14
  • Tetsuo
    #14
    A tobbseg nem szidja az Apple-t, a tobbseg megkajalja a profi marketinget. Ugy, ahogy mondod, a szart is megveszik, ha szepen van csomagolva. Ezek az emberek akkor "szidnak" egy ceget vagy termeket, ha az nem meno, lejart a trend, ami hype-olta.

    Egy kicsiny halmaza az emberisegnek viszont atlat a pszichologusok es mas profi szakemberek altal krealt cukormazon es tudja, hogy ez a marketing, meg a kore szott sok f@szsag bizony nem jo.
    Egy kicsiny halmaza az emberisegnek erzekeli azokat a hireket amik az Apple cegvezetese hierarchiajarol, az alkalmazottak megalazasarol es kihasznalasarol szol.
    Namarmost, Ok szidjak az Apple-t az emlitett okok miatt. ;)
  • donceleger
    #13
    Köszi, meglesz!
    Én adok mások véleményére is. Többen voltak olyanok akik, 3GS-ről váltottak Nokia telefonra, Symbianra, és azt mondják jobb! Akkor most őket hova sorolod? Mert ugye a nagyszerű és egyszerűbb ios-ról tértek át a rém bonyolult Symbian rendszerre. Ha most azt mondod, ők hülyék, akkor nálad is jelen van az elfogultság faktor, ha nem, akkor azzal meg elismered, hogy a Symbian is van olyan jó mint az ios, ha meg nem válaszolsz rá, akkor meg úgyis tudom, mi az igazság!
    És légy szíves értsd meg, még egyszer utoljára leírom neked, hogy oda és akkor amikor én akarok és azt amit akarok írom le, és még csak véletlenül se akarjál ebbe belekötni. Ezért van a fórum, hogy megbeszéljük a dolgokat, és nem azért hogy te itt megtéríts mindenkit és elítéld a nokiát, mert láthatod a fenti példából, valaki az ios-ról tért át symbianra és állítása szerint jól tette.
    szép estét neked!
  • Lame
    #12
    Erdekes, hogy pont ezeket irod. Mert ezek azok ami miatt dicserni lehet az Applet. Zsenialisak a szar is eladjak, hogy mar alig varod, hogy vihesd.
  • fergusonpapa
    #11
    ha megértenéd rájönnél h azt porbálták elmondani hogy egy szerü müvelettt is leprogramozni 10x annyi idö mint többi platformra.

    ezért rémálom rá fejleszteni,és alabol is a rendszerük egy katyvaszt,olvass már utána légyszivess anyni cikket irnak róla h egy wifi bekapcsolára is több mint 20fajta programkod van,h tuti müködjön.

    vic az egész,régen jóvolt azután jol elcseszték! irhatsz err e akármit nem vitatkozom,szerettema nokiát de csunyán elcsezsték az utobi 2-3 évet,és te meg mielöt eröltetnéd a hangodat mindenhol olvass elöte utána mert már unalmas h semmit nem tudsz a dologrol és mindenhol iro d asületlenséget,én legalább a tényeket irom amit ezerhelyen megirnak + személyes tapasztalat nálad csak utobbi van meg ami megvan füszerezve egy "kicsi" elfogultsággal.

    pont.jó olvassást..
  • donceleger
    #10
    érdekes, hogy mennyi programozó van itt a fórumon! csak azt nem értem, hogy akkor mi a rákért nem csinálnak egy saját os-t????
    Régebben is használtam symbian s40 és s60-as telefonokat is, egyikkel sem volt bajom. Engem a végeredmény érdekel. Hívást indítani ugyanolyan gyorsan lehet, mint más platformokon, hát szarom le, hogy hogyan és mennyi számítással jut el idáig a telefon!
    De ha már itt tartunk akkor a kettes számrendszer is, vagyis a számítógép alapja is egy elavult dolog lenne? A te hozzászólásod tudod mennyi egyesből és nullából áll???
    Írd le inkább, hogy neked nem tetszik és kész! De ilyen hülye kifogásokkal ne gyere, hogy bonyolultabb, mert sírva röhögve lefordulok a székemről!
    Egyébként meg nekem az ios bonyolult. És akkor mi van? nem is használom és ennyi. másoknak jó, akkor használják, én kihagyom!
  • leeloodallas
    #9
    Évek óta nincs árverseny mobilpiacon. Az én (~5 éves) 5300-hoz nagyon hasonló telefont még mindig 30 ezres áron lehet venni, ami pedig tényleg tud sok újdonságot, az évek óta 100 ezer+ kategória. Persze megvehetem előfizetéssel, de a havidíjjal egy év alatt kifizetem a telefonom rendes árát, plusz egy év alatt még egyszer ("tarifahűség"..., plusz egyszer már megvettem a telefont...

    A Nokia azóta haldoklik, amióta belekezdett ebbe a gusztustalan üzletpolitikába.

    Persze nem ők a hibások, hanem a sok tudattalan vásárló, aki megveszi a szart az értékének többszöröséért, meg belemegy a rabszolgaszerződésekbe. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb közülük meg sem kísérli kihasználni a teló képességeit, mert vagy hiányzik az olvasás első osztályban megtanulható képessége, vagy csak flancból veszi meg a készüléket.

    Én meg ezek miatt szopok...
  • Tetsuo
    #8
    MIlyen innovaciorol tudsz? POnt azt mondom, hogy nem engedtek teret neki, igen a management, nem is a munkas. ;)
  • CybeRick
    #7
    Nem az innovációk "hiányán" múlt a dolog. Az volt, csak csírájában elfojtották. Sokkal inkább a menedzsment hozzá nemértése miatt.
  • Tetsuo
    #6
    Az innovacio hianya viszi oket a sirba.
    Az Apple-t lehet szidni az uzletpolitikajuk, cegvezetesuk vagy sokminden mas miatt, de ott legalabb teret adnak bizonyos innovativ otleteknek.


  • Narxis
    #5
    Átgondoltabb? Na ne röhögtess...
  • Papichulo
    #4
    "A symbian igaz kicsit elavult, de még mindig átgondoltabb az IOS-nél és az Androidnál.."

    Atgondolt? Milyen szempontbol? A csengohang-beallitast alig talaltam meg rajta. Kesz kaosz az egesz OS. Fejlesztoi oldalrol meg ennel is nagyobb katasztrofa. Nem csoda, hogy kutya nem akar ra fejleszteni. Egy hivasinditas kozel 100 programsor, 2-3 callback function-nel. Alapveto dolgokat remalom megcsinalni rajta.

    Sajnalom, de neked nagyon nyakatekert logikad lehet, ha ez a rettenet atgondolt szamodra. Vagy esetleg nem hasznaltad mind a harmat megfeleloen hosszu ideig.
  • jebela
    #3
    Milyen árverseny? Amikor 49900,- egy nokia 5800? Vicc kategória. Nokiákat használok több mint 10 éve, de egyre jobban bosszant az "árpolitikájuk". Lassan érik megint a csere, de kétlem hogy megint nokia lesz...de igaz, én csak egy vagyok, marad még elég vevőjük...
  • bigjoe
    #2
    Azért én nagyon sajnálom, hogy a Nokia haldoklik..
    Sok éven át meghatározó volt a piacon.

    A symbian igaz kicsit elavult, de még mindig átgondoltabb az IOS-nél és az Androidnál..
  • zsolt501
    #1
    Talán ha az árak kicsit lentebb mennének és nem erőltetnek a symbiam oprendszert akkor még talán vissza is erősödhetne.