91
-
ozdimorgo #51 Évekig a Firefox volt a kedvencem, de a memóriaéhsége miatt inkább áttértem a Chrome-ra. Hozzá kell tenni csak "portable" verziót vagyok hajlandó használni, de mostanság a róka a legrosszabb. (van 7-8 böngészőm, amiket időnként használok)
Azért most megnézem az 5-öst, hátha... -
fapapi #50 Jelenleg ez az 5-ös verzió iszonyatosan fagy, úgy, hogy egy erőgép dolgozik alatta.
4 oldal megnyitása után, nem kellene bepróbálkozni egy full flash oldal megnyitásával, mert meghal.
A 4-es is fagyogatott, és mindig sajnálkozott, hogy összeomlott, de ez borzasztó! Szeretem a rókát, de kezd elegem lenni belőle. Kezdem úgy érezni, hogy már csak akkor fogom megnyitni a rókát, ha le kell ellenőriznem egy adott munkafolyamatot. Nagyon remélem összeszedik magukat.
-
metaljesus #49 hát nem bánnám ha az ötösnek tényleg elég lenne kevesebb erőforrás, a 4-es stabilan felzabál 250 megát a memóriából :S -
#48 „Erre mindegyik kidobott egy új, javított verziót, plusz funkciók stb. Kezdhettem előröl az egészet.”
Ezt nem értem, mit kellett újrakezdeni? -
#47 Én az összes böngészőt legalább egyvalami miatt utálom ... ezért van feltelepítve Chrome/FF/Opera és mindig azt használom amelyik a legjobban megfelel adott feladatra. -
rajdi #46 Annak idején (pár verzióval ezelőtt) kitaláltam hogy a "jólmexokott" IE helyett kipróbálom a többi böngészőt is, de nem csak ránézek és felidegesítem magam a különbségeken mint egy átlag sárvérű, hanem ha szenvedek vele ha nem, egy hónapig csak azt használom. Kiismertem az összeset, testre szabtam, majd a használhatóság alapján (még mindig a saját szempontjaimat szem előtt tartva) a róka mellett döntöttem. Erre mindegyik kidobott egy új, javított verziót, plusz funkciók stb. Kezdhettem előröl az egészet. Krómozás közben rájöttem hogy böngésző cserélgetéssel fog eltelni a fél életem, így ottmaradtam, és azt használom azóta is. A tanulság az, hogy tökmindegy mi a legjobb, leggyorsabb, legbiztonságosabb stb verzió, a jövőhavi verzió a másiknál még jobb, még gyorsabb, még biztonságosabb lesz... -
#45 Ennek sincs sok értelme. Most raktam fel a 4-et, szépen beállítgattam magamnak, mert először azt sem tudtam, hogy mi-hol van, most meg 5, aztán még idén 6-7??? Eddig legalább verziószámon belül maradva fejlesztgettek. Én is szoftverfejlesztő vagyok, de nem csinálok olyat, hogy kijavítok 2 hibát és egyből 4-ről 5-re ugratom a verziószámot, hanem 4-ről 4.1-re vagy ennek közelébe.
Chrome-ot meg használjon az, aki hajlandó mindenét odaadni a guglinak ingyen és bérmentve felhasználásra. Persze, ezt a felhasználási feltételekből rögtön kiszedték a megjelenés után, de ha már benne volt, akkor szerintetek a hozzá való technikát is kiszedték a böngészőből? Nem hinném... -
#44 Hát viszont becsülendő, hogy az egyetlen böngésző amely 1x fogyaszt X ramot és annál nem fogyaszt sokkal többet ha megnyitok 10 oldalt..
Míg a Google-s böngésző az 10x annyit eszik. Ugyanis 10x indítja el a böngészőt. Ezért olyan fene gyors...
Ezért is szeretem jobban a Firefoxot. Sok oldal nyitva szokott lenni nálam! Akinek meg nincs hozzá elég memóriája az használjon más böngészőt :) -
#43 A memória gondokkal már a Mozillának is "tele a töke": http://www.hwsw.hu/hirek/46860/mozilla-firefox-bongeszo-memoria-memshrink.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW -
Ajnasz #42 Atrendezheted at a feluletet, ahogyan akarod, Customize Toolbars.. -
Szefmester #41 Akkor lehet csak én nem mászok be olyan oldalakra? :) -
#40 Simán meg tud kajálni ennyi memóriát, de ez alól nem kivétel egyik böngésző sem. Azt figyeltem meg, hogy nagyon sok flash beépülő amint el kezd dolgozni, elkezdi a memóriát enni. Nagyon kevés honlapnál fordítanak energiát a flash optimalizálására. -
aronvirginas #39 "Én az egyedi ötletekért rajongok, ezért inkább Chrome-t használok"
Egyedi ötletek terén azt hiszem messze az Opera vezet, akkor is, ha a Google-marketing mást állít -
William Hunter #38 +1 -
#37 Vissza lehet pakolni, csak körül kellene nézni... -
Szefmester #36 Nálam kezdéskor 147Mb volt, majd behoztam ezt az oldalt és lett 163. Mondjuk önmagában már ez is fura lenne, de hogy valakinek 700MB-t egyen meg... -
Komolytalan #35 Memóriafogyasztással az a gond, hogy megnyitom üresen, 44M. Beírom hogy sg.hu, kiválasztom ezt a cikket, majd nyomok egy about:blank-ot (visszatérek az előző állapothoz), és 80M a fogyasztása. 44M-t soha többé nem fogom elérni (gondolom nem a 2 lépés historyját tárolja 36M-ban) -
Szefmester #34 Nem értem a mozillát, eddig olyan jól megoldották a fő verzióváltásokat. Minek kellett most ez a számháború? Megint inkompatibilis lesz egy rakat kiegészítőm. Ezzel csak azokat szivatják akik a pluginek miatt használták a rókát.
A memória fogyasztásról nem tudok negatívan nyilatkozni, a legtöbb ram amit a 4es megevett az kb 250-300MB volt 4flash alapú oldal és kb 8 sg.hu, és pár egyéb mellett amiket csak néha kellett használnom. Mindezt jópár pluginnal (foxytunes, adblock, cooliris, coolpreview, foxtab, ghotery, imagezoom, egy email értesítő és pár egyéb apróság mellett) Azt hiszem erre páran már azt mondanák tele van szemetelve. Ellenben a elmúlt 3 hónapban összesen 1x omlott össze, azt is egy friss kiegészítő telepítésekor, amit mióta kigyomláltam nincs gondom, és az alternatívája is jobban működik. -
#33 Nem lehet de ki tudod kapcsolni, és tudsz rakni a régi helyre egy show desktop ikont. -
#32 Nekem a FireFox 100-150MB-ot szokott kajálni alapjáraton böngészés közben. Gondolkodtam a Chrome-ban, de aztán haverom mesélte, hogy az is megzabálja a memóriát, csak nem egy processben, hanem sok kicsi, 20-30MB-osban.
Hogy ennek mi a valóságalapja, nem tudom, mert inkább ki sem próbáltam :) -
#31 Na, ezt kipróbálom, köszi. Ha még a Win7 ShowDesktop gombját is át lehet pakolni, akkor engem megvettek kilóra :D -
sempron07 #30 Chrome- és Operaötvözet ez az egész új Firefox :)
Aki nem tud dönteni, hogy Chrome-ot vagy Operát használjon, annak tökéletes.
Én az egyedi ötletekért rajongok, ezért inkább Chrome-t használok - és folyamattal kísérem a RockMelt fejlődését is, hátha valami jó is kisül majd belőle.
-
zoli0629 #29 "Laza"
Teljesen igazad van, valóban idegesítő, hogy jobb oldalra helyezték őket, valamint, hogy felcserélték az "új oldal/új ablak gombokat is.
DE: Jobb klikk a böngészőn felül egy üres helyre/testreszabás menü és máris oda húzod, rakod a gombokat ahová szeretnéd.
Amúgy meg ez a gyorsabb meg kevesebb erőforrás dumát mintha már hallottuk volna :P, az hogy anno a plugin-t szét választották (lásd feladatkezelő: plugin container.exe) még ugyanannyit, ha nem több memóriát zabál. Szóval kitalálhatnának már valami jobb szöveget is...ez már kicsit gáz -
zakzag #28 Én Mozillát használok, mert fejlesztek benne, és FireBug nélkül sajnos nem hatékony. De az sem hatékony, hogy naponta legalább 2x újra kell indítani, mert az 1-es verzió óta nem képesek kijavítani a memóriaszivárgási hibát, ami miatt hosszú használat mellett 7-800MB memóriafelhasználás után annyira belassul, hogy használhatatlan lesz.
A Javascript motoron is mindig javítanak, de sebességben közel nincs a Chrome-hoz.
Ja, és engem a refresh/stop gomb átpakolása bosszantott fel, miért kellett a címsor jobb oldalára rakni? eredetileg minden fontos gomb egy helyen volt, de ez így kevésbé ergonómikus - szerintem. Legalább vissza lehetne pakolni ahol volt.
Nekem egyébként az a hozzáállás tetszik, amit a Total Commander készítője vall, ti. amit megszoktak az emberek, azon nem/alig kell változtatni. -
#27 "éljuk az, hogy még egyszerűbbé tegyék a felhasználók számára böngésző kezelését."
Nekem ezt már elbaltázták azzal, hogy a HOME gombot átrakták a képernyő jobb oldalára. Nem tudom ki volt az az okos, aki az évtizedek óta megszokott funkciógombot átpakolta a képernyő másik felére.
A Win7-nél volt/van még ez a csavar. A ShowDesktop gombot ott is jól átba... a másik oldalra, az óra mellé. GZ!
Minden szar a bal oldalon van, de ezekért az általam elég sokszor használt funkciókért kénytelen vagyok a jobb oldalra navigálni :( -
fapapi #26 Ideje lenne eljutni a fejlesztésben, hogy legalább annyira kezelje a css3-mat mint a chrome. Ez a frissítés belefért vonla a 4.0.1 be.
-
leeloodallas #25 És, ha megjelent? Annyival jobb a Chrome, hogy nincs értelme visszatérni a "háromlábú tűzrókához". Sem más öszvérmegoldáshoz. Kellett egy kis idő, míg megszoktam, de most már nincs okom váltani. VIVA CHROME!!!! -
galocza #24 pár hónap szívást megunva tegnap raktam vissza újra a 3.xx-et.
chrome kizárt, én is opera felé kacsintgatok - már egy éve, de lusta vagyok időt rászánni egy új böngésző megszokására (mozilla user azóta, hogy vannak tabok). -
#23 Kb az 1.0 óta minden változatban javult a memória felhasználás, elvileg most már 0 fele kéne járniuk :D -
Komolytalan #22 Ezzel a "2 havonta kiszarok egy új verziót, ha csináltunk valamit ha nem, hadd szopjon az user folyamatosan az inkompatibilitással" hozzáállással csak azt érte el a Mozilla, hogy 5 főverziónként fogok váltani. Vagyis 4-ről 9-re, 9-ről 14-re, és így tovább. Nem vagyok hajlandó 2 havonta böngésző kiegészítőkkel meg beállításokkal b.szakodni. -
#21 Nyomj egy sima Alt gombot, ekkor megjelenik a menüsor. A nézet menüben tegyél pipát a menüsorhoz illetve a kiegészítő sávhoz, a felül elhelyezett fülekről pedig szedd le. -
torreadorz #20 Ne aggodjatok pár hónap és itt lesz a firefox 12... -
Mentol #19 Mighty-nak ment volna... -
Mentol #18 Hogyan? Engem is zavart az új felület. -
#17 Próbálkoztam, nem ment. -
#16 Csak ezért? Visszaállítható a régi. :) -
#15 Én még a 4-et sem használom. Feltettem és rohadtul nem tetszett az új felület. -
#14 A legtöbbjük nem inkompatibilis, hanem a fejlesztője beleírta, hogy csak 4.* verzióig támogatott. Ha te manuálisan átírod ezt az addon install.rdf file-jában (<em:maxVersion> </em:maxVersion>), akkor nagy valószínűséggel működni fog.
Egyébként csak én vagyok, akit nem érdekel, hogy éppen milyen verziószámot visel egy adott böngésző? Használom és kész :)
Az csak nekünk jó, ha mindegyik fejlesztőgárda gyakoribb hibajavításra illetve új dolgok leprogramozására van kényszerítve. -
zsolt10 #13 Arról nem is beszélve egy rakás SZ...r össze omlik tanusitványokat kér még a legismertebb oldalaktól is -
#12 Eddig legalább tudni lehetett hogy a nagyobb verzióváltás nagyobb módosításokat jelent, ezután most már nem. Ez az egész számháborúsdi teljesen idióta dolog, valami kurva okos marketinges találhatta ki. Ráadásul miért lesz mindig egy csomó kiterjesztés inkompatibilis minden új verzióval?