28
  • viasz
    Nem zavaró, hogy egy kék virágot majdnem lilának látsz? Te tudod. Én erről a hiányosságról nem is tudtam, megdöbbentő! (ff-et használok)
    A nagy büszkeség meg, miszerint a króm a leggyorsabb, mint tudjuk kb. csak stopperrel mutatható ki. Persze lehet egy régebbi, elavult gépen már nagyobb ez a sebességbeli különbség.
    Azért érdekes, hogy a teljesen más színvilág apróság, míg a milliszekundumnyi betöltési időkülönbség már a legfontosabb dolog. :D
  • atok666
    Az eredeti keppel nincs semmi gond. Azert lattad fakonak, mert a bongeszo ignoralja a kephez fuzott szin profilt. A kepszerkeszto program azert mutatta szepnek ismet a kepet mert, kiolvasta a kepbol a szin profilt. Miutan a kepet kimentetted a programbol, a program valoszinuleg lecserelte az eredeti profilt sRGBre, ami nagyjabol megfelel egy egyszerubb/standard monitor gamutjanak, azert lattad ezutan minden bongeszoben kb. ugyanazt a kepet. (A chrome ekkor is ignoralta a szin profilt, de ebben az esetben mar nem volt annyira latvanyos a kulonbseg a bongeszok kozott az sRGB miatt - persze jobb monitoron (wide gamut) a kulonbseg ekkor is nagy).
    Leegyszerusitve kb ennyi :)
    Ha erdelekel a tema, akkor pl. klikk ide.
    Szep napot.
  • senki687
    atok666,

Megnéztem. Valóban, a Chrome-al és az Internet Explorer-el élettelen színe lett, míg a FireFoxal sokkal életszerűbbnek hatott kép.

Lementettem a teljes weblapot FireFox-ból és megnéztem a lementett képet külső képmegjelenítővel. A lementett kép ugyan olyan fakó színekkel jelent meg, mint a Chrome alatt.

Ez után betöltöttem a képet egy képszerkesztő programba. Itt viszont egyből szép lett, mint a FireFox-ban. Nem csináltam vele semmit, csak rámentettem önmagára. Inenn kezdve a képmegjelenítők, a Chrome, az Internet Explorer és a FireFox is telejesen egyforma, élénk szép képet adott.

Tehát egyértelmű, hogy a FireFox tud valami olyat a képpel, amit a Chrome nem. De attól nem kell tartani, hogy a feltett fotókat a külöböző böngészők különbözően jelenítik meg, mert itt a képpel van valami bibi. A normál fényképek (és ez alól egy mentés után a belinkelt kép sem kivétel), a 3 különböző böngészőben teljesen egyformán jelennek meg.

Ezzel persze nem akarom a Chrome-t védeni, mert egyrészt nincs rá szüksége, másrészt van sok olyan tulajdonsága van, amit én nem kedvelek, de ez a "hibás" képmegjelnítés mint vád, nem állja meg a helyét, mert itt maga a belinkelt kép volt a hibás.

Egyébként a böngészőkről:

az Internet Explorert azért szeretem, mert korábban alapból benne volt az opoerációs rendszerben, így nem igényelt külön telepítést, szinte minden gépre fel volt telepítve. Ezért kényelmes volt 1 böngészőt megszokni és szinte bárhol lehetett használni. Nyilván nagy hibája, hogy a monopol helyzetét kihasználva eltért a szabványtól és külön írhatták a programozók a weblapokat IE-re és a szabványra. Talán a hanyatlását is éppen ez okozta.
    De a "Favoritok" kezelését annyira megszoktam az Internet Explorer esetében, hogy nekem ez maradt a kedvencem. :)

A FireFox-ot a kiegészítői miatt szeretem. Extra funkciókat lehet bevinni ezek által a böngészőbe. Olyanokat, amelyeket más böngészővel nem tudok megvalósítani.

A Google Chrome-ot pedig 2 dolog miatt szeretem. A gyorsasága miatt és jobb képernyő felület kihasználása miatt.

Az Oporát nem próbáltam. De ez elég régi program. Úgy gondolom, nem lehet véletlen, hogy ennyi idő alatt nem terjedt el.

A Safari pedig a Mac-é.
  • xen
    az ask már tavaly megszűnt :)
  • donceleger
    Megnéztem ie-ben és chromeban, foxot most ez miatt nem szedtem le.
    Valóban van különbség, de szerintem nem zavaró a dolog. Hiszen mások, akik megnézik a feltöltött képet, úgysem tudják, hogy melyik a valós színösszeállítás, meg aztán annyi féle szín, ahány monitor és ahány beállítás. Szóval sok-sok tényező határozza ezt meg.
    Ez szerintem egy pitiáner hiányossága csak a chrome-nak, ami szerintem egyébként majd orvosolva lesz, de a legfontosabb tényező, a gyorsaság valóban a chrome büszkesége.
  • chuky123
    De gyorsaságba verhetetlen a crome.
  • chuky123
    Én a "nyomtatási kép" funkciót hiányolom crome-bol :(
  • atok666
    Meg annyit, hogy a problema foleg az un. wide gamutos kijelzokon okoz gondot. Ha vmi alap, egyszerubb monitorod van, akkor a CM hianya nem annyira feltuno.
  • atok666
    Nyisd ki pl. ezt FF3.6+ban/Safariban/IE9ben, utana pedig Chromeban.
    Ha feltoltok vmi fotot/kepet vhova, akkor azt szeretnem, ha te megnezed, akkor te is ugyanazt lasd, amit en is latok otthon az en gepemen. Nagyon leegyszerusitve ezt biztositja a CM. Ha picit bovebben is erdekel akkor pl CM@Wiki stb.
  • donceleger
    Csak úgy tudom mit jelent, mint magyarra fordítani. Magát a hasznát nem vágom.
    Színkezelés vagy nem? És ezt miben kell észrevenni, hogy más? Mert ennek pl a monitorok beállításánál látom értelmét. Meg úgyis azon múlik, hogy milyen képet lát az ember. Mert ha szar a monitor, akkor ez a color management majd valami csodát tesz? Vagy esetleg tévedek? Homályosítson fel valaki.
  • atok666
    Ha tudod mi a color management, akkor nem ertem a kerdesed - marmint, hogy "gyakorlati haszna is van, vagy csak egy jól hangzó funkció???"
  • Lowosan
    "Nemfog senki chromeot indítani azért mert azt egy másik progi rakta fel neki, max az egybites ie userek"
    Ugye tudod hogy ők a legnépesebb netezős réteg? :D
  • Mardel
    Egy skype nemhiszem hogy már fogja most hogy megvette az ms.
    Egyébként az ask meg egyék kereső toolbarok is ilyenek mégse használja őket senki.
    A legtöbb böngésző meg ha azt látja hogy nem alapértelmezett mikor elindítod akkor megkérdezi, hogy azzá teszed-e. Nemfog senki chromeot indítani azért mert azt egy másik progi rakta fel neki, max az egybites ie userek. Tehát max fent lesz a gépükön és ennyi.
  • Lowosan
    *egy, Skype
    Bocs a helyesírási hibákért.
  • Lowosan
    Ne felejtsd a gerilla-terjesztést se ;) FireFox még eg programmal se akart feltelepülni nekem, de Chrome-t már fel akart rakni az összes Piriform termék, a Skípe, és egy rakás más, ráadásul úgy hogy automatikusan alapértelmezett böngészővé nevezné ki.
    Még el is nézném ezt ha csak akkor tenné ha IE az alapértelmezett, de ez válogatás nélkül mindegyiktől elvenné a főszerepet.
  • immovable
    +1
  • ppista
    "Mozilla 49,83 százalék,Chrome 25,94 százalék,Internet Explorer 18,6 százalék"
    Látszik, hogy itthon van a legtöbb normális ember. :)
  • Attila1234
    Sokáig használtam a Firefoxot, és még most is ott van a gépemen, de az utóbbi időben átszoktam én is a Chrome-ra. Nem rossz a Firefox, de valahogy a Chrome gördülékenyebbnek tűnik.
  • donceleger
    Hihetetlen, hogy csak azért mert egyesek nem használják, akkor kötelező lenne kihalnia! Ez durva!
    Color Management? Tudom mit jelent, de gyakorlati haszna is van, vagy csak egy jól hangzó funkció??? Lehet én vagyok laikus, de használtam ie9-et is, firefoxot is, most meg chrome böngészőt használok, de ezt a color management funkciót nem véltem felfedezni böngészés közben.
    Én inkább olyan funkciókat látok hasznosnak, mint a belső flash player és akkor nem kell külső alkalmazást telepíteni/elindítani, ezzel mindenképpen gyorsabb a böngésző. Bár láttam olyan statisztikát is, ahol pont a chrome volt az utolsó sebességben, de ezt tapasztalatból megcáfolom, nálam ugyanis mindennél gyorsabban dolgozik.
  • sascha1978
    Nekem is pont ez jutott eszembe.
  • yvorl
    =re? juj
  • atok666
    Egy hatalmas plussza van (nalam) a firefoxnak a chromeval szemben, megpedig, hogy mukodik benne a color management. Erdekes, hogy mar a 12es verzional jar a chrome de meg mindig nem tamogatja... (pedig mar az IE is tudja) Bar gondolom ez vmifele lassulast eredmenyezne, ugyhogy =re inkabb nem rakjak bele :)
  • sanyicks
    Erről azt hinném hogy irónia, ha nem tudnám hogy te írtad :DD De legalább konzisztens lennél a dolgaidban...
    Pedig irónikus az FF-el példálózni aminek 2004-ben akkora hájpja lett hogy a csapból is ez folyt, minden weboldalon ott volt a "get firefox", és szépen sugallták, és a fanok szó szerint így is hirdették az igét "ha nem firefoxot használsz akkor egy darab szar vagy" :D
  • 5c0rp330n
    hihetetlen h az ie meg mindig nem halt ki
  • Narxis
    Vegyél vissza.
  • DjDano
    Agyonhájpolt szutyok! FF Forever!
  • cousin333
    "Az Internet Explorer 8.0-t az emberek 30,07, a Firefox 4.0-t 10,46 százaléka használja. Ezzel szemben az IE 9.0-s verzióját a felhasználók 5,63"

Talán mert az IE9 nem fut XP-n, azért...

"az internetezők 10,18 százalékának számítógépén még mindig az Internet Explorer 6.0 fut"

És ezek jó részét nem érdekli, vagy nem tudnak tenni ellene.
  • viasz
    "Én csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam."