Saját Linux-disztribúciót fejlesztett ki az amerikai védelmi minisztérium
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
> A tanúsítványhiba még nem jelenti azt, hogy a mögötte lévõ tartalom ne lenne biztonságos.
Ja persze azt tényleg nem jelenti. Konkrétan azt jelenti hogy nem lehet biztosan tudni, ki van a másik oldalon. Ami meg egyenes út a vírusok és férgek letöltésénék irányában.
Egyébként is, minden OS része egy "jól ismert" kulcs csomag ami tartalmazza a legfelsõbb hitelesítésszolgáltatók azonosításához szükséges adatokat. Tehát vagy az van hogy az amerikai védelmi minisztérium honlapja lejárt vagy érvénytelen tanúsítványt használ, vagy pedig ez az OS nem ismeri a hitelesítés szolgáltatók kulcsait. Akármelyik is az igaz, mindenképp az a végkövetkeztetés, hogy ez az OS "alap telepítés" esetében nem lehet biztonságos. Ez van.
Ja persze azt tényleg nem jelenti. Konkrétan azt jelenti hogy nem lehet biztosan tudni, ki van a másik oldalon. Ami meg egyenes út a vírusok és férgek letöltésénék irányában.
Egyébként is, minden OS része egy "jól ismert" kulcs csomag ami tartalmazza a legfelsõbb hitelesítésszolgáltatók azonosításához szükséges adatokat. Tehát vagy az van hogy az amerikai védelmi minisztérium honlapja lejárt vagy érvénytelen tanúsítványt használ, vagy pedig ez az OS nem ismeri a hitelesítés szolgáltatók kulcsait. Akármelyik is az igaz, mindenképp az a végkövetkeztetés, hogy ez az OS "alap telepítés" esetében nem lehet biztonságos. Ez van.
Ez marhaság. Pl a suse kapásból megfelel ennek a szabványnak. De mivel nem is tudod, mirõl beszélsz, mert nem ismered a követelményeket, a szabványt, ezért elnézem, hogy a semmi nélkül kritizálsz.
szaar mert nem megy rajta a krályszisz aesdéaesdé4444négynégynégy!!! 😄
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Kérlek szépen csakis Linux alapokon lehet biztonsági szoftvert csinálni de ne is zavarjon 😄
Csak Intel procival fut? Akkor ki se tudom próbálni...
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
lehet... figyelnek mindenkit 😄
--- LINUX POOWAA ---
Teszteléskor elkezdik a beépülést a figyelemmel követõk rendszerébe ...
a CERN is linuxozik ám rendesen
http://linuxsoft.cern.ch
biztos mert szar NEEEMM????
http://linuxsoft.cern.ch
biztos mert szar NEEEMM????
--- LINUX POOWAA ---
Privát kulcspár akár katonánkként, akár feladatonként. Nem egy távoli gép fogja igazolni, hogy megbízható a másik oldal.
"Linux alapokon nem lehet katonai biztonsági szintû rendszert kiépíteni"
Miért nem?
Miért nem?
tl;dr
A tanúsítványhiba még nem jelenti azt, hogy a mögötte lévõ tartalom ne lenne biztonságos. Érdemes lehet átolvasnod egy-két cikket a tanúsítványokkal kapcsolatban...
Az, hogy biztonságosabb mint a windows az biztos. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezt nem magánembereknek csinálták, tehát a használhatóságát mi nem tudjuk megállapítani, azt nekik kell. A stabilsága már más kérdés.
"minek teszik közzé? Ki az aki elhiszi hogy a közzétett verziót használják is az AM hadseregben?" <#nevetes1>#nevetes1>
"minek teszik közzé? Ki az aki elhiszi hogy a közzétett verziót használják is az AM hadseregben?" <#nevetes1>#nevetes1>
Jól látom hogy nem esik szó a fejlesztésekre elköltött összegrõl és fejlesztõ csapat számáról stb. És ami még elgondolkodtatóbb, minek teszik közzé? Ki az aki elhiszi hogy a közzétett verziót használják is az AM hadseregben?
Csak ennyit, az LPS-Remote Access megtekintésekor
BIZTONSÁGI HIBA ÜZENET!
A google szerint nem biztonságos az amerikai védelmi minisztérium oldalán közzétett link.
BIZTONSÁGI HIBA ÜZENET!
A google szerint nem biztonságos az amerikai védelmi minisztérium oldalán közzétett link.
Csak tudnám minek erõlködnek, Linux alapokon nem lehet katonai biztonsági szintû rendszert kiépíteni. Igaz egy fokkal jobb mint az a szétkonfigurált NT amit jelenleg használnak...
Letöltöttem felraktam, megnéztem, sírtam a röhögéstõl
Letöltöttem és kipróbáltam 😄
egy élmény....
semmi nem mûködik rajt rendesen...wifi-t 2 órát faragtam
Van benne egy kiherélt firefox és egy fájl titkosító program nagy amcsi pecséttel.
Ezt bármelyik linux distribúció tudja.
Azért nem semmi... tiszta Amerika...
egy élmény....
semmi nem mûködik rajt rendesen...wifi-t 2 órát faragtam
Van benne egy kiherélt firefox és egy fájl titkosító program nagy amcsi pecséttel.
Ezt bármelyik linux distribúció tudja.
Azért nem semmi... tiszta Amerika...
--- LINUX POOWAA ---
"A disztribúció használatával nem lehet nyomon követni a katonák és polgári alkalmazottak tevékenységét, mivel a rendszer nem tárol adatokat."
Nem is a kliensgépnek kell tárolnia a forgalmazási adatokat, hanem a felügyeleti szoftvernek a szervereken. Hogy utólag tudják ki, mikor és mit töltött le.
"A szaktárca létrehozott egy oldalt, ahonnan bárki szabadon letöltheti az LPS-t,. A tervek szerint a disztribúcióhoz negyedévente egy alkalommal adnak majd ki biztonsági és egyéb frissítéseket. "
Remek. A kínaí hekkereknek legalább csak egy helyre kell figyelniük. Ott mindent megtalálnak, ami csak kell nekik, hogy feltörjék az egészet.
Nem is a kliensgépnek kell tárolnia a forgalmazási adatokat, hanem a felügyeleti szoftvernek a szervereken. Hogy utólag tudják ki, mikor és mit töltött le.
"A szaktárca létrehozott egy oldalt, ahonnan bárki szabadon letöltheti az LPS-t,. A tervek szerint a disztribúcióhoz negyedévente egy alkalommal adnak majd ki biztonsági és egyéb frissítéseket. "
Remek. A kínaí hekkereknek legalább csak egy helyre kell figyelniük. Ott mindent megtalálnak, ami csak kell nekik, hogy feltörjék az egészet.
..minek essenek neki? Ez így egy rakás szar, semmi más. De a cikk is mellõz minden szakértelmet.
" A szaktárca indoklása szerint az LPS egy védtelennek számító otthoni számítógépbõl is biztonságos hálózati klienst varázsol."
-Oltári nagy marhaság 1.
"Az LPS bármely PC-n vagy Macintoshon futtatható, az egyetlen feltétel, hogy az adott számítógépben Intel processzor dolgozzon. A disztribúció használatával nem lehet nyomon követni a katonák és polgári alkalmazottak tevékenységét, mivel a rendszer nem tárol adatokat."
-Oltári nagy marhaság 2-3.
..Estébé..mondjunk nagyokat, vakítsunk parasztot..ehh..szánalom.
" A szaktárca indoklása szerint az LPS egy védtelennek számító otthoni számítógépbõl is biztonságos hálózati klienst varázsol."
-Oltári nagy marhaság 1.
"Az LPS bármely PC-n vagy Macintoshon futtatható, az egyetlen feltétel, hogy az adott számítógépben Intel processzor dolgozzon. A disztribúció használatával nem lehet nyomon követni a katonák és polgári alkalmazottak tevékenységét, mivel a rendszer nem tárol adatokat."
-Oltári nagy marhaság 2-3.
..Estébé..mondjunk nagyokat, vakítsunk parasztot..ehh..szánalom.
kicsit elkéstek....
sok sok éve létezik
sok sok éve létezik
--- LINUX POOWAA ---
Az oroszok is ezt csinálják vagy csinálták nem ?
Lehet nekiseni, hajrá hackerek!