9177
  • ENVE
    Attól, hogy 6 an mondtok valamit, még nem lesz igaz :)
  • Spészgószt
    nekem ez a mondat tetszik a legjobban:
    "Össze kevered azt amit mondok... Jó lenne amúgy, hogy megérteni próbálnád azt, amit az ember mond neked, és nem minden áron csak ellent akarnál mondani, és úgy forgatni a szavakat, hogy az neked jó legyen. :)"
    ez pont te vagy...6an mondjuk de te NEM...akkor is kimondod ...gyakorlatilag magaddal vitatkozol (na jó bosco is önti az olajat a tűzre)...egyik mondatod üti a másikat...
  • bosco05 #5978
    Te magad mondtad nekem, hogy jóformán 1.6-on kívül nem is játszottál mást, ezek szerint ez változott az elmúlt pár hónapban, na mind1... Amíg nem érted alapjaiban véve a témát nem bírod felfogni, addig kár beszélgetni bármiről is. Amúgy egyáltalán nem vagy gyengébb egy teamwork játékosnál, de ahogy érzed. A quake live egy kibaszott egyszerű valami amúgy, talán a legegyszerűbb fps a földön. Egy Q2CTF-ben a zászlóig nem tudtál volna elmenni 2 nap mozgás gyakorlás nélkül normál tempóban mert leestél volna 25x kb két hook között. Na abban nehéz volt mozogni. Ehhez képest quake live w+space éééés ennyi, tudsz mindent. UT mozgás ügyileg sokkal sokkal nehezebb bármelyik fps-nél a dodge és a walldodge miatt. Azt profi szintre fejleszteni hát nem egyszerű. Utána jön a shootmania ahol mili pontosan kellett walldodge-olni újfent (én 1 év alatt nem éreztem rá :D), nem beszélve az 1 milis hitboxról. És akkor itt jutunk el a cod-ig és a cs-ig amiben a mozgás egy rém egyszerű valami és a lövés is, mert nagyon sokat kell spotra tartani, illetve elég fix helyeken lehet az ellenfél, szemben pl az arena játékokkal, ahol gyakorlatilag minden esetben máshonnan lőnek agyon. Ebből kifolyólag gyakorlatilag egyik de stílusú játék sem érhet top 3-ban lövés nehézség terén, mivel közel sem igényel olyan reflexeket, mint mondjuk egy insta ut meccs. Ellenben amiben jóval nehezebbek ezek a játékok az a csapatjáték és a taktika. Az arénában megvan ki támad ki véd fel kell érni meg vissza és itt nagyjából bezárult a kör, amíg mondjuk cs-ben vagy codban kismillió módon meg lehet oldani egy-egy kört.

De már nem szeretném tovább húzni ezt a dolgot, írj 3 példát, vagy egyszerűen csak fogalmazd meg miben volt nehezebb az 1.6 és én elhiszem neked. De eddig semmit sem írtál, csak azt hogy ki hogy játszik játszott vagy fog játszani és hogy ez mind része a dolgoknak. Nem hoz ki nüansznyi különbségeket? Nem lehet hogy inkább az van hogy azok akikről azt hiszed olyan kurva jók, valójában nem is olyan jók? A magyarok közt eleve nincs jó játékos és randomfalván persze hogy nem hoz ki semmiféle különbségeket. Egy tiszaröcsöge-balmazbasznád focimeccsen se tudod előre ki rúg majd gólt! De nem azért mert mindkettőben 11 CR7 játszik, hanem azért mert kb azon múlik, hogy előző este ki ivott kevesebbet éjjel.

ui: A NASCAR az egyik legnehezebb autósport a földön és jóval nehezebb mint egy suzuki kupa , de az sem az ellenfelek miatt, mert RCM-ben is vannak nagyon jó pilóták :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.25. 20:14:10
  • ENVE
    Ismerek más játékokat is, nem kellene a tévhiteid tényként elő adni...

Igen, a quake live egy kibaszott nehéz játék. Meanwhile egyszerű, a te elméletedben az 1 nagyon könnyü játék, szerintem meg rohadt nehéz. Miért? Mert játszani kell azt a rohadt játékot baszod, nem pedig körbe nézni!!

Nem azt mondtam, hogy könnyü a go, mert xy így játszik. Azt sem mondtam, hogy nehéz az 1.6, mert nehéz volt elverni bárkit is benne. Azért volt nehéz elverni bárkit is, mert nehéz volt. Össze kevered azt amit mondok... Jó lenne amúgy, hogy megérteni próbálnád azt, amit az ember mond neked, és nem minden áron csak ellent akarnál mondani, és úgy forgatni a szavakat, hogy az neked jó legyen. :)

Spawn meg heaton már az 1.6 vége felé is szarba lett volna lőve. Ahogy most is szarba lövöm dozert, meg szarba lövöm a régi 1.6 osok 90%-át. Szarba lőttem volna őket 2010 ben is, mert fejlődött a játék, én vele együtt fejlődtem, ők meg levannak ragadva valahol 2004 környékén. ;>

De miért van az, hogy meanwhile tudok annyit lőni jó formámban, ugyan azon a meccsen, mint 1 teamworkos, és látszólag semmivel sem vagyok náluk gyengébb? Miközben az vagyok, ez egyértelmű. Mert ez a játék annyira KÖNNYÜ, hogy nem képes a nüansznyi skill különbségeket kihozni, ahogy arra képes a quake, képes volt az 1.6, vagy bármilyen NEHÉZ online, competitive FPS játék.

Mert ez egy online COMPETITIVE FPS JÁTÉK, AMINEK SZERVES RÉSZE MIND A SERVER, MIND AZ ELLENFELED, ÉS MINDEN. Nem győzöm ezt le írni. Alapjaiban véve? Jah ha csak a hitboxot meg mondjuk a mozgást nézzük, persze, akkor ragadjunk ki részleteket mindenből, aztán hangoztassuk azokat, akkor tuti igazunk lesz.

Kérdezem én, könnyü dolog a nascar mondjuk egy suzuki swift kupához képest? Az egyikben csak körbe körbe kell menni, meg hát végülis ha úgy vesszük még az autónk is gyorsabb. Akkor könyebb, nem?
  • Icewind
    Üdv,

KENT Klán CS:GO szerver IP: 37.221.209.105:27206
    A szerveren funround plugin működik, mely remek kikapcsolódást nyújt mindenki számára, aki a megszokott alap configtól szabadulni próbál.

Készült a szerverünkön egy videó is róla, melyet itt tekinthettek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=JRO62dmlex4

GL&HF

üdv,
    Wica
  • bosco05 #5975
    He? :D
  • SzirmosSzisza
    Wolf Team?
  • bosco05 #5973
    Egyébként a te logikáddal az 1.6 most a világ egyik legegyszerűbb fps-e, mert kb a silverek 1.6-oznak még senki más. De valahogy nem érted meg hogy mi másról beszélünk mint te. Mi a csupasz játékról beszélünk -ai -emberek , te meg még mindig arról, hogy mennyire nehéz vagy könnyű érvényesülni benne. Ezen logikán elindulva kb a Quake Live a világ legnehezebb FPS-e jelenleg. Hogy miért? Mert kb 10 ember játssza elmebeteg szinten lassan 16 éve és őket soha de soha a büdös életbe nem vered már meg. Ugyanezen oknál fogva az elmúlt időszak egyik legnehezebb FPS-e a shootmania volt, vagy most lesz az ut4 jövő év elején mert iszonyat keménymagja van, de lehetne említeni a GO-t is, hiszen őket sem fogod a büdös életbe sem elverni. A baj szerintem az, hogy te hasonlítasz mindent az 1.6-hoz úgy, hogy igazából mást nagyon nem is ismersz és nem is játszottál, tehát neked minden hibájával együtt az az alfa és az omega és egyszerűen nem tudsz elvonatkoztatni tőle. A mostani GO playerek simán szarbalövik az 1.6-os császárokat lásd Heaton mikor streamel vagy Spawn is játszott és vérlámák voltak a topokhoz képest. Persze nem játszottak nincs benne a kezükben de ők sem lőnek olyanokat mint 1.6-ban és tudod miért? Mert ez nem 1.6, itt nem lehet olyanokat lőni és te és a haverjaid sem vagytok szarok sőt lehet jobban játszotok mint anno 1.6-al csak azt várjátok hogy ugyanúgy adja be mint az 1.6 hogy egy tár m4a1-s-el lerotálod a teljes enemyt, de itt nem így megy. Itt ha lőnek vissza tudsz lőni pl, nem úgy mint 1.6-ban ahol elkezdett a karaktered rángatózni mint egy fogyatékos és az eget tudtad lőni meg a földet. Itt tudsz lőni kp-val is, mert nem csak fejre sebez. Itt nem robban akkorát a gránát mint egy atomtöltet, szóval kb lasthitelni jó, vagy entry előtt lesebezni a népet. A flash alig jó valamire, fele annyi ideig nem vagy tőle vak mint 1.6-ban, szóval a GO-ban a lövésen a hangsúly, az pedig sokkal de sokkal nehezebb mint az 1.6-ban mert kisebb a hitbox nagyobb a szórás és szarabb is a netkód, plusz tele van a fal mintával, sokkal nehezebben szúrod ki az ellent, ezáltal kevesebb időd marad belőni stb... Innentől szerintem nincs miről beszélgetni. Az ellenfelet akkor kell számításba venni még egyszer elmondom, hogy ha arról beszélgetünk mennyire nehéz ÉRVÉNYESÜLNI a játékban. Addig nem szempont, csak te ezt valahogy képtelen vagy felfogni. Amúgy meg érvényesülni is nehezebb, mert magasabb szintre emelkedett az egész e-sport és itt már nem egy nem két csapat játékosai ebből élnek és életvitelszerűen a csgo a munkájuk, míg 1.6-ban 1-2 csapatot leszámítva hobbiból játszottak a népek... Szóval ezek ellen már tényleg 0 esélyed van kb...
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.25. 19:36:55
  • bosco05 #5972
    19 éve FPS-ezem, Quake 1 óta minden játékot kipróbáltam kb, nem egy játékkal toltam 10 évet mint te és semmi mással nem. Szerintem azért van rálátásom a dolgokra. A Cod1-et szeretem a legjobban ez tény, eltöltöttem benne 8 évet ez is tény, de minden mást is ismerek és kipróbáltam, legyen az 1.6 shootmania arma series ut quake SF tf vagy bármi... Igazából nem is tudsz olyan fps-t mondani amibe ne lenne legalább 10 órám szerintem :D Az 1.6-ban semmi extra nincs, lőni halál könnyű benne, ami fontos hogy mikor és hol kell túrni a falat. Ezt relatív hamar meg lehet tanulni mert timing kérdése az egész, szal nem is értem hogy mi az isten a nehéz benne, de elárulhatnád végre, mert csak azt tudod hajtogatni, hogy sok volt a jó játékos, ami persze igaz, de maga a JÁTÉK miért volt nehéz azt nem tudtuk meg. Egy játék attól nehéz, ha nehéz benne mozogni célozni lőni stb... Nehezek a spotok, alig látod meg az embert és ebből kifolyólag nagyon gyorsnak kell lenned, vagy hasonló dolgok... Ezek közül az 1.6 egyiket sem hozza, egyszerű benne jól lőni, annyira kontrasztos mint az atom, szóval hol van benne a nehézség nem látom nem értem. Cod1-be se volt különösebben nehéz semmi sem, ott nagyon sok spot nadet kellett tudni, meg jól lőni rifle-el és kb nyertél.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.25. 19:20:00
  • ENVE
    Ezt én is írhatnám, mert ti csak ennyit láttok -> hitbox, fegyver szórás, csókolom. Azért, mert a hitbox kisebb, már nehezebb is XD
    Mind1, hagyjuk, igazából veled bosco nem nagyon lehet 1.6-ról beszélgetni, mert jó codos létedre olyan mélyen ítéled el az egészet, hogy pont téged vakít ez el . :)

Amúgy én leszarom melyik a nehezebb, vki írt valamit, amivel nem értettem egyet, kifejtettem a véleményem, és kész. Ti erősködtök, hogy szerintetek egy verseny szerű játékban minden számít, csak pont az ellenfél léte nem :DD:D:D
  • Spészgószt

mondom én túl pici az a luk...és még valami szűrő is van rajta úgy látom...
    szerintem is mi járunk a legjobban ha az 1.6 ot kikiáltjuk a legnehezebb CS-nek !
    Bannerba vele! "Úgyis az 1.6 a legnehezebb! " gyorskommentet!
    Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.07.25. 17:45:40
  • Roger6
    Most őszintén: ki a halál fasza nem szarja le, hogy melyik nehezebb? Azzal játssz, amelyiket jobban élvezed, és kész.
  • bosco05 #5968
    Egyébként veled nem lehet vitatkozni, mert nem is arra válaszolsz amit én vagy mások írnak, hanem feltételezel valamit a fejedbe, hogy mi mit írunk és azzal felülírod azt, amit valójában mi leírtunk és arra válaszolsz. Tulajdonképpen magaddal vitázol, csak amellett a dolog mellett hülyeségeket hozol fel érvként amit le akarsz hurrogni és azt ily módon ki tudod hozni úgymond vesztesnek. De tulajdonképpen nem velünk vitatod meg, hanem magaddal. Szerintem ily módon olvasd el újra amiket pl én írtam és arra próbálj meg reagálni.
  • bosco05 #5967
    Feladom én is. Az 1.6 volt a nehezebb, mert ugyanúgy szarra se mentek benne a magyarok mint itt GO-ban.
  • wannnabeees
    Hát ezt tényleg jobb skipelni, tényleg reménytelen vagy :D
    A lényeg, hogy a source volt a legnehezebb, mert abban nem kellett a pénzzel törődni. Ott megvetted a desert eaglet és lehoztad az 1v5-öt is bármikor.
  • ENVE
    A CS arról szól ki milyen player, hiába nézed, hogy most itt kisebbek a hitboxok, amint CS-zésre kerül a hangsúly ez már fel sem merül, mert teljesen lényegtelen a játék szempontjából.

Az már kevésbé pl. nem lehet dragshotolni. Ez levett a skill capből, ahogy a mozgástól kezdve iszonyat sok tényező is.

A randomsága a játéknak mondjuk nem tudom miben teszi a játékot nehezebbé, inkább csak idegesítőbbé :P

BTW ez az egész olyan, mintha megkérdeznék vkit, hogy tudja-e mi az a CS. És ő most azt kezdené el mondani, hogy igen, amiben hitboxok vannak, meg fegyver szórás... :D

Nem azt fogja inkább mondani, hogy jah ahol bombát kell tenni, meg egymást lelőni? :P
    A CS nem hitboxok halmaza, meg wasd click1. A CS minden ami bele tartozik, összeségében kellene nézni, nem pedig kiragadni olyan példákat, amik az elméletet alá támasztják. Ugyan azzal próbáltok érvelni, miközben én már 5féle képp elmagyaráztam, hogy miért 100x könyebb cs:go-zni, mint 1.6 ozni volt. Már az MM miatt is könyebb. És ez is CS:GO, ahogy ennek a hiánya az 1.6. Része a játéknak, ahogy a hitbox.
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.25. 03:50:29
  • SzirmosSzisza
    Egyértelműen könnyű a CSGO, mert nem csak az ak és m4 használható fegyver benne, tiszta casual, hogy néha az eco-ban is van meglepetés
  • bosco05 #5963
    Igen, csak ezzel a gondolatmenettel meg minden játék ugyanolyan nehéz amit sokan játszanak, mert ott már lesznek jobbak is... Az a baj hogy én magáról a játékról beszélek, hogy mennyire nehéz per kötőjel és vagy könnyű, te meg arról, hogy mennyire nehéz top playernek lenni és a kettő nagyon nem ugyanaz :D
  • Dobronski
    kuss má, cs go-ról akarok okosodni plízs, 1.6 már lényegtelen, hagyjuk meg funlan-okra
  • sz4bolcs
    És ez a magasabb variancia csapaton belüli alacsonyabb skillkülönbségnél is jobban érződik, hiába vagy jobb a 4 másiknál, vért izzadhatsz, hogy annak körökben mérhető hatása legyen, ne csak annyi látsszon belőle, hogy te jobb vagy k/d-ben.
  • sz4bolcs
    Pont emiatt nehezebb. Meta szerintem mindkettőnél hasonló, viszont go-ban bejön pár dolog, ami miatt egy jobb játékosnak már nincs akkora előnye egy gyengébb csapattal szemben, mint 1.6-ban. Randomabb a játék.. emiatt is képes optimálisabb játékra 5 közepes játékos olyan csapat ellen, amiben van egy high, és 4 gyenge. 1.6-ban sokkal könnyebben ki tudott egyensúlyozni egy jó játékos 4 gyengébbet.
  • ENVE
    Nem nem azért. Hanem a halom olyan tényező miatt, ami miatt a kezdő is érvényesülhet 1 tapasztaltabb játékos ellen. Maga a játék metája sokkal kezdő barátabb.

• ENVE
    Goban. Csak hogy ugyan olyan nehéz mindenki másnak is, éppen ezért a játék NEM NEHEZEBB ebből a szempontból.
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.24. 00:53:09
  • SzirmosSzisza
    Érdekes mod!
  • bosco05 #5956
    Akkor felteszem a kérdést, hogy melyikben nehezebb lőni? Melyikben nehezebb fejest lőni? Ha szerinted mindkét kérdésre az 1.6 a válasz akkor ott bajok vannak. Ha meg a GO a válasz, akkor miről is beszélgetünk?
  • Lokker
    nem azért könnyebb a go mert magas rangon is sok a béna?
  • ENVE
    Bizonyára...

• Spészgószt
    Nem igazan ertetted meg amit irtam... az 1.6 maga a kis pici res, amin beszukulve nezel mindent!
    :)))))))))))))
  • ENVE
    Nem, csak velem ellentétben ti nektek fogalmatok sincs mi fán terem az 1.6, míg én igen.

Nekem nem kell résen nézni az 1.6-ot, ott éltem 10éven át, tudom milyen. És tudom milyen a go. A go sokkal könyebb, akármit is hordtok össze. :) És ezen a véleményen van velem együtt még nem 1-2 olyan ember, aki része volt mind a kettőnek.
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.23. 21:23:17
  • ENVE
    Megteszik nap, mint nap. Mert könnyü.

Most menj és próbálj meg lelőni 1.6 ban egy jó playert, majd ismételd meg ezt go-ban.

Ez lesz a helyzet-> 1.6 0/10 jó esetben.
    go -> 3/10
  • Spészgószt
    Hat nekem egy szutyok Mac10 jott... jobban is megpiszkalhatnak... :)
  • SzirmosSzisza
    Nálunk is pont kiesett egy Hot Rod, lehet megpiszkálták a dropratet?:D
  • Spészgószt
    Velemenyem szerint te nagyon pici lukon at szemleled a vilagot...nagyon szuk latokorod van...
    barmit mond 20 masik ember csak a te 1.6 os szemleleted letezik... az autopalyan is a tobbi autos a hulye, ha te szembe mesz a forgalommal...
    na mind 1...
    Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.07.23. 16:54:05
  • SzirmosSzisza
    Jó, de most megint hülyeségeket beszélsz. Menjél p90-vel bármilyen jobb játékos ellen (és most nem GE-re gondolok, mert az vicc, ezt mindenki tudja) és lődd be őket ...
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.07.23. 16:33:00
  • ENVE
    Azért, mert a te fejedben az 1.6ozás a wasd space klikkről szólt. Mozogni megtanulni éveken át tart. Crosshair placement elvéről se tudnátok, ha nem lenne youtube. Hogy lenne már könnyü?
    A csgo az ami könnyü, hát veszek egy p90 et, rátaposok a gombra, és durr csitt csatt, fragelek...

1.6 taktikailag nehéz? Nah, hát ez nekem új. Mintha olyan nagy ordas taktikák lettek volna 1.6 ban :D:DD
  • Spészgószt
    Minden jatek nehez prok ellen...meg a tetris is...
    Maganak a jateknak a mechanikajat es kezeleset volt konnyu elsajatitani...nehezze a taktika tette...
    ezzel szemben a go-t mar nehezebb elsajatitani... armat meg inkabb hagyjuk... :)
  • Spészgószt
    Azert volt nehez, mert tul konnyu volt... ket vastag reteg volt eleve... a hardcore gamerek es a lamak akik kiprobaltak... a casual playerek hagytak a faxba es mentek tovabb a hullammal source stb... az 1.6 full durvan reteg jatek volt nem mainstream!
  • ENVE
    Erről beszélek. Hogy aki nem volt benne, annak persze, könnyünek hathatott az 1.6, de aki benne volt, az tudta nagyon jól, hogy mennyire nem volt az. Még egy ilyen kezdő rémisztgető játék talán csak a quake volt, vicces nem?
  • Munkie
    De itt inkább arról van szó, hogy nem a labdába való belerúgás a lényeg (de szép magyaros!) hiszen, azt mindenki tud. Ugyanúgy megnyomni a bal egérgombot is. Viszont a labdát megcsavarni szépen, pontosan kimérten... ismét csak tehetség\gyakorlás\elhivatottság stbstb kérdése. És ahhoz bizony ismerni kell a "mechanikát is".

@bosco05 Arma... nincs még egy olyan játék ami fel tudott cseszni, előtte meg az operation flashpoint... pedig nem vagyok béna, cod1ben neophyte \ dignitas szintű csapatokat vertünk még clanbase eu 5on5 ladderben (r.i.p clanbase) goban se érzem magam szarnak, cs össz szinten tapasztalatlannak ink., de az ilyen arma \ OF mindig megfogott kicsit, mert sokkal összetettebb, nem egy "arcade shooter".
    Utoljára szerkesztette: Munkie, 2015.07.23. 11:48:28
  • ENVE
    De ez olyan, mint azt mondani, hogy focizni könnyü... Persze, hogy az, bele rugni a labdába valóban az.

Vagy azt mondani, hogy a nascar könnyű, hiszen csak mentek körbe-körbe :D

Egy olyan játékot, amiben ellenfeleid vannak nem lehet az ellenfelek nélkül nézni.