113
  • BladeW
    Az IE9 is hozzáfér a GPU-hoz. Innentől kezdve kábé ugyanott vagyunk.
  • hdo
    Na, ezért halva született ötlet ha el akarják terjeszteni, főleg az okostelefonok meg a tabletek korában!
  • sanyicks
    Hát x86-ra is kíváncsiskodhatsz, mert én ezt a nextgen 3d flasht kipróbáltam (azt az autósat), az se nem olyan szép az egész pálya nagyon apró, még is zabálta a cpu-t meg a gpu-t. Szóval szépek ezek a demok csak értelmesebb grafikához erőmű kell...
  • Attila1234
    Arra én is, mivel nem a CPU-t fogja használni a Flash 11, hanem a GPU-t.
  • hdo
    Kíváncsi leszek arra az ARM procira ami ezeket legalább 30 FPS-sel futtatja!
  • Attila1234
    Kb. ilyen színvonala volt a Flash játékok grafikájának is, csak nem most, hanem tíz évvel ezelőtt. A Flash következő verziójával meg ilyeneket lehet majd csinálni.
    Molehill demo

Metro 2033 Online demo

A különbség szinte észrevehetetlen! :)
  • hdo
    Marhajó egy játék ... egyenesen szakadtam a röhögéstől mikor a 11%-os üresjárati processzorhajtás lecsökkent 6%-ra mikor elkezdtem játszani ... tudom nincs összefüggés, de akkor is poén az egybeesés! :D
  • Roli
    http://chrome.angrybirds.com/
  • sly007
    Ne is. :D Bocs, nem sikerült általánost se leraknom. Megbuktam. Már akkor is a W3C oldalait olvastam (kb 10 éve). :D Nem tudtam figyelni a tanulásra. XD
  • hdo
    Te sem vagy kutya ... még egy laikus is felismeri azt, amit te nem. Amit meg mondasz mind igaz, de rohadtul nem mindegy hogy mennyire kivitelezhető - vagy éppen kivitelezhetetlen - amiket írsz bármilyen más platformon mint Windows+PC.

Egy normális szabvány - főleg szoftveres - több platformon is megállja a helyét, ez a flash esetében lazán bukta!
  • netperformer
    sly007... te egyszerűen egy hülye vagy :) És több szót nem is pazarlok rád. Majd talán ha elvégzed az általánost...
  • netperformer
    Egyszer volt itt egy link, ami demonstrálta a HTML5 és a Flash közötti különbséget, melyen egy javascripttel mozgatott réteghalmazt láttunk. Jó, nem volt nagyon vacak, de éppen eléggé, hogy ne győzze meg a cégeket a váltásról, arról nem is beszélve, hogy semmi olyat nem tapasztaltam benne, amit ne lehetne kivitelezni akármelyik más szabvány keretei között... arról nem is beszélve, hogy talán még csak nem is HTML5 dokumentum volt. Tudjátok... ennél már csak az röhejesebb, amikor Flash játékot linkelnek hírportálok HTML5 címen... annyira fárasztó már. Nekem ez ugyanolyan hülyeségnek tűnik mint a Web2, aminek egyébként van fix jelentése, de minden hülye a saját baromságait látja bele és a hozzá nem értők divatszavaként terjeng a neten. Ennyi.
  • smv
    Igen meglehetett, de mostmár böngésző szinten (lesz) támogatott egy csomó olyan dolog amit eddig kódolni kellett. Ez + sávszél + idő + energia + hibalehetőség stb.
  • gombost
    Én eddig a HTML5-re szavaztam, de sajnos az ilyen nagy horderejű jóslatok általában nem jönnek be, különösen az informatika területén, van is valami oldal, ahol ezeket összegyűjtötték.
    "Apple nelkul meg mindig a 12 gombot nyomkodnad."
    Szép! Se az érintőképernyő, se a tablet, se az okostelefon nem az Apple találmánya. De azért szép...
    "nos amit mostanában a HTML5-nek tulajdonítanak, azt eddig is meglehetett csinálni Javascirpttel"
    Na, erre azért kíváncsi lennék. Komolyan.
    "A HTML5-ben lehet játékokat is készíteni mint a flash-ben? "
    Méghozzá nem is akármilyeneket...
  • hdo
    Nem mondta hogy az, mondott egy harmadik dolgot.
  • lodoviktrema
    A WebGL nem a HTML5 része.
  • sly007
    Akkor hajrá, mutasd meg mit tudsz HTML5 nélkül. Ja nagy nehezen sikerül megcsinálnod és akkor is még lassú ... ciki. Mond a w3c-nek hogy hülyeséget csinálnak, ne az sg-eknek. Itt rajonganak az új dolgokért. :)
  • netperformer
    HTML5 lol. Először azt hittem, hogy valami szabvány, most már tudom, hogy egyszerűen nem jelent semmit. Persze lehet, hogy a jövőben fog. Sokan említik a HTML5 vs Flasht... nos amit mostanában a HTML5-nek tulajdonítanak, azt eddig is meglehetett csinálni Javascirpttel, nem tudom miért kell most nevet adni a létező dolgoknak és hájpolni. Komolyan mondom kezd elegem lenni ezekből a hülye HTML5 cikkekből.
  • hdo
    Vajon miért? ;D
  • G_ArchAngel #14
    es a Microsoft sem tamogatja a flasht mobil OS-en:)
  • sly007
    WebGL még túl is mutat a flashen. :P
  • zsottya
    bigjoe: lehet, egy példa: http://html5games.com
  • vmiki88
    nekem mindegy, csak ne tegyék tönkre, ami most is jól működik
  • viasz
    Szerencsére a weboldalak túlnyomó többsége nem igényli, hogy legyen rajta játék.

A flash is keresőbarát, mint a html?
  • bigjoe
    A HTML5-ben lehet játékokat is készíteni mint a flash-ben?
  • hdo
    Én a HTML5-re szavazok, Apple ide vagy oda. Flash csak Windowson működik rendesen, Windows felhasználónak könnyű Flash-t szajkóznia.
  • Attila1234
    A 26 éves szakember úr véleménye a jövővel kapcsolatban kb. annyit ér, mint az enyém vagy bárki másé. Jelenleg az internetezők 99%-a rendelkezik olyan eszközzel amelyik támogatja a Flash-t, és csak 40%-nak van olyan, amelyik képes a HTML5 megjelenítésére. Ebből kell kiindulni, és nem Steve Jobs, meg a hívek piaci érdekeiből.
    Egyébként meg ez is egy újabb gumicsont, amin lehet rágódni. Húha! Flash vs. HTML5? Mehet az iszapbirkózás! :P
  • hdo
    Xenon PARC nélkül meg nem lenne grafikus felület ...

... böszmeség, pont a mai technológiákra igaz, hogy egymás mellett, egymástól teljesen függetlenül fejlesztik ugyanazokat a technológiákat ... nem hiába van ennyi szabadalmi per!
  • smv
    IBM nélkül meg nem lenne számítógép?
  • G_ArchAngel #4
    Apple nelkul meg mindig a 12 gombot nyomkodnad.
  • barii
    ???
    "A YouTube és a Vimeo egyértelműen a licencköteles és szabadalmaztatott H.264, míg a Mozilla és a Google a nyílt forráskódú megoldások (Theora, Ogg) mellett tette le a voksát."

a youtube a google-é, és a nyílt megoldásokat szeretnék, annak ellenére, hogy konvertálnak zártba is.

"Természetesen mindez kihívást jelenthet majd az Apple számára"

Ezt hogy kell érteni?
  • FoodLFG
    okostelefon = apple
    lol!
  • smv
    Ez szép és jó, de az a gond, hogy a bevezetett újdonságok egy jórészét még évekig nem használhatja senki a sok explorert, netalántán régebbi verziójú explorert használó miatt.

(Érdemes megnézni a Browser support táblát mondjuk egy ilyen egyszerű dolognál, mint az új input type-ok: http://www.w3schools.com/html5/html5_form_input_types.asp . És ez még tényleg egy egyszerű funkció)

A másik nagy probléma ezzel, hogy addig amíg a videók formátumában nem sikerül megállapodni addig kissé vicces a helyzet. A böngészők fele ezt viszi a másik fele meg azt viszi, akkor most kódoljunk duplán minden videót? Nem jobb a helyzet az audio fájlok esetén se.

(http://www.w3schools.com/html5/html5_audio.asp és http://www.w3schools.com/html5/html5_video.asp)

Valakinek a sarkára kellene állni és azt mondani, hogy EZ lesz a megfelelő formátum és csend.

Persze ezeket mindenki tudja, de gondoltam leírom azért...