23027
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    ezt egyszer én is megkaptam magasabb szinten :D és én voltam a BBvel .. :D
  • lonvard
    Gueparddal mentem egy kört, mocsok jó meccs volt. 93 000 damage, én vittem a bal szárnyat.

Chat:

44 kts
    Colorado, you?
    ....
    18,5 :D

• Darun
    Ezért mondtam, hogy javitottak a MM-en. Régebben én is jártam úgy, hogy egyedüli top tier hajó voltam, aztán persze nekem is nagy volt a mellényem és pillanatok alatt leégettek. Amikor meg egyedüli T7-os hajó voltam a T9-as meccsben, a kutya nem foglalkozott velem, gondolták csóri úgy sem fog sok vizet zavarni. És ha már top tier, épp az előbb mentem egy brutál csatát Lyonnal, T9-es csatában, a végén a Musashi üldözött (meg kb mindenki más is, de mondjuk hogy vele párbajoztam) és kb 200 xp-vel előztem meg a csapatom második helyezettjét. A csapatom siralmas volt. Előtte meg Conquerorrral mentem full 10-es csatában, az ellenfélnek már csak 3 hajója volt, ha jól emlékszem, amikor mi elvesztettük az elsőt. Azért itt még mindig érezhetően kevesebb a sz@r csata, mint a WoT-ban.
  • lonvard
    Én nem emlékszem olyanra, hogy pl. csupa saját tier. Kurvaritka. Most meg sorozatban szállítja az ilyen besorolást. Szerintem valamit változtattak. Meg olyan hogy T8-as hajóként egyedül vagyok, a többi T6-T7. Bismarckkal az egy akkora jutalomkör volt.
  • Darun
    Tegnap kicsit korábban kezdtem hajózni, nem este. Ilyenkor még jóval több a játékos, simán össze tud rakni azonos szintű hajókat. Az első öt csatámból talán egy olyan volt, ami nem saját tierben ment. A sors fintora, hogy az az egy csata egy stock hajóval volt és hát nem voltam top tier xD Azért felmerült bennem a kérdés, hogy erre a fejlesztésre tényleg ennyit kellett várni? Nem tudták volna évekkel előbb berakni? Ezt már csak azért sem értem, mert pl este/éjjel már nem lehet normális T3-as vagy kisebb csatát menni és a Randomot is kénytelen a rendszer botokkal feltölteni. Ami meg azért vicces, mert a Random csatához oda van irva, hogy nincs maximális várakozási idő. De akkor mi alapján dönti el, hogy akkor most betesz botokat vagy sem?
  • pajer_csaba
    Ezt hol kell beváltani?
  • pajer_csaba
    Ahogy Izumo-val eddig csak győztes csatáim voltak, úgy a King George V-vel csak vesztes csatáim. Lol.
  • Darun
    A WoWs lyuhtube csatornáinak több mint 800k feliratkozója van, ebből az alkalomból egy nap prémiumot adnak a következő bónuszkódra: TOGETHER800K
  • lonvard
    Berakott egy olyan csatába, amiben egyedül voltam T8 Bismarckkal, a többi T6-T7. Ilyet még nem láttam. Sajnos csak 86k sebzés lett, mer persze hogy jobban előre mentem mint kellett volna. :D
  • Darun
    #18641 Link a szövegben (érdemes lementeni kedvencekbe, nekem pl mindig meg van nyitva, akkor is, ha nem hajózok)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2020.10.13. 17:04:47
  • lonvard
    Jah, ez ismerős. Könnyűcirkáló mikor úgy érzi rárohanhat a csatahajóra. :D Graffal volt ilyen múltkor, egy Nicholas leszart mindent, hátulról rohamozott. Na most ha szemből jön, akkor van esélye, de így teljesen reménytelen helyzetben volt, 4 kilométeren belüli harc, kapott egy sorozatot a 286 milisekből, lebénult, ezek után elkezdték a másodlagosok lőni. Na akkor már menekült volna, füstöt eregetett, de a következő sorozat elkapta.
  • Plata
    Nekem nincs prém hajóm,max amit szénből vettem és T7.
    De T8 amerikai csatahajóval olyan jókat megyek néha.
    Tegnap is T10 cruisert és csatahajót lőttem vele.
    Cruiser vicces volt,rám fordult teljesen,gondolom torpedózni akart.
    Első sorozattal háromnegyed hp-ja elszált.
    Menekült volna de nemjött össze.
    Utána a sziget mögül előjött egy csatahajó.
    Attól meg én menekültem.
    De menekülés közben sikerült legyűrni.
    Olyan 13k-kat lőttem bele hogy csak lestem.
  • lonvard
    Hát baszki. 1 kört kell elfoglalni típusú csata, T6-T8, én vagyok a csúcsragadozó benne. Masszívan elvesztettük, szépen lövöldöztem, összeszedtem egy olyan 40k damagét, aztán mivel ronggyá voltam lőve, elkezdtem távolodni oldal irányba a saját térfelemen a saját körömtől. Mintegy feladtam a csatát. Egyedül voltam már csak. Akkor beálltak a körbe, elkezdték foglalni. Már nem is üldöztek. Visszafordultam. Anyahajó küldte rám a torpedósait, eskü olyan volt, mint a BIsmarck üldözése. Neki is már csak ilyen fél szakaszai voltak, szóval simán lelövöldöztem az összeset, 2-3 torpedót tudott küldeni, 1 talált neki (a tatnál, ahogy azt kell). Szóval visszafordultam, a foglaló cirkálót szétlőttem, egy New Mexikó és egy Fuso volt a maradék, mindkettő félig szétlőve, és miután a Mexikóba betaláltam 11k-val, kezdtek komolyan venni. Irgalmatlan csata bontakozott ki, végül egy Fuso sortűz megsemmisített. 94k damage. Elkezdtem imádni a Bismarckot, most nincs rá jobb szó. :)

Ja szerintem a foglaló cirkáló annyira feladta, hogy csak beállt a körbe és elment kávézni. Nem reagált semmire. Gondolom meglepődött a kiértékelésnél, hogy megsemmisült a csata folyamán. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.13. 14:56:54
  • lonvard
    Elképesztően jó csatákat megyek most. Bismarck egyre-másra szállítja a 100k damage feletti köröket. Berakt full tier 8-ba, meg olyanba hogy t6-ok is vannak. Most volt egy T9-es csata, alig volt pár magasabb szintű hajó, 150k damage. Imádom. :)
  • Darun
    Néha megesik, hogy ha van elég játékos bizonyos tierben, akkor csak azonos szintű hajókat tesz össze. Mondjuk a full stock Kotovsky-val csak T7 ellen sikerült eddig mennem, de épp az előbb fulloztam ki. Meg meglett a Trento, remélem a Giussano-t is sikerült még ma megvenni. Utána már csak a Hawkings-al meg a Klas Horn-al kell bohóckodni... meg persze a CV-kel.
  • carp3tm0nster
    Ha már BBk! Georgia-hoz valami tipp? A kb 30% winrate nem valami fényes, de az ágyúk sem tűnnek annak...
  • pajer_csaba
    Na, megint szerencsém volt. ^.^

• lonvard
    Szerintem változtattak a tier besoroláson, mert egyszerűen nem tudok magasabb tierbe kerülni, mint ahányban vagyok. Erről tudunk valamit? Ideiglenes, vagy kísérleti jelleggel van ez?
  • Tono34
    Nekem bejött az Izumo, voltak vele rossz csatáim, de egészen jól elvoltam vele.
    Általában ha nem jön be egy hajó akkor mindig lesem mennyi xp kell még a következőhöz, Izumonál meg jé már vége is :)
  • whiskeyman
    Úgy nehéz lesz összeszedni, ha ész nélkül lövöldözöl. Csatahajóval talán a legkönnyebb összeszedni, minden csatában kettőt biztosan meg lehet szerezni. (Fireproof, Devastating Strike, Dreadnought, Close Quarters Expert, High Caliber, Confederate - utóbbi kettőnél már azért tudni is kell játszani.) - Remélem tudod, hogy ezek mit jelentenek és miket kell értük csinálni
  • pajer_csaba
    Nem osztom az aggodalmakat. Vannak az Izumo-nál sokkal kiborítóbb hajók is (pl Gneisenau, Kongo), főleg a zseniális, alig pár löveg + baromi nagy szórás kombó miatt. De ha nem csinálsz nagy hülyeséget, akkor mindegyik hajó egész élvezhető. Egy ekkora jószággal meg aztán pláne nem megyek puszilkodós távolságra, főleg, hogy hátul-oldalt vannak a másodlagosak, ami meg a főütegeknek nem fekszik. Közepes távolságról csatahajókat puttyogtatni - erre való, szerintem. BB priority target, utána jöhetnek azok a CA-k amik aktuálisan elbambultak, vagy le vannak foglalva illetve a CV, ha van. Rombolóra meg BB elvből ne vadásszon, mert ilyenkor jön a kérdés, hogy akkor a saját CA-k még is mi a f@szt csinálnak? Delta kettes manőverre (előre-hátra hintázni) meg egyenesen tökéletes.
  • Caliph
    izu pár honapja kapott egy kis acélosítást,előtte valóban siralmas volt :D bár a yama se jobb sajna,vagy csak nekem nem áll kézre. ha közel megyek szétégetnek,ha távolról snipolok akkor nehéz eltalálni vele bármit is bbken kívül,mondjuk ha találsz vele az többnyire fájdalmas :D
  • Darun
    Én nem osztom a véleményed. Nekem sem volt szenvedés az Ozumo, nem mondom hogy a kedvenc hajóm, de nem is okozott szenvedést. Ahogy az Ibukit is szerettem (nemrég lett meg a Zao). Az pl egy kifejezetten durva hajó... persze amig rá nem lőnek.
  • carp3tm0nster
    Hátőőő. Nem akarlak elkeseríteni, de most szerencséd volt. Az a hajó egy kínszenvedés, szerintem a WG csak azért rakta be a Yami elé, hogy taknyosra sz*passa a játékost, csakúgy mint az Ibukinál. T10-ben majd jó lesz, mikor jönnek a HE spammer hegyek(Smolensk-el az élen) és te meg csak osztod majd az overpent, ha el is találsz valamit...
  • pajer_csaba
    Nem hiába vártam oly sokáig az Izumo-ra. :) A legújabb kedvencem. :)

• frici666
    koszi
  • Darun
    Bármire. Is.
  • frici666
    halio. segitseget kerek. mi a szaharara kene loni ha-achievements-et kell elerni. elorre is koszi
  • Darun
    Én a cv repcsik vs catapult fighteren szoktam rendszeresen felb@szódni. Ha CV-vel megtámadok valamit, aminek kisérő vadásza van, még a közelébe se érek, már lelövik az összes gépem. Vagy legalább a nagyrészét. Na most tegnap talán Amalfival vagy valamilyen cirkálóval szüttyögtem az egyik pályán, persze a CV engem pécézett ki magának. Alig van életem, evidens hogy rám jön. Bár megjegyzem, az volt a második olyan támadása, amikor már előre felküldtem a CF-ket és a kettő alkalommal összesen 1 azaz EGY db támadót sikerült lelőnie a vadászaimnak. Aha. Nyilván. Amikor én vagyok CV-vel akkor meg kb 2 sec alatt leszedi 3-4 gépem. Ennél már csak az szánalmasabb, amikor a CV az egyik támadó rajával ledobja a kisérővadászait, az ellenfél odadobja mellé és köröznek egymás zónájában, de nem támadnak. Akkor mi a f*szomér vadászgépek? Ha csak azért vannak, hogy spottoljanak, akkor legyenek spotterek, de ha már egyszer van rajtuk fegyverzet és az ellenség támadó egységeit nem támadják meg, legalább azok ellen a vadászok ellen használnák, amiket az ellenfél odapottyan eléjük. De nem. Jah, igy tök könnyű összeszedni a Dockyardhoz a 110 lelövést.
  • Caliph
    az a cv eléggé elbaszott...nem is értem hogy engedhették berakni.
    tetűbe nézik a játékos közösséget sajna
    mondjuk ha lenne rá 33k acélom biztos megvenném :D
    de majd nerfelik fél év múlva titokban
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.09. 18:52:36
  • carp3tm0nster
    Mikor ülsz a Yamatodban és egy GK ellen harcolsz, de jön a tetves FDR CV és rádkúr 22k sebzést ÉS 3 tűzet, persze oltasz, majd a következő körrel még 23k-t ráddob úgy, hogy SEMMIT nem tehetsz ellene, na akkor b+ magát az összes retardált WG-s...
  • Darun
    Én a múlt héten coop csatában kaptam ammorack-et egy bottól. És ott még acsi/signal sem jár érte. Azt meg sztem már többször emlitettem, hogy az évek alatt azt figyeltem meg, hogy kb minden 2. vagy 3. update után olyan a játék, hogy feltűnően sűrűn vannak pukkanások, illetve pl SC-t is (érdekes módon, biztos "véletlen") ugyanigy dob be a játék. Ilyen ez az orosz számmisztika.
  • carp3tm0nster
    Mostanában az is menő, hogy legalább 1 de inkább 2 társunk elhull "Detonation"-el. Tudom, van zászló miért nem használja... És az ellennél mindenki használja? Amit legutoljára élveztem az a ranked széria volt, amikor 3vs3-ban lehetett menni. Érdekes, minden fórumon kérték a WG-t, hogy hagyja benne a játékban. Benne maradt? Természetesen nem. Nincs még egy cég ami ennyire leszarja a saját játékosbázisát.
  • Darun
    Nagyjából hasonlóak a tapasztalatok, bár alapvetően ez attól függ mennyire vagy szerencsés. Mármint hogy melyik csapatba rak. Ha a full agyhalottba, akkor nyilván bármit csinálhatsz, vereség lesz a vége. Mondjuk a hétvégén pont volt egy jó köröm, ahol T7-es CA-val végül első lettem a T9-es csatában. De azért vannak érdekességek, amikor pl csatahajóval full broadside körbelövöm az ellent (mmint ő áll nekem oldalt), tegnap meg a ruszki BB 6 lövedékéből 7 eltalálta a rombolómat. Annak a nemzetnek a csatahajójáról beszélünk, amelyiknek akkora a szórása, hogy még közvetlen közelről is a fele mellé megy. Jah és ezt úgy, hogy szembe mentem vele, tehát a lehető legkisebb felületet nyújtottam felé.
    Mindezek ellenére én szeretek cirkálókkal és csatahajókkal is játszani, még magas szinten is.Azért érezhetően több ott is a saját szintű csata, mint korábban. (mondjuk a nullához képest minden nagy előrelépésnek számit)
  • pajer_csaba
    Ugyan ezek a tapasztalataim. Ezért megyek már csak co-op csatákat. Nem e-péniszt akarok növeszteni, csak élvezni a hajókázást és a lövöldözést. Arra meg jó a gépi ellenfél is. A sok, idegbeteg, dps-huszár, hisztigép online-nelson meg ott r... meg, ahol van. :-)
  • carp3tm0nster
    T5 fölé nem is érdemes menni, mert játszahatatlanná válik az egész. Alap a +2 tier, ami nem életbiztosítás, mondjuk ha CA-val vagy és 6BB egyszerre céloz, valamelyik tuttti, hogy kicsap. BB-vel meg totál értelmetlen, csak arra vagy jó, hogy lángolj. Annyira ki van herélve a BB AP, hogy nevetséges átlagosan a becsapódó lövedékek max 20% sebez is valamit, a több vagy overpen, vagy még az sem... Állítólag ki lett javítva a 0dmg-s penetration hitek, de én full HP-s ellenségbe is lőttem AP-val 0dmg-s pent. Cseppet sem frusztráló.
  • Darun
    Azért a hajók elnevezései igy is adnak némi támpontot.
  • Plata
    Mivel nincs magyar nyelv a játékban így nem nagyon olvastam el a hajók leírását.
  • Darun
    A hajók rövid leirásában szerepel, hogy svédek, de am nemzetként a játékban EU ág van meghatározva, mivel nagyon sok kis nemzetet nem lenne értelme egyenként betenni, igy az összes nem nagyból csináltak egy EU-t. Közben rájöttem, hogy a 7-es prém a Blyska, ami az első volt a játékban, a lengyelek rombolója, akkor még saját ágban, de közben pont a fenti okok miatt rájöttek hogy inkább egy EU nemzet lesz, igy kerülhetett be pl T2-be a Tátra is.
  • Plata
    Nekem T6 európai van meg T7 prém,nem tom hogy svéd-e vagy sem.Asszem európai.