21
-
Quantumleap #21 Törpék nem léteznek, csak kisnövésű emberek. Az más dolog, hogy méretük alapján poénból rájuk mondják. -
Quantumleap #20 Szerintem ez nem annyira rendhagyó. Az angol nyelvben az "f"-re végződő szavak többesszáma "-ves". (p.wolf-wolves) -
Hoz_Hun #19 A smurfs az nem törpikék? Csak kérdem. :)
Amúgy nem értem, a törpét nem Tolkien találta ki, hisz törpék léteznek és angolul dwarf. Namost a többes számában nem vagyok biztos. Én a dwarves-ra tippelnék. -
BigPunisher #18 legalább megpróbáltad..... -
winnie #17 ez most ilyen bagoly mondja?:)))
lehet, hogy neked magas, de szerintem nem az, ha feltételezem, hogy az ember ismeri a gyűrűk urát a hobbitos kommentek között. a hófehérke és a hét törpe eredeti címét dettó sokan ismerik.
és ilyen alapom azt is illik tudni, noha nem kötelező, hogy tolkiennél miért dwarves van, mint ahogy azt is, hogy ennek miért törp a fordítása réz ádámnak köszönhetően.
nem mellesleg épp ezért volt apró, de a rajongóknak szemet szúró FAIL a másik inkling, c.s lewis dwarfs-ainak a narnia krónikájának magyar fordításában dettó a törp elnevezést adni. legalábbis a logika alapján. -
WoodrowWilson #16 És ez most egy Tolkien műről szól, vagy nem? -
Ender Wiggin #15 winnie ez nem a te napod. előbb az a memós dolog, most egy újabb magas ló... -
#14 Olvass utána és még keményebb lesz a hülyeséged. -
BigPunisher #13 Tolkien a műveiben az angol "dwarf" (törpe) szó többesszámaként rendhagyóan a "dwarves" szót használta ("dwarfs" lenne a helyes). Ezt a fordításban úgy adta vissza a neveket megteremtő Réz Ádám, hogy a törpe szó helyett a törp alakot használta.
lehet vitatkozni,de nem érdemes.... -
BigPunisher #12 Pratchett uses the plural "dwarfs", not Tolkien's "dwarves", and "dwarfish" instead of "dwarven".
attól függ, hogy mit olvasol eredetiben...úgy látszik te semmit... -
#11 Tudod mi vagy ki a gay...az aki téged ide szalajtott... -
Polemius #10 BigPunisher:
Azok bizony törpök a Gyűrűk Urában. -
winnie #9 uhh, "dwarfs". ez most kemény volt. veszélyességi pótlék kéne a kommentolvasáshoz:) (a nyilvánvalót átengedem másnak.) -
BigPunisher #8 törpék - dwarfs
törpök - smurfs -
#6 nagyon jó lesz ez:) jackson igazi mesterművet fog megint az asztalra letenni.
Sose felejtem azt a két napot amikor mivel még sose láttam egyik gyűrűk ura részt sem úgy döntöttem, hogy megnézem a vágatlan, bővitett verziókat. Első nap este a Gyűrű Szövetségét másnap délután pedig a Két Tornyot és a Király visszatér-t. A második nap közel 8 óra filmezés után mégis úgy álltam fel, hogy elnéztem volna még egy jó pár óráig. Szerintem ez mindent elmond a trilógiáról.
Számomra a legjobb filmekkel élmény mai napig amit sem a Sötét lovag, sem Eredet, sem Avatar sem egyéb nagy volumenű alkotások nem tudnak überelni. Kíváncsi leszek hogy a Hobbitnak sikerül-e a trónfosztás -
kalapos01 #5 Tök jó lenne beírni, hogy szövegértés egyes, de az is kegyelemjegy lenne. Épp te idézed be, hogy 3D láz van és erre írsz rá egy példát. A kérdés, hogy mi lesz jövő karácsonykor. -
zetortraktor #4 Ha-ha, a 300 fős teremnél tolonganak 400-an a sokmilliárdból. Ne legyél már szánalmas, hogy a nagy filmeknél mindig nagyon kihasznált IMAX alapján írsz hülyeségeket. Eleve csak pár száz ilyen mozi van a világon. -
#3 Hát a bal oldalinak mondjuk elég hülye sérója lett :S amúgy jólvan.
A Bilbós képen mikor bent ültek a törpök, ott komolyabbnak néztek ki -
#2 GAY -
morden #1 "Remélhetőleg addig nem cseng le a 3D-láz." A cikkíró volt mostanság 3D-s pláne IMAX mozi közelében, tolonganak az emberek, jegyet nem lehet kapni, a nézőtéren az első 10 percben csak azt lehet hallani, hogy uhh ahh mekkora ahh.