68
-
pixx #68 Avid-et használnak, Final Cut, sem árában, sem minőségben, sem árban nincs egy kategóriában az Aviddel.
Nekem már sikerült melózni, magyar vágó stúdióban, és sikerült beesnem egy-egy vágásra a Hellboy 2-nél, illetve a Diótőnél is. Ott is Avidet toltak.
Avatart és a Gyűrűk Urát is azzal vágták. Mac-re is PC-re is van. Viszont PC-n csaj HP gépen megy.
Ja és nem fagy win alatt se:-) -
blasko1990 #67 nem is tudtam , hogy ennyi ember rendelkezik itt kissebségi komplekszussal... iPhone user vagyok vagyok de én is tudom , hogy az android egy OS és nem egy konkrét készüék , akkor az android felhasználók többsége ezzel mér nincs tisztában? sokak érvelnek azzal , hogy a Macbook-k drágák és keveset tudnak , 2 éve vettem meg a sajátomat , 2Ghz-s procival és 2 GB ddr3 rammal nevetve viszi fagyás nélkül a PS-t , mellette egy Safarit s egy Numbers-t , valamint még egyszer se fagyott le... a hardware szart se ér egy jó szoftware nélkül. Ha jáccani akarnék éjjel nappal akkor biztos nem Mac-t használnék. De a windowsnak van erre jó terméke , az xbox , az számomra olyan mint a mac munkára , konzolok közül az jön be a legjobban. Nem tudom , hogy hallotatok e a Final Cut Studio-ról , de pl az USA-ban a filmgyárak többsége azt használja , mert egyszerű s nem fagy le , s profi program az effektekhez. De az is igaz , hogy van nem egy burzsuly divatmajom aki csak azért veszi mert ára van de használni már nem tudja , de ezeket hiába fikázod , hisz apuci segge alá tolja a BMW-t s az X milliós házat , s őt onnan meg nem érdekli , hisz olyan emberrel mint ti vagy én szóba se állnának , nem mint ha hiányozna :P -
#66 Én meg téged sajnállak.... egyrészt mert nem tudod mit beszélsz és / vagy más gyártó szar termékét eszed. -
G_ArchAngel #65 En azokat kedvelem, akik masokrol ismeretlenul velemenyt alkotnak, gyujtonevuk: cserepesnoveny.
Bar szerintem hozzajuk kepest meg a cserep is az evolucio csucsa. -
Globalmaster #64 Hát a sok infantilis ájfón tulajnak (saccra 60%; a maradék 10% tényleg "ezt" akarja... utóbbiaktól elnézést kérek -> ők azok a mesügék, akik nem vonakodnak a koprofágiától -> ismét elnézést kérek) jóhogy elég az Apple csúcsapparátusa... Biztos elégedettek, hisz a készülék némileg felülmúlja infinitezimális követelményeiket. Elég lamentábilis... Sajnálom őket:S
(csak az Androidot használók felhasználói élményének növelése miatt folyamodtam az eufemizmushoz>) -
llaszlo #63 Itt csak 5 hsz-t kellett várni, hogy jöjjön egy "hülye".
http://www.sg.hu/cikkek/83469/elvesztette_elso_helyet_a_nokia -
llaszlo #62 És manapság már tényleg az van Mo-on, hogy aki apple terméket vásárol az biztos hülye, analfabéta meg hasonló jelzőkkel illetik. És már tényleg divat az apple-t fikázni. Ennek a pszichológiai részébe inkább nem mennék bele. -
llaszlo #61 Nekem egy Desire-m van. Nagyon vágytam egy ilyen telefonra, és utólag csalódtam benne és a htc-ben is. Nincs support lesz@rják gyakorlatilag a korábbi modelleket. Amikor megjelent ezt is iPhone (akkor még 3GS volt) gyilkosnak kiáltották ki, miközben hardverben messze elmarad attól, hiába gyorsabb a cpu az nem jelent semmit. A 3GS még most is sok telefonnal felveszi a versenyt.
Visszatérve a Desire-re. Hiába tudtom bővíteni a memóriát az nem ér semmit sem, mert a belső memóriába rakja az appok nagy részét. A custom romok meg hiába javítják a gyári hibákat, hoznak más hibákat. Időnként újra indulnak, néha nincs hívásjelzés nem működik az ébresztő stb. Szóval egyáltalán nem mondhatnám stabilnak és megbízhatónak. Ha lesz egyáltalán hozzá még 2.3-as gyári rom akkor annak a rootolt változatát fogom feltenni max. Ha az megbízható lesz. De effelől már igencsak vannak kétségeim, mert a htc lesz@rja a Desire-t.
Kinézetre nagyon tetszik, de pl a hátlapja állandóan elenged az egyik pöcöknél, a hangszórója egy rakás ... ezt már a megvétel előtt is tudtam, de hogy ennyire gáz azt nem gondoltam volna.
Szóval nem egy olcsó telefont vettem és ha megkérdeznék mennyire vagyok vele elégedett igencsak elgondolkodnék. Gyakorlatilag szerintem most bármikor elcserélném egy 3GS-re, mert ugyanennyiért azt is vehettem volna és még megbízhatóbb is lenne. A 3GS-en még mindig fut az appok nagy része, főleg a játékokra kell a hw és ezen a téren sem lehet oka a panaszra. Pedig abban "csak" egy 600MHz-es proci van, de mégis jobb, mint sok erősebb cpu-val rendelkező android telefon. De már hányszor hallottam ezt, hogy az Apple cuccok hw-ileg gyengék a többi cucc meg szoftverileg gyenge, mert gyakorlatilag nem képes kihasználni az erősebb hw-t, mert nem optimalizálják a sw-t a hw-hez ezért kell a jóval erősebb cpu, több memória stb. -
grobs #60 Én Nokia BT fülest használok iphone-nal ... biztos azért mert csak iphone kiegészítővel használható. Én közelről nem is láttam még apple kiegészítőt csak 3rd party-t. -
#59 "Illetve hogy szinte kizárólag Apple termék lehet kiegészítő. Azok meg qrva drágák"
Miért? Ha kívánod akkor mindenféle kínai dzsunka gyártó is gyárt hozzá mindent. Nézz körül mielőtt hülyeségeket írsz. -
#58 "Kevès a tudása ès gyenge hardwerileg."
Hmmm azért sokkal olcsóbban nem adnak ilyen hardvert. Nézz szét a piacon. -
#57 Ezzel nincs is gond, hogy leírtad, hogy miket nem tud ami neked kellene. Ez abszolút elfogadható ráadásul normális hangnemben tetted, csak az ide írók többsége nem ezt teszi. Sőt ha én most leírom, hogy miért van iphoneom arra is csak fika jön. Egyébként szerintem méretre abszolút hibátlan, ha nagyobb lenne az már zavarna, arra ott van az ipadom ami 10" azt meg nem telefonnak használom.
Egyébként BT az nem csak iphone iphone között működik, nekem az erősítőm gond nélkül kommunikál vele! A műholdas set-top-box-omra (Dreambox) meg egy csomó iphone és ipad program érhető el, és úgy általában a lakásban bármit meg tudok valósítani amit más DLNA szabvánnyal csinál, csak én nem DLNA-t használok hanem szabványos hálózatot és Wifit. -
#56 Hmm, én még nem tapasztaltam, más iphone-os barátaim sem. Mindannyian hazudunk hidd el. Akinek apple terméke van az csak hazudhat, a becsületes emberek androidot vesznek. -
#55 "Még jó hogy az alma mondja meg hogy mit tölthetsz le, hallgathatsz, olvashatsz a saját tulajdonodon..."
Ééééés igen! 9 hozzászólást kellett várni, hogy jöjjön az első olyan fikázó aki még életében nem látott közelről apple terméket, de legalábbis tuti, hogy nem tudja miről beszél...
Fejlődünk... lehet hogy 2-3 év múlva már nem több mint 10 hozzászólást kell várni, hogy jöjjön egy ilyen fogalmatlan.... -
ktamas74 #54 Az hozzászólásokat olvasva nem nehéz észrevenni, hogy mindegyik fél milyen bőszen igyekszik meggyőzni a másikat, hogy az általa használt készülék mennyivel jobb/olcsóbb a másiknál. Lassan olyan ez, mint egy vallási vita.
Szerintem meg minden relatív. Kinek ez tetszik, kinek az. A lényeg az, hogy a tulajdonosának mire van szüksége, mennyire elégedett vele. Olcsó/drága? Ezek is relatív fogalmak. Attól függ kinek.
Én kezdetben Ericsson telefonokat használtam, majd évekig Nokiákat, most iPhone 3GS-em van. Számít ez?
Amit tud(Exchange kliens, mp3, video, net, sms, telefon, masszív ház, egyszerű menü)
,az nekem elég, másnak nem. Mellesleg 60e Ft + 2 év hűség volt az ára.
Igaz akkor jött ki a 4-es, ezért árazták le.
Ha akkor valaki a kezembe adott volna egy ilyen "tudású" fémházas Androidos készüléket, akkor lehet, hogy azt választom. Viszont akkor sem akarnék senkit meggyőzni, hogy az enyém a király és többi xar.
-
donceleger #53 Egyébként meg olyan sokan vagyunk, természetesen más tetszik mindenkinek. Tegnap este ráfordítottam pár órát és különböző fórumokat olvastam a nokia n8 telefonról, mert ebben gondolkozom. Akarva akaratlanul is belefutottam olyanba, hogy többen 3GS-ről váltottak N8-ra és véleményük szerint nagyon nem bánták meg. Állítólag klasszisokkal jobb. És bátran ajánlják a Symbian 3-at is, mert szerintük gyors és pontos a rendszer. És a mi jövőt illeti, ott sem lehet kétség, mert a nokia nem felejti el a Symbianosokat, és a Symbian 4 frissíthető lesz a Symbian 3 készülékein. Legalábbis ezeket olvastam a fórumokon.
Most már biztos, hogy nokia N8-at választok, már csak ki kell várnom az októbert.
Akinek az iPhone jön be, használja nyugodtan. Nem rossz telefon az, ezt sosem állítottam, csak elképesztően túlárazott. Csak ne mondjátok azt, hogy a Nokia N8 szar! Mert páran már megtették, de a képességei irigylésre méltóak. Sokaknak a Symbiannal van bajuk, mint sem a telefonnal. Talán ki kellene próbálni és utána véleményt alkotni. -
#52 Ott csak a jelerősség pálcikákra való leképzésének "algoritmusát" változtatták meg, azaz kozmetikai javítás volt az - mivel a problémát a HW okozza, ezt nem tudják javítani szoftveresen, majd remélhetőleg a következő generációban már okosabban valósítják meg (ha már ezt nem hívták vissza...)
Cikkhez meg: úgy tűnik, MS-nek bejött az Apple iPhone koncepciójának másolása:) (Gondolom ők is mind megvezetett birkák:)) -
speed2006 #51 Melyik volt az a négy? -
SlickAdam #50 sot, milliard!!! -
donceleger #49 Nos ez fordítva is igaz. Sőt! Amíg te több tíz millió emberről beszélsz, addig az ellentábor több százmillió! Nos gondolom akkor az elméleted szerint ők még kevésbé tévednek! -
acdc #48 Gondolom ha ismered az androidot akkor tudod ha letoltesz egy szoftvert akkor ott van,hogy a program hozzaferhet a telefonkonyvhoz,modosithatja azt,az sms eidhez illetve torolhet imodosithatja,email stb.stb....Amugy a 4.szoftver amit letoltottem a marketrol virusos volt.Onnet tudom,hogy az elso szoftver az a antivirus (avg) volt es jelzett.Szoval nem csak a nagy apple a gonosz.Nekem negy egy volt es van is a csaladban de nalam maradt az iphone.Nem foglak meggyozni nem is akarlak csak ne hidd,hogy az a tobb tiz millo ember hulye te meg okos vagy.
-
#47 Hát internet, meg GPS az amire kimondhatjuk, hogy nem szórakoztatásunkat szolgálja és egy mezei telefon-telefon nem tudja. (Már persze ha az internetet céges mailek olvasására használjuk). Ezektől eltekintve akkor is egy szórakoztató eszköz, amivel lehet telefonálni .
Ezért nem értem a háborút a két fél között. Mert egy MacPro és egy Windowsos workstation között már lehet tényleg olyan dolgokat találni, amin van értelme komolyan vitatkozni. -
speed2006 #46 Igaz, a G TAB is dühít néha ezzel a csatlakozó felülettel. -
speed2006 #45 :) Rakétát nem vezérlek vele, de az autómat igen. Mivel egy laptop beszerelése túl drága és munkaigényes lenne. Így meg szinte minden programozáshoz hozzáférek, és még elég jól látni is.
Részemről a megkötés a felhasználói felületet érinti csak. Illetve hogy szinte kizárólag Apple termék lehet kiegészítő. Azok meg qrva drágák. -
SlickAdam #44 megkotesek... erdekes, hogy mindenki maga akarja programozni a telojat es raketat vezerelni vele.:D persze ez egy ocska tulzas volt, de nekem ez jon le, amikor valaki a megkotesekrol beszel. mindenkepp talalni akar rajta valami fogast. -
warchief #43 Mindig vicces olvasni az egy-egy Apple termékkel kapcsolatos hírhez tartozó kommenteket. Soha nem láttam még egy olyan hozzászólást, ami tényleg alátámasztaná, hogy valamelyik telefon (pontosabban itt most az OS) jobb lenne mint a másik. Az egyik tábor a minőségre, a másik a túlárazottságra hivatkozik. Mondjuk az Apple fanok elismerhetnék, hogy legtöbbjük a trendisége miatt veszi, a másik tábor meg elismerhetné, hogy bár márkás telefont akar, de azért se iPhone-t, akkor kevésbé lenne szánalmas egy-egy ilyen szókarate.
Akkor hogy pozitív példával járjak elő, bevallom, hogy én is, ha vennék okostelefont az apple felé húznék, mert "menőbb", mint a többi. Nyilván ha tehetném, akkor meg Aston Martin-nal furikáznék, mert az is menőbb, mint a busz, pedig lényegében ugyanazt tudja: eljut a-ból b-be.
Amúgy egy szar régi nokiám van, mégpedig azért, mert nem kell okostelefon. Nem utazok sokat, internetezni számítógéppel szoktam, zenét hallgatni itthon normális hangrendszerrel, buszon külön mp3 lejátszóval (ok, az apple termék), ebookot csak itthon kindle dx-en. Az okostelefon olyan univerzális cucc, ami mindenre jó, de nem eléggé. -
speed2006 #42 Sokak szemében nem is maga a készülék a szálka, hanem a mélyen (a béka segge alatti) tisztelt Apple hozzá állása. A megkötések. -
SlickAdam #41 instant lazado, aki meg nem latott iOS-t. ha te igen, akkor nem tartozol kozejuk. keszulek nem jon be? az is rendben van. csak szolok: tokeletes telefon NINCS.
draga? Galaxy S2 is draga.
szebb telefonok? pl? :D
tudas keves? erre kerek peldat. speed2006 legalabb emlitett parat...
hardware se gyenge. ill. lehet gyengebb egy S2-nel, de hat basszus... korabban is jott ki... -
#40 "Az Apple vezet a vásárlói elégedettség terén "
naná, majd azt fogják mondani, hogy szar miután kifizettek 150-200 ezret egy telefonért meg fél milliót egy közepes tudású notebook-ért. van büszkeség, már csak azért sem mondják ki. -
speed2006 #39 Ezzel vidámmá tetted az estémet. :)) -
speed2006 #38 Hát igen. Az Angry Birds egy fontos alkalmazás. Sokszor életet menthet.
De a viccet félretéve, az okos telefon funkciója csak huszadrendben a játék. -
Dredd #37 az iphone4 kőbunkónak tűnik az sgs2-m mellett, bocs -
speed2006 #36 Az IOS stabil. Ezt főleg az alkalmazások ellenőrzésével (vagy inkább cenzurázásával? :)))) ) értek el. Ez részben jó, részben nem. Az Android sem olyan rossz, ha valaki nem gárgyúl meg és nem telepít többszáz felesleges és nem megbízható marhaságot rá. Amúgy nekem sikerűl már lefagyasztani mindkettőt. :))) Pedig meglepően kevés de annál hasznosabb programot használok, qrva drágán. Kedves lányom meg napi szinten rohangál hozzám hogy hozzam rendbe az iPhone-t.
Amúgy nekem nem sok kedvem volt JB-elni, csak hát nem szeretem az egyenkinézetet. Rettentő művészi lelkülete volt annak aki a kinézetét, az ikonokat tervezte. -
donceleger #35 És ki az instant lázadó? Pl én, csak mert szerintem az ios nem jó? És igen fogtam már a kezemben iphonet. Ès nem jön be, ennyi.
Miért nem iphone?
Tudom nem te kérdezted, de ide irom le.
Drága. Vannak szebb telefonok is. Kevès a tudása ès gyenge hardwerileg. De erre nehèz igy válaszolni, mert konkrètan kellene összehasonlitani egy másik telefonnal.
Mindegy. Nálam a tudás és az okosmobil nem az iphonnal kezdődik. -
#34 Nem feltétlenül, és nem csak az Apple-nél, de pl. ennél a cikknél az volt a lényeg, hogy legyen egy olyan statisztika, amit az iOS nyer. És valószínűleg nem kamu statisztika, mert első benyomásra tényleg az iPhone kezelőfelülete az amit az átlag user a legkönnyebben megért. (Én is elkéregettem minden féle fajta telefont megnézni, hogy hogy néz ki, miért szeretik az emberek, és tényleg az Iphone volt, amin reflexből megtláltam az angry birdset... ) Egyedül ez a hadsereg téma, amit nagyon erőltetnek, de nagyon kamu szaga van. Lehet hogy egykét embernél ott van, és akár otthonra dokumentál vele, de komolyabb célokra olyan felszerelése van a hadseregnek, amihez képest a nekünk szánt cuccok kőbaltának tűnnek. -
SlickAdam #33 elkepzelheto, hogy vannak olyan teruletek (mint irtad), amikre nincs vagy esetleg nem is lesz megoldas iPhone-on / iPad-on. en is futottam mar ilyesmibe. de ott van ra csillionyi egyeb alkalmazas, amik esetleg nem talalhatok meg mas keszulekeken. de hogy lassa mindenki: en nem fikazom, azaz nem jelentem ki egyertelmuen, hogy "Apple uber alles", mivel meg nem hasznaltam Android-ot se pl. viszont iOS-t igen, es nincs okom panaszra, sot!
es szerintem barki, aki latott mar iOS-t, es hasznalta is, azt mondja ra legrosszabb esetben, hogy jo kis cucc. meg akkor is, ha az Android jobban bejon neki. csupan az instant lazadoknak nem hiszek. hiteltelen emberek. -
speed2006 #32 Szerencsére nem gyűlölöm, sőt! egy tényleg jó minőségű készülék szerintem. Csak éppen mások az igényeim. Ha lenne belőle 7"-os, el is gondolkodnék rajta. Az már egy használható, vagy még használható méret. -
speed2006 #31 Mondjuk nem engem kérdeztél, de remélem nem baj ha én is válaszolok.
Szóval, vannak az okos telefonok, amit azért vesz az ember, mert hogy "okos" és ezt szeretné ki is használni. Vannak az iPhone-hoz hasonló minőségű készülékek, amik többet tudnak, olcsóbban. Kicsi a képernyője. Hiába a hiperszuper felbontás, ha nagyító kell hozzá. Hajlandó vagyok fizetni is az alkalmazásokért, de hát ami nekem kell, és tényleg kell, az nem létezik iPhone-ra. Ami meg igen, az Androidra is van.(pl. ha mond neked az ODB2 valamit) Mivel otthon több DLNA kütyü is van, ki is használjuk. Sajnos egyik sem működik iPhone-al. A TV is tud BT kapcsolatot, de az iPhone csak iPhone-al közösűl. A fotó-videó tudása jobb az iPhone-nak, de hát arra tükörreflexes gépet használok, illetve kamerát. GPS hiába van rajta, ha egy bélyegnyi kejelzőn kell kisilabizálni hol is vagyok. Akkor marad az én kérdésem: mire is olyan jó az iPhone? Játszani? Csetelni? Júcsúbozni? Mitöl olyan világmegváltó? -
SlickAdam #30 tehat az osszes letezo hasonlo osszeallitast az Apple kesziti?
egyebkent nekem is tok mindegy ki mit vesz. csak itt vannak az egyertelmu eredmenyek, es a hozzaszolok nagyresze csak fikazni tud. ez megint nem lenne gond, ha nem csak divatbol, tudatlanul fikaznanak, hanem eloszor megneznenek egy apple keszuleket a sajat szemukkel. tisztelet a kivetelnek!
lassan mar nagyobb a "gyuloljuk az apple-t"-divat, mint a tenyleges apple fanbojizmus. foleg magyar oldalakon vettem ezt eszre. mert is lepodok meg rajta... -
#29 Amúgy még mielött megtörténik a kihívás, és a két banda összecsap a hősök terén, őszintén gondoljuk végig, nem mindegy hogy kinek milyen telefonja van? Miért fáj az valakinek, hogy a másik min hallgat zenét, min hívja föl az anyját, vagy min néz videot a buszon? Ez a cikk egy kib*szott reklámanyag, minden más cég is csináltat olyan statisztikát amiből ő jön ki nyertesen, néha kamuznak is, de senki nem kötelez arra hogy az ő terméküket vedd. Azt vegye mindenki ami neki szimpatikus, és ne a másik legyen a f*sz, akinek más tetszik...