23035
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Kotomicuki
    Pontosan az a baj, hogy ha engedi a script, akkor be-be csúsznak a >100k dmg-k (tier V és fölfele, a 10-12 pontos kapitányokkal), viszont, ha nem, akkor meg ehhez képest túl markáns a különbség.
    Tehát nem úgy van, mint "nagyéknál", hogy egyik meccsen megy, a másikon nem, hanem túl szélsőségesen - ahhoz képest, hogy belenyúlás mentességről ábrándoznak itt egyesek: 1x-1x szinte minden bemegy - nagyjából ez az átlag a "nagyfiúknál" -, míg a legtöbbször legfeljebb 1-2 találat, de az sem a sebző fajtából, vagy egyszerűen "csak" mind mellé (azaz: a célpont körül forr a víz a becsapódásoktól), sorozatban...
    Hidd el, észre lehet venni, hogy mikor csapódnak be 33-66%-ban a lövedékeid - az egész csata alatt - és mikor dobja be a gereblyét, hogy az a legfeljebb 1-2 találat se tehessen túl nagy kárt a kiválasztottjaiban!
  • Plata
    De őt minden játékban korlátozza.
    Ahol egy friss és kezdő játékos szedett vedett cuccban boldogul ott Kotomicuki fullos gírben panaszkodik hogy túl nehéz és nem megy.
  • Sendrov
    Szerintem egy konteó akkor működik, ha olyan logikai, eszmei vagy ideológiai eszmerendszerrel van megtámogatva, amely segítségével minden cáfolat, tagadás, vagy maga a vélemény nyílvánítás elmaradása is magát a konteót erősíti. Ezzel azt akartam mondani, hogy mindig is lesznek olyan játékosok, akik küzdenek, harcolnak és bosszankodnak a "script" miatt és lesznek olyanok is, akik a büdös életben nem találkoznak a mindent irányító "scriptel". Meg van aki hiszi is meg nem is. Ilyenek vagyunk. Ilyen az ember. Így működnek a világvallások is.
    Ezen kár vitatkozni.
    Biztos vagyok benne, hogy "Kotomicukit" tényleg korlátozza a script.
    Abban is biztos vagyok, hogy "asolyom" játékában mindenféle sript nélkül egyszerűen csak vannak jobb és rosszabb napok.
    De abban vagyok a legbiztosabb, hogy engem ez az egész script téma egyáltalán nem is érdekel. (...persze lehet, hogy én is csak egy script vagyok...)
    :)
  • pajer_csaba
    Hajjaj, nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kavarok. Bocsánat. :-(

Én azt mondjuk eléggé elképzelhetőnek tartom, hogy a WG megpiszkálja a játékot olyan formán, hogy lehetőleg a f2p-ket a prémium felé kényszerítse, és nem pusztán azzal, hogy csekélyebbek a rewardok f2p-ként. De ez már ugye konteó, amit nem lehet bizonyítani, de legfőképp cáfolni (mert ugye a cáfolat ténye is automatikusan bizonyíték), így aztán marad az, hogy akinek szar sorozata van, az szerint a WG manipulál, akinek jó sorozata van az a kimagasló tudást és gyakorlottságot preferálja, aki meg valahol a kettő között van, az meg örül, hogy lyuk van a seggén.

Én 2 hete kezdtem el vele megint játszani, f2p-ként, és egészen meglepődtem, hogy már a 2. naptól sorozatban jöttek a győzelmek (első nap azért még kurvára ment a visszarázódás, ilyen hogy co-opban simán kikaptunk, meg szarrá lőttek a botok, rendszeresen előfordult) randomban, ilyen 5-6 csatából 1, max 2 vereséggel, majd a 2. héten prémiumra váltottam, és most azzal nyomom. Átlag: 7 csata, 6 győzelem, 1 vereség, utóbbi általában alsóbb (III-VI) tierben. 49%-os az összesített winratem (ingame néztem). És mindezt úgy, hogy nagy lőtávra (15 km fölött, esetleg plusz pár km spotter repülővel) rettenetesen rossz vagyok, ezt tudom magamról. Ez szerintem azért nem akkora kimagasló különbség, hogy abból komoly konzekvenciákat lehetne levonni, nem?
  • Kotomicuki
    Ez nálad általános, vagy sem?
    A csatákban elért mutatóid megfeleltek az átlagodnak?
    Ezelőtt volt győzelmi sorozatod, milyen hosszú?
    Ezután milyen széria jött?

Ha meg tudom lőni az átlagomat/kicsit fölötte, akkor nem idegeskedek a végeredmény miatt - megszoktam már, hogy a győzelem egyre ritkább - , mert én megtettem mindent, amit megtehettem/megengedett a script.
    Ha ez ritkaság, akkor meglehet, most nálad kiemeltebbek is voltak, de a másik oldalon, vagy nem volt elégséges F2P kéznél...
    Ha nem, akkor a script általi beszabályzás, csakhogy tudd, hol a helyed...
  • asolyom
    Ezt mivel magyarázod? Pedig van prémium fiókom, tehát a te felfogásod szerint az "elithez" tartozom.

Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.12.09. 12:18:36
  • Kotomicuki
    Nyilván, pl. amikor egy csatában megenged 8 citadellát is, majd a következő 8-ban egyet sem...
    Ez - és az ehhez hasonló, hektikusan kiugró mutatók - véletlennek nem kicsit túlzás, tehát script - már a korai bétákban benne voltak a belső, titkos változók a wg játékaiban (pl. a Hetzer páncél-ügy)!
    Az, hogy neked nehezedre esik ezt elfogadni, mert esetlegesen pénzért vetted a jó eredményeidet és ilyen mértékű ingadozást EZÉRT nem tapasztalsz, az engem nem vigasztal...
  • asolyom
    Már megint script gumicsont, hajaj...
  • Kotomicuki
    Néha van CV, néha nincs, de alul élvezhetőbb, ha nincsenek "nagyfiúk".
    Felül azért érezni jobbnak, mert már van lőtáv és mozgékonyság, mindenféle segédlet és a kapitány is kikupálódik addigra, jobb esetben. Viszont itt már nagyon kijön, hogy kit támogat a script és kit nem -> F2P-eknek ezért szopás a fölsőbb szint, mert közelébe se kerülhetnek a "nagyfiúk" eredményeinek (átlagban, egy-egy csata erejéig kaphatnak "felmentést", amikor úgy jönnek össze a dolgok, mint a "nagyoknál" szokás, de ez nagyon ritka esemény és sokat kell szopni érte, hogy kegyeskedjen a rendszer végre megadni).
  • pajer_csaba
    Nem állítom, hogy teljesen értelek. Én mindenesetre azt érzem, hogy tier VIII körül már érezhetően kicsit gördülékenyebben mennek a csaták. Kis tierben odaérni valahova (BB-párti vagyok) kínszenvedés, alig sebzel, ráadásul a múltkor tier IV-ben bedobott egy olyan csatába, hogy 3 hordozó, 2 romboló, 1 cirkáló, többi BB. Mondjuk úgy, hogy nem kellett izgulni azon, hogy kifutunk az időből... A CV-k kb 5 perc alatt leszedték a BB-k többségét, köztük engem is.
  • Kotomicuki
    Annyiban igen, hogy vagy az első pár (ha nincs 19-es kapitánnyal visszatérő, akkor az esetleges elvezet kedvéért), vagy a legfelső (ha a hatékonyság számít) tier-ekben KELL nyomulnod, mer' különben csak a káromkodás garantált...
    A legfelső tier-ekbe való eljutás és az ott való megtapadás pedig nagy anyagi haszonnal jár a wg szemszögéből, még ha f2p vagy, akkor is...
  • asolyom
    Semmi.
  • pajer_csaba
    Filozófiai kérdés a mai napra: vajon véletlen-e, hogy minden WoWs-os oktatóvideó kizárólag Tier IX-X-es hajókat használ, az összes kategóriában?
  • pajer_csaba
    Van valami közötök a Birodalmi/Köztársasági Betyárokhoz SWTOR-ban? :D
  • asolyom
    Üdv!

Aki szeretne klánhoz csatlakozni, azt a Ladikos Betyárok szívesen látják. Discord használat kötelező, hiszen valamilyen módon szükséges kommunikálni. Akit érdekel, az jelezze privát üzenetben.
  • pajer_csaba
    Életem eddigi legjobb eredménye az Amagival. :) És mindezt úgy, hogy több mint egy éve nem játszottam, 2 napja kezdtem újra. :) (Amúgy 4. lettem a táblázatban.)
  • Darun
    "Láthatatlanná" vált xD
  • pajer_csaba

Ezt így hogy?
  • Gyuszopapa
    Elsőre kiadta a 10-es festést.
  • Darun
    Am a moduloknál is mutatja, mint a sima tech tree hajóknál is.

Egy apró érdekesség, hátha valaki még nem figylte: az eventnél (Halloween és Olasz cirkáló is) vannak ezek a Random Bundle-k. Ha nem tervezitek vásárolni, akkor is nézzetek rá. A megnyitásra csak megmutatja, hogy mi az, amit következőnek megvehettek. Nekem az olasz pl rögtön elsőre kidobta a Genova-t, igy 70 tokenből rögtön meg is lett.
    A Filth-nél meg ugye prém egyedi camo-kat lehet nyerni. Ott ugyan nem volt ilyen szerencsém, de érdemes rá figyelni, hiszen kvázi ingyé ad hajóra perma festést. Ráadásul ezen kivül úgy is csak pénzre lehet beváltani.
  • Caliph
    köszi,valahogy elsiklottam felette
  • Gyuszopapa
    Tech tree lealul ki lehet fejleszteni. 30000 xp mind.
  • Caliph
    twilight battleben hogy lehet másik hajót szerezni? csak venni lehet?
  • Darun
    Nekem még ilyen panaszom sem lehet rá. A 7 csatából eddig csak volt vesztes és... azt nem emlékszem pontosan hányszor haltam, de talán az is 2 lehet, szóval nem vészes. De hiába a jó WR, ha a csatában nem igazán tudsz szóhoz jutni.
  • ozimak
    Ha nem kapnak oldalba, a Moskva még mindig egy nagyon potens hajó! Bár a Ballancegrad még azt is veri Nekem valamiért elátkozott :/ HIV-el együtt... Valahogy mindig fostos mm-et kapok vele. Pedig nagyon szeretem őket.
  • asolyom
    Én nemrég vettem meg a Moszkvát. Ez is egy érdekes hajó. A játékstílusa majdnem semennyire nem hasonlít a korábbi orosz cirkálókhoz. Viszont nincs annál szebb, mint amikor pattan róla a Jamato és Muszasi lövedéke. Emellett sok helyen 50 mm-es lemezelés van, amiről pattannak a 203 mm-es HE lőszerek, valamint az összes IFHE-s 152-es.
  • Sendrov
    Mostanába nem volt időm játszani, de kíváncsiságból megnéztem az eddigi Viribus Unitis statisztikámat. Az látszik, hogy nem egy nagy túlélő.

Most nézem, hogy volt olyan csatám, ahol 3 hajót is kilőttem plusz két repcsit. Mondjuk 12 csatában eddig összesen 4 repülőt lőttem le vele :)
  • Darun
    Az egyetlen csatában, ami nem T7-es volt, top tier voltam. Csak poénból bekapcsoltam, hogy a töltő képernyőn a hajók statisztikáinál mutassa a saját hajót is. A T4-es japán BB MINDEN értékében jobb. Kivéve a rejtőzködés, ami ugyan nem elhanyagolható, de azt hiszem egy csatában (főleg alacsony tierben) nem nélkülözhetetlen. Főleg ha az ember fia harcolni megy és nem halászni.
  • ozimak
    Igen az overpenek nekem is jönnek vele folyamatosan :) És én is konstans "lemaradok a csatáról", olyan lassú :D
  • Darun
    Még tart a 7. csatám Viribus Unitis-el. Ebből 6 csata volt T7-es, az utolsó kettőben T6-os CV. A King George-nak 10 km-ről lőttem 6 overpent, úgy, hogy a vizvonalat céloztam. Ez a hajó borzalmas.
    A HE lőszer 23% eséllyel gyújt ki. Az Október ugyanezzel a kaliberrel 33%. Ezzel a MM-el ez a hajó sajnos játszhatatlan. A lassúsága miatt lemaradsz a csaátról, ha meg nem, akkor a kevés élete meg a szar páncélja miatt pillanatok alatt szétkapnak. Néha ugyan megesik, hogy a lövedékek nagyon összetartanak és ilyenkor ha jó helyen talál be, szépen sebez, de erre nem lehet alapozni egy csatát. A lövedékek magas röppályája és az alacsony sebessége miatt nehéz vele célozni és gyakoribb az, hogy nem találsz, ha még is, jön a szokásos lepattant/beletört/overpen. A légvédelmét meg a T4-es hordozó is kiröhögi. De nézzük a dolog jó oldalát, legalább történelmileg hiteles.
  • ozimak
    Nekem is chrome és most minden fasza.
  • Caliph
    nekema honlap most sem
    chrome a böngészőm
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.28. 19:07:21
  • ozimak
    Most elvileg jó... nekem.
  • Caliph
    honlap nekem sem jön be,csak pár felirat
  • Darun
    Nekem az Armory bejött, a hétvégi Naval Battle-t viszont nem tudtam bekapcsolni, mert a klán oldalt meg se jelenitette.
  • Malachit
    Tegnap se jött be egy kép se az armory-ban pl...
  • Count Adyn
    Nekem megy minden pöccre szal lehet a magyar net baszodik:D
  • ozimak
    Igen én is csodálkozom, hogy semmilyen felületen nem írnak róla semmit. Se reddit, se facebook, se twitter...
  • Kotomicuki
    Lehet, hogy "csak" kiberterrorizálják éppen ezen szervereiket, ki tudhatja ezt a mai világban, de az biztos, hogy mostanában többször is előferdült, hogy a wows wiki nagyon nem akaródzott bejönni, vagy teljesen másként nézett ki, mint szokott (innen az idegenkezűség gondolata).
    Azért igazán betehetné a cég a hírek közé, hogy mi is a helyzet!
  • ozimak
    Se a wiki, se az oldal, se a shop. De csak a WoWs-os oldalak. WoT megy, meg a többi WG-s játék oldala. Valami nekem is szar volt, mert már a játékban lévő premium shop is akadozott mint az állat. Olyan volt mintha lenne vagy 1 fps-em. Valami elég komoly gebasz van náluk ezek szerint... csoda, hogy a játék megy.