9177
-
#6020 Nem a p90-el van a baj az én szememben. Én semmi bénaságot nem látok benne. Tökéletesen lehet használni bizonyos pontokon a pályákon. Azzal már több a bajom, hogy ha megvan rá az embernek a pénze akkor rögtön rányom a buyra (kevo nélkül). Illetve láttam már olyan sas-t is, aki mondta hogy fogja d2-n közepet CT-ben. P90-et vett oda...gyáh
Utoljára szerkesztette: wannnabeees, 2015.07.27. 15:32:13 -
#6019 Meh, szerintem eddig is volt ugyanúgy olyan béna aki vette a p90-et dmg-ben és ezután is lesz, VAC hullám ide vagy oda, max nem olyan sok mint most. -
#6018 Késői szerk: Ezzel nem azt akartam mondani, hogy aki a vac hullám óta lépett szintet az minden esetben béna és nem érdemli meg. Vannak kivételek. Viszont a legtöbb játékosra simán rámondható, hogy retek ahogy játszik azon a szinten ahol van. 3-4 ranggal lentebb elfogadható lenne, de ott ahol van nem. Azokat is megértem akik pl DMG-ben szenvednek egy ideje nem jutnak fentebb. Nehéz értelmes társakat találni akikkel halad a rank up. Viszont ha tényleg ügyes vagy, akkor előbb utóbb eléred a normális rangokat. (Normális rang >= LEM) -
#6017 "4 rank a globálig" = te DMG vagy (le, lem, smfc, ge kell még). Pár hónapja volt egy nagy vacban hullám. Akik előtte silver elite mesterek és nova 1-ek voltak, azokból most babérkala - duplakala lett.
A tudásuk nem nőtt ennyit. Egyszerűen magasabb rangba kerültek a sok csíter kiszórása után. Tehát te most DMG-ben nagyjából a régi nova4 - kalákkal játszadozol. Azoktól ne várj sokat.
Amit nw ír, hogy a GE az 1.6 low szintjének felel meg. Hát most igen. Ő is a vac ban hullám után érte el a GE-t. Minden eltolódott vagy 3 ranggal. Teli van GE sima sasokkal illetve pár DMG is fel fel jutott. Nehogy félre értsd nw, nem téged nézlek sasnak, hanem a többieket. Amiért kiemeltem, hogy te is csak a vac hullám után érted el, azt azért tettem, mert nem úgy tűnik (legalábbis nem említetted amit én említek most), hogy te nem játszottál az 1 évvel ezelőtti GE rangon. Ott tényleg tudtak játszani az emberek. Sok volt a csaló ez tény, de aki nem csalt és GE volt az tudott játszani. Ugyanez igaz az SMFC-kre is.
Teljesen őszintén mondom, hogy bárcsak ne rúgták volna ki a sok csalót. Sokkal nyugodtabban mehetett el az ember egyedül versengőzni. Nem kellett mondani, hogy eco...force...anyámtyúkja. Most ha néha felmegyek MM-re már azért könyörögni kell, hogy kapcsolják be a mikrofonjukat.
Eddig volt az érdemi hozzászólás.
--------------------
Innentől egy történetecske:
Nagyjából 5 hete elhívott 1 sas ismerősöm MM-ezni. Adott is egy sas smurföt. Volt még velünk egy sas illetve 2 duplakala. Éreztem az erőben, hogy ez fergeteges meccs lesz. Az ellenfélben 3 sas és 2 DMG volt.
3 dolgot kértem az egész meccsen az egyik MGE sráctól. Ne vegyünk rá minden körben a p90-et, nézzük a többiek pénzét is, mert nem akarok a 15 ct körből 10-et famassal lejátszani. Ne rusholjunk ki CT-ben minden körben a p90-el, mert le fogják tartani és megdeglesz. Utána pedig 4v5-ben nem fasza védekezni mindig. A harmadik pedig az volt, hogy ne menjen már minden kör elején máshova, de ha máshova is megy, akkor szóljon már a többieknek, ne nekünk kelljen nézni a radaron, hogy xy pozíciót ketten fogják.
Ezek után megkaptam, hogy ne parancsolgassak mert ő így nem tud játszani.
Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért rushol ki CT-ben állandóan, azt válaszolta, hogy "mert nem tudok megülni, nem az a fajta vagyok". Tehát egész infernos meccsen a védelme kb abból állt, hogy kifutott midre vagy banánban p90-el.
Ez a jelenlegi duplakala szint. Lassan belőle is DMG lesz...szánalom :(
Utoljára szerkesztette: wannnabeees, 2015.07.27. 15:00:01 -
ENVE #6016 Megsúgom, globálban is van ilyen. :D
Mondtam már, az MM globál az kezdi súrolni azt, amit mi 1.6 ban lownak hívtunk. Volt aki még vitatkozott is itt vele, hogy dehát mié? Hát ezé, mert nem tudnak alap dolgokat sem. :)
BTW minden online community ilyen. HoN, Dota2, LoL, War Thunder, de még a WoW is. Mert ilyenek az emberek, amikor verseny szellem alakul ki. -
Dobronski #6015 faszomat már ebbe a kommunitibe, a legszarabb out there, nem lehet igaz. fasszopó oroszok, franciák, germánok egytől egyig balfaszok. silverben még azt hittem a rank miatt, de má' 4 rank a globálig és ott tartanak hogy az alapvető dolgokat nem tudják eco, rush, shift semmi... ráfeszi a fasszopó cigány, ha szólsz neki meg eléd áll ha awp-zel.. körönként 2-3t szedtem le awp-vel, de hagyták hogy berusholjanak -
#6014 16-9 LGB -
DonPedro22 #6013 mennyi lett a K1ck meccs vége? ki nyert? -
#6012 Titan eco-t jól beszopták, de azért legalább nem volt 16-0 :) -
Munkie #6011 Húzós lesz, de mindenképp izgalmas. És őszintén megvallva remélem megverik őket (k1ck a Titant) :P -
#6010 már nyertek és elég szép játékkal jöhet a titan :) -
#6009 Na, kíváncsi leszek. Igazából Titan se tudom milyen most a 2 "új" emberrel. -
Munkie #6008 bo1. ha nyernek akkor titan ellen játszanak, az húzós lehet -
#6007 http://www.twitch.tv/esl_esporthucs cobbli, nem tudom bo mennyi -
Munkie #6006 valaki 16.45-től egy kis hun community cup? :( kéne még 2 embör, sas2 és fölötte , just for fun. -
#6005 Én értem, csak ha vitázol akkor le kell írnod az álláspontodat. Tetszik érteni? Engem csak az b*szott fel hogy mesélsz mesélsz de konkrétumokat nem írsz baszki! :D Hát így nem lehet. -
ENVE #6004 Mertem feltételezni, hogy nem kell kifejtenem az 1.6 játék mechanikáját, annak tudatában, hogy azért lassan tisztában a topic azzal, hogy elég sokat 1.6-oztam. Mondtam, hogy benne voltam, ennyi bizalmat elvártam volna, hogy nem gondoljátok, hogy teljesen fogyatékos módon állok neki 1.6-ot védelmezni.
Hiteddel ellentétben utálom a cs-t, sose szerettem. A játékot nem, amit szerettem az a verseny benne, meg a haverok, semmi mást. :) -
#6003 Na így világos. A hibákat kevésbé bosszulja meg a go ez is igaz, innen nézve értem az álláspontodat. Már csak azt mond meg miért kellett 40 hsz hogy ezt leírd :D -
ENVE #6002 Ó, 1.6-ban ez igen csak rendszeres dolog volt. 1 szint után, már csak úgy tudsz meghalni, ha hibáztál. :)
Vagy mondok más példát, 1.6, cbble, vagy nuke. Elbaszod a kés kört. Na ez már egy jó lökés a fixloss felé. Vagy az első kört bukod el mondjuk nuke CT oldalán, és adsz 3 kört a terroristáknak. Na ez is 1 tipikus hiba volt, ami elég sokszor került a meccsbe. Ugyan ez cbble-n, ct-ként ha már engedtél 1 kört a terrornak foshattál, mert az egy olyan map volt 1.6-ban, hogy 10 terror is nehezen nyert volna kört 3 ct awp ellen ;D
Train ugyan ez, tegyük fel benézitek az első kört, 0-3 oda, te vagy a CT. 1400$ 2. körben, +1900$ 3. körben, 3. ben +2400. 5300$. Karcsú lesz egy AWP-re, márpedig traint megfogni wp nélkül nem lesz túl egyszerű. Benne van a 0-4, ami után mehet megint 2 eco, és már 0-6 az állás. Bukod T-ben első kört, és már vesztetted is a meccset. Mi vezetett ide? 1 szál hiba, hogy buktad az első kört.
Hogy is van ez go-ban? hibázhatok első körben, és nem számít jó formán, mert van 1 30-70 es köröm, a force-buy. Még akár wp-zhetek is 0-3-nál, ha valaki dobott 1 sotit/scoutot nekem, és én nem forcolok, hanem spórolva lövök vele 1-2 fraget. Máris van pénzem. Millió lehetőséget ad a GO arra, hogy a hibáinkat semmisé tegyük, és éppen ezért könnyü. Millió lehetőség, nincsenek kifejezett standardok, hogy mit is kellene csinálni, bármi kifizetődhet, elég csak 1 kis mák hozzá :))) 1.6 ban nem lehetett hibázni, egyszerűen kizárt volt, hogy te nuke ct első körét elbukd. Ha megtetted, akkor akár léphettél is kifele a serverről, egy szép gg-vel. :) -
#6001 Na ebben már van valami. Így már kezdem elhinni hogy igazad van és nem mesélsz mint eddig. Bár én ennyire kiélezett meccset sose láttam, hogy 1 hiba és halott vagy (ez inkább ut-ra vagy quake-re igaz), de már közelebb áll a valósághoz mint az eddigi grimm mesék :D -
ENVE #6000 "Melyik a nehezebb?"
Felkészülni a tényre, hogy az első kört nem baszhatod el.
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.26. 14:06:16 -
ENVE #5999 Mondjuk az, hogy mindig 100%-ban ott állj meg, ahol kell, hogy görgő nélkül bunnyz 2nél többet egy olyan játékban, ami szánt szándékkal akadályoz a bunnyzásban, hogy tixozz mindeközben, hogy baitelni tudj a levegőben strafelve, hogy megtudj ugrani olyan távolságokat, amiket 90% nem tud, hogy mondjuk infernon terrorként úgy tudj beugrálni rakóra, hogy 3 ugrásból 3 dobozt másztál meg, mindezt bunnyzva. :)
Megint csak azt nézed, hogy valami egyszerű. Pont ez a nehéz benne, hogy egyszerű, és tökéletesen kell csinálni, 99% sokszor nem elég. 1 hiba, és már halott is vagy. goban 1 hiba, az 1 nevetés, nem több.
ha pro vs pro gamet nézünk, nem nehezebb a go, hanem rulett. Nem lesz nehezebb dolga fejbe lőni 1iknek a másikat, csak 1 kicsit több szerencsére lesz szüksége. A szerencsének meg ugyan nem sok köze van a skillhez ;D
Az aim sose volt a CS-ben nagy gond. Mindenki tud fejre lőni aki eltöltött már tudatos gyakorlással pár száz órát a játékban. Mindenki.
Ha te szerinted a proknál az aim a döntő go-ban, akkor szerintem nagyon rosszul látod a helyzetet. Szerintem pont azzal van a gond, ami 1.6 prokra nem volt jellemző, mentálisan kurva gyengék. Olyan playerek kerültek itt go-ban a topra, akik jóformán nem estek át a szelekción, hanem egész egyszerűen ők voltak azok, akik valamilyen formán itt maradtak CS-zni tapasztalattal a hátuk mögött.
Az 1.6 os pro átesett egy olyan szintü szelekción, ami nem hagyta, hogy olyan emberek kerülhessenek oda, akik ilyen vagy olyan formán gyengék. Ez nem vonatkozik olyanokra, mint n0thing, ő sosem kellett, hogy olyan sceneben mérkőzzön meg, mint az európai. Náluk olyan szinten elvitt mindent a CGS, hogy n0thing és aktuális csapata szinte egyedüli amcsi 1.6-os csapatként azt csinált amit csak akart.
Guardian pl. 1.6 ban ezzel az ingadozó teljesítménnyel túl sokra nem ment volna. Sőt, nem is ment. Még nálunk, icl-en sem sikerült nyernie, pedig az minden küföldinek sikerült nagyjából, akár milyen pocsék is volt. :) -
#5998 "A dolog nyitja ott áll, hogy balra meg jobbra nézegess, hanem emelkedj a dolgok felé, és nézd az összképet." Én úgy érzem, hogy én pontosan ezt csináltam. Ha spameléssel lehet kp fejest lőni, akkor neked ugye ki kéne taktikázni azt a bizonyos 2. kört, ergo sokkal előbb kell pontosan lőni, mivel fennáll a veszélye annak hogy kevoban is kapsz egy fejest. Tehát akárhogyan nézem, nehezebb lehozni egy 2. 3. kört mint 1.6-ban, mivel az ellenfél is képes némi meglepetést okozni. 1.6-ban meg hátradőltél és lerotáltad az az öt szerencsétlent aki jött szembe. Melyik a nehezebb? -
#5997 https://www.facebook.com/esportmilla/photos/a.543278575726815.1073741827.531314180256588/879126415475361/?
"Történelmi fordulópontjához érkezett a magyar CS:GO" !!!! -
ENVE #5996 Nem sétagalopp, éppen erről van szó, vissza lehet hozni egy első körös hibát 1500$-al, a bal klikk eszetlen nyomogatásával úgy, hogy még jól is jössz ki belőle. Skill nélkül jóformán.
Ajánlom nézd meg ez ügyben Thorin pisztolyos elméletet, ott majd elmagyarázza neked, miért volt másabb annak idején első körözni, meg ecozni/ecot fogni.
Az a baj, hogy ti teljesen fordítottan gondolkodtok a játékról, mint azt kellene. Olyan ez, mint hogy a fától nem látod az erdőt. Minden relatív, lehet nézni innét is, meg onnét is. A dolog nyitja ott áll, hogy balra meg jobbra nézegess, hanem emelkedj a dolgok felé, és nézd az összképet. -
#5995 Na végre valami :) Ezt már értem én is és tudod mit? Ezzel egyet is értek. Egy kezdőnek a GO sokkal könnyebb mint az 1.6. De mi van ha feljebb megyünk? Nézzük csak a global vs globalt (ami még mindig csak max a mid! nagy általánosságban, főleg most). Ott már ezek a dolgok amiket leírtál, nem biztos hogy könnyítenek. Egy közepesen jó játékos nehezebben lő fejest GO-ban mint 1.6-ban, illetve a taktikák is leszűkültek, mivel nincs a fal túrás és a többiek, ezáltal sokkal inkább a lövésre tereli a hangsúlyt, ami meg ugye az alább írt dolgok miatt nehezebb mint 1.6-ban. Az hogy a fegyverek jól vannak balanszolva az meg csak jó dolog és oké hogy más mint az 1.6-ban de nem rosszabb hanem jobb. Kezdőknek biztos könnyebb, magasabb szinten viszont nehezebb. Amúgy mit nem sikerült elsajátítani ebben a halál egyszerű mozgásban 10 év alatt? Mert az UT dodge-ot vagy a shootmania milis walldodge-át megérteném, de itt mi nem ment? A walk, vagy a guggolás, vagy a jobbra balra lépek lövök egyet? Nem gúnyolódásból kérdezem hanem vér komolyan. Ebben mi volt nehéz számodra? -
#5994 De pont magadnak mondasz ellen megint, figyelmen kívül veszed, hogy van ellenfél a játékban ... Ha nyered első kört, akkor a következő 2 nem sétagalopp, hanem ugyanúgy oda kell figyelni, mert egy p250/five-seven bármikor fejen kaphat. -
ENVE #5993 Csak épp az az ISDN/ADSL nem volt csak a családok 10%-ban. :) Kb. 2004 körül értük el az 50%-ot.
Nem azt mondom, hogy a cs-sek császárok lettek volna cod-ban. Azt mondom, hogy ha az az Lq CS helyett codozni kezd, akkor ugyan olyan nemzetközi top csapat lett volna, mint az általad említett magyar csapatok. Mert ha ismernéd őket, akkor tudnád, hogy a hatalmas pozitív példaként álltak a magyar mezőny tetején mentalitás tekintetében.
Le írtam mitől nehezebb az 1.6. Tökéletesebb mozgás kultúrát igényelt, mint a go. Tökéletesebb gondolkodást igényelt, mint a GO. Jobban büntette a hibákat 100x. Ott nem lehetett olyat eljátszani, hogy futás közben lődözöm, meg nem volt olyan, hogy a feje mellé lövök, és a random spread miatt beadja. Ott nem volt olyan, hogy pontozom a fejét, azt mellé megy 3 golyó. Ott nem volt olyan, hogy bukom az első kört, aztán majd veszek egy five-sevent meg kevlárt, spammolom a klikket, oszt levan szarva. Ott az első kör vesztése valóban 3 kört ért.
Ott a mozgás kúltúra olyan igényességet követelt, amit én speciel nem tudtam 10év alatt sem elsajátítani. Ott olyan szinten kellett a spray controlt művelni, ami itt go-ban még a top szinten sem látszódik, 1.6 ban ez az általad low-midnek nevezett magyar mezőny csípőből csinálta. És nem, nem azért, mert könyebb volt 1.6-ban tunkolni, nehezebb volt igazából, mert a pattern nem volt ennyire statikus. Itt van 1 kis random spread, azt jónapot kívánok, ennyi, amúgy meg 150negev golyót kilehet lőni 1 pontra, ha valaki ismeri a mintát (nem igen létezik ilyen). 1.6-ban volt fal tunk, tudni lehetett ki hova spawnol, akár halálosan pontosan is. Mindig lehetett tudni mikor van a találka, és az hol.
Ez számodra úgy tünhet, hogy könyített a helyzeten, de igazából pont fordítva. Mert nem azzal a fejjel kell gondolkodni, hogy a pronak könyebb a dolga, hanem, hogy a kezdő mit fog ezekkel a dolgokkal kezdeni?
1.6-ban a kezdő bemegy nuke elosztóba, és 1hp-ja marad. Go-ban bemegy, kiveri 2x a brét, és semmi sem történik.
Nagyobb távolságok miatt go-ban játékban nem lehet olyan stabilan lőni, nem lehet olyan jól átlátni, 10x több helyre belehet csücsülni, lehet mindenféle dologra counterelni, van kismillió fegyver, mind használható. A több lehetőség egyben nagyobb teret engedett a kezdőknek érvényesülni. Ergó a játék könyebb. Ennél egyszerübben nem tudom ezt neked elmagyarázni, gondolkodj kezdő fejjel.
-
#5992 A legnagyobb bajod amúgy az, hogy érzelmekre mások véleményére, meg a sajátodra támaszkodsz mint érv, de ezek mesék nem érvek. Érveket tényekből lehet kovácsolni, azok meg az ilyen játékoknál leginkább az eredmények, vagy épp azok hiánya. A többi az mese habbal. Vagy például itt az eredeti vitában hogy 1.6>go vagy 1.6<go lehetnek tények az alábbiak: hitbox mérete, fegyver szórás, flash időtartama, füst időtartama, fal mintázat részletessége stb stb... Én és a többiek ezekre támaszkodtunk, te pedig a mende mondákra, meg hogy úgy érzésre milyen, meg hogy kik játsszák és ezt figyelembe kell venni stb... Érted hogy hol a probléma? Ezekre nem lehet támaszkodni, ezek olyan dolgok, amikre ha akarok ugyanígy mesével válaszolok és a világmindenség pusztulásáig el tudunk vitatkozni, mert a szerintemből végtelen van. Tényekből van kevés, azokra próbálj alapozni, mert hiába beszélsz a levegőbe, ha a kézzel fogható dolgok mind ellene szólnak a meséknek és leírhatod százszor ugyanazt, semmi nem fogja igazolni. Azóta kerülöd a témát mióta megpróbáltalak arra az útra terelni amit itt leírtam. Tényekkel kézzel fogható dolgokkal igazold mitől nehezebb az 1.6. Eddig 1-et tudtál írni ami csökkentette a skill capet én meg írtam vagy 8-at ami növelte. És ez nem kiragadás az összesből ahogy te hívtad, ezek a tények és ezek alapján lehet észérvekkel ütköztetni két véleményt. Szerintem jobb ha ezt a jövőben mással szemben is figyelembe veszed, mert így komolytalan amit írsz és akkor is hülyeségnek látszik, ha esetleg igazad van. Az alapoknál bukik el amit írsz. -
#5991 Még mindig nem írtad le mitől nehezebb az 1.6, de gondolom már nem is fogod. BTurbo egy senki volt, ne emlegessük már top playerként. Ő soha nem volt az és nem is lesz. Az meg hogy te biztosra veszed, ha az 1.6-osok codoztak volna istenek lettek volna óriási butaság. Láttam 1.6-os topokat codozni és halomra lőttük őket, ahogy ők is ugyanezt tették velünk ha 1.6-oztunk. A kettőt nem lehet összehasonlítani. A cod1 külföldi topot pont olyan nehéz volt elverni mint a cs-s topokat. Itt ugyanúgy volt 5-10 olyan csapat akik kiváló képességű emberekből álltak és olyan cégek segítették őket mint az Intel vagy épp az ATI. Szerintem inkább az van hogy te (ti) nézitek le a cod1-et és azt hiszitek, hogy ott egyszerű volt nyerni. Nem volt az. Ahogy ut-ban és quake-ben sem volt az és mégis valahogy azokban is top csapataink voltak, sőt barátaim még shootmania-ban is letették a névjegyüket, pedig ugyanúgy volt Fnatic, 3Dmax, Dignitas és sorolhatnám. Te azt hiszed hogy ezekben a csapatokban faszlámák játszanak csak azért mert nem cs? Egy Szerb vízilabda csapat csak láma lehet mert nem focizik? A magyar polosok csak azért világ európa és olimpiai bajnokok mert a világ gyökérszar vízilabdás? Ez nem így működik :) Én biztos vagyok benne, hogy bucira lettek volna verve a legjobb magyar 1.6-osok is a WHO által mondjuk, mert tök más volt a két játék. A focistát nem küldheted medencébe, ahogy a polos sem tud focizni, de ettől még nem jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál. Ami viszont tény, hogy a codosok (és főleg a cod1-esek) a világ tetején voltak, ha épp nem is a legfelsőbb fokán a dolognak, míg a cs-ben totális eredménytelenség van 15 éve. Ha szerinted ez a szélessávban keresendő akkor ott bajok vannak és az évszámok se stimmelnek. ISDN-el már lehetett játszani vígan ami 99 előtt már bőven elérhető volt és az ADSL ami már perfekt volt játékra is 2001-ben terjedt el magyarországon, szóval ha csak az ADSL-t veszem akkor az 2 év lemaradás nem pedig 4 ahogy te írtad és ha 4 is lenne 16 éve nem tudjuk behozni? Akkor itt mégis csak valami másnak kéne lennie nem? Az meg szerintem eleve szégyen a magyar cs-sekre nézve, hogy boco 13 év lemaradást pótolt 2 alatt... Nagyon jó példa volt. Hogy szerinted milyen játékos az egy dolog, de az eredmények megint ellentétesek azzal amit te mondasz. Boco az egyik legsikeresebb csgo player itthon, ha megfeszülsz akkor is.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.26. 13:20:46 -
ENVE #5990 Hogy mindez hogy jött, azt csak te tudhatod :)))
Nem vitatom a magyar cod éredményeit, isten mentsen. A magyar CS problémáival is tisztában vagyok, bár amit te leírtál azért nem feltétlenül a teljes igazság, ehez nagyon sok minden más is hozzá tartozik, de ezt már legalább 2x leírtam itt is, meg neked is privát beszélgetés folytán.
Nem lehet a cod eredményeket az 1.6-al össze hasonlítani sem, mert teljesen más körülmények voltak. Hogy miért azt hagyjuk, már leírtam neked, nem akarom ismételni ön magam.
Azon is szeretném ha elgondolkodnál, hogy milyen volt a külföldi 1.6 os mezőny már mondjuk 2003-ban, amikor a CoD megjelent. Itt már akkoriban profi csapatok voltak, sőt, már volt aki ekkora ki is égett. Már érák zárultak le ekkora 1.6-ban, a külföldiek már nagyban tolták magas szinten a játékot, mikor itthon még a lakosság éppen csak elérhette a szélessávot. Nektek más volt, az itthoni szélessáv bumm környékén jelent meg a CoD, mindenki ugyan ott kezdhette a játékot nagyjából, nem volt lemaradása az hazai közösségnek.
Mi volt itthon? Mire megjelent az igazi tehetséges generiáció 1.6-ban, már az itthoni legjobbak is csak kapaszkodni próbálkoztak. Mire Kodiék abba hagyták a túszok mentegetését, már olyan playerek voltak külföldön, mint elemeNt. Hogy a frászba kellett volna tehát a magyar közösségnek ledolgoznia ezt a tetemes hátrányt? És te nem gondolod, hogy az eredménytelenség nem csak azért volt, mert szar volt a metnalitás? Nem gondolod, hogy az eredménytelenség tette rá a bélyegét az itthoni fejekre? Mert én látok össze függést, és mint az életben mindenhol, az ok és okozat nem feltétlen van külön. Vissza csatolás van a 2közt kb. Azt kellene megértened még, hogy a CoD mezőny külföldön nem volt az 1.6 külföldi mezőny közelében sem, azt sem ártana megérteni, hogy itthon a CoD relatív a CS-hez, már a külföldi trendeket nézve meglehetősen népszerü volt. A magyar CS versenyszerű mezőnyének az aránya szerintem közelébe sem ért a magyar CoD külföldihez viszonyított arányához képest.
Skillben ott voltunk. Fejben is voltak ott emberek. Még sem sikerült, miért? Az Lq csapata, amelyik híres volt arról, hogy nem forgatott, nem flegmázott, nem baszakodott a közösségel, miért nem tudott elérni semmit? Meg mondom én neked, mert sokkal nagyobb teljesítményre volt szükség ahoz, hogy elverj egy külföldi tier1-et, mint azt te gondolnád. Nem olyan szinten állt a hazai esport. Bizton állíthatom, ha azok a srácok codozni kezdtek volna, akkor őket is emlegethetnéd az anexisal 1 lapon!
PS. BTURBO cs:go-s karrierjét elnézve én inkább tartózkodnék attól, hogy véleményt fejtsek ki. Ezen felül boco sem egy húde nagy sztár itt cs-ben, sőt, tovább megyek, egyik sem az. kHRIS 1348342ö48235475835év inaktivitás után klasszisokat ver a komplett cs:go mezőnyre, ez is sokat elárul.
Ha olyan bazi jók a codosok nem értem miért nem ért el lópikulát sem bturbo meg a haverok? :D Miért csak boco lett felkapva, aki amúgy szerintem a hazai top legszarabb playere? :D
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.07.26. 13:04:55 -
Dobronski #5989 cyka blyat -
#5988 Egyébként ezeket nem én találom ki, mondj egy valaha volt tier1-es csapatot 1.6-ból és mondj egyet most GO-ból ami magyar. Tier2 alját kapargattuk (kapargattátok) mindig. Én sokszor sok helyen elmondtam, hogy nem az egyéni skillel van a baj. Az megvan. A csapatjátékkal és az alázat teljes hiányával illetve az ebből kifolyólag folyamatosan jelen lévő orbitális nagyképűséggel van a baj. Nagyjából a vízilabdához tudnám hasonlítani a codot (kevésbé népszerű, de attól még jelentős sport) és a cs-seket a focihoz... Baromi sok embert érdekel itthon de még mindig kur*a szarok vagyunk benne. A magyar futballban sem a képességekkel van a baj, hanem a mentalitással. Beszélgess el egy vízilabdással meg egy focistával. Leesik az állad, hogy mekkora a hozzáállásbeli különbség. Én ugyanezt véltem felfedezni anno a cod vs. cs-ben. A codosok motiváltak voltak segítették egymást, a legnagyobb riválisok folyamatosan összeültek, hogy előrébb tolják az egészet, míg a cs-sek mindig ott rúgnak bele egymásba ahol csak tudnak és a zselézett haj meg a fészbúk lájk legyen meg és ennyi... Uram bocsáss meg nekem ez a véleményem és ha ez lenézés akkor az, szerintem meg csak az igazság...
ui.: az eredmények pedig szerintem engem igazolnak... és az sem igaz hogy egy csoró ország és azért nem lehet így meg úgy eredményt elérni, mert a codosok is ugyanitt laktak, plusz ha megnézzük a virtus pro-t vagy a navi-t hát ők sem gazdag németek szal...
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.26. 12:14:21 -
#5987 Nem nézek le senkit, ez az igazság. A magyar counter strike scene 15 év alatt 1 nagyobb és 1 kisebb eredményt ért el, de mindenkinek akkora arca van, mintha 15 éve verhetetlen lenne minden magyar csapat. A Codosok igenis bizonyítottak akármennyire is féltékenységre adhat okot, a magyar cod scene top3 volt a világban az elejétől a végig és a mentalitás és a morál is szöges ellentéte volt a counter strike scene-nek. Akármennyire is fáj ez így van. Csak egy példát had mondjak: Anexis... De már cod1-ben ott voltak Newzooék, vagy épp az OBI, vagy a Csibész és sorolhatnám a külföldön is folyamat TOP10 klánokat. Ezek tények, nem ilyen grimm mesék mint amiket a cs-sek előadnak :D Ez nem lenézés kérdése, ezek megtörténtek.
És még mindig nem írtál semmit, hogy mitől nehezebb az 1.6 . Kérlek írd le hisz te tudod. Komolyan észérveket várok mint amiket én is írtam, nem meséket. Mesélni mindenki tud :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.26. 12:03:13 -
#5986 Na hali sikerült véglegesíteni a retake szervert aki akar az jöjjön.
Map pool:
de_dust2,de_nuke,de_inferno,de_mirage,de_cache,de_train,de_cbble,de_overpass,de_season -
ENVE #5985 Tehát ugyan oda lyukadunk ki, ahova veled mindig bosco, azok a szerencsétlen 1.6 osok, fene az annyukat, nem értek szart sem. Bezzeg a codosok :))
Erről beszéltem, te alapjában véve lenézed az 1.6-ot, meg mindenkit aki azzal játszott. Ki a vak akkor? :D -
#5984 De most már igazából leírom nyíltan amit gondolok. A magyar csések, tényleg egy, vagy két embertől eltekintve, kibeba**ott eredménytelenek voltak és maradtak világ életükben. Ebből kifolyólag elkezdték a saját és környezetük teljesítményét túldimenzionálni, mert azért mégis mennyire gáz már, hogy valamit képes az ember éveken át totális eredménytelenségben játszani. Ekkor hitték el magukról a magyarok hogy ők valójában kur*a jók és amikor elkezdték randomfalván oda vissza verni egymást, akkor teljesen abban a tévhitben volt mindenki, hogy ez a community egy baromi erős valami. Ez az eredménytelenség azóta is megvan és hát finoman szólva is látszik ugye. Na ilyenkor jön az, hogy bezzeg a régi szép időkben, meg amikor aranyapámmal 1.6-oztunk és vertük a népet (a lowmidet, pont mint most), pedig az sokkal nehezebb volt (tehát sokkal jobb voltam/vagyok mint itt bárki, aki 2 év után ugyanúgy csézik mint mások 15 év után). Szerintem ebből áll össze a dolog és ez nem ellened szól. A magyar community 95%-a nagyképű eredménytelen senkiházi lowmid szutyok ÉS!!! világ életében az volt. Téged ismerlek tudom hogy nem ilyen vagy, meg azt is tudom, hogy akikkel játszol sem ilyenek, de te magad is tudod szerintem ha a szívedre teszed a kezedet, hogy a mostani community ugyan olyan szutyok mint amilyen ez mindig is volt... Csak a szája nagy mindenkinek, eredmény 0... Forgatás éjjel nappal mindenhonnan mindig és ha véletlenül buknak egy meccset már megy az egymásra mutogatás.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.26. 10:54:37 -
#5983 De akkor kérdezlek téged aki benne volt (a világ szinten low-mid magyar communityben, bocs de ez az igazság), hogy mitől nehezebb. Egyet, de még egy okot se írtál, semmi magyarázatot, csak azt hajtogatod, hogy te benne voltál, meg ilyen meg olyan emberek játszották. Mi pedig világosan leírtunk vagy 6-7-8 tényezőt ami miatt a GO nehezebb, vagy ha úgy tetszik amiben nehezebb. Ezzel szemben nem érv hogy én a másikba 10 évig mid pléyer vótam!!! Ez milyen érv már? :D Egyébként lövés szempontjából a cod1 nehezebb (fast lean, zoom stb...), minden másban könnyebb mint az 1.6, szóval összességében valóban könnyebb, ezzel egyetértek :) Tehát én elhinném neked ha írnál valami kézzel foghatót, de nem tudsz, vagy nem akarsz ezt már sosem tudjuk meg.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2015.07.26. 10:38:44 -
#5982 Na ezzel teljesen egyetértek. Egy fórumon ha valaki mellé odaáll egy másik (vagy több) nick, attól még nem lesz igaz egyáltalán. És még mindig akkora baromságon vitatkoztok, mint az állat. Irigyellek titeket, hogy egy fél napot el tudtok azon vitázni, hogy melyik nehezebb játék. -
ENVE #5981 Most erre tudnék írni továbbiakat, pl. azt, hogy én nem igen mondtam olyat, hogy mással ne játszottam volna. Komolyan nem. Quake live-ozom unalmamban, próbáltam nagyon sok mindent, még a cod-ot is. Könyebb volt, mint az 1.6 amúgy :) '97 óta azért tanultam valamicskét a játékokról.
De inkább hagyjuk, nem szítom tovább a dolgokat, mindenki azt hisz amit akar. Pár ember itt hisz a-t, aki pedig benne volt tud valami mást. Ez a különbség ;D