Counter-Strike: Global Offensive
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most azt látják, hogy egyre jobban mászik fel az ár, így a spekulánsok ismét venni fognak, mert újabb összegeket szaglintanak (és jogosan ,mert reggelre simán elérte a 3 eurót az árfolyam, akkor miért ne lehetne ezt újra akár mesterségesen felvásárlás útják arra szintre gerjeszteni?)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
<#idiota>#idiota>
Ez is az öngerjesztõ mechanizmus része. A ládákból kapható cuccok ára nõ, a láda ára nõ, a láda iránti kereslet nõ (elõbb felsorolt ezzel az okkal tetszõlegesen felcserélhetõ), ami tovább növeli a láda árát. Mint említettem könnyfakasztóan gyönyörûséges dolog ez egy közgazdásznak... <#smile>#smile>
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Operation Bravo láda 3. sorozatú konténer már volt 10centen 2 hónapig, most ~1.50-ért kelt el a héten mindennap több száz.. 😊
"Nulla tenaci invia est via"
Kék esports 100 db 7 euró (10 centnél 7 euró profit... azaz már dupláztad a pénzed).
Fegyverláda 2 100 db 9 euró (szintén 7 euró profit 10 cent áremelkedés esetén ezt mostantól figyelgetem, hogy hogy alakul a darabszám, ha fogyogat szép lassan akkor veszek is belõle).
Matricakapszulából (katowice) is vettem 16 darabot. Reggeli 2,82-es árfolyamon 20 euró profitom lett volna belõle, mostani árfolyamon is lenne 11 (eladom õket 32 euró jön a konyhára rögtön).
Matricákból 15 euró profitom lenne és 28 euró kredit.
Most képzeld el ha annó veszek a 20 centes kapszulából ugyanennyit mennyit kaszáltam volna már (12x-es ára van most!)
Mondhatjuk, hogy ESN Katowice nekem 25 eurót hozott ajándékba. És még nagyon szolídan fektettem be eddig.
Ezen logika mentén a következõ operation indulásakor jön majd a 4-es.
Tavaly augusztusban indult az itemezés és a marketelés velük, szóval tavaly novemberben jöhetett.
Szóval kettest már nem dob.
csak azt lenne jó tudni, hogy ezt milyen gyakran váltják. 3-as az látom hogy idén februárban jött be, és már 0,03 az ára, viszont a kettesbõl lehet érdemes lenne bevásárolni, ha szépen elfogynak az is jó drága lesz. A kettesrõl a wiki annyit ír, hogy novemberi patchel jött be, de melyik évben? 😄
én haverokkal játszom nem farmolok ezért sok ládám meg skinem van, bravo ládám is 10 körül van, várom hogy felmenjen még és akkor adom el
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Katowice: 140000-hez képest a 2000 tényleg kevesebb.
Esports: Random dobálja a fegyvereket és jót nyitni igen kevés esély van(van aki 100-asával nyitogatja, sok ilyen youtube videó van), ergó mindig ott van a hátha majd a következõ dob olyat.
Narancssárga esportsból is sok volt a piacon. Mostanra csak 26000 maradt. Bravóból is sok volt és amikor vége lett az operation bravo-nak 100-asával vették a népek (jelenleg 11000 darab van belõle és így is 1,5 euró az ára hozzávetõlegesen).
Sok az a 140000 az tény, de azért vegyük ehhez hozzá, hogy milyen forgalmakat bonyolítanak a csgo itemek kapcsán. Aztán vegyük hozzá, hogy ha valamibõl véges mennyiség van (nem adnak ki már többet), annak óhatatlanul is felmegy az ára. Ha áremelkedést szaglintanak sokak már autómatikusan vesznek is nagy mennyiségeket. Ez kivon a piacaról egy csomó ládát, ami további áremelkedéshez vezet.
Lehet nem fog az esports láda felmenni 50 centig, de hogy az ára minimum megduplázódik az borítékolható. pl. Katowice kapszula hivatalos forgalmazásának lejárta után az ár helybõl ugrott a duplájára, majd rövid úton a 3x-osára (bravó láda 20 centen stagnált, mikor dobálta a játék boldog-boldogtalannak, ahogy nem dobott többet kilõtt az árfolyam). A piac szabja meg mennyit ér és a véges mennyiségek megváltoztatják a piaci viszonyokat.
Nyitóárak: Piac szabja meg. Nyilván az elsõ pénzügyi analfabéta, aki 4 eurón kezdi az árat azonnal el is rontotta az egészet. Ha adta volna 10 euróért az elsõ 50 eladó, akkor nem esik ilyen gyorsan az ár. Amúgy látszik, hogy winter offensive-el kicsit túllõttek a célon. Fõnixnél már jócskán visszavettek a drop mennyiségbõl.
Verseny ügyben nyomoztam kicsit és nem találtam nagyobbat. Tavaly volt õsszel a Dreamhack, idén az ESM Katowice. Tehát õszig szerintem csak kisebbek lesznek maximum.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ez kevéssé használt, a gyári új meg 3euroért megy :S
Azért a Katowice-s kapszulák azért is kúszhattak vissza olyan magas ára, mert amikor a legtöbb volt belõlük a piacon, akkor sem volt az olyan sok, nem? Az eSorts téli ládából már 140000 van, mire ennek a száma lecsökken, félek attól, hogy a kutyának se fog kelleni. És azt sem szabad elfelejteni, hogy egyre többen vagyunk, ez meg sajnos nyomja le az árakat. Míg a Bravo láda 13 euróval nyitott, addig a Phoenix már csak 4,90-nel.
Ilyen nagy versenyek csak egyszer vannak az évben(Katowice)?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ratgab: köszi a részletes infót, még átgondolom mi legyen 😊 Gondoltam próba cseresznye alapon kinyitom a matricás kapszulát... kár volt, kaptam egy csirkeimádó szutykot, még 0,39-ért se viszik el. Többet se nyitok ki semmit, amilyen szerencsés vagyok úgy általában az életben, csak ráfizetés lesz a dologból 😄
Aztán fogyott, fogyogatott az akkor bevásárolt spekulálók által piacra vágott kapszulák mennyisége és szép lassan felkúszott 80 centre (50 centnél is gondolkodtam, hogy basszus fogyó eszköz tuti megy ez még fel mégis párat vettem és bontottam is, majd azonnal el is adtam tartalmukat bagóért).
80 centnél már marhára vertem a fejem a falba, hogy ugyan 20 centes áron elgondolkodtam mégse vettem és ez már legrosszabb esetben is 3x-os profit lett volna minimum. Természtesen akkor is vettem pár darabot kibontottam, de ezúttal már vártam vele (várok vele).
Pár napja a kapszulák mennyisége elérte a 700 darabot (bajnokság végén március 16-án kb 1500-2000 darab volt mindkét fajtából a piacon és láss csodát 1 hónap alatt elvittek egy rakással) a 1,15 eurós árat. Na itt fogyott el a cérna és vettem 17 darabot.... Jelenleg 1,3-as áron van a kihívók kapszulam, amibõl vettem (ergó ha most eladnék már nem buknék semmit, sõt némi profit is jönne... kb 1 eurónyi). Matricái, amiket 80 centért vettem szintén áremelkedésnek indultak így azokon is profit van.
Konklúzió: Pörgõ játék kapcsán, ahol kidobnak valamit amibõl véges mennyiség van a piacon annak az ára csak idõ kérdése, hogy bitang gyorsan meginduljon felfelé.
Emlékeztetõül: Komolyan elgondolkodtam a 20 centes kapszulaáron... Most 1 eurós profittal/darab tudnám eladni. Csak vettem volna 100 darabot. 100 eurót kaszíroztam volna. Soha a büdös életben nem hagyok ki még egy ilyet, fõleg ha még a megérzésem is azt mondja, hogy vegyél már te paraszt, mert meg fogja érni...<#nevetes1>#nevetes1>
Ui.: Spekulánsok nem hülyék, hogy a saját üzletüket rontják. Nekik érdekük, hogy magas legyen az ár így ha bevásárolnak ügyelnek rá, hogy megfelelõ áron adják el. Kocamarketesek meg úgyis kis tételben gondolkoznak.
De legjobb lenne ha az Agency-bõl bombást csinálnának... <#vigyor4>#vigyor4>
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Emellett még ugye bedobnak pár új ládát, amiben új fegyverek vannak. Újra felpörög a kereskedelem szépen és az tranzakciónként 15 %-ot jelent. 6 hónaponta felpörgetik a piacot és szénné keresik magukat. Hülyék lennének nem új operation-öket kidobni, mikor zabálják a játékosok.
Munka nincs vele, ellenben lehet kaszírozni a sok lóvét (gondolom fegyverek is a workshopból jönnek így azzal sincs sok munka).
Nézd meg a narancssárga esports milyen áron megy most... 40-50 cent között. Pár hónapja ez 4 cent körül volt. Aki akkor vett egy raklapnyit, az most megtízszerezte a pénzét. VEtt teszem azt 4 euróért (100 darabot), akkor most szakított (eladja 35 centért, mert erre jön még 15 % levonás valve részére és így kijön a 40 centes ár) 30 centet darabonként (31 tudom csak most nagy vonalakban számolom). Vagyis kaszált most 100x30 centet, azaz 30 eurót.... 4 euróból 30-at.... Elgondolkodtató a dolog nem?
csak mondom...
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Ati
2euroért vettem+0,75 a belépõ (kártyapénzvolt mindkettõ) és ennél már több jött vissza és még elméletileg heti 1-1,5 euro összejöhetne 😄
de látom hogy június 4-ig tart ez a phoenix dolog, utána mi lesz? elvesznek a pályák?
köszi szépen, megfejtettem
kártya pénzbõl meg is vettem
reggelimet mind megettem
versírónak elmehettem
<#idiota>#idiota>