7269
Borderlands
OFF/WAREZ topik
Borderlands 2 XBOX360 topik
Special weapon effects
MIT TARTALMAZ A GOTY VÁLTOZAT?
OFF/WAREZ topik
Borderlands 2 XBOX360 topik
Special weapon effects
MIT TARTALMAZ A GOTY VÁLTOZAT?
-
Nesd #7109 Üdv!
Megnéztem időközben, hogy milyen módon tárolja a játék a nyelvi fájlokat, és könnyen hozzáférhetőek, szóval ebből a szempontból nem lesz probléma. Annyi van, hogy bizonyos ékezetes betűket nem ismer a program, a beépített font nem tartalmazza ezeket. Az ehhez tartozó adat upk fájlban van tárolva, amiből ki lehetne nyerni és módosítani is tudnám, visszatenni viszont elég problémás lenne. Ugyanis írnom kéne kifejezetten ahhoz az upk fájlhoz egy repacker-t és még így se biztos, hogy nem lenne instabil ezek után a játék. Szóval néhány ékezetes betűnek a rövid párját kell majd használni.
De ami miatt most írok, az azért van, mert arra gondoltam, hogy mennyivel jobb lenne az, ha közösségi alapon összehoznánk egy nem profi fordítást, minthogy arra várjon mindenki, hogy én hosszú-hosszú idő alatt készítsek egy igényeset.
Az ötletem a következő:
1) Írnék egy programot, ami a játék lefordítandó szövegét tartalmazná részekre bontva. Egyik oszlopban lenne az eredeti szöveg, a másikban pedig lehetne fordítani. Nem lenne senkinek semmilyen kötelezettsége, így olyan emberek is esetleg beszállnának, akik egyébként jó fordítók, de nem akarják magukat elkötelezni egy komplett fordításra.
2) Miután valaki kész lenne ezzel, egy gombnyomással felkerülne az ő általa fordított szöveg egy szerverre, legyen az akármilyen pici szövegrészlet is.
3) A program minden egyes indításnál szinkronizálná a tartalmat, így mindenki előtt mindig a legfrissebb verzió lenne.
4) Habár más fordításába bele lehetne szerkeszteni, minden verzió megmaradna, szóval a trollok esetleg csak hátráltatni tudnák a dolgot, ellehetetleníteni nem. Valamint mindenkinek a saját fordítása megmaradna a saját gépén.
5) Én ezeket a változtatásokat bizonyos időközönként kiadnám (1-1.5 hetente), így sok kisebb lépésből "fejlődne" a magyarítás, és azok azonnal használhatók/kipróbálhatók lennének. Így viszonylag rövid időn belül lenne egy igénytelen, de valamennyire használható 100%-os magyarításunk (talán...).
6) Közben ezen verziók alapján dolgoznék az igényesebb fordításon, amiből sokkal-sokkal ritkábban jelenne meg újabb verzió.
Ti mit gondoltok? Érdemes lenne belekezdeni ebbe? Vagy inkább csak egy végleges és jó verziót szeretnétek, kerüljön bármennyi időbe is?
Lenne egy másik vonatkozása is ennek. Arra gondoltam, ha eredményes lenne ez a "kísérlet", akkor esetleg csinálnék egy weboldalt, aminek ugyanez lenne a célja, csak ott tetszőleges játékokkal működne a dolog... meg persze kicsit több funkcióval.
Gondoljátok rejtőzik ennyi potenciál a magyar gamer szubkultúrában? :) -
Gyuszopapa #7108 Imike majdnem elkészítette a magyarítását.Nem tudom mi az oka hogy nem fejezte be pedig az első részhez is ő készített magyarítást.Nagyon jó volt úgy végigjátszani.Ezt sem kezdtem el még mert várok egypár éve a csodára hátha-hátha.
De köszönöm azért neki az első részt. -
#7107 Sajnos az ilyen egyszereplős fordítások pláne egy ekkora volumenű játéknál halálra vannak ítélve. Szóval ,most senki se várja nagyon és élje bele magát és kezdje a kérdezgetést hetente... így nem lesz nehéz elviselni, hogy ezt a játékot már sosem fogjuk magyarul játszani. -
#7106 Ahhoz ne gratulálj. Ahhoz gratulálj, ha majd befejezi. :) Elkezdeni mindenki eltudja, de ahhoz sok minden kell, hogy be is fejezze valaki. :D -
Diopapa #7105 A lektorálásban / tesztelésben szívesen segítek, a két részben 1000 órám van kb... :) És grat, ha nekiállsz.. -
Nesd #7104 Üdv!
Egyik kedves ismerősöm tegnap kérdezte, hogy esetleg nem tudnám-e elhozni neki a Borderlands 2 magyarítását (nincs internete), mert már jó pár éve szeretné magyarul is kijátszani. Hát nem gondoltam volna, hogy még azóta senki nem készítette el. Nincs sok időm, és már évek óta nem játszottam egyáltalán, de ha tényleg ez a tényállás, akkor LEHETSÉGES, hogy megcsinálom a magyarítását a játéknak.
Az egyik problémám, hogy nem játszottam egyik részével sem, így egyes szófordulatok, utalások nem úgy fognak kinézni, mint esetlegesen az első részben. Tesztelni sem lesz időm, és lektor sem lesz. Bár precíz vagyok, ilyen körülmények között nem tudok a minőségre garanciát vállalni, ahogy a kiadás dátumát sem fogom tudni előre. Ezért ha valaki kedvet kapna, hogy elkészítse, és kicsit több a háttértudása is a játékhoz, mint nekem (ez szinte biztos, hogy így van), akkor ne fogja vissza magát! :)
Ha esetleg el fogom kezdeni, - ami még egyáltalán nem biztos, mert tényleg nagyon kevés időm van - akkor majd írok! És utána minden 10% elkészülte után is értesítelek benneteket, ezen a fórumon!
Szép napot! :) -
#7103 osztja -
Caleb019 #7102 Nem osztja a lőszert, ezt nem tudom honnan vetted :D csak a pénzt osztja.
Lassan már majdnem 300 óra felett járok benne, azt hiszem észrevettem volna :D Vagy akkor te valami könnyített verzióval tolod :D -
#7101 Mivel azokat csinálják ezt meg nem így nem mondtál nagy újdonságot.. -
raggazin #7100 Szerintem előbb jelenik meg a Mass Effect Andromeda vagy az XCOM2 magyarítása mint ennek a játéknak! :D -
andreas111 #7099 nem baj,én várom tovább...hiszek benne jó lesz ez,hajrá i2k!!! -
ManoNegra #7098 Tedd azt amit én, nem a magyarítást, hanem a harmadik részt várom. -
#7097 Ugyanazt lehet tenni mint kb 1.5 -2 éve. Elfelejteni hogy valaha is lesz fordítása. -
andreas111 #7096 Na srácok,valakinek valami infója vagy híre azóta a fordítással kapcsolatban? eléggé leült a téma,valaki csináljon valamit mert felakasztom magam most toltam végig a tales from the borderlands játékát.és szétfeszít Belülről felrobbanok már úgy nyomnám ,még ennél jobban nem vártam egy fordítást sem de valami történjen mert gyakorlatilag a fordítás bejelentése óta várok/runk,mint sokan mások is biztosan, valahogy a fordítót nem lehetne elérni? komolyan még fizetnék is érte akár komolyabb összeget csak történjen valami
Utoljára szerkesztette: andreas111, 2017.07.16. 17:25:31 -
Diopapa #7095 A lőszer mondjuk tökmindegy, mert ha a másik felveszi, akkor te is megkapod. A fegyver már más téma... -
Caleb019 #7094 Egy darabig használtam egy régi 220-ast de azon sem volt akadás nálam, ha gyengébb videó kártyával játszol, akkor ajánlott a psychic-et levenni, az sokat javít, a 220-ason is csak ezt kellett annó levenni, minden mást vitt maxon, szóval szerintem elég jól van optimalizálva.
Multiba tényleg sokkal jobb, de:
- vagy csak ismerősökkel.
- vagy egy olyan csapatot kell kifogni, akik nem rohannak előre, aztán szednek fel mindent. Én pl rendszeresen futok bele ilyen emberekbe, felszed mindent, összes lőszert, összes cuccot, kifekszik a mező közepén, aztán onnan pislog, hogy szedjem fel lőszer meg minden nélkül...
A Borderben nagyon egymásra vannak utalva a játékosok, itt tényleg kincsvadász mindenki, mindenből annyi van amennyit látsz, nem osztja a loot-ot, ami nekem nagyon tetszik, csak hát a mai játékosközösség sajna nem erre lett kinevelve.
Már tisztelet a kivételnek!!! :D -
jocika #7093 Erre nem tudom mit lehet mondani? Én élveztem egész végig. Főleg multiban nagyon szuper. Mindegyik karakter más és más stílusú harcot kíván, és tele van poén bombákkal a játék. Próbáld ki multiban. Optimalizálatlanságot, beakadást én nem tapasztaltam, még GT670-el sem. -
Travelos #7092 Jajjaj, ez nem nekem való :) Nagy csalódás ez a játék az első rész után. A nagyobb tartalom miatt a második rész jobb lenne, de nagyon elrontottak egy pár dolgot. Optimalizálatlan, rengeteg beakadó karakter, a szintezés elrontva, a farmolás elrontva, a loot elrontva. Ez inkább egy tákolmány. Volt pár nagyon ötletes rész, de ez így inkább olyan 10/7 az első rész 10/9-e után. Kár érte. -
jocika #7091 Többször kell, egymás után. Farmolás. Kilépsz menüig, vissza, újra be, gyilok, amíg nem dobja. -
Travelos #7090 ok, most nyírtam ki Leet, konkrétan nem dobott semmit, még pénzt sem, semmit -
Travelos #7089 Konkrétan arra gondolsz, akit a banditák agyonvertek? -
Travelos #7088 2 dolog jutott eszembe, az egyik, hogy nem lehet-e gépi segítőt betenni magam mellé néha, a másik pedig ezek a shift kódok, de egyiket sem találom, hogy miként kell beállítani.
Nem szívesen alkalmazom egyiket sem, de jelenleg nem tudok farmolni, mert nincs hozzá fegyverem. Normál meg TVHM-ben meg hiába farmolok, azok, amik ott esnek nem jók UVHM-ben, semmit nem érnek. -
jocika #7087 Ezért kell farmolni. Pl. ha eljutottál Santuary-ba, és visszamész oda, ahol az őrmestert találtad, amikor be kellett jutnod a városba, most ott Savage Lee-t találod. Ő előszeretettel dobálja a játék egyik legerősebb fegyverét, csak nem a duplát, hanem a szimplát. A Harold-ot. De kezdetnek nem rossz. És az UVHM miatt, mindig hozzád lesz igazítva a szintje. -
Travelos #7086 Elértem az UVHM-et 52-es szinten, úgy 50 órám benne, de ez így játszhatatlan! Még az alap ellenfelek ellen nagyjából megoldom, de boss-ok ellen ilyen fegyverekkel, mint ami nekem van nem lehet mit kezdeni. Loot szinte soha semmi normális, ez így felejtős. Kínlódás. -
#7085 Ok, köszi nézegetem :-) -
jocika #7084 Itt sok minden van.
wiki
-
#7083 Szevasztok, megvettem a gamet steamen. Még a megjelenéskor toltam sokat, de már semmire nem emlékszem,
Nincs valami lista a jó legendary fegyókról, hogy hol lehet farmolni? -
Caleb019 #7082 Azt tudom :D Izzadtam is egy-kettő alatt rendesen, a legendary fegyverekre gondoltam a "nem túl baszó" jelző alatt :D -
#7081 A magas szintűek (lvl50+) "elég baszók", hidd el:) -
Caleb019 #7080 Igen tudom, hogy nem örök életűek, sőt ált mire megtalálták őket már rég volt jobb, ismerőseimből kiindulva, de azért jól esne a kis lelkemnek :D
Azért lehetnének elég baszók, ha már legendary-k. Talán majd a 3. részben :P -
Travelos #7079 Most fejeztem be normal módban az alapjátékot úgy, hogy 4db küldetést nem csináltam csak meg, és 6db-ot találtam összesen. Ebből 4-et eladtam vagy eldobtam, a maradék kettőt is csak rövid ideig használtam, mert sokkal jobb cuccokat találtam helyettük (nem csak fegyverek voltak, hanem pajzs is volt közte). Úgyhogy ne sajnáld, TVHM-ben meglátjuk mi lesz... -
Caleb019 #7078 Nagyon sok órát beleöltem, nagyon sok boss-t leöltem, de még sosem láttam legendary-t :D Haverom elkezdte, 2 órát játszott, már szerzett is egyet :D -
#7077 Ez nem kiskapu. Úgy hívják farmolás. A farmolás ennek a játéknak szerves része akár csak például egy diablonak.
Semmi köze a "csaláshoz".
A játék direkt úgy van megcsinálva, hogy akárhányszor leölhesd azt a bosst, tehát ez nem bug(hiba) vagy ilyesmi, ez így működik.
Használd nyugodtan, nem veszít a játék az élvezeti értékéből ha "kifarmolsz" egy fegyvert. -
Travelos #7076 Köszönöm, bár én ezzel nem élnék, szeretném ezeket a "kiskapukat" kihagyni, és normálisan végigtolni a játékot, amíg lehet. -
#7075 Warrior az alapjáték főellensége. Amikor megölöd rengeteg cuccot dob, jó eséllyel legendaryt is. Amikor megölted, akkor lépj ki a játékból majd vissza, és újra menj neki. Addig csináld amíg láthatóan sok XP-t kapsz. 2x-3x megölöd és lépsz egy szintet, miközben pluszban rengeteg cuccot is dob neked, köztük kis szerencsével olyat is, amitől beszarsz. :D -
Travelos #7074 Vagy az a megoldás, hogy a DLC-ket már TVHM-en kezdjem el? -
Travelos #7073 Még egy kérdésem lenne, ami nem teljesen világos itt nekem:
a DLC-k végigjátszása után/közben valószínű elérem az 50-es szintet, de ugye én még nem TVHM-ben vagyok, mert ez az első végigjátszásom, ilyen esetben is nő tovább a szint, az Ultimate Vault Hunter Pack aktiválódik automatikusan? Vagy ahhoz 2x ki kell játszani a játékot legalább? -
Travelos #7072 Köszönöm, hogy válaszoltál, de sajnos nem sokat fogtam fel abból, amit írtál, pedig sokszor végigolvastam :)
Odáig OK, hogy DLC-ket, de mi van a boss-al? -
#7071 DLC-ket, az újabb cuccok is ott esnek. Alapjáték főboss-át pedig runold ha elértél odáig, 3 ölés +1 szint és loot. :) -
Travelos #7070 Nagyjából az alapjáték első végigjátszásának vége felé közelítek (33-34-es szint lesz, amit el fogok érni szerintem). Szerintetek utána érdemes végig nyomni mégegyszer az alapjátékot és utána a DLC-ket vagy inkább előbb a DLC-ket és utána alap+DLC-k megint?