Megjelent a Firefox 5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ezt a videot mindig megnezem, ha uj verziora updatel a FF.
Nem ertem, hogy miert nem lehet hatteret vagy csak szint valtani a menuben egy kattintassal... :S
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az SZDSZ egy náci párt.
Az SZDSZ egy náci párt.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
Ilyenkor kénytelen megjelenni a gomb.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Egyébként nekem a greasmonkey csak egy .xpi fileban van az extensions könyvtáramban (itt eleresztettem egy fileban "grease" szöveg keresést, hogy tudjam, melyik az). Az egy normál zip állomány, az abban lévõ install.rdf-et lehet szerkeszteni. Egy próbát megér...
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
Szóval próbáld meg azt, hogy megnyitod az sg.hu-t, és utána 100db refresh, aztán csodálkozz.
Alapelv! A böngészés közben a profilban vagy a gyorsítótárban, a letöltés mappában nincs futtatás, csak read-only állapot, = Sandboxie.
(Természetesen a biztonság nem ingyenes. Meg kell venni!)
Sandboxie alkalmazásával, évekre visszamenõleg, többféle vírus-malware keresõvel folyamatosan ellenõrizve soha nem volt roszindulatú kód a gépeimen.
Még víruskeresõt sem használok már évek óta, ahol a böngészés "homokozóban" fut. (Ja igen. Rémálom beállítani, és nagyon "utálja" az állandó böngészõ-frissítést, változást. - Mert, hogy említettem, netrõl jõvõ anyag csak úgy magától egy gépen nem futhat!) Viszont pl. Operával remekül együtmûködik.
A böngészés biztonságát, a gépek védelmét maximálisan csak ezen az elven lehetne biztosítani. Kár hogy nem ez a cél. A jelenlegi Firefox fejlesztési trendek meg ebbõl a szempontból különösen alkalmatlanok. (Lehet, nem webfejlesztésre találták ki. Viszont próbáljanak a böngészõkre ad-hoc toolbar-ok költözni, lehet kísérletezni... :-) )
Végül, már az oprendszereknek is így kellene a böngészöket kezelni és a weblap programozóknak is ehhez alkalmazkodni.
Nem is tudom, mit hányódik itt a gépemen; szinte soha nem indítom el, csak amikor ilyen harc van, és kíváncsi vagyok, annyi-e a szám, amennyi.
Chrome remekül bevált.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Starcraft + Diablo III - esemve
FF5
1 db sg.hu - 46,28 Mb
10 db sg.hu - 79,8 Mb
Opera 11.11
1 db sg.hu 144,34 Mb
10 db sg.hu 180,76 Mb
Chrome 12
1 db sg.hu - 30,29 Mb
10 db sg.hu - 163,53 Mb
IE9
1 db sg.hu - 25,32 Mb
10 db sg.hu - 168, 65Mb
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
A
A Chrome is ugyanigy dobalja ki a verziokat, alig 1-2 ujitassal. A felhasznalok zome pedig hulye, nekik hiaba mondod, hogy eddig a FF 1 verzio alatt annyit fejlodott (most nem a minoseg a lenyeg, csak a belefektetett ido, melo) mint a Chrome 5 foverzio alatt. Ok azt latjak, h a Chrome havonta frissul 1 nagyot, tehat biztos sokkal jobb. Ha a hulye vegfelhasznalok altal dominalt piacon a FF meg akar maradni, meg kellett h lepjek ezt is.
Opera mas, azt hagyomanyosan egy szuk reteg hasznalja, es ekkora felhasznalobazisnal nem sokat segitene ha beszallnanak a szamozosdiba.
Ctrl+C, Ctlr+X, Ctrl+V, Ctrl+O, Ctrl+W majdnem minden szoftverben ugyanazt a mûveletet végzi. Ahogy a szövegszerkeszõben, ugyanúgy a képszerkesztõben, vagy akár a böngészõben. Számomra is sokkal könnyebb Ctlr+B-ket nyomogatni, mint az eszköztáron kattintgatni a csillag ikonra, olyannyira, hogy nincs is kint a könyvjelzõ az eszköztáramon. Webcím másolásánál is a Ctrl+C, Ctrl+T, Ctrl+V billentyûket használom, ahelyett, hogy jobb gomb-->másolás, katt a plusz jelre-->katt a címsorba-->jobb gomb-->beillesztés.
A gyorsbillentyûvel való munka az gyors. Ezért ez a neve. Aki mindenáron egerészik, az nem dolgozik hatékonyan.
Attól még nem kocka valaki, hogy igyekszik a saját dolgát meggyorsítani és megkönnyíteni...
Mikor legutóbb használtam, a win+d nem tudott "Aero Peek"-et.
"Ha valamit gyorsan akarok használni, akkor nem állok neki gombokat keresgetni a felületen. 😊 Szoktam látni, hogy az emberek a másolás beillesztéshez is egérrel kattintgatnak.. a hideg ráz ki tõle. 😊"
Hûû de profi vagy! <#idiota>#idiota> Igazad van, basszál rá, hogy például linux terminálba nem tudsz beilleszteni gyorsbillentyûvel, csak jobb kattal.
Többire ezek után nincs kedvem reagálni!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Hogy ennek mi a valóságalapja, nem tudom, mert inkább ki sem próbáltam 😊"
Akkor próbáld ki! Indítsd el a Firefoxot meghatározott számú oldallal. Majd indítsd el a krómot ugyanazokkal az oldalakkal. Elindítod a feladatkezelõt, és megnézed mennyit kajál a róka. Utána kinyitod a számológépet, és összeadod a feladatkezelõben látható összes króm processzt. Szinte hajszálpontosan ugyanannyi lesz a memóriafoglalása. Pont tegnap számoltam össze. A FF evett 350 Megát, a króm meg 350 Megát.
Szóval az alacsony memóriaigény ugyanolyan marketingbullshit, mint a 3 s alatt megnyíló böngészõ. Ha üres a cash (mert minek legyen tele szeméttel?), akkor a sima startlapot 20 másodperc alatt tölti be a 12-es króm, de ez csak a szöveg, a képekre még + 10 másodpercet kell várni. Szóval a 3-nak hazudott érték az inkább 30, vagyis pontosan az egytizedére hazudják le a marketingesek.
ON:
Tegnap közölte a Firefox, hogy frissít az 5-ösre, emiatt pl az avast! webrep szolgáltatás el is szállt. Node! Most nézem a verziószámot, ez még nagyon nem az 5-ös, hanem a 4.0.1. Most akkor mi van ezzel a verziószámozással? A kiegészítõt kinyírja, és nem is teszi fel az ötöst? <#fejvakaras>#fejvakaras>
1. A képernyõ közepérõl odahúzod az egeret a 32x32px-es gombra
2. A billentyûzeten megnyomod a Windows-gomb+D kombinációt.
Tippelhetek melyik a gyorsabb? Nálam ezért van alapból leszedve az a gomb, feleslegesen nekem ne foglalja a helyet. 😊
A másik amit írtál a Home gomb, mintha arra nem lenne szintén gyorsbillentyût amit megint csak gyorsabb megnyomni: Alt+Home
További Firefox gyorsbillentyûk (angolul)
Ha valamit gyorsan akarok használni, akkor nem állok neki gombokat keresgetni a felületen. 😊 Szoktam látni, hogy az emberek a másolás beillesztéshez is egérrel kattintgatnak.. a hideg ráz ki tõle. 😊
Egyébként én is frissítettem 5-re, amint kidobta, csak a Firebugot kellett újratenni, mert mint azt már írták korábban a telepítõ fájljában nem volt benne az 5-ös verzió támogatása, viszont a frissen letölthetõ azonos verzióéban már igen. Az ilyesmire egyébként is számítani kell és nem akkor kell neki állni új verzióval foglalkozni, amikor éppen fontos, hogy gond nélkül tudjál dolgozni. Ez pont olyan, hogy én se hétköznap munkaidõben állok neki operációs rendszert telepíteni, mert tudom, hogy ugyan csak félóra, de jöhetnek problémák, amiket több óra is lehet megoldani. Lassan már a böngészõben fog futni minden program, úgyhogy erre idõt kell hagyni, ki kell próbálni, ha megy rajta minden, akkor kell váltani. 😊
A számozás dolga igazából nem érdekes, egyetértek azzal, hogy használni kell nem a számát nézni.
Akinek pedig azzal van gondja, hogy nem rajzolták újra a designt és nem repked egy égõ róka a képernyõn indításnál.. annak még sose volt köze programozáshoz. Szinte mindig van olyan része egy programnak, amin lehet javítani vagy gyorsítani, összefoglaló nevén optimalizálni. Ennek nem feltétlen kell, hogy észrevehetõ jele legyen, lehet hogy a fejlesztés szempontjából történtek érdekesebb változások - magam is csináltam már ilyet.. ugyanazt csinálta az elõzõ kód is, mint amire kijavítottam, éppen csak negyed annyi sorból áll az új, mert némi rendezéssel és trükkökkel lehetett egyszerûsíteni rajta (és nem olyanra gondolok, hogy kitöröltem szóközöket vagy becsomagoltam, hogy kisebb legyen). 😊
Örüljünk neki, hogy haladnak. Személy szerint fejlesztéshez még mindig a Firefoxot tartom a legjobbnak. Átlag felhasználónak a Chrome gyorsabb, az Operát már régóta nem használtam.. a beépített levelezõje miatt tetszett, de mivel a több feladó megadását nem támogatta így cseréltem Thunderbirdre és Firefoxra.
Azért most megnézem az 5-öst, hátha...
4 oldal megnyitása után, nem kellene bepróbálkozni egy full flash oldal megnyitásával, mert meghal.
A 4-es is fagyogatott, és mindig sajnálkozott, hogy összeomlott, de ez borzasztó! Szeretem a rókát, de kezd elegem lenni belõle. Kezdem úgy érezni, hogy már csak akkor fogom megnyitni a rókát, ha le kell ellenõriznem egy adott munkafolyamatot. Nagyon remélem összeszedik magukat.
Ezt nem értem, mit kellett újrakezdeni?
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Chrome-ot meg használjon az, aki hajlandó mindenét odaadni a guglinak ingyen és bérmentve felhasználásra. Persze, ezt a felhasználási feltételekbõl rögtön kiszedték a megjelenés után, de ha már benne volt, akkor szerintetek a hozzá való technikát is kiszedték a böngészõbõl? Nem hinném...
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Míg a Google-s böngészõ az 10x annyit eszik. Ugyanis 10x indítja el a böngészõt. Ezért olyan fene gyors...
Ezért is szeretem jobban a Firefoxot. Sok oldal nyitva szokott lenni nálam! Akinek meg nincs hozzá elég memóriája az használjon más böngészõt 😊
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...