9177
-
Lokker #5940 Egy játékos nem fogja neked hűen tükrözni a játék nehézségét mert ha egy béna játékos ellen játszol akkor easy, ha meg egy vérpro ellen akkor meg hard. Mellé meg emberekről van szó ahol annyi tényező befolyásolja a teljesítményt hogy a vérpro is lőhet mellé durván és a béna is lőhet atomfejest.
Ilyenkor inkább a játékmechanika kerül előtérbe, mennyire nehéz irányítani, célozni, stb.
Szerintem nyugodtan mehet tovább, normális vita, senki nem mocskolódik csak elmondjuk a meglátásunkat. -
ENVE #5939 Igen, csak te azt nem veszed figyelembe, hogy ha valaki tesztel egy SP játékot megnézi az AI-t amikor a nehézségre gondol, így fura lenne nem nézni az ellenfelet egy MP FPS terén. Mind1, nem megyek bele jobban, mert látom a végét.
Mondottam volt, én benne voltam, tudom miről beszélek, ha könnyü lett volna, nem sírunk 10év játék után, hogy aláznak meg;> -
#5938 quake 3-ban is annyi kell, ha nem több, mégis egy halál egyszerű fapados valami... az a baj hogy olyanok közt látsz összefüggést ami közt nincs... pl a játék nehézsége közel sincs egyenes arányban azzal, hogy mennyire nehéz jó játékosnak lenni benne, persze ez furán hangzik de így van... Az 1.6-ot te jellemzően túldimenzionálod, mert neked és sok másik embernek is itthon az volt az első komolyabb találkozásotok FPS játékkal. Ettől függetlenül az is egy sima lövölde egy bombával meg háromféle gránáttal és semmi olyan extra nincs benne, amitől el kéne ájulni, hogy micsoda bonyolult megtanulni. Egy faék játék, ahogy a GO is az. Bonyolult nehéz FPS pl az Arma sorozat, ahol egy fegyverrel eltalálni a célt pontosan önmagában több hét gyakorlást igényel :D Vagy épp a Q2CTF volt még necc amivel találkoztam, ahol hookolva kellett pixel pontosan lőni egymás után tökéletes timingal kb 3 féle fegyverrel, mindeközben már nézni hogy hova lövöd ki a hookot újra :D Ezekhez képest az 1.6 bakfitty :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.22. 19:14:42 -
#5937 igaz :p -
#5936 De azért 180 euróból meglenne még vagy 4-5 játék ami érdekelne :D -
#5935 de...de....deeee nem a skinekért kell játszani ... :p -
#5934 Én kapom a szar fehéreket meg a phoenix et, ezek meg ezt...
Vmi 180 yoro az M4.... Hallottátok volna az ordibálást ami ment alltalkban :D
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2015.07.22. 18:07:42 -
ENVE #5933 Nem tudom elvonatkoztatni azt a részt, már ne is haragudj ;> Mivel az 1.6 annyira hasonlított az elődökhöz, teljesen más volt neki ülni CS-zni 99-ben, mint 2003-ban 2006-után, majd pedig mondjuk 2010 után. Mind itthon, mind külföldön. Más meta, más körülmények, minden más volt. Ha könnyü lett volna ilyen szinten a játék nem lettek volna olyan furcsa dolgok, hogy 4-5-6 évek szükségeltettek ahoz, hogy valaki igazán rutinosnak számítson? :)
Nem akarom a vitát tovább vinni, meglehet mindenkinek a véleménye a dolgokról, kívülállóként ;D
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.22. 18:07:13 -
Lokker #5932 Igen, pont ne az ellenfelet nézd. -
ENVE #5931 "Az amiről te beszélsz teljesen más téma. Lehet, hogy 1.6-ban nehezebb volt igazán jó játékosnak lenni, mint GO-ban."
Csak hogy azt vitattam, hogy skilesebbek-e a go playerek, mint az 1.6 osok voltak.
És szerintem nem. Az 1.6 könnyü volt témát bosco hozta fel, nem is értem minek... :) De már azt is kiveséztük. Multiplayer játéknál pont az ellenfelet ne nézzem? Az úgy érdekes lenne!
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.22. 13:49:59 -
#5930 Az tény, hogy az 1.6 mint játék könnyebb volt a GO-nál. Mint játék nem szabad nézni az ellenfeleket, mert azok nem tartoznak bele ebbe a nézetbe. Ezen kár vitatkozni. Lehet, hogy a németpistike hamarabb lelő, de magát a lövést végrehajtani könnyebb volt 1.6-ban mint GO-ban.
Sok 1.6-tal is játszott ismerősöm azt mondta, hogy a lövésnek korántsem volt ekkora szerepe a játékban, mint itt GO-ban. Teljesen máshogy épültek fel a meccsek. 1.6-ban a taktikán volt a hangsúly és az összeszokottságon. Itt GO-ban pedig kb annyi az egész, hogy meg kell lőni és vége.
Az amiről te beszélsz teljesen más téma. Lehet, hogy 1.6-ban nehezebb volt igazán jó játékosnak lenni, mint GO-ban. -
ENVE #5929 Az 1.6 osok gondolom megunták a banánt :) -
ENVE #5928 Nem megyek bele megint inkább, én tudom amit tudok :) -
#5927 kennyS+apEX->EnVyUs
shox+smithZz->Titan
érdekes csere -
#5926 kennys fragek mindig jók! -
#5925 Nem írtam amúgy hogy könnyű sehol sem (amúgy annak tartom de most ebbe ne menjünk bele :D ), de a GO minden téren nehezebb. Ja és a Quake3-nál egyszerűbb fps kevés van, talán a cod2 és fölfelé a codok :D Akkora a hitbox mint a Tank Jr. modell, egy fél lakópark méretű kb, fegyverek 0 recoil és überprimitív mozgás társul hozzá. Kevés egyszerűbbet láttam ennél :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.20. 16:33:53 -
#5924 a go ezeknek az egyötödét nem adja be... persze hogy látványos fragek voltak, de itt goban ennél 5x jobban kell tudni lőni kb... -
#5923 Öreg vagy baszod... :)))
Én is kitartottam az 1.5 végelgyengüléséig. Onnan source... 1.6 szinte ki is maradt... max haverokkal baromkodtunk hamacsival XD -
Micsu #5922 Mikor en toltam ezek közül egyre se emlekszem, vagy mas neven jatszottak
Akkoriban a fnatic (holland team) meg a cadre volt a nagy szám -
kilinho #5921 NiP: friberg
EnvyUS: Happy, SmithZz, NBK, shox
Titan: Apex, Ex6tenZ, KennyS, RpK
TSM: Xyp9x, device, dupreeh, cajunb
Kinguin: Scream, rain
Dignitas: Pimp, Nico, MSL
Flidside: WorldEdit
Csak így akik fejből eszembe jutottak :) -
Micsu #5920 2008ig szorszoztam, egyiket se lattam ettol fuggetlen az 1.6 playerek nagyresze attert szorszra csak vissza is tertek, sokuknak nem jott be, a top csapatok max a cgs miatt mentek
Egyebkent visszaterve a tezisedre hova tunt az a sok high 1.6 player mikor mar alig jatszanak a jatekkal, foleg most hogy milliokat kereshetnek vele?
Nem tudom kit v mit szopatott a penta de erdemi lan gyozelmet nem lattam toluk
-
ENVE #5919 Friberg, envysek, titanosok, scream, ésatöbbi. Ezek cs:s playerek, megsugom.
De szerintem a fnaticosok is, mert én meg 1.6ozni nem láttam őket;>
VP az 1.6 team. NiP fele is.
Penta mikor volt durva? Viccelsz velem? ASUS.ROG után szabályosan szopatta a fél t1-et.
Azóta abból a 3playaból 2 mouzban tolja btw.
15-15 öt hoztunk ellenük 4 random társal;>
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.20. 13:08:01 -
Micsu #5918 Penta brutal volt? Mikor? XD -
Micsu #5917 Jobb go csapatokat a regi sorceosok teszik ki? Mint pl?
En nem lattam a mostani virtus, fnatic, nip (flifflarent kiveve) envyus jatekosait szorszozni
Kire gondolsz? -
ENVE #5916 Nem volt jó napja. -
ENVE #5915 Az ellenfél is így játszott, te agyas!!! A quake ennyi erővel a világ legegyszerübb játéka, há ott még szórni se szór a fegyó!!
A csgo random, nem pedig magas skillcapü. Az 1.6 nem volt ilyen random, hát nem tudom neked jobban elmagyarázni... -
Dobronski #5914 kár, jo volt látni ahogy beugrik elé és egy tárral nem volt képes a steady-t ellőni -
#5913 1.6 ban bazz fej közelébe lőttél fejest kapott, 2x ekkora fejhitbox volt...a fegyverek se szórtak így.... recoil control...picit lefelé húztad és szinte egy lukba ment az összes golyó... nulla textúra és csicsa egy kilométerről láttad az ellent...még a 6 méteres beton falat is át lehetett lőni kalával... desert überfegyó volt...gránáttól az is meghalt aki a fal túloldalán ült...NEM könnyebb???? LOL...
-
#5912 Hát az nagyon fura, ez kb 33cm/360 fokot jelent, kizárt, hogy ezt nem bírja az egér. Felületkalibrációt kapcsold ki, mivel nagyon alacsonyra állítja a LOD-ot és ezáltal nagyon lecsökkenhet a PCS. -
ENVE #5911 BTW ha tudnátok milyen volt bemenni nuken "csak" egy fu.sk, esuba, perum pg ellen elosztóba!! tudnátok miről beszélek. T kezdőről nem volt kedved elindulni LAN-on :)) Én mindösszesen ilyen mTw.de, OCRANA.ATI, meg egyéb nem külföldi full top, de német EPS mixek ellen toltam 1.6 ot. Akkoriban a full félelmet, és terrort éreztem, mikor ezek jöttek szembe. Azok az arcok olyanok voltak, hogy 120x meg gondoltam, hogy rájuk nézzek-e. Félelem és reszketés!
Go-ban játszottam a német akkori top1-el, mikor a PENTA még brutál volt, 3 játékosuk is ellenem volt. Féltem rájuk nézni az elején, de miután rájöttem, hogy ezeket is szarba tudom tenni, akkor már nem. Denisre 1x néztem awp-vel, nem volt ideje a ravaszt meghúzni.
Én lettem azóta jobb? Kizárt. Ők a szarok, ez a helyzet. :)))) -
ENVE #5910 Azok a full lowok a skandináv top scene. -
Dobronski #5909 nem vágom ez kik ellen van, de full lowok -
ENVE #5908 Dehogy profibb, sokkal roszabbak ezek a csapatok...
Összehasonlíthatatlan a mai német scene a régivel. Oda lett az egész. Oda lett az orosz scene. Rengeteg csapat lett oda, és a mai napon a jobb go csapatokat a régi source-osok teszik ki. Nahát őket meg profinak nevezni, mehehehe
Azért mert a körülmények profibbak, a csapatok skillben mélyen lentébb vannak. Amit ti ma screamtől láttok, az régen megszokott volt ezeknél, nézzetek meg egy 10éves SK|fisker demot hogy lő az ak/usp-vel. Vagy nézzétek meg wallet miket dragshotolt! Számos példát tudnék mondani, akik akkoriban a játékot 10x szebben, mesteriebben űzték, mint a maiak. Mindegyiknek volt stílusa, meghatározó stílusa. Ma van 1-2 ilyen, azt annyi.
Ő "csak" egy Begrip-es, akit sose minősítettünk volna top playernek. Ő így lőtt, 10éve. -
Micsu #5907 mióta ekkora pénz van a játékban kétlem hogy a külföldi top szarabb lenne mint régen, én azt látom hogy sokkal profibb
volgare amúgy se tudott mint kezdeni a tier1el de még a 2vel se -
ENVE #5906 jobb netkódja az 1.6 nak? Nah ezen dozer jót nevetne! :D
BTW attól még, hogy a játék egyszerübb volt, nem volt könyebb vele játszani. Mert nem magadban voltál a serveren, hanem voltak ellenfeleid is. És ahogy egy kezdő felment 1.6 ban a pubra, úgy megbüntették, hogy többet nem akart cs-zni, az fix. Míg goban van sikerélménye.
Maga a játék alapvetően nehezebb, mármint a go. Ez igaz. De, hogy az 1.6 könnyü játék lett volna? Nah ez azért nevetséges -
#5905 Lassan megvan a low-mid vagy high-low vagy mi a fene! -
#5904 Lőni sokkal egyszerűbb volt benne, jobb netkódja volt, beadta amit eltaláltál, egy jó flash-el egy egész csapatot ki lehetett írtani, a gránát akkorát robbant mint itt a bomba kb, nem volt ennyi zavaró szarság a falakon, sokkal letisztultabb úgymond gagyibb volt az egész.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.19. 23:36:27 -
#5903 Am szted mitől volt könnyebb 1.6? Én is ezt érzem amúgy, de még soha nem sikerült megfogalmaznom, miért... -
#5902 100%ig tisztában vagyok ezzel,de a g303-at nem lehet ott kapni ahol anno a DA chromát vettem,szóval a)visszaküldik a repedt DA-t és megragasztom; b)levásárlás esetén g402 meg még vmit veszek... -
ENVE #5901 Magyar viszonylatban high a high, ez nyilvánvaló. Bár köztudott volt, hogy külföldit international high skillell kellett hívni, mert másképp vissza sem lőtt. Nem túlzok, ez így volt. Nem mondanám, hogy megszépíti, nyilván az 1 golyós történet túlzás, de ott nem láttál olyat, mint itt goban.
Nyilván nehezebb 1 nézőpontból, de könyebb is 1 másikból.
Egyébként a magyar mezőny nem volt tragikus kb. 2006 ig, addig azért méretünkhöz képest relatív közepesen teljesítettünk. Csapat szinten sose tett le többet a Holland, csak válogatott téren, egyénileg, skillben itthon nem voltunk rosszak. A csapatok voltak pocsékak a külföldi top mércéhez képest. Az 1.6 ot amúgy sem nevezném könnyünek, ha így lenne, akkor 30 helyi ismerősből nem lett volna mindenki kiégve 200óra alatt, hogy ezt ő inkább nem akarja megtanulni. Mindegyik elment codozni, és mind csapat szinten játszotta, 1-2 még ismertebb is lett 1 picikét, elviekben. 10ismerősből 10 tudott codozni csapat szinten, 10 ismerősből 0 tudott 1.6 ozni.
Nem a magyar 1.6 volt a gyenge, hanem a külföldi 1.6 volt az erős. Ahogy most sem a magyar volgár a jobb a régi magyar volgárhoz képest, hanem a külföldi top a kurva szar a régihez képest.
BTW a g303 beton stabilan tartja az 1000hz-et.