1345
-
Terence007 #865 Közvélemény kutatás: Kinek mennyi idő telt el az adatlap megtekintése és egy körhöz való hozzáadása között? :) -
#864 holy... -
#863 Jó eza Google+. -
#862 olvastam énis... sokba fog ez nekik kerülni -
#861 http://www.technet.hu/hir/20110801/500_dollart_fizet_megtalalt_hibankent_a_facebook/ -
#860 ja tudom, raj vagyok xD -
#859 te egy igazán menő srác vagy. leszünk barátok ? :D -
#858 mostanában én se fb ozok, tegnap is csak gyorsan gorgettem parat hogy volt e valami es az egyik kommenthez 2.xxx likot irt ! le is printscreeneltem, bar utana frissitettem es csak egy volt :/ jovanna, nem tudtam hogy ekkora bug, bar valamit sejtettem. -
#857 én speciel a facebookon azt hiszem 2005 vagy 2006 óta vagyok fent xD de akkor még magyarok nem voltak rajta... xD én már akkor tudtam hogy be fog futni... xDD -
#856 +1 :D -
#855 2004-es a facebook.
az hogy az utóbbi években lett ennyire népszerű nem azt jelenti hogy pár éve indult.
ki regisztrálta volna / használta volna / találta volna meg az ismerőseit rajta 5-6-7-8 éve ? ^^
továbbá ma sem volt hajlandó betölteni a levelezéseimet.
15-56likeokat irt oda ahol 1-2 volt, a cset ismét (mint mindig) megbizhatatlan és szétesett.
na nekem ez a bajom vele :) -
#854 mikor még iwiw láz volt, és kiírtam, hogy gyertek fb-ra, stb. senki le sem szarta :) aztán mikor már nem fb-oztam, akkor láttam, hogy csordogálnak fel iwiwről az emberek -
#853 Nos én meghirdettem 3 helyen, hogy van meghívóm (köztük facebookon is) és alig 2-3 ember kért, 3 megkérdezte, hogy egyáltalán mi ez és csak utána regisztrált. A maradék kb 200 ember le se szarta az egészet. Más platformokon sikerült még kb 15 embert meghívnom, de közülök egyet se ismerek... -
Takezó #852 azért nem tökéletes, mert még mindig senki sincs rajta:\ -
#851 Aranyos a lelkesedésed, tisztára mint a Google Wave-nél :)
Az a baj, hogy az üzleti életben nem mindig az a nyerő, ami technikailag a jobb, hanem az, amit nagyobb tömegek tudnak / akarnak használni. Erre a legjobb példa a Wave, ami egy előremutató, forradalmi fejlesztés volt, de a túlbonyolított UI-ja miatt eleve halálra volt ítélve, a kutya nem használta... el is kaszálták. Mert hiába a "Don't be evil" a szlogejne a gúglinak, hiába tűnik úgy hogy mindent ingyen adnak, ha van olyan szolgáltatásuk amit nem használnak sokan, és nem generál elég reklámbevételt / nem tudnak személyes adatokat kihalászni általa hogy pontosítsák a célzott hírdetéseiket, akkor azt el fogják kasználni, bármennyire is technológiailag előremutató és fasza.
Láthatóan rengeteget tanult a Waveből a Google, mert a G+ UI-ja iszonyatosan letisztult és jó lett... + rengeteg minden van még a tarsolyukban, amivel embereket tudnak becsalni a szolgáltatásba (pl az USA-ban mostmár legnagyobb mobilplatfrom, az Android), szóval nagyon jó esélyei vannak a G+-nak hogy elterjedjen, és hosszútávon megérje üzemeltetni a gúglinak... de nem szabad elfelejteni, hogy mekkora lendülete, ereje van a Facebooknak már, teljesen beleivódott már korunk kultúrájába.
Én nem vagyok Facebook fétisiszta, én csak azért használom, mert jelenleg nincs más platform, ahol egy helyen tudom tartani a kapcsolatot a magyar + külföldi ismerőseimmel. Jelenleg nem látom, hogy mi lenne az a "killer feature" a G+-ban, ami egyszerre átrobbantaná az összes magyar, holland, svéd, angol, lengyel ismerősömet oda, hogy ott folytassuk a kommunikációt a fácse helyett. -
#850 a facebook azért ilyen jó mert mindenki lehet rajta pikk-pakk "internet-celeb"
jó érzés begyüjteni a "lájkokat", meg kommentelgetni mindenkinek, bökögetni, meg játszogatni.
továbbá akiknek ez nyújta a lelki örömöket bizony annyira primitívek (elnézést a degradáló szóhasználatért, így gondolom) szóval ha ezeknek az egyéneknek annyira nincs életük, hogy az jelenti számukra a szórakozást hogy mások adatlapját böngészik naphosszat. a viccesnél viccesebb, és szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb hivatkozások után.
és mivel a google+ nem ilyen céllal készült, nyílván más réteg fogja valójában használni.
mondjuk akik valójában szeretnének kommunikálni, és tartani a távoli ismerősökkel a kapcsolatot. mert arra való. és arra egyenlőre tökéletes :) -
#849 ezért kapsz egy lol-t -
#848 "de én azt akarom, hogy mindenki lássa, amit írok"
figyelemkurva -
#847 ismerőseim pont azt bírják a fb-ban, ami engem zavar
pl. ömlesztett az egész - válasza egy fb rajongónak: de én azt akarom, hogy mindenki lássa, amit írok
és van, aki a puritán dizájnt nem szereti a G+ -ban... -
#846 Manyi nénit képletesend értsd a "nem geekek" halmazára :D Ez nem feltétlen egy középkorú, idősebb ember lehet, nekem van csomó huszonéves ismerősöm, aki teljesen anti-geek, számítógépet épp csak felhasználói szinten használják... és amíg nem lesz valami nagyobb hype a G+ mögött (mondjuk valami keleb nem csinál valami botrányos dolgot rajta), addig tuti rá se fognak nézni.
Ettől függetlenül ezek az emberek is emberek, és a barátaim, akikkel tartani akarom a kapcsolatot, csak az IT világa nagyon távol áll tőlük, és nem fognak átugrani Fácséről G+-ra a "Circelezés" meg egyéb geek fícsör miatt. -
#845 a történelem megismétli önmagát, lehet szeretni a facebookot, de ezernyi apró hibája van, amit Manyi néni sem szeret, sőt kifejezetten bosszantja...
idővel mindenki át fog állni, bolond aki azt gondolta hogy egy hónap alatt átköltözik mindenki... -
#844 Manyi néni nem is kell ide, elég, ha az ismerőseim átjönnek:) -
#843 Én csak annyit mondok, hogy hiába jobb 1-2 területen a fácsétól a G+, ez szerintem önmagában nem elég, hogy a nagy tömegeket áttérítse. A Facebookra is csak azért tért át itthon az emberek 90%-a iwiwről, mert óriási média hype volt mögötte. Volt a David Fincher film, + az amerikai választásoknál Obama, + az itthoni választásoknál Orbán is erőteljesen nyomatta (több hír is volt róla, hogy ugyanaz az az amcsi cég vitelezte ki a választási kampányát a Fidesznek mint aki Obamanak... gondolom ez a cég nem kevés pénzeket kapott a Facebooktól, hogy őket használják).
Szép, meg jó a G+, de Manyi néni nem fog áttérni rá mert teli van geekeknek kedvező fícsörökkel. Majd ha a Blikkben írnak róla valami szaftos cikket, akkor talán kipróbálja. -
5241451 #842 Felmászol szépen a profiloldaladra, megjelenik a profil szerkesztése gomb, rákattintasz arra az elemre melynek láthatóságát szerkeszteni szeretnéd és ennyi. Facebookon pedig nem lehet körözni, mivel ott feltétlenül vissza kell jelölnie a másiknak. A végleges verzióban pedig nem marad 18-as korhatár, ez csak a tesztfázis miatt van fenntartva, melynek végeztével vissza fog állni az USA-ban pöffeszkedő szolgáltatásoknál megszokott 13-as korhatár. -
#841 Ha a profilra gondolsz be lehet állítani melyik köröd láthatja vagy még az sem.Vagy nem adsz meg nem publikus adatot. A megosztásokat meg csak azok látják akiknek engedélyezed.(körök ) -
#840 Nagyon könnyű közzé tenni a dolgokat, de hátrányok is vannak.
Pl mindenki láthatja az összes infódat.
Ráadásul ezt a "körözést" facebookon is meg lehet csinálni....igaz, ahhoz kicsit többet kell klikkelni.
Jólvan na, csak azért akarok a google+ ellen szónokolni, mert még nem vagyok 18. :D
Ugye ez a korhatározás a végleges verzióban nem lesz? :) -
5241451 #839 Mégis reagáltál. :) Valóban elvettem a sulykot, bocs. Viszont az tényleg elég egyértelmű, hogy a Google nem egyetlen (és nem pont ezzel) funkcióval akarja megverni a facebookot közösségi funkciók terén. Te viszont mégis így állítottad be. Ilyenkor vagy az van amit előbb írtam, vagy pedig te a kuglival szemben vezeted le a feszültséget, ebben az esetben pedig a mondatod utolsó részében lévő megállapítás egyértelműen fals. -
#838 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Személyeskedésre alapból nem reagálok, nem alacsonyodok le ilyen primitív szintekre, sry, már az oviban kiéltem magamat ilyen téren. -
5241451 #837 Ha egy hangyányit messzebb látnál a kis csőnél, ami az agyadból kivezet, akkor látnád, hogy ez egyetlen érv a sok közül. Ha áttérnek, akkor nem csak emiatt fognak. Egyre jobban úgy érzem, hogy egyeseknél luxus a logikus gondolkodás. -
#836 Csodás, már előre látom, hogy emberek tízmillióio fognak áttérni Facebookról csak emiatt.
Jahogy nem... -
#835 A videó kiscicás. :) Amúgy Picasa csinál diavetítéses videó ajánlót a feltöltött cuccaidról :D -
#834 tehát lakás reklám. ban -
#833 Én ma csináltam egy összehasonlítást. Főleg mert aszontátok G+ csak kockáknak. Egy barátnőm akarja egy házat eladni (jót, jó helyen, nagyon olcsón, aki ügyes kicsit, azt egy életen át el is tartja). Meghirdettem:
1. iwiw: egyszeri közzététel 10 perc, mert a házról készült fotókat külön-külön postba teszi. Megosztás felejtős.
2. Facebook: egyszeri közzététel 2 perc, a fotókat egy albumban kezeli. A fotók feliratozása kicsit figyelmet igényel. A megosztás további FB helyeken: csoportok, oldalak, amik a témával foglalkoznak: fél óra.
3. Google+: egyszeri közzététel az összes ismerősöm minden ismerősét tartalmazó körökben: 1 perc. További macerára nincs szükség.
Videó közzététele: Simán feltölti egy Picasa albumodba, ha nem a YouTube-ra töltöd fel. Fejreállított, vagy elforgatott videót a helyére forgat. Egy hozzászóláshoz több videó is csatolható (lásd melléklet). -
#832 -
#831 -
#830 Androidon nálam jó mindkét app. Mivel még teszt állapot, jelezd vissza hátha lépnek valamit. -
karajjj #829 iphone-ra csak google+ app van -
karajjj #828 csak wifivel használom -
#827 Az is lehet a 3g-t nem bírja , wi-fi alatt is fagy ? -
#826 Mivel van külön huddle app vigdet is én arra gondoltam ,de nálam egyik sem fagy le. Lehet a készüléked nem szereti.