16
  • Teperinke
    #16
    Helyén kéne kezelni a dolgokat. A netbook a laptopok olcsósított, butított változata. A tabletek a PDA-k modernizált utódai.
  • DjDano
    #15
    Ez is olyan mint a netbook, a jövő kütyüjének nevezik, aztán később nem kell a kutyának sem
  • Szefmester
    #14
    Amiket itt példának írsz az tipikusan a user fail kategória, az a szitu amikor az önjelölt informatikus pistike buzerálta össze a rendszered te meg nem értesz hozzá és csak meglepődsz és szidod. A Legtöbb win7es, firefoxos, egyéb programos hibákkal nem találkoztam, vagy legalábbis nem olyan súlyosságal mint a legtöbben írják. Azok furcsa mód ritkán panaszkodnak akiknek saját maguk rakják össze a gépet alkatrészenként, nem telepítenek 2 havonta windowst csak mert olyan dolgokat cseszeget amihez nem ért. Barátnőm a notiját szeptemberben kapta, felraktam neki a windowst és még nem volt olyan hogy lefagyott volna, vagy újra kellett volna rakni. Nekem a win 7 megjelenése óta egy reinstallom volt, az is egy HDD hiba miatt, de egy nem túl régi biztonsági mentéssel el lett intézve minden. Ezzel ellentétben sógornőm a win 7et megjelenése óta már kb 4x-5x látta újratelepülni mert ő és kedves "hozzáértő" barátja használja...
  • smv
    #13
    A tab meg mindig ott van az asztalon (bekapcsolva, mert nem kell kikapcsolnod mint egy notit vagy pc-t) és push miatt pittyog ha jött mail, ha meg alszik akkor is gombnyomásra már ébred. Máris spóroltál 20 sec-et egy 20sec alatt bootoló notihoz képest. És ez csak 1 funkció.
  • jocco
    #12
    Látom nem jött át a lényeg :) Én csak arra akartam volna utalni h ha az ember nem a fél életét akarja a gép elött tölteni a netes taratalom fogyasztásánál, azért egy tablet sokkal praktikusabb, kénylemesebb tud lenni mint akármilyen pc.
    A levelézsnél nem vállati levezésre gondoltam, csak pl haza mész munka utáncsak felkap a tablet egy gombnyomás s már megy is s ott csücsül rajta az összes érkezett leveled s már olvashatod is, s 20 másodperc alatt már tul is vagy az átnézésen, aztán csak böksz rajta egyet, s ott van elötted azn napi fontosabb hirek, blog bejegyzések, vagy akármi ami érdekel összegyüjtve...s 5 perc alatt hozzá is jutottál a fontosabb napi infókhoz...aztán csak leteszed s élheted tovább az életed :) a nélkül h ha már bekapcsoltad a gépet akkor ezt is meg azt is nézd meg meg futass már le egy virus ellenörézst h mi a francért indult 2mp-el lassaban, meg telpitsd fel a legfrissebb java-t meg adobe plugint, meg az uj operát, stb...s el is basztál egy csomó idöt feleslegesen :)

    Nem mondom h ezeket nem pc-n vagy note-netbookon, de mi a fenének pazaolni ennyi eröforrást ha az esetek 90%-ban nem akar 20 programot futtatni, csak meg nézni az a mozimusort, vagy a várható idöjársát, az aktuális hireket vagy egy receptet, pizzát rendelni, stb... mert ha napközben felmerülnek ezek az igények akkor vagy folyton üzemeltettsz egy gépet csak arra h ha valamit meg akarsz nézni, vagy kapcsolgatod ki be a core2400-es géped 8millió rammal h megnézz már egy mozimusort, vagy h ki mit hord össze az sg-s forumokon :)
  • usersg
    #11
    jocco. A levelezést hogy könnyíted meg a tablettel? És mennyi időt spórolsz meg vele?

    "Mert ha leülsz a gép elé egy jó idö mig betölt, aztán biztos virust akar ellenörzni, vagy az x-edik plugin akar épp frissulni, vagy maga windows kezd el nyavajogni h indits már ujra, stb... s már is egy fél órája ülsz a gép elött pedig csak a leveleket akartad megnézni ami max 5 perc."

    Ez nettó marhaság. Van előnye a tabletnek is, de ne ilyen marhaságokat írj akkor hozzá. Egy amai, akár laptop, 20 sec alatt betölt. Utána futtathatsz akár 8 - 10 programot is egyszerre, dolgozhatsz, szórakozhatsz akár egyszerre, kényelmesen gyorsan. Milyen 5 perces víruskeresésről meg plugin -ekről beszélsz? És ha lennének is ilyenek azt hiszed tableten nem kellene frissíteni őket ha speciálisabb alkalmazásokra vágynál? (amiket nem kötelező feltenni)
  • jocco
    #10
    Tudni kell mindent megfelelö helyen kezelni. A tabletteknek is meg van böven a josultásguk, azon meg nem kell csodálkozni h dárga meg tuklárzott igy volt ez kezdetben a pc-vel a notebookkal a netbookkal is. Majd idövel rendezödik az ára ezeknek is. Amugy tartalom fogyasztásban tényleg megtudja könnyiteni gyorsitnai az ember életét, mert ha azt nézzük "számitógépes" szabadidöben mit csinálnak az emberek töbsége a géppel... neteznek, közösségi hálózatokon lógnak, "gagyi" flash játékokal játsznak, levelznek, stb... na ezt azért megtudja könnyiteni egy tablet, arról nem is beszélve h még idöt is spóról. Mert ha leülsz a gép elé egy jó idö mig betölt, aztán biztos virust akar ellenörzni, vagy az x-edik plugin akar épp frissulni, vagy maga windows kezd el nyavajogni h indits már ujra, stb... s már is egy fél órája ülsz a gép elött pedig csak a leveleket akartad megnézni ami max 5 perc.
    Ugynakkor nem mondom h létszükséglet, s nem is vált ki semmilyen pc-t de arra amire való teljesen használthetó, azt meg mindeki döntse el maga h neki kell e vagy h megengedheti e magának...
  • nextman
    #9
    Semmi ertelme az utolso negyedevet az elsovel osszehasonlitani. Karacsonykor mindenki kikoltekezik, ajandekot vesz, utana meg sporol.

    Mondjatok olyan szemelyes hasznalatra vasarolhato eszkozt, aminek ilyenkor nem csokken az eladasi mutatoja.

    Viszont hosszu tavon meg szerintem novekedni fog a tableteladas, egyreszt mert tobbfajta termek lesz a kinalatban, masreszt technologiailag jobb termekek fognak kijonni. A maiak meg erosen elmaradnak egy asztali pc vagy akar laptop teljesitmenyetol, ezert ha kijon egy uj termek 2x annyira eros procival, 2x annyi memoriaval, arra meg lesz kereslet szerintem.
  • G_ArchAngel #8
    szvsz mar most tobb tablet van, mint netbook:)
  • ppista
    #7
    Jól kilúgoztak egy pár év alatt.
  • Vers
    #6
    a normalis emberek varnak a windows 8-as tablakra , mert a mai tablak loszarra se valok , meg egy nyomorult flasht se birnak el , na meg ott van az a gagyerak arm processzor, hamarosan jonnek az inteles tablak , azok csunyan odavagnak

    ugyhogy senki sincs lemaradva semmirol , a tablak uralkodasa eljo, csak az ertelmesebbek birnak varni kicsit

    ipad mi :XDDDDD
  • Namelesske
    #5
    Szerintem telítődött a piac. Aki akart az már vett, és nem fogja egyből az új generációra cserélni azt ami van, aki nem vett de akar az várja hogy olcsóbb legyen, vagy olyat amit érdemesnek tart rá. Szóval szerintem csak annyi, hogy jelenleg ennyi tábla gépet tudott elfogyasztani az emberiség, és kész.
  • usersg
    #4
    Nemrég még azt jósolták, hogy leigázza a világot a tablet... minden tablet lesz, mindenre azt használja majd mindenki... Kicsit ismerős ez a jósolgatás a netbook "forradalom" idejéből. :D

    Nem biztos hogy csak a nyár az oka ennek. A tablet mániások nagy része alma b*zi, tehát ipad -et vesz. A többieknek meg nem biztos hogy kell. Telefonnak túl nagy, számítógépnek gagyi, és nehézkes. Amire jó, az a tartalom "fogyasztás", de arra is csak részben. E-könyvekhez például egy eink -es ebook reader sokkal jobb.
    Majd meglátjuk mit hoz a jövő... azt mindenesetre biztosra vehetitek, hogy a marketing megint sokkal nagyobb, mint a valós érték. Az ilyen piaci jósolgatások meg néha olyanok mintha kristálygömbből olvasnák ki őket. :)
  • chuky123
    #3
    Meg aki akart már vett magának táblát Aki meg nem akar az meg nem vesz.
    Ilyen egyszerű a történet. Kezd "lecsengeni" a tábla divat. Ez az az eszköz ami nem létszükség. A divatmajmok már megvették maguknak
  • sanyicks
    #2
    vagy netbook 2.0...
  • smv
    #1
    Így van, valszeg 2 oka van a dolognak:
    - Nyár van, ilyenkor nyaralni járnak az emberek
    - Továbbra is sokan kivárnak amíg jóárasodnak a kütyük