Counter-Strike: Global Offensive

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
Igazából hiába tudjuk a lényegen nem változtat. A másik érdekes dolog, hogy pl a szintén 64 ticken mûködõ szintén source enginet használó insurgencyben miért nincs jelen a probléma? 😊
Aki ért angolul, itt talál bõvebb infót arról, miért is nem hal meg az, aki a fél agyát a falra vérezte már.

szósz endzsin

Amúgy 135óra játék az tényleg brutális...
LOL

Volt amikor 140órát 1.6 oztm 2 hét alatt, ne vicceljünk már!!!
Találtam egy egész jó kis videót, található benne egy egy kis aim training, egy fasza aim_map gyakorolni + egy kis MM játék. Mindez NiP Friberg tálalásában.

bosco05
hitbox is szar, de igaz hogy a szerverek miatt ennyire rossz... pont tegnap néztem boton fejbelõttem 2x és semmi... mondjuk fényévekkel jobb mert elég ritkán fordul ilyen elõ a botnál, lehet hogy géplag, de ami a MatchMakingen megy az botrány... pont az elõbb játszottunk, haver 3x fejbe tette a gyereket röviden majd kétszer mellkason és semmi 😄
Elég ránézni MM gémeken a netgraphra, és minden világos lesz... Kíváncsi lennék a valve hány servert futtat 1 gépen 😄😄
Ezeknek a minõsége nem üti meg azt a szintet, amit a magyar szolgáltatók 1.5ben nyújtottak. 2 forintot nem érnek, nem csoda, hogy mindenki sír...
A játék maga nem hibás ezért. A valvet kéne jól seggbe baszni ezért, mert sajnálja a pénzt a normális serverekre. 50K player online, 45K server...
ISTENEM

Minden emberre jut 1 server??? Mi lenne ha csak negyede lenne, és normális minõségben????? Beszarok, ez a valve mindig valami full fogyatékos résznél bassza el a játékokat
Akkor elmondom még1x. A játéknak semmi baja, a serverek a szarok. Nézd meg botok ellen, ott normális.
bosco05
dogma! mostanában sokkal többet játszok haverok végett és borzalmas a játék továbbra is... A CS sorozatból is a legrosszabb, de ha még idevesszük a többi fps-t, na ahhoz képest a legalja 😉 Ja és belövöm én is, mert be lehet, csak random. Meglövöm 5x és 24 in 1... 12x kell eltalálni ahhoz hogy testre haljon és abból is 4-et regisztrál ami katasztrófális arány. A fejest úgy ahogy beadja, de van hogy 2x 3x kell azt is meglõni...
bosco05
tõlem mehet 😊 +1
+1
Panzeradler
+1
Jim Morrison
Crosshair placementes videót én is belinkeltem anno szinte minden haveromnak, rossz volt nézni, hogy a földet nézik 😄

Calloutokat én eleinte mindig megnyitottam játék közben, mert sosem játszottam kompetitivan elotte.
Megneztem amit linkeltel, abbol is a traint.
Kritikus helyet ivy-nek írja én még igy nem lattam, csak valleynak meg ilyeneknek. Ha magyarokkal dob ossze a rendszer akkor upper mindig 0.

Én a tutorialos yt csatornakat, meg streameket kiraknam bannerba, de ahhoz kene meg 4-5 ember, hogy hg lehessek (tamogato, kb akik megszavaznak)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Azért belinkelem a cshu régi, de valszeg még ma is aktuális cikkét az egerekrõl. Persze sok minden ma már nem igaz pl. egy razer egérre, aminek a driverében be tudsz mindent állítani, de lehet valakinek lesz benne hasznos információ.

egér 1
egér 2
Ha valaki esetleg nem tudná, ez is sokat segíthet, ha nem magyarokkal játszik match makinget.

pozi nevek angolul

Akkor mesélek picit a cs mûködésérõl. Az, amit te a kliens oldalon látsz közel sem az, amit a server regisztrál.

1.6 os verziót letudom neked írni pontosan, és tudtommal hasonlóképp mûködik ez is.

Nos, a te kliensed a lövés pillanatában készít egy "jóslatot", hogy merre is fog menni a golyó. Közben nyilván elküldi a servernek, hogy te löttél, stb. Aztán a server regisztrálja ezt. Tehát amit te látsz, hogy a golyók merre szálnak, az csak egy becslés, egy szimpla körülbelül. Nem az, ami valójában történik.

1.6 ban volt 2 parancs, cl_lw és cl_lc. Ha ezt 1 re raktad, akkor úgy történtek a dolgok, ahogy fent vázoltam. Ha 0-ra, akkor viszont a kliens megvárta, hogy a server mit regisztrál, és csak azután mutatta, hogy mi is történt. Ez esetben mindenki azt tapasztalhatta, hogy a fegyvere mintha kevésbé szórna. Persze alapvetõen 1-el sem szórt jobban, csak látszólag.

Éppen ezért nem kell hinni annak, hogy vérzik, csillan a feje, stb.
Az csak kliens oldalon van úgy, nem biztos, hogy server oldalon is.
minden esetre nem néztem végig a videót amúgy, de miután lassítva kellet néznem ahogy mellé lõ 10golyót, inkább x-eltem.

A célkeresztes videóhoz

Ami a lényeg, hogy mindig az éleken legyen a célkereszt. Tehát ott, ahol legelõször feltünhet az ellenfél. Így csak megkell nyomni a gombot, és nem kell ráncigálni. Meg kell tanulni úgy mozogni, hogy a célkereszt MINDIG ott legyen, ahol elõször feltünhet a monitorod az ellenfél, bárhol is legyen. Nem oda kell tartani, ahol lenni szoktak! Az alapvetõ elv az, hogy bárhol lehet az ellenfél, és ha az élekre tartasz mindig, meglepetés nem érhet. Hátránya nincs, elõnye rengeteg.

Örülök, hogy sokatoknak ez tudott újat mutatni, ha gondoljátok jövök még pár okosággal majd.
Remélem az olyan dolgokkal, mint az egér sensi beállítása normálisan, egér gyorsítás, polling rate, crt monitor esetén frissítés, ilyeneket mindenki vágja? Ha bármi kérdésetek lenne tegyétek fel, bár sose voltam elit játékos, azért mögöttem van 6év kõkemény verseny szerü játék, meg egy pár lan, így azt hiszem a legtöbb kérdésre tudok válaszolni.
Szummázva: Sokan úgy kezelik a célkeresztet, hogy csak úgy van, általában középen tartják, vagy a földre irányítják. A videó alapján ez a rossz technika. Alapvetõen azt javasolja a postoló, hogy a fal és a sarkok vonalában tartsuk lehetõleg fejmagasságban (nézd meg a videóban a célkeresztmozgást és megérted, hogy mire gondolnak) a célkeresztet, így ha hirtelen látjuk meg az ellenfelet kisebb mozgással irányíthatjuk rá a célkeresztet (kipróbáltam és tényleg eredményesebb voltam azon pár meccsen, amiket végigjátszottam az imént).

A fal síkjának vonalában kell haladni, majd kinézni a következõ lehetséges falat, amerre menni akarunk és ott is hasonló technikával nézni ki a fal mentén. Így nem fog annyi meglepetés érni bennünket, hogy pl nem abban a sarokban van az ellen, mint amerre a célkereszt néz (szépen végigpásztázzuk az elõttünk lévõ terepet gyakorlatilag a fal mentén). Azt megfigyeltem, hogy ez rohanás közben nem megy csak sétáláskor, de akkor brutálisan hatékony.

Kevesebbet haltam ezen technikával az elõzõ meccsekben és a találati hatékonyságom is megnõtt (gyakorlatilag ami célkeresztbe került az nagy arányban meg is halt, még nagyobb arányban fejlövéstõl).

Remélem jól összefoglaltam, de azért tapasztaltabb kollégák kiegészíthetik nyugodtan.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Roger6
Egyszer még csillan is a feje az tuti nem mellé ment.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sajnos én nem tudok annyira jól angolul hogy megértsem, pedig jól jönne.<#rinya>
Ez érdekes technika. Ki is próbálom gyorsan. Köszi.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

És akkor, hogy hasznom is legyen... Itt egy videó, ami talán segíthet 1-2 emberen. Ez rávilágít egy olyan problémára, amit rengeteget látok sok játékosnál. Ez pedig az, ahogy az emberek mozgatják a célkeresztet. Angol tudás elõny, de szerintem fel lehet fogni anélkül is. Remélem nem rontom el a beágyazást ^^

Na ez bullshit a javából. Semmit nem számít? Ezt most komolyan mondtad?????????

Na akkor mondok neked valamit. Nem akarok arcoskodni, szóval...
swim nem játszott kb. 1 éve cs:got, elõtte se többet 30meccsnél. 1.6 ot abba hagyta ~4.5 éve.
Aztán felrakta a cs:go-t, 40-70fps. 10 nyert game után berakta master guardian elite-be, és ezek után is meccsenként stabilan 25-30 frag, nem ritkán 40 fölött.

Szerintem egyezzünk ki annyiban, hogy az elsõ meccs után meg lehet szokni a recoil különbséget, aztán kb. 2-3 meccs után minden mapon meg lehet tanulgatni a változásokat a mapon, és ennyi. Ugyan olyan, mintha 1.6 oznék. Nem tudom te mirõl beszélsz, szerintem a célkereszt itt is ugyan ott van, az emberek feje itt is a nyakukon van, itt is lekell rakni a bombát, stb...

Istenem az ilyen kijelentések után gondolkodom el azon, miféle arcok járnak ide? :W Ezek után szerintem ne is álljunk le vitatkozni a játékon, mert lehetséges, hogy a véleményetek nem túl súlyos, LOL

Azért azt gondolom te is látod, hogy a golyók mellé mennek, nem?
Nem mellesleg pörög a LAN vácon, errõl se tesz senki említést sem.
Coverage, stream

De amúgy látom itt is eluralkodott az, ami dota2 ben... Minek foglalkoztok ti ennyit a skinekkel? Milyen fórum ez?!?!?! 10 nap eltelt anélkül, hogy bárki is kért volna tanácsot a játéka fejlesztése szempontjából, sehol egy jó demo link, vagy bármi, aminek haszna is lenne... Bár gondolom nem túl sok jó játékos jár ide, de azért ennél többet várnék...
Nos srácok, felraktam a játékot, hogy megnézzem, miért is volt az a sírás-rívás bosco részérõl a multkor.

Nyilván az mm serverektõl nem vártam túl sokat, lévén 64tickes.
Amire rájöttem, hogy bár van probléma, még sem az, amit õ emlegetett. A hitboxnak semmi baja (nagyjából okés), ami itt a gond, az a hit registry.

Egy helyben gugol az enemy már 3 perce, rá pontozok 3 at, 1hit 2x. 😮

Ez nem lehet hitbox csúszás, sokkal inkább fostalicska server. Minden esetre annyira nem gáz, mint ahogy belett állítva itt, nekem továbbra is beadja úgy nagyjából, csak meg kell tanulni lõni.
BTW piros pont a valvenak. pentium d805 @ 3.6ghz, 1 giga ram, 7300gt ddr2, és játszható a játék. Sose gondoltam volna
Oké köszi! 😊

Jim Morrison
tudtommal nem

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

A drop rate-et befolyásolja hogy milyen játékmóddal játszok? 😊

Jim Morrison
Copenhagen games stream (épp dignitas fanatic megy)

Sippie
még van, 2 hét alatt visszahozza az árát (már ha nem bótban veszed)
Én amit láttam és viszonylag értelmesebb volt az egy glock (vagy five seven) candy apple volt random dropban.

Van értelme fõnix belépõt venni?

bosco05
én még nem láttam normális dropot... a lila is lehet 3 centes xar 😉
Panzeradler
Black laminate is szutyok, xray szutyok? pit viper szutyok?
Jim Morrison
Pont tegnap, egyik meccs végén valami lilás jelzésû awp skint dobott a gyereknek a rendszer, szerintem az nem ilyen szutyok volt :o

bosco05
csak szutykot, a normálisat nyitni kell
kekeN7
A meccs végi drop adhat adott esetben valami komolyabb fegyvert is, vagy csak ilyen industrial meg consumer grade szutykokat?

Sippie
pontosan
lalakov
Én nem akarok belõle pénzt kivenni. Tökéletesen elég, ha ingyen meg tudom venni majd azokat a játékokat, amikkel játszani akarok.
Ui.: Ha felraktam volna annyiért amennyiért gondoltam (2 euró) már elvitték volna az összeset. Így meg még plussz jön be rajta.

Gondoltam rá, hogy ezt teszem. De az az igazság, hogy élvezem, hogy nézegetem az árfolyamot (már most is nyertem rajta).

A további okfejtésben is igazad van. Az a helyzet, hogy élvezem ezt az adok-veszek dolgot. És ha sikerül rajta fogni pár forintot, akkor azt pozitív élményként élem meg.

Nem meggazdagodni akarok belõle (tudom, hogy az nem ez a szint és én amúgy is munkában hiszek), hanem egyfajta játéknak fogom fel.

Ennyi

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Spészgószt
a szomorú valóság <#bdead>
Vagy nagyba gondolkodj vagy fordítsd másra ezt az energiát, ha pénzt akarsz látni! <#papakacsint>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Sippie
elszomorítassz minket 😞
Spészgószt
jah egy másik dolog...az 1 es láda azért ment fel annyira mert csak azok a cuccok kraftolhatók... minél több fajta láda lesz annál jobban értéktelenednek...lásd tf2 cuccok...tele a market több éves cuccokkal fillérekért...a qtjának nem kell.
3as ládában meg eleve csak pityuk vannak... 😄

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
BTW miért nem teszed fel azon az áron amit gondolsz érte és hagyod ott a piacon...amikor eléri azt az árfolyamot úgyis a TE ládáid kerülnek sorra és megveszik...
VISZONT ha reggeli kofa akarsz lenni akkor rábaszhatsz, mert pl 2 eurot akarsz értük és a az árfolyam eléri a 2. határt Te gyorsan felpakolsz 100 ládát erre mások is felteszik és aládvágnak, tehát megint baszhatod nem veszik meg.... ellenben az elsõ változatnál fent van és tartja az árát, ha sorra kerül megveszik...éjjel...vagy olyan idõszakban amikor nincsenek sokan és kúszik fel az ára... (OK éjjel az relatív me ausztráliában most van délután...mind1 😄)
100 nál kevesebbel nem éri meg gecizni...most õszintén ti mirõl beszéltek százforintokról....ez egy picit nevetséges... ami amúgy is VALVE zseton...mit kezdel vele...veszel játékot azt eladod...azon is buksz...így fél év alatt összebarkácsolsz egy ezrest...lol
ez ugyan az mint a gyümigép...dobálod bele dobálod és egyszer nyersz párezret-párszázat (de azt nem veszed észre hogy már több tízezret beledobáltál) ezen senki NEM nyer a VALVE-n kívül....
esetleg akik többezres tételekben gondolkodnak...

Fõnix lejártára tippelném.

lalakov
Kíváncsi vagyok ezek a téli ládák mikor érnek véget. Gondoltam lesznek tavasziak is, de úgy tûnik csak nyáron lesz váltás már.
Majd figyeld meg a nõ(vekedést) majd jól lebassza a sok olcsójános amikor kijön az újabb operation és az újabb láda. Eleinte álom árak, amik két perc alatt elérik a béka picsája szintet.

Egy érvem van erre: Valve 15 %-ot szakít minden egyes eladott skinen, matricán, ládán. A többit a fantáziádra bízom...<#nevetes1>

Röviden: Kötözni való bolondok lennének beszüntetni a rendszert, mikor ebbõl kurvasok pénzt szakítanak (és ez a pénz ugyan lehet, hogy a kártyákból jön látszólag, a valóság az, hogy ezt valaki egyszer valós pénz formájában belevágta a rendszerbe!)

Láttam késõbb meg is válaszoltad magadnak a felvetésed. :-)