tűnik (és a hajóosztály ráadásul [még?] nincs kisebb módosításokkal egyébként is egy-az-egyben eleve bent a tech tree-n, mint a Murmanszké vagy a keleti rombolóké), az a Kutuzov és a Tirpitz, de azt a pénzt meg akkor már inkább hajómakettbe fektetem.
Összességében az én húsz fillérem, hogy inkább prémium időt. A prémium hajó vagy nem egyedi, vagy sz*r, vagy fölöslegesen drága bundle-be húzzák bele rendszerint. (Láttátok egyébként most, mennyiért árulják a Kamikaze R-t, hehehe?)
Mondjuk a topikban van valakinek Aurorája, sajnos hirtelen nem rémlik, hogy kinek, viszont arra emlékszem, hogy szereti.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.02.28. 22:11:12 -
Prof William #11569 Az Atagót én is megvettem de nem a prémium volta miatt, hanem a történelmi értéke miatt. :)
Szerintem egy kicsivel jobb (fordulékonyabb, gyorsabb, tűzerő nagyobb) mint hasonló Tier-ű hajók, de ha nem jól játszik vele az ember, akkor ugyanúgy semmit sem ér. Legutóbb Az Atagóval két másik Atagót küldtem a tengerfenékre úgy hogy még 80% életerőm megmaradt.
Az emberi hülyeségen akármennyi prémium sem segít... -
Nagydög #11568 Parancsolj.
DD destroyer
CA/CC/CB cirkalo
BB csatahajo
CV hordozo -
Toweliee #11567 Saját tapasztalat: megvettem az Atago-t rögtön a regisztráció napján. Alig veszem elő, mert azt se tudom mit kell vele kezdeni. Majd ha eljutok cirkálóval T8 szintre, addigra megtanulom és majd csónakázok vele. Szerintem kezdőknek max T5 prémhajó és prémfiók éri meg jobban. -
AJensen #11566 Tisztában vagyok a hajótípusokkal, de valaki elmagyarázhatná ezeket a rövidítéseket. BB, DD. -
kHares #11565 Kezdőknek kizárt dolog. Előbb tessék eljutni t7-8-ba normál techtree hajóval megismerve a játékot. 1 hónap prém, azután majd jobban tudod.
@asolyom
Ez teljesen igaz és főleg azért érthetetlen mert már van ilyen játékuk, van elég tapasztalat mit-hogyan kellene. -
asolyom #11564 Azt olvastam, hogy a prémium account jobban megéri. -
asolyom #11563 Mert balafsz az egész játék mechanika. Több xp-t kapsz egy DD-vel, ha foglalsz, visszafoglalsz, mintha 100k-t sebzel egy BB-vel. Ez pedig eleve nonszensz. -
AJensen #11562 Prémium hajó megéri? Mondjuk egy 7-es vagy 8-as? -
Nagydög #11561 A csatahajok amugy sem szoktak megkonnyiteni a dolgom. Tudod mi a jelszo a csatahajoknak a szetszorordasra, mikor a Cleavelanddel vagyok? "Maradjatok egyutt, fedezlek benneteket!" Erre harman ot iranyba szoktak indulni, meg ha eddig nagyjabol egyutt is latszottak mozogni. -
kHares #11560 T7-ben járok DD-vel, BB-vel, CA-val. Most T8 amcsi BB. Mit látok, hogyan kéne a csatának kinézni? Jönnek elöl a DD-k, ezeket saját DD-nek kéne spottolni vagy CV-nek. Mennek a BB-k hogy nyomják a sebzést és közben körülöttük a CA segít repülők ellen meg DD-t írtani.
Mi a valóság amit látok? BB-k leghátul. Persze mert lassú dögök de pont ezért kéne a csata elején már elindulni egy irányba. DD-k összevissza mennek 4-n 1 capre vagy megpróbálnak suicide torpedózni. CA-k szintén totál random előre mennek egyedül meghalni, a legritkább hogy páran együtt mozognak.
Mondjuk a játék nem igazán támogatja ezt, miért kéne várni mindenkinek a BB-re, az nem hoz xp-t, én sem szoktam. -
AJensen #11559 Sokáig tökölnek az emberek. Azt vettem észre. Aki cirkálóval, vagy rombolóval játszik, annak rögtön kellene menni pozíciót foglalni, hogy a csatahajók tudják őket támogatni. Ehelyett folyton azt látom, hogy előre mennek meghalni, utána egyedül maradnak a csatások, és megfingatják őket a rombolók. Ennyire nem tudni játszani, ezt már oktatni kellene. -
Nagydög #11558 Dehogy menj elore a csatahajoval! Hogy aztan a semmibol erkezo torpedokat kelljen kerulgetned? Rombolok, cirkalok mennek elol, hogy felfedezzek a ninja rombolokat es celpontokat talaljanak a csatahajok fegyvereinek. Szoktam szentsegelni, mikor feltunik egy rombolo es a csatahajo ahelyett, hogy elhuzna a sunyiba onnan, bemegy a szigetek kozze megkeresni. Olyankor legtobbszor mar csak megbosszulni tudom. -
asolyom #11557 Én ugyan csak most kezdtem a Coloradot, de erősen gondolkodom, hogy egyáltalán akarok-e tovább menni, mert nincs kedvem azon görcsölni, hogy sokszor gyökerek miatt menjek mínuszos csatákat. -
AJensen #11556 Utolsó csaták mind bukta. Mind a csapat miatt. :( Élkésirtó.
Nehéz jó meccseket menni, amikor ennyi a sügér.
Egy dolgot rühellek, de azt nagyon. Amikor 5-en lerohannak, és az egyik bebüfögi a végén, hogy gg. Még, ha tudná is mit jelent a sík hülyéje.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.02.28. 19:00:36 -
asolyom #11555 Végre megyek a Coloradoval egy elfogadható menetet, akkor meg a csapat hurka. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.02.28. 18:47:19 -
pajer_csaba #11554 Nekem az elmúlt kb 2,5 órában volt 10 meccsem, mind bukó. Még sem vagyok ideges. :)
Ja, amúgy ez nem WoW, vagy LoL, itt a tank se megy előre, távolról húzod kifele az ellenfeleket. Továbbá: nem lövöldözünk rombolóra (bár 1x, egyetlen 1x sikerült kiszednem egyet...), hanem nyúlcipő. A másik, hogy mindig tarts a zömmel. Akkor is, ha szerinted egy csapat retard, akik full rossz irányba mennek. Így, még ha helyes a meglátásod, és veszteni is fogtok, legalább szép harcot vívhatsz, és tekintélyes mértékű sebzést oszthatsz szét (én pont így jártam az utolsó előtti meccsemmel: az első 2 percben eldőlt, hogy buktaparti, pedig még csak egy-két enemy volt a láthatáron. Persze a csata vége felé már itt is beindult a chat-cicaharc, hogy mindenki mekkora retard meg ilyenek... Én azonban jót játszottam, és -nekem- ez a lényeg. :) ). De gondolom, aki eljutott egy North Calorináig, annak nem kell ezeket magyaráznom. :) -
Zoli105 #11553 Végre meglett igaz 6 nap alatt sajna !
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtl1/t31.0-8/12771698_1006716872720047_4587226129787683644_o.jpg -
kHares #11552 "Ne legyél ideges"
Erősen gondolkodom hogy eladom a North Calorina-t. Játszhatatlan szinte és bizony a játékosok miatt. Mész előre a BB-el mert mégis te vagy a tank és a cruiser a support, fölfogod a lövéseket erre mi történik? A sok hülye még mögötted sem jön, hiába könyörögsz. T6 csatában nem tudok nyerni. Amikor 5x egymás után veszítesz sok sikert nem bepöccenni.
Akkor mostantól én is 23 km-ről lövöldözök, semmi gond igaz hányingerem van amikor mások így nyomják de ha ez a "meta".
WoT-ot abbahagytam 20k csata után, ott is 29 ember ellen kellett küzdeni de legalább nem volt ennyire random. Ott tudtad hogy itt eltalálom akkor ilyen sávban sebzek. Itt meg a hatalmas ágyúkkal overpenelsz 6 km-ről. Következő salvo 21 km 2 citadell, lenulláztál valakit. Még van egy minimális reményem ha esportot akarnak átdolgozzák a sebzésrendszert. -
AJensen #11551 Szakaszban tudok néha fergeteges meccseket menni. Sejthető, hogy 2 hülyével kevesebb.
Egyenlőre élvezetes, még a hibái ellenére is. Nem hiába menekültem át WoT-ról. Idővel itt sem lehet a problémák elől menekülni, ala Wg.
Addig is, ha valakinek van valami jó tanácsa örömmel fogadom. Bármire. Uninstall noob tanács nem kell.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.02.28. 16:30:31 -
carp3tm0nster #11550 Ha 100 meccsből lenne egy ilyen, akkor nem lenne probléma. De mikor ennél lényegesen nagyobb arányban fordul elő, hogy igen, az "agyhalottak" nem tudják merre van az előre, vagy mi a cél. Tipikus még, mikor 4 pont van amit foglalni kell és négy dd indul el egyre....
-
pajer_csaba #11549 "És akkor ne legyél ideges?" - Ne. Magadnak ártasz vele. Inkább lépj ki és indíts egy új játékot, amíg az előző csata véget ér. Én is jártam már úgy, hogy a hat hajómból hattal volt vesztes csatám, de úgy, hogy négynél még lövéshez sem jutottam (Mikor meg lett a Fuso, elég nehéz volt ezen túltenni magam. Mondtam is a páromnak: a Fuso egyetlen dologra jó - célpontnak...). Mégse ajvékoltam, hogy de sok a hülye, nem szidtam a játékot. Ez elkerülhetetlen. Ha felbaszod magad, azzal csak magadnak és a játékodnak ártasz, idegesen sokkal szarabbul megy, nem? Lásd: reggel eldöntöttem, hogy az Isokaze-mmal megcsinálom a Surprise Attack-ot, és a rombolóknak amúgy is nagy hendikeppet jelentő óceáni pályán, jéghidegvérrel végigvittem a missiont. Lám, mire képes az ember, ha odafigyel és nyugodt marad. Pedig a mi csapatunk se volt észlény, a 9. percre már a fele odavolt, míg az ellenség csak 3 hajót vesztett. Aztán nyertünk. Összeszedettség, nyugalom és a hülyék teljes ignorálása a kulcs. Szerintem. -
"Belém húznak 4-5k sebzést a csapatomból, és fizet nekem 75 kreditet. Ebben hol van a kompenzálás?"
Félretéve most alábbi rugózást, pusztán technikailag a kompenzáció azért annyi, amennyi, mert az általa okozott sebzés adott javítási költségének egy tisztes százalékát kapod meg, nem egy fix összeget. Tehát ha azt az ellenfél rakta rád, se került volna a javítás ennek a többszörösébe. Egy T8-as rombolóról lerántva 4-5k-t már több tízezret kapsz. Nyilván azért nem nagyobb a kompenzáció, mint a javítási költség, hogy ne lehessen abuzálni a rendszert, és azért nem pontosan annyi, mert tippem nincs, miért; mindenesetre a probléma messze nem olyan kiterjedt, hogy ez gondot jelentsen.
De mégegyszer: Team Battle.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.02.28. 13:53:37 -
Nagydög #11547 Egyreszt azert nem olyan rosszak a tapasztalataim. A sulyos agyhalottak szama viszonylag keves. Masreszt viszont Odonke sajnos bo negyvenes csaladapa. Tegnap egy figura a fejemhez vagta, hogy aimbotos gennylada vagyok es mindenfele cifra dolgokrol ertekezett az anyammal kapcsolatban is, mert folyamatosan talaltam kb 7 kilometerrol a csatahajojara. Utobb rakerestem a figurara. Nem, sajnos nem 15 eves hulyegyerek, meg csak nem is korahuszas ifju titan. -
AJensen #11546 Itt is gondolom már van wn mérő, ami megmutatja milyen játékosok játszanak? Elég szörnyű látványt festene jó néhány csata az ilyen játékosokkal.
-
Nagydög #11545 A hordozonak rimankodni, hogy kuldjon valahova repuloket? Mar az is eredmeny, hogy arra ra tudd venni, hogy odebbmozduljon mielott konkretan zuhogni kezdenek ra a lovesek. -
AJensen #11544 Óóó dehogynem! A probléma ott kezdődik, hogy pénz fejébe kihúzza magas szintre a hajókat, vagy bármi mást, de játszani nem tud.
És ez alatt nem azt értem, hogy valaki béna, mert mondjuk nem tud célozni, hanem az olyan emberek, akik semmire sem figyelnek. Nem nézi a minimapot, mert minek az, nem segít a csapattársának, hagy pusztuljon meg. Szimplán a saját csapatát lövi az agyhalott, de a büntetés mértéke lófa***. Belém húznak 4-5k sebzést a csapatomból, és fizet nekem 75 kreditet. Ebben hol van a kompenzálás?
Az, hogy valaki csak egy kicsit is jobb játékos legyen, mert élvezi a játékot, sőt élvezetesebb lehetne neki, csak egy kis utána nézés kell.
A wg tutorial egy semmi. Viszont ott van az a kiba*** Youtube, ahol kis millió videó van fent. Elég volt 3-4 videót megnéznem, hogy kezdőként képet kapjak a játék mechanikájáról. Ezzel szemben Ödönke amikor beszabadul apuci gépecskéjére, akkor az épeszű játékos kedvét teszi tönkre. Tudom el kell fogadni. Viszont 10 meccsből 8x ilyenekkel találkozni, kicsit már fárasztó, és elrontja a szórakozást. -
kHares #11543 Még extra probléma a betegebb küldetések bevezetése. Még t7-8-ban is látom hogy pl.: BB-k HE-vel lövöldöznek. Gondolom a 300 tűz miatt, egyébként ennyire agyhalott nem lehet ha már idáig eljutott. Vagy amikor látod hogy 4-en ott vagyunk enemy mellett de senki nem lő mert fél hp-n van aztán amikor végre otthagyom 1k hp-n egyszerre 3-an lőnek. Mert ugye öljünk meg speciális class-ból 30-t. Lehet vitatkozni hogy elég játszani természetesen magától meglesz az eredmény, nos az emberi természet nem így működik.
Miért nem vezetjük be a csapatmunkát elősegítő mechanikát inkább? Mondjuk spot damage, a szerencsétlen dd-t vegyük már rá hogy ne suicide módon rohanjanak le valakit. Esetleg a chat-ben való könyörgés a carrier-nek hogy vigyen már oda repülőt ugyan xp-t nem kap érte inkább veszít de mutasson valamit. Későbbi tier-ben egyre nagyobb pályákat ad be, egyre fontosabb lenne a jó spottolás/helyezkedés.