22
-
nagylzs #22 > A tanúsítványhiba még nem jelenti azt, hogy a mögötte lévő tartalom ne lenne biztonságos.
Ja persze azt tényleg nem jelenti. Konkrétan azt jelenti hogy nem lehet biztosan tudni, ki van a másik oldalon. Ami meg egyenes út a vírusok és férgek letöltésénék irányában.
Egyébként is, minden OS része egy "jól ismert" kulcs csomag ami tartalmazza a legfelsőbb hitelesítésszolgáltatók azonosításához szükséges adatokat. Tehát vagy az van hogy az amerikai védelmi minisztérium honlapja lejárt vagy érvénytelen tanúsítványt használ, vagy pedig ez az OS nem ismeri a hitelesítés szolgáltatók kulcsait. Akármelyik is az igaz, mindenképp az a végkövetkeztetés, hogy ez az OS "alap telepítés" esetében nem lehet biztonságos. Ez van. -
DontKillMe #21 Ez marhaság. Pl a suse kapásból megfelel ennek a szabványnak. De mivel nem is tudod, miről beszélsz, mert nem ismered a követelményeket, a szabványt, ezért elnézem, hogy a semmi nélkül kritizálsz. -
sanyicks #20 szaar mert nem megy rajta a krályszisz aesdéaesdé4444négynégynégy!!! :D -
Rotyoka #19 Kérlek szépen csakis Linux alapokon lehet biztonsági szoftvert csinálni de ne is zavarjon :D -
#18 Csak Intel procival fut? Akkor ki se tudom próbálni... -
csirkenátha #17 lehet... figyelnek mindenkit :D -
gkalcso #16 Teszteléskor elkezdik a beépülést a figyelemmel követők rendszerébe ... -
csirkenátha #15 a CERN is linuxozik ám rendesen
http://linuxsoft.cern.ch
biztos mert szar NEEEMM???? -
gkalcso #14 Privát kulcspár akár katonánkként, akár feladatonként. Nem egy távoli gép fogja igazolni, hogy megbízható a másik oldal. -
5241451 #13 "Linux alapokon nem lehet katonai biztonsági szintű rendszert kiépíteni"
Miért nem? -
MrImy #12 A tanúsítványhiba még nem jelenti azt, hogy a mögötte lévő tartalom ne lenne biztonságos. Érdemes lehet átolvasnod egy-két cikket a tanúsítványokkal kapcsolatban... -
Bandyr #11 Az, hogy biztonságosabb mint a windows az biztos. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezt nem magánembereknek csinálták, tehát a használhatóságát mi nem tudjuk megállapítani, azt nekik kell. A stabilsága már más kérdés.
"minek teszik közzé? Ki az aki elhiszi hogy a közzétett verziót használják is az AM hadseregben?" -
MsUser #10 Jól látom hogy nem esik szó a fejlesztésekre elköltött összegről és fejlesztő csapat számáról stb. És ami még elgondolkodtatóbb, minek teszik közzé? Ki az aki elhiszi hogy a közzétett verziót használják is az AM hadseregben? -
MsUser #9 Csak ennyit, az LPS-Remote Access megtekintésekor
BIZTONSÁGI HIBA ÜZENET!
A google szerint nem biztonságos az amerikai védelmi minisztérium oldalán közzétett link. -
vision5 #8 Csak tudnám minek erőlködnek, Linux alapokon nem lehet katonai biztonsági szintű rendszert kiépíteni. Igaz egy fokkal jobb mint az a szétkonfigurált NT amit jelenleg használnak... -
Rotyoka #7 Letöltöttem felraktam, megnéztem, sírtam a röhögéstől -
csirkenátha #6 Letöltöttem és kipróbáltam :D
egy élmény....
semmi nem működik rajt rendesen...wifi-t 2 órát faragtam
Van benne egy kiherélt firefox és egy fájl titkosító program nagy amcsi pecséttel.
Ezt bármelyik linux distribúció tudja.
Azért nem semmi... tiszta Amerika...
-
teddybear #5 "A disztribúció használatával nem lehet nyomon követni a katonák és polgári alkalmazottak tevékenységét, mivel a rendszer nem tárol adatokat."
Nem is a kliensgépnek kell tárolnia a forgalmazási adatokat, hanem a felügyeleti szoftvernek a szervereken. Hogy utólag tudják ki, mikor és mit töltött le.
"A szaktárca létrehozott egy oldalt, ahonnan bárki szabadon letöltheti az LPS-t,. A tervek szerint a disztribúcióhoz negyedévente egy alkalommal adnak majd ki biztonsági és egyéb frissítéseket. "
Remek. A kínaí hekkereknek legalább csak egy helyre kell figyelniük. Ott mindent megtalálnak, ami csak kell nekik, hogy feltörjék az egészet. -
DontKillMe #4 ..minek essenek neki? Ez így egy rakás szar, semmi más. De a cikk is mellőz minden szakértelmet.
" A szaktárca indoklása szerint az LPS egy védtelennek számító otthoni számítógépből is biztonságos hálózati klienst varázsol."
-Oltári nagy marhaság 1.
"Az LPS bármely PC-n vagy Macintoshon futtatható, az egyetlen feltétel, hogy az adott számítógépben Intel processzor dolgozzon. A disztribúció használatával nem lehet nyomon követni a katonák és polgári alkalmazottak tevékenységét, mivel a rendszer nem tárol adatokat."
-Oltári nagy marhaság 2-3.
..Estébé..mondjunk nagyokat, vakítsunk parasztot..ehh..szánalom.
-
csirkenátha #3 kicsit elkéstek....
sok sok éve létezik -
Rotyoka #2 Az oroszok is ezt csinálják vagy csinálták nem ? -
NullZ3r0 #1 Lehet nekiseni, hajrá hackerek!