23028

A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #18825 Pedig torp prot már valamikor a nyár óta van... plusz egy ok arra, hogy ne okozzon sebzést a lövés :D -
Plata #18824 Valszeg,csak csodálkoztam hogy mi féle torpedót emleget mikor csatahajóval olyan csatahajót lőtterm telibe ágyúval amin nincs torpedó. -
Darun #18823 Pedig a König még jó. Azzal most is élvezetes volt a játék. Többségében. Főleg amikor már nem stock volt, mert a sok CV azért megkeseritette az életem. Még ha GoKu jó lenne, talán megérné a szenvedést az ág, de igy nem. Már én is bánom hogy azt reseteltem, de muszáj visszahúznom, mert év végéig él a spec modulos küldi és már eléggé a végén járok (nyilván az után jelentették be hogy jövőre már nem lesznek elérhetőek a küldik, csak RP-ért lehet majd venni, miután eldobtam az ágat) Elsőre a franciákat dobtam el, azt nem bántam meg, őket könnyű volt visszahúzni. -
torpedo protection hit lehetett akkor -
Plata #18821 Én egy valamit nem értek,amikor telibe találok egy ellenséges hajót és kiírja hogy a torpedócsövet vagy mi a szart találtam el.
Azt hiszem valami ilyesmit ír,ha nincs is torpedó rajta akkor hogyan? -
Kotomicuki #18820 Anno nem nagyon éreztem, hogy a kisebb német BB-k (akkora) hátrányban lennének a többihez képest: ha engedte a script, akkor akár 50% fölötti is volt a sebző találat /oldalsortűz (persze, nem ez volt az általános, de előferdült ilyen is, néha).
A Gneisenau már más történet, nála akkor jött össze a >130k sebzés, amikor:
- top tier voltam
- rátapadtam az ellenfélre (aki egymás után tálalta fel magát, így volt is némi esély és idő a lövöldözésre)
- találtak a torpedói
- a csapat velem együtt úszott és nem hagyta, hogy csak engem lőjenek
Sz'al, önállóan, pláne gyakori underdog-ként, nem nagyon lehetett vele 40k fölé vergődni - sőt... -, míg egy Nelson-nal, ilyen esetben ez meg szokott lenni - HE-spam.
Sajnos, amennyivel kevesebb a csövük, annyival sem volt jobb a találati/sebzési arányuk a magasabb tier-ben: a Bismarck egy kínszenvedés tudott lenni, ha script is úgy akarta és csak a másodlagosai mentettek rajta -> ha ez utóbbit elveszik tőle, akkor a ganédombon lesz kénytelen vesztegelni, amíg vissza nem erősítik majd... -
carp3tm0nster #18819 Én is elkezdtem újra a német ágat, Könignél szenvedek. És igen, semmit sem változott, rengeteg overpen, vagy olyan nem overpen hit-ek, amik ugyanannyit sebeznek, mint az overpen. Egészen közelről, 5-8km-ről leadott lövések közül 1-2 találat. Egyszerűen nevetséges. Nem látom a koncepciót az egész mögött. Marad a kérdés, érdemes továbblépni Bayernre? Minek? Hogy utána ott legyen a Gnei, a rettenetesen sz@r lövegeivel? Majd a kiherélt Bissy? Úgy emlékeztem,hogy stock-ként nagyon nem ment vele, majd kimaxolva már talán használható volt. Utána a FdG, ami megint egy kínszenvedés, hogy a végén meglegyen a GK, ami meg egy farmot sem talál el...belülről. Néztem,hogy én vagyok-e ennyire totál béna, de wows-statistics szerinte MINDEN tierben a német BB-k a leggyengébbek a kiosztott sebzés tekintetében. -
Darun #18818 Ami azért érdekes, mert pl kláncsatában a másodlagosokra nem igazán lehet épiteni. Igazából randomban se, most hogy megint húzom a német BB ágat, nem rémlik hogy anno is ennyire szenvedős lett volna. Nem mondom hogy könnyű volt, mert a Gnei azért rendesen feladta a leckét, a Friciről nem is beszélve, de nem rémlik hogy a Bismarck annyira fos lett volna, mint amennyire most annak tűnik. Persze az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy azóta bejöttek olyan BB ágak, amiken kevesebbet nerfeltek, igy azok erősebbnek tűnnek a németnél (angol, orosz, francia) És sajnos a Bismarcknál a gyorsabb töltési idő sem kompenzálja a kevesebb löveget és a horror szórást. -
carp3tm0nster #18817 Ha szétnerfelik a német BBk másodlagos fegyverzetét, akkor akár az egész ágat törölni is lehetne a tech tree-ből. Az elsődleges fegyverzetük így is kuka...
-
Darun #18816 Nekem ma nem jött semmi. Sztem az volt a múlt heti 1,5 gigás izé amit leszedett, most csak beélesitették/aktiválták. -
Darun #18815 Eleinte még AP-t is lőtt a másodlagos, de az végképp totál használhatatlan volt, ezért lett minden másodlagos HE. Amúgy is kénytelen vagyok sokszor HE-vel lőni, mert ez a német AP valami borzalmas. Mondjuk ez a tegnapi csata pont kivétel volt, de általában az AP-vel ilyen feles a lepattanás/beletörés aránya vagy még rosszabb. Azt is néztem, hogy AP-vel az átlagsebzés (tehát lepattanaóval és beletöréssel együtt) olyan 1000 körül van. Belém a többi BB meg ilyen 3k-s átlagsebzést tol / találat. -
Végülis a HE spam teljesen jól van, basszuk el az egyetlen fegyvert ami még ér vmit.. -
Darun #18813 Lehet meghallott valamit az iméntiekből a WG, mert az első csatában 4 killból 3 QQE volt a Bismarck-al. 93 másodlagos találattal sebeztem kicsit kevesebb mint 18k-t. Viszont volt 2 Tirpitz akikre nagyjából ugyanannyi másodlagos találatom volt, a sebzés viszont több mint kétszeres eltérést mutatott. Nyilván itt jönne be a pontosság, hiszen nem mindegy, hogy hol találom el a hajót. Az áldozataim között volt egy Surrey, de ő még távolról kapott tőlem egy cit-et, rányomtam a másodlagosokat aztán nem is foglalkoztam vele tovább, mert az egyik Tirpitzet veszélyebb ellenfélnek itéltem. Nem számoltam mennyi idő telt el, de a csata hevében egyszer csak benyögte hogy megmakkant a Surrey. A csata végén néztem, kb 7k-t szedett le róla a másodlagos. Ez kb 1 perc lehetett, max 1,5. Közben eszembe jutott, hogy a GoKut azért nem full másodlagosra húztam ki, mert a másodlagos töltési idő csökkentő modulnak annyira nem láttam értelmét. Igy olyanom nem volt. -
Darun #18812 "Maximális grafikai hűség..."
Én eddig tudtam elolvasni a cikket. Innentől komolytalan is. A cikkirónak meg ajánlom hogy vessen egy pillantást a Thunderre, ha grafikai hűséget szeretne. -
Ja ha már CV:D ez vicces volt :D
-
pajer_csaba #18810 Gyorsan meg akar dögleni, remélve, hogy a csapat is hamarosan követi, hogy mehesse a következő kört, hátha az jobb lesz... -
Elvileg azt igérték hogy a másodlagosok változását a hajók változtatásával külön fogják szintre hozni. Kiváncsi vagyok... :D -
pajer_csaba #18808 Figyelem! A fizetett promóció nyomokban cikket tartalmaz!
WoWS bemutató az Indexen -
Darun #18807 Ezt benéztem, még reggel van. Én azért elég sokat német BB-ztem... már eleve azzal is, hogy kihúztam az ágat és a GoKu volt a második legtöbbet használt BB-m, a spec modulnál már az utolsó feladatnál tartottam. Nyilván én is másodlagosra húztam, de ezt elég nagy hülyeségnek tartom, hogy 2 perc alatt csak másodlagosokkal kivégez egy cirkálót. Mivel most is épp ezt az ágat húzom, sztem elég friss tapasztalataim is vannak, igaz hogy még csak a Bismarcknál tartok. Egyébként ha van másodlagos használat egy csatában, azt is szoktam nézni, hogy mennyi sebzést okoz. A vicces az, amikor két ugyanolyan BB közelharcol egymással és nagyjából azonos találatszám mellett is jelentős különbség van az okozott sebzésben.
Én az "új" AA modnak nem látom semmi értelmét. Ez a -20% prep time ez mi? Értem hogy mit jelent, de ki volt az a gyökér aki ezt kitalálta? Bármilyen hajóval mész, ha a CV csak téged támad és minden rajjal, akkor is max 2 sectort-t tudsz aktiválni. Ezen a mod se változtat. A régi +1 gránátot lőtt, meg még valamit csinált. Ez tök jó volt az egyébként gyengén felszerelt hajóknak (főleg rombolók) de egy csatahajón vagy AA cirkálón nem sokat dobott, aminek már amúgy is elég nagy a védelme. És hogy ez miért baj? Pont hajnalban mentem egy kört La Fantasztikusanszarfrancsziaromboló-val. A B hull-t épp csak megvettem rá, szóval már nem stock, de betett T10-be 10-es CV meg 10-es DD-k ellen. Csodálom hogy radar nem volt... bár minek is, hiszen nincs smoke-om amiben elbújhatnék, a CV úgy is konstans spottol és a 8km-es torpedókkal úgy kiröhög mindenki, De nem is kell 10-es CV, egy Shokaku szinte bármilyen DD-t megesz, nem egyszer volt már hozzá "szerencsém". Jó, mondjuk nyilván nem noobok voltak. Múlt héten megvettem a 6-os német CV-t. Az éjjel mentem azzal is meg a Rangerrel is. Mind a kettő T8-t kapott, Kansassal meg hasonló kaliberű hajókkal. Volt T6-os BB is... Bayern, aminek kb a legerősebb a légvédelme T6-ban. A német CV-n ráadásul ugye még minden stock, ráadásul fura véletlen, hogy az ellenfél csapata ilyenkor 2 bolyban van, egymás légvédelmének átfedésében, az én csapatomban meg szép nagy távot tart minden hajó, hogy az ellen CV csak egy légvédelemmel legyen zavarva.
Volt még két "vicces" CV-s élményem tegnap. Implacable-vel kaptam egy Shokaku ellenfelet. Az ürge egyből rám jött, egyet rakétázott és elvesztett 14 gépet. Igy kezdésnek. Nem adta fel, jött másodszor, harmadszor... mondjuk az AP bomba az fájt, de minden hullámban csak 1 támadást tudott végezni mielőtt lelőttem a gépeit. Én középen bújtam el egy sziget mögött, a csapat meg a két oldalon töketlenkedett és középen meg átengedtek egy ZsánSzakáll-t. Aki két salvo-ból kivégzett. Én voltam az első halott a csapatban. (azért nem mentem oldalra a csapattal, mert mind a két oldalon szopón álltunk és fogalmam sem volt, melyik oldalt fogja előbb benyomni az ellenfél)
A másikban egy T10-es CV volt a társam, én asszem pont akkor avattam fel a Minnesota-t. Úgy elhúzott mellettem mint a ponty, én meg csak néztem, hogy ez meg hová siet, mert én B-re mentem cappelni. Őt is kiszedték a BB-k kb 3 salvo-ból. (és nem véletlen nyomta oda a hajót, a csata elején irta hogy cap B, amikor meghalt, valaki egyből beirta chat-re hogy CV reported) Amikor a stock CV-t beteszi két szinttel magasabb, csupa AA-s hajó ellen akkor kb nekem is ilyen gondolataim támadnak, de milyen "pro" játékos az, aki top tier CV-vel öngyilkos lesz? Ő minek játszik akkor? Azt élvezi hogy meghal? -
a range növekszik,pl kurfürstnek az új buildban 12.5 km másodlagos hatótávja lesz ,a többinek 11... viszont a pontosság nagy nerfet kapott
a videóban látszik a különbség: kurfürst maximális másodlagos hatótávból csak másodlagossal 2 perc alatt kivégzett egy des moinest
az új buildben ugyanennyi idő alatt a fél hpt is alig viszi le a desmonak
BBn a full AA buildnak lesz látszatja,vermontot specelte fel,takaritotta a repcsiket az égről de persze igy feláldozott minden más specet,turret fogatást stb stb ...persze a cv még igy is tudott támadni de sok repcsit bukott.
tehát a lényeg hogy nerf a másodlagosokon+az új dead eye skill sajna arra kényszeríti a bbket,hogy távolról puffogtassanak,nem hogy esetleg támadjanak is ... snipe és camp
kivi vagyok flamu többi class skill elemzésére is,lesznek itt még szépségek ahogy nézem a dev blogot,pl cv topedo protection ignore,vagy torp boost :D -
Darun #18805 Erre csak annyit tudok mondani, hogy a repcsit pl a 2,0-ban teljesen átszabták, gyakorlatilag újra csinálták az egész játékot... de a legénységi skillekhez nem nyúltak xD
Azért az, hogy több mint 4 km-el csökkentik a másodlagosok lőtávját elég komoly változtatás. És nem is igazán értem abból a szempontból, hogy egyre több olyan dd van, ami ezen a távon túlról tud torpedózni. És a megnövekedett CV létszám ellenére sem látom azt, hogy jelentősen csökkenne a DD-k száma. -
commander rework WG módra: a secondary spec kinyirva,szóval a német hajók mehetnek a kukába :D
kivi vagyok a többinél mit sikerül eltolni...ja a skillek olyan faszák hogy a passiv játékmódot erősítik :D DEAD EYE(megnöveli a pontosságot 10 százalékkal ha a detect rangeden belül nincs felspotolt hajó...nehogy közel menj már egy bb vel a csatához :D ) mondjuk ebben sok változás nem lesz,eddig is a team fele a szigetek mögül snipeolt :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.21. 12:21:15 -
Kedden jön a hópihés peccs :) -
Darun #18802 A tegnapi nem elég?
-
frici666 #18801 koszi. mert 3 hianyzik es nehezen gyulik. lesz frissites karavsonyra?
koszi
-
Darun #18800 Pl a Dev. Strike, Its a flesh wound, First Blood... ezek acsik. Általában ellenség eltalálásáért adja őket a játék :D
Utoljára szerkesztette: Darun, 2020.12.17. 02:17:51 -
frici666 #18799 hello segitseget kerek. mi a banat az achieevements. mit kell eltalalni? koszi
-

köszi
-
wlakos1 #18797 60 giga körül. -
Sziasztok! Megtudná mondani nekem valaki ,hogy egy viszonylag frissen telepített Wow kliens pontosan mennyi helyet foglal neki most a gépen?
köszi;) -
santa konténer wargaming módra. meg vannak határozva mely prém hajók fognak esni a santa konténerekből(elvileg bármi eshetne...elvileg,ha nem a wargaming a kiadó :D )
https://www.reddit.com/r/WorldOfWarships/comments/k6ivy5/how_wg_chooses_your_santa_gift_ship_and_why_you/
-
Darun #18794 WoWs adventi kalendárium Naponta apróbb jutalmak (eddig signalok) illetve vannak itt is fokozatok, ha x napot megcsinálsz 100 dublont, 1 nap prémet vagy konténert kaptok. Hajrá! -
én már zárt béta óta tolom,de napi pár csatával elvagyok. vagy amikor 1 hétig el se inditom. mikor milyen kedvem van hozzá. rankednek is mindig nekiállok aztán felhúzom magam és otthagyom :D tirpitzet vettem még anno az elején,jean bart már szénből jött. most is van lassan 200k szenem meg egy kupon is,de megvárom mik érkeznek a patch után szénért,most itt nincs olyan amire igazán vágytam volna...kagát akartam még megvenni most,de aztán néztem több youtube vidit,és sokak aki a 25 konténereset vették,kiesett mind a négy hajó. aztán azért gonddoltam hogy meglepem magam,megkockáztatva hogy a kaga nem lesz köztük :D de szerencsére nyitottam,jött 5k arany is,meg soksok freexp
meg majd a jean bartból 2500arany még és 25k szén
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 12:45:30 -
Darun #18792 Az idei a harmadik olyan év, amikor lehet venni Black hajókat. Első éven én se értettem, miért nem adta az aranyat. Tavaly rájöttem és szerencsére sikerült is kiszednem. Idén viszont nem akarok a játékra valódi pénzt költeni. Ha nagyon sok szened/egyéb nyersanyagod van, akkor érdemes lehet "csak" azért kiszedni a normál hajókat, hogy termelj egy kis aranyat. Persze a Wargaying se hülye... vagyis az, de nem úgy... időről-időre kivesznek hajókat, van pár, ami a következő peccsben megint ki fog kerülni, nyilván elsősorban most azokra hajtok. -
do or do not! there is no try :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 07:35:31 -
mondom,ez volt a karácsonyi ajándékom magamnak :D igy hogy négy prém esett meg a többi csipcsup,majdnemhogy meg is érte :D -
oszt jóvilág van 25 BF konténerrel :DDDDD 

-
lonvard #18788 Bírom, hogy minden játékban akkora kukabúvár vagy. Én mindenhol csak a felszínt kapirgálom, ebben is kizárólag random csatákat tolok, te meg pillanatok alatt minden hülye kis részletbe beleásod magad és tolod, hogy mik az infók. :D -
lonvard #18787 :-DDDDD -
no,én elő karácsonyi ajándéknak megvettem magamnak a 25 BF ládás pakkot. kiesett mint a 4 hajó,4x1250 arany,4x35k free xp,a többi festés.
viszont ha valaki számít a küldi aranyra,akkor itt jól figyeljen: ha megveszed valamelyik Black hajót,kapsz hozzá egy ingame küldit amivel kaphatsz 2500 aranyat meg 25k szenet,ha 5 wined megvan. Azonban,ez a küldi nem a megvett black hajóra vonatkozik,hanem ha a sima változatára,és azzal is kell megcsinálni.
szóval ha megveszed pl a black kagát,de nincs meg a sima,akkor a küldit buktad.
4 hajóból nekem a jean bart megvolt,szal abból visszajön még 2500 arany meg 25k szén de a többit buktam...hacsak meg nem veszem addig szénből valamelyiket,bár igy hogy megvan a black változat,sok esély nincs rá hogy erre fogok szenet költeni ,, 64 napig él a küldi
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.28. 00:00:55