Megtalálták az élesztő sejtfiatalító génjét

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wahahahaha.

De.

hdo
Ez annyira tipikus magyar õsbunkó hozzáállás ... igazad van, szarjunk rá a gyógyászati célú felhasználására, mint pl. a Progéria gyógyítására, vagy sokkal hatékonyabb kezelésére, inkább dögöljön meg mindenki, a kutatást meg fejezzék be, mert sokan vagyunk amúgyis! (Magyarok szerencsére csak 14 millióan, de egy átlagában ennyire ellenszenves népnél még ez is sok!)

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Én úgy tudom, hogy az emberi agy sejtjei nem cserélõdnek le, és az ember tudata, "lelke" ott található.
Manoi
Az a gondolat megvan a cikk kapcsán, hogy mire az ember ténylegesen feladja a földi létet, addigra többszörösen meghal? (Hiszen az összes sejtje kicserélõdik ergó meghal többször is). És erre csak most döbbentem rá! 😄

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

igen, tehát nem egy második diaspórára van szükség, hanem hogy a fenntarthatóság miatt pusztuljon ki, aki már élt vagy 60-80 évet, jogos, értelek!
és végre lennénk 10000 milliárdan a földön. Jó is lenne!

wraithLord
Mert nem a Caenorhabditis elegans a tudomány (sejtbiológia, fejlõdésbiológia, genetika) egyik legszélesebb körben használt modellszervezete 1974 óta. 😊 És nem azt említik egy lapon olyan más nagyon híres modellszervezetekkel, mint a D. melanogaster, A. thaliana, E. coli., X. laevis stb. Vagy ezeket sem tudod, hogy micsodák? Még akkor sem, ha a "C. elegans" mögé oda van írva, hogy "féreg"? Ugyanis az egy fonálféreg... 😊

A Clostridium pedig egy Gram-pozitív, obligát anaerob baktérium, ami soha nem volt modellszervezet, éppen ezért soha nem fogják rajta "kipróbálni az NTD80 gént".
A C. elegans-t lehetne egy kicsit pontosítani, mert létezi Clostridium elegans meg Caenorhabditis elegans is. Bár én inkább az utóbbira tippelek, de nem biztos.
Viszont meg lehet nézni, hogy mi történik klónozásnál, amikor egy "elöregedett" élõlény sejtjeibõl hoznak létre utódot Totál degenerálódott DNS miatt nagyon hamar beteg vagy halott lesz. Lásd Dolly.

Egyáltalán, nem mond hülyeséget a cikk elsõ bekezdése. Az embernél a teljes sejtállomány 7 év alatt újul meg. Ez akkor azt kéne h jelentse, h mivel "újra termelõdnek" ami egyébként osztódás, akkor a növés után nem öregednénk, mert új sejtjeink lennének, de mégis öregszünk. A hímivarsejtek,se csak lesznek a semmibõl, azok is osztódnak, úgyh elvileg ezért nekik is kéne öregedniük.

Viszont ami vicces, h a meiózist speciális osztódásnak mondják. Van 2 féle sejtosztódás: meiózis, mitózis. Úgyh nem értem h mért olyan speciális.
Frissen termelõdnek, de pont errõl van szó, hogy egy sejt csak fix osztódáson képes átmenni. Vagyis ha öreg valaki akkor már minden sejtje sokszor osztódott, mégis a gyerek úgy születik meg, hogy ez nem adódik át neki, pedig õ is a szülei már félig elhasznált sejtjeibõl jön létre.
Már nem azért, de a cikk elsõ bekezdése mekkora marhaság már? Attól, hogy egy férfi idõsebb, a hímivarsejtjei még nem öregebbek. Hiszen frissen termelõdnek mindig! Vagy talán tévedek?

Majd ha idõsebb leszel, egyre többször fog eszedbejutni..de lehet h én vagyok halálmadár 😊

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Ugye milyen hihetetlen dolog ez?
Én is mindig azt érzem, na én aztán nem, hogy meghalni, ugyan már.
Azért ritkán elalvás elõtti pillanatokban eszembe jut, aki él, az meg fog halni.
Olyankor megdöbbenek és elromlik a hangulatom.
Furcsa dolog ez az éntudat.
Andr0
Tudtam én, hogy sosem fogok meghalni.

Armin & Ayu fan

← ElőzőOldal 3 / 3