91
  • Mauro
    Firefox 5-nél hogy lehet online videókat letölteni? Mert láttam olyan Firefox-ot ahol jobb alsó sarokba volt egy mentés ikon amikor online videókat néztem. És TV-k videó táránál is működöt letöltés.

• Tetsuo
    Ez mekkora szar zene mar! Iszonyat.
  • Tetsuo
    Ez mi a szar?! Nem a scootert linkeltem! :DD

http://www.youtube.com/watch?v=iRQT_Ki0AZ0
    Hanem ezt.
  • Tetsuo

Ezt a videot mindig megnezem, ha uj verziora updatel a FF.
    Nem ertem, hogy miert nem lehet hatteret vagy csak szint valtani a menuben egy kattintassal... :S
  • gothmog
    Kipróbáltam ugyanezt win7en is, és a következőt vettem észre: Adblock nélkül tíz tabbal összesen 350MB, és növekszik (másodpercenként pár kB-al) Adblockkal összesen 280MB -nyugalmi helyzetben max 100kB-ot csúszkál előre-hátra. Ha elkezdek kattogtatni a lapokon, felmegy 350-ig, de szivárgás nincs, ott is marad. Ha elindítok egy youtube videót, a plugin-container felugrik 50-ről 100 megára, de bezáráskor visszaadja. Érdekes. Mindenesetre egy beüzemelt adblock meglepően sokat segít rajta.
  • gothmog
    Bezártam a lapokat, lement 200 megára. Szóval szépen vissza is adta. Akárhogy is, nem látom nyomát a memóriazabálásnak.
  • gothmog
    Akkor a hiba valahol máshol lesz (valamelyik bővítmény esetleg?) Nálam most 12 lap van nyitva (direkt a teszt miatt), ilyenek, hogy youtube címlap, deviantart címlap, apple.com, hwsw.hu, prohardver.hu, stb, plusz elindítottam egy nagyméretű fájl (700MB) letöltését, de stabilan 310Mb alatt van a memóriafoglalás. (a ff plusz a plugin container összesen) Bármit csinálok, max 10 megát ingadozik előre-hátra.
  • bandee1
    A 3-assal semmi gond nem volt, a négyes EGYFOLYTÁBAN ÖSSZEOMLOTT! Az ötös ugyan még eddig nem omlott össze, viszont lassú, szar, és zabálja a win 7 alatt is a memóriát! Azt hiszem áttérek operára vagy chrome-ra. Rókázom a Firefoxtól.
  • bandee1
    Ehh, Firefox 5 tíz ablak nyitva, 800 megabájt! GRATULÁLOK! :)
  • hdo
    Én már kezdtem örülni, hogy végre 10.53 óta először nem fagy ki spontán az Opera, erre ez az új verzió 56 weboldallal foglal több mint 1,1 GB RAM-ot. Régen 60-62 weboldallal foglalt olyan 650 MB-ot!
  • scarabeus86
    köszi, végre sikerült, így már teljesen Opera kinézetű lett :)
  • B0nFire
    Tényleg. Alt-->menüsor-->Nézet-->Eszköztárak-->Menüsor

Ilyenkor kénytelen megjelenni a gomb.
  • Mighty
    A nézet/eszköztárakban kikapcsolod a Menüsort és lesz firefox gombod.
  • Mighty
    A Greasmonkey egy kicsit más tészta, mint egy normál addon. Az ugyebár a html és egyéb kóddal buherál. Az 5-ösben meg ugye ezek is változtak, legalábbis a kezelésük.

Egyébként nekem a greasmonkey csak egy .xpi fileban van az extensions könyvtáramban (itt eleresztettem egy fileban "grease" szöveg keresést, hogy tudjam, melyik az). Az egy normál zip állomány, az abban lévő install.rdf-et lehet szerkeszteni. Egy próbát megér...
  • B0nFire
    Hogy néz ki? Egyáltalán nincs Firefox gomb? Screenshot? Nagyon kíváncsi vagyok rá!
  • scarabeus86
    XP alatt hogy lehet előszedni a 4-es és 5-ös Firefox menügombját, hogy a bal felső sarokba legyen, mint Operánál? Win7 alatt ott van a helyén, de XP-n csak a sima menüsort mutatja, és sehogy sem tudom átállítani.
  • Major
    Virágot az öltözőben. Köszönöm-köszönöm. Én csak annyit írtam le, hogy nálam mennyi memóriát foglal le. De, feljebb is írtam a teljesség igénye nélkül egy nyers adat, ami nincs szétbontva. De, ahogy látom te még az elő fába is belekötsz.
  • Komolytalan
    Ja, és még mielőtt a cachet hoznátok fel: mind a memória, mind a disk cache le van tilva (mivel fejlesztőként nincs kedvem folyton cachet üríteni). Szóval hová is lett az a 130M megnyitás óta?
  • Komolytalan
    Nekem 1 sg.hu van nyitva FF alatt - és semmi más -, és a memóriafogyasztás 175M. Igaz, már vagy 1 órája fut a böngésző, de én úgy gondolnám, hogy ha becsukok _minden_ oldalt, akkor tán fel kéne szabadítani némi memóriát is.

Szóval próbáld meg azt, hogy megnyitod az sg.hu-t, és utána 100db refresh, aztán csodálkozz.
  • end3
    Egyébként nem mindegy az oprendszer. XP-n igaz, a 3-as sorozat jobban használható. De Win 7-esen már 4-es a jobb.
  • end3
    Gondolom, hogy a 3.6.18 helyesen. Igazán nekem a 3.5.19 volt az utolsó ami tetszett.
  • end3
    Bocs a read-only az helyesen read-write állapot. Csak futtatás nincs!
  • SNP
    Én a 4-es kipróbálása után visszatértem a 3-as verzióra. Most jött ki a 3.18. Atomstabil, szupergyors
  • end3
    Az a jó böngésző amelyik alatt böngészés közben a "beeső" anyag megáll a "homokozóban" és a böngésző nem dobja fel a talpát különféle "ígéretes", pl. adatgyűjtési, eszközléc telepítés, stb. célból futtatni megkísérelt szkriptek miatt.
    Alapelv! A böngészés közben a profilban vagy a gyorsítótárban, a letöltés mappában nincs futtatás, csak read-only állapot, = Sandboxie.
    (Természetesen a biztonság nem ingyenes. Meg kell venni!)

Sandboxie alkalmazásával, évekre visszamenőleg, többféle vírus-malware keresővel folyamatosan ellenőrizve soha nem volt roszindulatú kód a gépeimen.
    Még víruskeresőt sem használok már évek óta, ahol a böngészés "homokozóban" fut. (Ja igen. Rémálom beállítani, és nagyon "utálja" az állandó böngésző-frissítést, változást. - Mert, hogy említettem, netről jővő anyag csak úgy magától egy gépen nem futhat!) Viszont pl. Operával remekül együtműködik.

A böngészés biztonságát, a gépek védelmét maximálisan csak ezen az elven lehetne biztosítani. Kár hogy nem ez a cél. A jelenlegi Firefox fejlesztési trendek meg ebből a szempontból különösen alkalmatlanok. (Lehet, nem webfejlesztésre találták ki. Viszont próbáljanak a böngészőkre ad-hoc toolbar-ok költözni, lehet kísérletezni... :-) )

Végül, már az oprendszereknek is így kellene a böngészöket kezelni és a weblap programozóknak is ehhez alkalmazkodni.
  • B0nFire
    Két egyforma mérés ugye nincsen, mivel nem ugyanazok a lapok vannak megnyitva. Nálam a króm úgy kajált több memóriát, hogy a FF-ban megnyitott lapoknak csak a felét nyitottam meg benne. Mégis.

Nem is tudom, mit hányódik itt a gépemen; szinte soha nem indítom el, csak amikor ilyen harc van, és kíváncsi vagyok, annyi-e a szám, amennyi.
  • A1274815
    Gratulárok a Chrome/IE-nél szépen beleszámoltad a szummádba a megosztott memória területeket.
  • Major
    A teljesség igénye nélkül készítettem ez a rövid statot. Saját meglátásom szerint egy 2 GB-os gépen sem sok ez a 200 Mb körüli érték 10 ugyanolyan lap esetén.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez akkor sem rettent el attól, hogy soha többé ne indítsam el a Tűzrókát.
    Chrome remekül bevált.
  • smv
    Az opera a gépben található ram alapján egy viszonylag fix szeletet lefoglal magának, vagyis ha 8 giga ram van benne akkor sokat fog enni, hogy gyors maradjon. Ha csak 1 gigád lenne akkor jóval kevesebbet enne és gyorsítótárazna mint a többi.
  • Major
    Kiegészítők nélkül 8GB-os gépen.

FF5
    1 db sg.hu - 46,28 Mb
    10 db sg.hu - 79,8 Mb
    Opera 11.11
    1 db sg.hu 144,34 Mb
    10 db sg.hu 180,76 Mb
    Chrome 12
    1 db sg.hu - 30,29 Mb
    10 db sg.hu - 163,53 Mb
    IE9
    1 db sg.hu - 25,32 Mb
    10 db sg.hu - 168, 65Mb
  • KopaszIsten
    És akkor mit csináljak, ha ilyen fájlt nem hoz létre az adott kiegészítő? :S Nekem a Greasemonkey-el van problémám. Egy script csak a régi verzióval működik, viszont azt meg inkompatibilitás miatt letiltja az új verziójú tűzróka. :\
  • DjDano
    Mit nem lehet ezen érteni? Tiszta marketing az egész, ha 1-2 havonta jön új verzió,sokkal többet szerepelnek a médiában, ami rájuk is fér, mert már a csapból is a Chrome folyik... A fejlesztés is gördülékenyebben fog folyni, mert az nem volt túl jó, amikor több mint egy évig készült az új verziót és a végén hatalmas csúszások után még ki is marad belőle 1-2 beígért feature...
  • zola2000
    nekem sem tetszik az új felület, a chrome meg kémkedik, az opera sem az igazi már, asszem marad az internet explorer 6 ^^
  • Justil
    Emberek, hat nem teljesen vilagos, h mire kell a szamhaboru?

A Chrome is ugyanigy dobalja ki a verziokat, alig 1-2 ujitassal. A felhasznalok zome pedig hulye, nekik hiaba mondod, hogy eddig a FF 1 verzio alatt annyit fejlodott (most nem a minoseg a lenyeg, csak a belefektetett ido, melo) mint a Chrome 5 foverzio alatt. Ok azt latjak, h a Chrome havonta frissul 1 nagyot, tehat biztos sokkal jobb. Ha a hulye vegfelhasznalok altal dominalt piacon a FF meg akar maradni, meg kellett h lepjek ezt is.
    Opera mas, azt hagyomanyosan egy szuk reteg hasznalja, es ekkora felhasznalobazisnal nem sokat segitene ha beszallnanak a szamozosdiba.
  • B0nFire
    Nem kell ahhoz Linux terminál, egy Windows parancssorba sem tud, illetve csak jobb gombos egérrel. Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy sokan nem képesek azt a pár "alapvető" gyorsbillentyűt megjegyezni és használni, ami a saját dolgukat könnyítené meg. Mennyivel könnyebb kijelölni a fájlt-->helyi menü-->Tulajdonságok, mint rábökni és megnyomni az Alt+Entert?

Ctrl+C, Ctlr+X, Ctrl+V, Ctrl+O, Ctrl+W majdnem minden szoftverben ugyanazt a műveletet végzi. Ahogy a szövegszerkeszőben, ugyanúgy a képszerkesztőben, vagy akár a böngészőben. Számomra is sokkal könnyebb Ctlr+B-ket nyomogatni, mint az eszköztáron kattintgatni a csillag ikonra, olyannyira, hogy nincs is kint a könyvjelző az eszköztáramon. Webcím másolásánál is a Ctrl+C, Ctrl+T, Ctrl+V billentyűket használom, ahelyett, hogy jobb gomb-->másolás, katt a plusz jelre-->katt a címsorba-->jobb gomb-->beillesztés.

A gyorsbillentyűvel való munka az gyors. Ezért ez a neve. Aki mindenáron egerészik, az nem dolgozik hatékonyan.

Attól még nem kocka valaki, hogy igyekszik a saját dolgát meggyorsítani és megkönnyíteni...
  • Reg5
    Egeres másolás+beillesztéssel mi a gond?
  • hdo
    "Tippelhetek melyik a gyorsabb? Nálam ezért van alapból leszedve az a gomb, feleslegesen nekem ne foglalja a helyet. :)"

Mikor legutóbb használtam, a win+d nem tudott "Aero Peek"-et.

"Ha valamit gyorsan akarok használni, akkor nem állok neki gombokat keresgetni a felületen. :) Szoktam látni, hogy az emberek a másolás beillesztéshez is egérrel kattintgatnak.. a hideg ráz ki tőle. :)"

Hűű de profi vagy! Igazad van, basszál rá, hogy például linux terminálba nem tudsz beilleszteni gyorsbillentyűvel, csak jobb kattal.

Többire ezek után nincs kedvem reagálni!
  • B0nFire
    "Nekem a FireFox 100-150MB-ot szokott kajálni alapjáraton böngészés közben. Gondolkodtam a Chrome-ban, de aztán haverom mesélte, hogy az is megzabálja a memóriát, csak nem egy processben, hanem sok kicsi, 20-30MB-osban.

Hogy ennek mi a valóságalapja, nem tudom, mert inkább ki sem próbáltam :)"

Akkor próbáld ki! Indítsd el a Firefoxot meghatározott számú oldallal. Majd indítsd el a krómot ugyanazokkal az oldalakkal. Elindítod a feladatkezelőt, és megnézed mennyit kajál a róka. Utána kinyitod a számológépet, és összeadod a feladatkezelőben látható összes króm processzt. Szinte hajszálpontosan ugyanannyi lesz a memóriafoglalása. Pont tegnap számoltam össze. A FF evett 350 Megát, a króm meg 350 Megát.

Szóval az alacsony memóriaigény ugyanolyan marketingbullshit, mint a 3 s alatt megnyíló böngésző. Ha üres a cash (mert minek legyen tele szeméttel?), akkor a sima startlapot 20 másodperc alatt tölti be a 12-es króm, de ez csak a szöveg, a képekre még + 10 másodpercet kell várni. Szóval a 3-nak hazudott érték az inkább 30, vagyis pontosan az egytizedére hazudják le a marketingesek.

ON:

Tegnap közölte a Firefox, hogy frissít az 5-ösre, emiatt pl az avast! webrep szolgáltatás el is szállt. Node! Most nézem a verziószámot, ez még nagyon nem az 5-ös, hanem a 4.0.1. Most akkor mi van ezzel a verziószámozással? A kiegészítőt kinyírja, és nem is teszi fel az ötöst?
  • TommeyIkya
    "Ha még a Win7 ShowDesktop gombját is át lehet pakolni" - Próbáljuk ki, hogy a következő kettő közül melyik a gyorsabb:
    1. A képernyő közepéről odahúzod az egeret a 32x32px-es gombra
    2. A billentyűzeten megnyomod a Windows-gomb+D kombinációt.

Tippelhetek melyik a gyorsabb? Nálam ezért van alapból leszedve az a gomb, feleslegesen nekem ne foglalja a helyet. :)

A másik amit írtál a Home gomb, mintha arra nem lenne szintén gyorsbillentyűt amit megint csak gyorsabb megnyomni: Alt+Home

További Firefox gyorsbillentyűk (angolul)

Ha valamit gyorsan akarok használni, akkor nem állok neki gombokat keresgetni a felületen. :) Szoktam látni, hogy az emberek a másolás beillesztéshez is egérrel kattintgatnak.. a hideg ráz ki tőle. :)

Egyébként én is frissítettem 5-re, amint kidobta, csak a Firebugot kellett újratenni, mert mint azt már írták korábban a telepítő fájljában nem volt benne az 5-ös verzió támogatása, viszont a frissen letölthető azonos verzióéban már igen. Az ilyesmire egyébként is számítani kell és nem akkor kell neki állni új verzióval foglalkozni, amikor éppen fontos, hogy gond nélkül tudjál dolgozni. Ez pont olyan, hogy én se hétköznap munkaidőben állok neki operációs rendszert telepíteni, mert tudom, hogy ugyan csak félóra, de jöhetnek problémák, amiket több óra is lehet megoldani. Lassan már a böngészőben fog futni minden program, úgyhogy erre időt kell hagyni, ki kell próbálni, ha megy rajta minden, akkor kell váltani. :)

A számozás dolga igazából nem érdekes, egyetértek azzal, hogy használni kell nem a számát nézni.
    Akinek pedig azzal van gondja, hogy nem rajzolták újra a designt és nem repked egy égő róka a képernyőn indításnál.. annak még sose volt köze programozáshoz. Szinte mindig van olyan része egy programnak, amin lehet javítani vagy gyorsítani, összefoglaló nevén optimalizálni. Ennek nem feltétlen kell, hogy észrevehető jele legyen, lehet hogy a fejlesztés szempontjából történtek érdekesebb változások - magam is csináltam már ilyet.. ugyanazt csinálta az előző kód is, mint amire kijavítottam, éppen csak negyed annyi sorból áll az új, mert némi rendezéssel és trükkökkel lehetett egyszerűsíteni rajta (és nem olyanra gondolok, hogy kitöröltem szóközöket vagy becsomagoltam, hogy kisebb legyen). :)

Örüljünk neki, hogy haladnak. Személy szerint fejlesztéshez még mindig a Firefoxot tartom a legjobbnak. Átlag felhasználónak a Chrome gyorsabb, az Operát már régóta nem használtam.. a beépített levelezője miatt tetszett, de mivel a több feladó megadását nem támogatta így cseréltem Thunderbirdre és Firefoxra.
  • Eriongtk
    Ezt próbáltátok már?
    SRWare Iron
    Nekem bejött ^^