Sniper Elite V2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Svenhassel
Végigvittem a játékot, hát nem tökéletes annyi biztos. De annyira nem is rossz, hogy ne vigye végig az ember.
Viszont vannak benne olyan baromságok, amik azért idegesítõek. (nekem legalábbis) Például: nagyon jó, hogy szimulálva van a lövedékek esése, de könyörgöm a valóságban 200 méteren nagyjából (durván számolva) 25 cm-t esik egy nagyobb kaliberû puskagolyó. A játékban meg vagy egy méterrel az ember fölé kell célozni...
Akkor ott van a tankok felrobbantása... Komolyan belelövök a Tigris légszûrõjébe és az felrobban?! Na ne már, ennél jobbat nem tudtak kitalálni?
Az olyan apróságok, mint a valószerûtlen szálkeresztek ( a valóságban nem így néztek ki), zoomolás a fix nagyítású távcsövön, valóságnál kevesebb lõszer a tárban (10 helyett 7- G43) már csak hab a tortán.
De a killcam iszonyat hangulatos, meg az egész látványvilág nagyon ott van.
Szóval szerintem tûrhetõ kis játék, 8 óra szórakozás, de semmi több. Személy szerint én jobban örültem volna valami kicsit komolyabbnak, de egynek elmegy így is.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Már bocs, de az ilyen hozzászólásoktól a kicsi bicska nyílik a zsebemben.
Nem feltétlen csak neked szólnak az alábbi mondataim, hanem amolyan összefoglalt gondolatcsomag a "fikázóknak" és az überspeelereknek.

Egyrészt, nem tudom, hogy ki hogyan játszik vele, de én folyamatosan "Elite" nehézségi fokozaton tolom (a custom részben talán még lehet nehezíteni egyéb aszisztanszok kivételével) és közel nem tudtam 8 óra alatt végig vinni. Lehet az a gond, hogy amikor újratölti a pontokat nem elégszem meg egy sima testlövéssel, csak a fejlövés vidít fel (?)Bevallom nem is akarom ledarálni mert szomorú lennék de csak azért mert hiányozna egy-egy új pálya. Nem tartom magam kezdõ játékosnak, az elsõt is végig vittem de hogy a V2 egy gagyi Remake lenne azt cáfolom. A fizika szerintem teljesen el lett találva, bár lehetnének nagyobb távolságokra is lövési lehetõségek. Nagyon élvezetes beleszámolni a távolságot és a szélirányt+erõsséget egy lövésbe.

A BulletTime effekt engem személy szerint szórakoztat, akármennyit végig néztem még mindig nem untam meg, mindig vannak új effektek amit még nem mutatott attõl függõen, hogy hol találom el az ellent. Egyetlen hátránya, hogy pár másodperc késéssel tudsz csak új célpontot befogni és lõni. A pályák szerintem változatosak fordulatosak és nem is rövidek. Újrajátszás esetén természetesen már sokkal gyorsabban végig megy az ember rajtuk de ez nem von le az élvezeti fokozatból. Egy egy pálya sok meglepetést tartogat és elég jó kihívást.

Mostanában sokat játszom a Wave (hullám) részekkel amik minimális taktika és "lopakodás" nélkül full ölés-lövés játék rész. Telitalálat. Ha csak lövöldözni van kedve valakinek akkor ezek a pályák szerintem jól szórakoztatnak.

Pár finomság.
Érdemes figyelni hogy ha csak megsebesítesz egy karaktert, sebesültként fog fetrengeni,segítségért kiabál és a többiek odamennek hozzá. Ez jó célpont csalogató megoldás. Plusz pont.
Az AI, nem annyira ostoba mint ahogy egyesek leírják szerintem. Persze, sasszeme van és jól lõnek de nem elviselhetetlen ...

Belinkelek egy filmet, az én olvasatomban itt se valami nagy észkombájn az "AI" 😊) egy ilyen "tulajdonság" szerintem túlságosan unalmassá tette volna a játékot.

Egyébiránt azok a pályák amikor a zaj elfedi a lövéseket detonációk,hangszóró vagy egyéb hangos zajoktól nem tudja az Ai honnan lõsz ott nem sasszemezik az ellen. Keres, érzékeli, hogy nincs minden rendben de lövése sincs honnan lõttél. Ez ül a játékban. A nagyon pontos lövéseivel sem értek egyet mivel a fülcsengéses sebesülés amit kapsz, nem halálos lövés de jelzés arra, hogy közel volt a golyómennyiség amit kaptál, jó lesz helyzetet változtatni más fedezéket keresni ha van ... ugyan ez amikor egy lövésszel kell "megküzdeni" ... ha jobban figyeltek a scopejuk is felcsillan és ha "idõben" be tudod célozni, akkor megelõzheted egy jólirányzott lövéssel, még akkor is ha rádlõ, megsebesít, bepirosodik a látómezõd, ha elég higgadt vagy és korrigálsz akkor ki lehet szedni az ellen snipert is.

Meglepett, hogy ha észrevesznek akkor szinte az egész pályát átkutatják és hiába bujkálsz elõbb utóbb megtalálnak, bekerítenek. Ez jó pont mert a hesszelésre így nem sok lehetõség van, taktikázni kell. Mivel ez egy sniper játék, tehát lõni kell se a hangtompítós se a nyaktekerõs megoldások nincsenek pontokkal honorálva. Kár de ez van.

A meglövöm, megbotlik, megy tovább effektusra meg az a megoldás hogy pontosabban kell célozni. A távolság és a hajlásszögek miatt sosem a célkereszt közepén van a célpont egy pontos lövéshez. Mellette, felette fõleg a 100-150 méteres lövéstávolság felett.
Gyakorlásra jó segítség tud lenni a Wave játékrész, full segítséggel ahol egy piros pötty mutatja a pontos lövés helyét vagy a katonák irányát honnan jönnek vagy lõttek. Gyakorlásra jó. Ha megszoktad a rászámolásokat már aszisztansz nélkül is pontosan tudsz majd lõni akár nagyobb távolságra is.

Tudom, hogy a valóságban lényegesen nagyobb távolság kellene hogy legyen egy egy pontlövés de gondolom a játékon belüli fizikát így tudták megbízhatóan megoldani. Elvégre nem azt írták a játékra hogy Sniper Simulátor ... ezt az ûberspeelereknek jelzem csak, mert megértem az elégedetlenségüket a távolság+ hajlásszögek miatt. Nyílván a játék játszhatóságát is szem elött kellett tartani, lévén, hogy nem árt ha a célcsoport játszani is tud rajta és nem csak idegeskedik mert nem sikerült egy-egy vagy sok lövés. Nem nehéz kiszámolni a mozgó futó célpontokat se, nyilván elé-fölé kell (távolság függõen) célozni és nem rá ha fut egy katona. De sokszor figyelni kell a szélerõsségre is amit még hozzá kell adni és lesz pontos akár headshot lövésed is 200-300 méterrõl. Nem véletlen vannak a távcsöveken halszálka beosztások. A célzókereszt felett a kis fehér "mutató" ahány egységet kimozdul jobbra vagy balra (arra fúj a szél) a célkereszt rovátkáin jobbára annyit kell horizontálisan jobbra vagy balra tartani, plusz vertikálisan a gravitáció a lövés hajlásszögét kompenzálni attól függõen milyen távolságra lõsz.

A közeli lövésekre (5m?) meg nem véletlen van pisztolyod és géppuskád. Vétek közeli távolságra távcsövessel felvenni a harcot mert szinte mindig veszteni fogtok. Nem tudsz annyira vissza zoomolni hogy pontosan tudj lõni.

Amit hiányoltam az elsõ részhez képest, pl. a fedezékek hatékonysága. Az elsõben írta hogy 25-50-100% vagyok rejtve itt csak azt látom hogy árnyékba vagy fedezékben vagyok de hogy ez mennyire hatékony azt már csak gondolja az ember. A taposó aknákat effektíve bárhova kirakhatom, nem kell rejtenem, simán rálépnek. Játszhatóság könnyítésnek betudom.

Összességében ez is mint minden játék nem fog mindenkinek tetszeni de attól még jó. Kár fikázni csak mert többet vártatok mint ami. Talán lesznek pachek vagy MODok amik a feltételezett hibákat majd orvosolják addik is óvatosabban a nagyon zúzással mert kár elvenni mások lelkesedését egy ilyen kellemes játéktól szerintem.
Egyelõre ennyi jutott eszembe.
Jó ellenkezést 😊

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Ha tetszenek a videók írnátok visszajelzéseket? vagy fel is iratkozhattok 😄 ( Persze ha tényleg tetszik)

Muttley
secure the plaza küldetés
mindenkit kiírtok és nincs továbblépés
rohangálok fõtéren, de nincs következõ waypoint

vkinek hasonló?
mi a megoldás?

Just do it :)

Sniper Elit V2 - gameplay 2/2 :

DarkSector
Neo90 üzenete:

Gondolom ezt akartad betenni Neo90. Bocs hogy helyetted linkeltem, csak láttam neked nem akart összejönni. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Üdv mindenkinek! Pár napja telepítettem fel a Steam-ot a multi kedvéért, mûködik is , de azóta egyedüli játékban nem történik mentés, állandóan újra kell kezdenem az egészet. Tudna valaki megoldást a problémára?
Egy kis gameplay 1.része :

DarkSector
Pontossan priviben irtam is neki.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

V43 1105
A csodálatos házi gazda mindent törölhet úgy látom 😄😄:

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hát nem tudom, de ami gépen minden fõbb hardwert cserélni kell hogy egy win7-et elbírjon, az szerintem magához a játékhoz is kevés lesz. Azért a win7-nek nincs olyan eszement követelménye.

Ettõl persze még hülyeség hogy nem megy XP-n, mert valószínû mehetne. De valószínû a gyártók már ugy vannak vannak vele, hogy akinek van egy játékra alkalmas gépe, az már Vista vagy Win7-re is váltott. Fõleg ugye nyugaton...

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

karikusz
3D-re megoldás senkinek?

Az autósjáték őrültek lapja!! : www.autosjatekok.hu A te oldalad: www.automotorcenter.hu

DarkSector
Amúgy milyen géped van?
Írd le kötve hiszem hogy ram-on kívül más kell egy win7-hez.

DarkSector
Vlanmit nagyon elnéztettek, ez nem V1 remake.
Felejtsétek el ezt a baromságot, ez piszok jól néz ki max beállításon, sok játékot lepipál, szóval van miért dx11 neki.
Ezt valaki kitalálta hogy ez egy kicsit módosított remake, a nagy lófaszt.

Az egy dolog hogy nagyon hasonlít rá, de csak hasonlít.

Nézd meg az elsõ részt és utána ezt. Asszem majd meglátod hogy ez nem egy 2.verzió, hanem 2. rész....
Különben is egy Remake, pont hogy nem egyenlõ minõségben egy 2.verzióval, egy Remake, az egy új játék, ami hû az elõdjéhez, vagyis sok megoldást átvisznek.

Muttley
kajakra nem értem, de ahogy már velem együtt sokan mondták
átlag grafika, 2005-ös V1 remake-je mozgásanimációban és területscriptekben
lehet, h elavult az XP, de atomstabil
és egy Sniper GW vagy Silent Hunter 5 midhigh beállításon lazán megy röccenés nélkül
most attól, mert beletettek nagyobb felbontású textúrákat + X-Ray slow-motiont, még bõven elfért volna XP-n is

ja és win7 upgrade nálam csípõbõl = alaplap + CPU + VGA + RAM csere
ami 1 játék miatt full-felesleges
mer'ugye van otthon X360 is 😊

Végijátszottam , nagy csalódás volt ez a második rész. Az elsõ rész nagyon jó volt , de ez egy nagy s**r , mint ha nem is ugyanaz a gyártó lenne.

Pozítívum:

-Szép grafika

Negatívum:

-Nagyon gagyi AI
-Eltalálom az ellenséget megbotlik és megy tovább mit ha semmi se történt volna
-Egybõl észrevesznek akármekkora távolságból
-200 m-rõl is simán szétlõnek a gépfegyverekkel miközben én 5 m se tudom lelõni õket , mert annyira össze-vissza lõ.<#violent>
Ettõl függetlenül hasznosabb lenne ha a játék off/warez topikjában kérdeznéd ezt meg (link a banner jobb felsõ sarkában) mivel könnyen lehet hogy a hiba összefügg a játék warez mivoltával, és igy ott könnyebben tudnak segíteni.

Sziasztok srácok, meg tudnátok mondani mi a teendõ ha a 3. pályán mindig kifagy, összeomlik a játék?
Minden segítséget és segítõ szándékot megköszönök elõre is.

Egyben kérem az illetékeseket ne kezdjenek el sem etikai sem közgazdasági vitát nyitni arról miért virágbolti a játékom. Vannak "demagóg" érveim.

Köszönöm....

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

DarkSector
Még 1 ingyenes dlc?

Lunki88
Én még poénkodtam is ezzel a kill Stalin dlc-vel, vicces lenne ha kiadnák 😄
Prince23
DarkSector
Sokak még most is óckodnak, részben mert 1-2 GB rammal rendelkeznek soka. 😄

TaRka0107
Tuti nem lesz. Szerintem ideje lenne már mindenkinek a Win7-et felrakni. XP már elavult.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

DarkSector
Oksi. Bár szerintem picurka esélye lesz. 😊 DX11 miatt.

Muttley
Darksector,
ha jön hozzá Win XP patch
tedd ki, légy szíves banner alá linkbe

<#eljen>

\"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától.\" dr.Johnson

Ez egy korrekt teszt szerintem.

A játék ennyit tud, de azt jól. 😊

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

DarkSector
Jam csak vista + win7 + win8

"olvasni ilyet is, h Windows XP is NOT supported
Xp van a gépen"

Ezzel szerintem meg is oldódott a kérdés, hogy miért nem jó. Vagy legalábbis emiatt biztos nem lesz jó.

Muttley
láttam sokan használják a...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
SKIDROW verziót
a gond viszont, h d3d11.dll filet nem találja
google-ba kerestem, és a legkülönbözõbb megoldások vannak a dologra
tube-on sok video is
olvasni ilyet is, h Windows XP is NOT supported
Xp van a gépen
tud vki segíteni?

karikusz
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 3D-be szeretném játszani, de valamiért nem aktív a HDD3D menüm a játékban. Ati Radeon HD5870 1GB Vapor-X-em van és át van téve a kép egy 3D-s tv-re.

Köszi a segítségeket 😉

Az autósjáték őrültek lapja!! : www.autosjatekok.hu A te oldalad: www.automotorcenter.hu

DarkSector
Fogpiszkálóval el tudom képzelni hogy ölnék.

Prince23
Aki még nem látta, most ezért valaki csúnyán leszedné virtuálisan a fejed 😊

de gondolom "irónia" volt 😄

RatBaG
???
nekem elég egyértelmûnek tûnt.

Per Aspera Ad Inferi.

Hecker007
egy mesterlövészes játékban nyilván egy fogpiszkálóval fogod szíve szúrni Hitlert <#wilting><#eplus2>

DarkSector
csak nem tudod hogyan.

Shep
Mekkora bölcselet, csak itt nem sejtésrõl van szó de mindegy. Eastwood meghal a Gran Torino végén.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DarkSector
Más sejteni és más tudni valamit.

Shep
Haversrác a DLC is úgy lett beharangozva, hogy Hitler eliminálása a cél. Namármost mivel ez egy sniperes játék, ezért nyilván nem agyon kell verni. Szóval óriási Spoiler volt. Ja, Luke apja Vader.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DarkSector
Jah másképp repül a golyó, de hogy mittuom én milyen szituációba hal meg, vagy meghal-e egyeltalán?
Kocsiban egy irodában, elvágod a torkát, stb...most aztán van értelme nyomulnom...😄

Hecker007
de többféleképpen meglehet ölni szerintem, amúgy nem egy nagy valami én bonyolultabbra számítottam, azt meg lehetett azért tudni hogy Hitlert kell megölni benne

V43 1105
Ugye ugye ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

DarkSector
de pont ez a hitler halála, vagyis a dlc vége, nem gáz annyira, de én ha tudom elsõnek játszottam volna személyessen.
Most dejó nekem tudom a dlc végén hogy hal meg Hitler..

Hecker007
Ebben most hol a spoiler?
A játék történetéhez amúgy sincs köze, DLC tartalom igazából...
Ennyi erõvel bármilyen videót vagy tesztet kár megnézni egy játékról mert spoiler tartalom lehet benne....

TaRka0107
Ajj ez a negativitás...

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

V43 1105
De laza vagy.

DarkSector
Próbáld meg. thx. ha nem akkor majd segítek.

V43 1105
Ekkora marhaságokra nem lehet nem írni.

DarkSector
V43 te nekem ne írj semmit. THX, mintha itt sem lennék.

V43 1105
Húúú lelõtték Hitlert és összeesett b+ mekkora spoiler .. te komolyan nem vagy képben .. a másik meg az, hogy az ilyen videók lényege pont az, hogy felkeltsék valamivel az érdeklõdést ..