9177
  • bosco05 #3018
    Lehet, hogy igazad van, bár minden nagyképűség nélkül én sosem voltam láma és lehet, hogy az a gond, hogy ebből indulok ki. Az első rangom a dupla kala volt és azóta csak feljebb jártam. Hozzáteszem FPS-ezni online 1996-ban kezdtem és a hátam mögött van pl 8 év cod1 és ezekkel a tapasztalatokkal érkeztem meg csgo-ba másfél évvel ezelőtt. Kétszer körbefutottam egy mapon és tudtam hova kell lőni. Valóban lehet, hogy nem mindenki játszott ennyit ilyen játékokkal és azoknak nehezebb ezt átlátni. Számomra a cs is ugyanolyan fps mint bármelyik másik competetive és lényegében ugyanazt kell csinálni mindegyikben. Egyébként pont azt írtam ha olvasod, hogy akkor kell az új mapokat játszani amikor újak, tehát amikor kijön a pass :) Aki meg 15 év után most találkozik először Nuke-al, vagy épp Dust2-vel az fusson három kört offline, ha nem látja át akkor nézzen sok streamet ;) A publicon kb semmit se lehet megtanulni, mindenki össze vissza rohangál, más a timing mások a spotok stb... Az egy dm-el egyenértékű random valami. És mégegyszer mondom és sosem voltam cs-s, tehát nem 1.6-oztam, se nem sourceoztam, se semmi... Játszottam azokkal összesen 20 órát törtön kb...
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2014.09.18. 15:09:39
  • Metalmilitiakid
    Igen a reportot az elírtam az, a vote akart lenni. Amit én is megteszek és meg is tettem nem is egyszer, hogy inkább legyen egy botunk mint az a player, mert legalább azt át lehet venni ha túléli.
    A gránátok pedig nagyon is elviszik a matchet, egy szarul dobott smoke (főleg ha csak annyit tudsz hogy valaki odadobta de nem látod amíg ki nem lépsz hogy pontosan hol van) az életedet vagy épp a bomba elvesztését is jelentheti T oldalon még Silverben is (mikor kilépésig úgy látszik jól takar csak hagyott 20 centi helyet az AWP nek hogy pofánlőjön), feljebb meg főleg, mert ott még a smoke ot is tudják hogy kell pötyögni általában. Illetve amit lentebb említettek a callout ok, amikor bemondod az embernek hogy hol az ellen mert épp téged lőtt le, ő meg ugyanúgy belesétál meghalni mert sűrű fogalma sincs miről beszélsz.
    Általában sason ülsz a módszerrel ? Azt azért megnézném, hogy most pl kitörölném az emlékezeted de megmaradna a reflexed meg minden lövés képességed és beraknálak D2 re úgy hogy mindenki más évek óta ismeri, megnézném hogy elérnéd-e 5. kör után a sast :D A te módszered akkor hasznos ha mindenki másnak is új a pálya, mert akkor tényleg jó compban tanulni, de valakit beküldeni most újként pl egy comp nuke ra, ami azért valljuk be nem 3 kocka pálya, elég csúnyán esélye se lenne hiába tud lőni.
    Ahogy nézem nálad az a probléma, hogy már túl régóta tolod és nem emlékszel mennyire voltál láma az elején, és azt hiszed, hogy mindenki olyan gyorsan tanul és olyan logikusan gyorsan dönt mint te vagy akár én, vagy 300 óra környékén bárki.
  • bosco05 #3016
    Egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet :) Én így csinálom, általában sason ülök a módszerrel. A szintek meg lehet hogy az elején randomok, de feljebb teljesen jól mutatják a dolgokat. Ami bekavar az a sok csaló... Sajnos miattuk az utóbbi időben csillagon ücsörgök... Azért a MatchMakingen nem a Fnatic meg az NIP jön szembe, szóval egy két spot ismeretének a hiánya és két nade rossz helyre dobása nem fogja elvinni a meccset... Továbbá csgo-ban nem lehet arra reportolni, ha valaki rossz játékos, vagy nem tudom mire gondoltál ezzel a report dologgal, ez nem világos.
  • Metalmilitiakid
    Ez sztem úgy hülyeség ahogy van, alapból a szintek szinte teljesen randomok, nagyjából útmutatásnak jó, de annyi. Láttam én már olyan silver 3 at, aki majdnem végig alázta a Nova3 ellen csapatot, nem is egyszer. Illetve magamon is látom, hogy van hogy a Silver lealáz van hogy körberöhögöm az AK-st.
    Az meg duplán hülyeség hogy arra biztatod őket, hogy compban gyakorolják be a pályákat. Én a jelenleg 280 órámmal is tanulok még új dolgokat olyan pályákról is amik már 1.6 ban is voltak streameket nézve (meg főleg WarOwl videóit szoktam nénzi), pedig végigtoltam az 1.6, Cz, Source utat. Ezzel csak annyit érnek el hogy kapják a reportot meg az anyázást. Mert hiába 3x körbeszaladtál a preshot spotokat nem fogod tudni, meg a gránát pattintásokat... és ez compban igencsak nagy % ot számít.
    Az okés, hogy amikor kijön a pass akkor megveszed, de ilyenkor már nem működik ez a módszer.
  • Roger6
    Követni fogom a példád!
  • bosco05 #3013
    Ezeket a pályákat akkor érdemes tanulni amikor újak, mert akkor még mindenki kavarog rajtuk :) Az én módszerem az, hogy kijön a pass, megveszem haverokkal és azonnal megyünk az új mapokra :)
  • Roger6
    Ha én MM-eznék mondjuk egy Castle pályán, ahol kb. életemben mentem úgy 10 kört, akkor tuti belőnének mint a szél, mert nem ismerem a pályát. Hiába vagyok ugyanolyan szinten, a pálya ismeretének a hiánya helyzeti előnyhöz juttatja a másik felet - abban a 10 körben is úgy gyaláztak, mint a szar publicon, pedig nagyon tetszik a pálya. Szóval nálam egész biztos nem áll az, hogy ugyanolyan szintű játékost be kéne tudnom lőni tök ismeretlen pályán is. Mondjuk lehet az is közrejátszik, hogy csak Master Guardian II szinten vagyok, össze kéne kapnom magam...
  • bosco05 #3011
    az adott szinten amin az ember van meg kell tudni lőni a tök ismeretlen pályán is... ha valaki silver 3 akkor le tudja lőni a silver hármat, ha pedig supreme, akkor a supremet... nincs ebbe semmi bonyolult :)
  • Roger6
    Én is 200 óra után most érzem, de én egyáltalán nem tartom magam tehetségesnek, csak szeretek játszani. Szóval elképzelhető, hogy van aki 1-2 kör után mindent tud a pályán, de a nagy többségre ez gyanítom nem igaz.
  • HTS s3rg1nh00
    ez baromság,300 óra után épphogy elkezdtem érezni a játékot,pedig én sem ma kezdtem...vannak biztos akik 2 meccs alatt mindent megtanulnak,de néha nekem is mondanak olyat voipon hogy csak nézek merről is jönnek.
  • Jim Morrison
    Sose értettem, mintha a minimap nem is létezne számukra :o
  • Metalmilitiakid
    de amikor eltéved pl egy lerakott bomba esetében CT ként és istenem hányszor látom....
  • bosco05 #3006
    attól hogy nem ismeri a pályát lőni még kéne :D max rossz spotra áll be vagy valami és nem hozza élete legjobbját az első 1-2 meccsen az adott mapon
  • Jim Morrison
    a-a, MM -en 5-6 kör és még a calloutokat is tudod :D
  • bosco05 #3004
    pályát megismerni offline kell :D háromszor körbefutsz és finito... cs-ről beszélünk, 3 kocka a map :D
  • Jim Morrison
    stream

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2014.09.17. 21:04:39
  • Metalmilitiakid
    mondjuk sztem pálya megismerésre való pont a public, valaki az én compomban próbálna pályát megismerni ugyanúgy kurvaanyáznám mint ahogy pubon kapná csak alapból :D
  • bosco05 #3001
    elég baj :D
  • LaszloLedzenyi
    naaaaa, én publicon élek
  • Jim Morrison
    fnatic - dAT
    de_nuke
    első félidő utolsó kör: blade mag-7 ace :D
  • Jim Morrison
    nyert LDLC második mapon is.
  • Jim Morrison
    ldlc-nip
    első mapot ldlc nyerte, második mapon 15-14 LDLC-nek.
  • Jim Morrison
    hetente kapsz pár ládát/skineket, ezeket főmenüben / játék közben inventory (tároló) menüpont alatt tudod megnézni, és kiválasztani a skineket amiket használni szeretnél.
  • oliwwer
    Köszi a tippeket, gyakorolok ezerrel.

Ezeket a skin-eket hogyan tudom én is használni? Láttam szerókon, hogy sokaknak festett fegyójuk van, mint mondtam 1.6ból jövök, így ezt még nem igazán látom át.
  • bosco05 #2994
    Hozzátenném, hogy érdemes haverkodni és öten menni matchmakingre :) Jót tesz a vérnyomásnak :) A másik pedig, hogy ha valaki nem ismeri a mapokat és nem szeretné saját kárán megtanulni, akkor ma már adott a lehetőség, hogy streamet nézzen. Lehet nézni a legnagyobb játékosoktól kezdve az amatőrökig mindenkit... Ha esetleg valakit érdekelnek a jó spotok, vagy az egyes taktikák, akkor érdemes magyart nézni, amennyiben nem megy az angol ;)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2014.09.16. 12:13:14
  • Kmarha
    Ahogy kolléga is írta, a versengő mód ajánlott. Az elején amúgy is szintben hozzád illő ellenfeleket-társakat dobál be a játék, lesz időd megismerni a pályákat. A pályák kiválasztása is véletlen szerű, de ha tanulni akarsz, kiszedet azokat a mappokat, melyeket már ismersz (ezt inkább elite fokozaton, akkor legalább látod a tapasztaltabb társakon (ha ők ismerik a pályát), hogy merre, mit érdemes)

pub csak lőgyakorlatnak vagy missziók miatt lehet itt érdemes. Nem is hiányzik, pedig én is csak nem rég jöttem át 1.6-ból (és mindig is kerültem a mixeket).

Természetesen idiótákkal versengőben is fogsz találkozni, de hát mute neki, és fél-1 óra múlva, úgysem látod többé.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2014.09.16. 12:02:28
  • oliwwer
    Köszi szépen srácok!
  • s0n1c
    http://www.serverbrowser.com/
  • bosco05 #2990
    igazából itt nem nagyon publikol a jónép mert az a legalja, van olyan a go-ban hogy matchmaking (magyarul versengő) ott tolja mindenki
  • oliwwer
    Új vagyok a CS GO-ban, 1.6oztam sokáig.

Egyelőre még csak a dust2-t és a nuke pályát ismerem, előbbit elég jól. Kedvenc szeróitokat feltudnátok sorolni?

Én is abba a problémába ütköztem, hogy a magyar szerókon csak az anyázás megy.

köszkösz!
  • Jim Morrison
    DreamHack Stockholm CS:GO Invitational Open Qualifier
    :icsu: - WiLD.CMS
    connect 148.251.247.73:20015
  • RED BULL F
    Az összes Magyar szerveren ez megy. Szitkozódás, átkozódás, folyamatos káromkodás, mert vagy kilövik a gyereket, vagy a csapata vesztésre áll egy tét nélküli meccsen. Vicc, komolyan mondom. Csak akkor maradok fent az ilyeneken, ha max 5 körnél kevesebb maradt hátra, hát ha droppol egy missziót, de azt kizárt dolognak tartom, hogy én még egyszer valaha is egy teljes meccset végigjátsszak ezeken az említésre sem méltó szervereken...
  • bosco05 #2986
    jót röhögtem ezen és abszolút igazad van :) visszamenni sourceozni nincs értelme már... azok 1.6-oznak meg sourceoznak, akik nem képesek áthidalni a nehézségeket és vagy szar a gépük :) 2014 van és az egyetlen counter strike a go, vagy elfogadod vagy nem, akkor is így van :) mostanában egyre több embertől hallom, hogy mennyire megindult a szekér 1.6-ban vagy épp sourceban csak azt felejti el hogy a gyengék maradtak egyedül :D a magyar pub pedig a legalja mindennek :)
  • Roger6
    Ma vettem a bátorságot, és felmentem egy Magyar szerverre (a rinya meg a "húdekeményvagyok mert káromkodok" dolgok miatt nem szoktam amúgy Magyar szerverre menni). Egész jól ment, a szerver adta rohadtul (valami myclan-os nevű szerver), 3 perc alatt megkaptam, hogy aimos f@sszopó vagyok, utána körben meg hogy WH-zok. Nem tudom ti hogy vagytok, de elégedettséggel töltött el, hogy vannak nálam sokkal szarabb játékosok is. Bóknak vettem.

Próbáltam intelligensen leírni, hogy naponta kezdésnek training_cs_go mapot nyomatom 20-30 percet, csak ezután megyek fel akármilyen szerverre, meg gyakorlok, és nem értették, hogy mi az összefüggés a 2.400 óra Sourceban eltöltött idő, és a GO között. Mert hogy ők 20 millió órát teletabbiztak, és semmi köze a két játéknak egymáshoz. Azért a mozgáskultúrát, helyezkedést, és az első golyó pontosságát át lehet hozni, szerintem ez nem kérdés.

Szóval a mai nap egész jól ment, most, így 200 óra után kezdek ráérezni a GO ízére, pedig sokszor voltam közel ahhoz, hogy feladom, és inkább visszamegyek Source-ozni. Van fény az alagút végén! Csak ne nézz bele, mert tuti flash...

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2014.09.13. 19:08:26
  • Spészgószt
    Nyugi... visszajonnek ... frissites volt! Bazze egy kurva napot nem lehet vegigtolni frissitesi buzera nelkul allandon szenvednek a szerverek.... mire jo ez... nemhogy osszegyujtenek es az operation megjelesnelfrissulne minden...
  • bosco05 #2983
    Ez azért van mert jött patch, de a szerverek még nem frissültek le, így eltérő verziószámot észlel és nem írja ki.
  • RED BULL F
    Nekem is volt már ilyen. Volt amelyik visszajött, volt amelyiket újra ki kellett keresni. Ez is hasonlóan brilliáns, mint amikor napokig alig talál public szervereket...
  • Jim Morrison
    Nekem ez sokszor probléma volt tf2nél...
  • Roger6
    Eltűnt az összes kurva szerver a Favourites-ből. Remek.
  • bosco05 #2979
    nálam tökéletes, próbáld másik böngészőből