317
Project Zomboid - The Zombie Survival RPG
  • Gilmoor
    Egyelőre nem találtam magyar szervert, viszont találtam egy aránylag rendben lévő külföldit. PVE szerver felszerelve pár moddal és alapvetően jó társasággal. Itt ugyan nem annyira, de más szervereken vérpistiket viszont minden bokorban találni.
  • nemethge
    Rég nem kapcsoltam be, de tervbe van véve.
  • Gilmoor
    Sziasztok, Játszik még valaki ezzel a játékkal?
  • hawaaii
    Hali.
    Látom elég régen szóltak hozzá a témához, de azért én mégis megpróbálkozom embereket keresni egy kis co-ophoz.
    Én még csak most vettem meg a játékot, szóval ha valaki még játszik vele és nincs kedve egyedül tolni akkor vegyen fel steam-en.
    steam: hawaaii
  • Lammer
    nagy nehezen sikerult osszehozni :)
    (db, lua, multiplayer, server kombo torlesevel, majd bekonfigolassal, szerver tisztan inditasaval)

viszont a kerdeseim a kovetkezoek :) (alap palyan jatszunk a felson)
    -megfazas ellen valami tipp??? (rohadek ha sokat olvas, akkor jon elo" leginkabb, eso" elol bemenukolok altalaban)
    hiaba zabaltam magam "well fedre, ott is tarva, szobaban, beoltozve, nem akar valtozni a cold...

-verzesre sebtapaszt hasznalok, az ok... de a csontos (injury kategora) + fajdalmas (erre gondolom painkillert majd) kombora mit lehet?
    hiaba kombinaltam ossze-vissza mindent nem hatott... (first-aid kitet unpack stb.)
    most ugy nez ki a story, ha injury van, akkor lepakolok oszt bemegyek a tomegbe meghalni, new character :D

-illetve van (illetve lesz) valami nagyobb cel a jatekban? az oke, hogy sandbox meg minden... de sem npc, sem quest (sem jarmu, meg egy bringa sincs)... tudom alpha, meg nagyon indie... de na :)

mar sikerult belovoldozni par modot, meg magunknak annyit konnyitettunk, hogy a wepek toresi eselyet kicsit lejjebb toltuk, mert az nonszensz, hogy egy kest elhasznalsz par utes utan :)

illetve az is nonszensz, hogy egy vajazokessel(!!!!!) par dofesbol (zombi taffnessz kerdese) lenyomod... mig baseball utovel(!!!!) pufolod fel oraig... LOL... haaat
    Utoljára szerkesztette: Lammer, 2016.01.02. 15:35:42
  • matyineni
    Én is -nosteam-et használok és hamachit. Őszintén fogalmam sincs, hogy miért nem működik megfelelően nektek. Esetleg arról küldhetnél egy képet, hogy mit ír ki a szerver, ha elindítottátok. Vagy próbáljátok meg adminisztrátorként futtatni és úgy hátha.
  • Lammer
    igen gondoltam... mar azt is probaltam/tuk haverral, hogy read-only-ra raktuk a file-t... erdekes..
    amugy legalis a cucc megvettem ket peldanyban, mert learazas van steamen :) az esetleg meg bonyolito tenyezo, hogy -nosteam parancssorral toljuk? a steames szerverezes az istennek nem jon ossze (igen, a steamcmd-s guideot is megcsinaltam) csak hamachival hajlando (virtual lannal) mukodni
    Utoljára szerkesztette: Lammer, 2015.12.27. 12:45:25
  • matyineni
    Azt kellene, hogy betöltse. Max csináld úgy, hogy nem futtatod a szervert, amikor beállítod a dolgokat. Nekem mindig azokat a beállításokat töltötte be, amiket megadtam neki.
    Utoljára szerkesztette: matyineni, 2015.12.27. 12:41:46
  • Lammer
    Skacok! Mit kell csinalni, ahhoz, hogy a server settings utan a lua fajlt felulirva a documents-ben TENYLEGESEN azok mukodjenek amiket belottem elotte? (pl. loot respawn, REAL-TIME jatek stb)
  • molnibalage83
    Ja, hogy bugos/WIP. A jobbklikk favágásnál animáció van, de soha nem vág fát. Tehát "parancsikonból" nem megy. Oda kell menni és fegyverhasználattal püfölni, amíg el nem tűnik a fa...
  • SötétBarom
    Ez érdekelne engem is. A legutóbbi karakterem pont a favágásba döglött bele :DDD (jöttek a zajra a snecik, aprítottam őket fejszével, de az egyikből ilyen földön kúszós zombi lett, és lábfejen harapott.. Alig voltam ideges :D)
  • molnibalage83
    A szétszedés parancsnál megjelenik egy vörös négyzet. Hogy a rákba kellene haszálni...? Nem lenne ez rossz játék, de engem egyre inkább csak idegesít. Még mindig nem tudok sem fát kivágni, sem ácsolni. Egyszerűen nem értem, hogy hogyan működik. Enélül hosszútávú túlélés meg nincs...
  • molnibalage83
    Hogy a francba lehet fát kivágni? A kőbaltámmal csak vágom, csak vágom, csak vágom, de az isennek sem lesz belőle log...
  • molnibalage83
    Autónál még csakcsak. No, de ha pl. nekiállnál egy teherautóval bohóckodni? Az ultime meg az, hogy a sínekre csalod őket és aztán indul a vonat... :)
  • SötétBarom
    Tervben van, és szerintem simán ki lehet balanszolni, ha van damage a zombik elütésekor, illetve azzal, hogy brutálisan hangos..

Amúgy igen, a start az a két városból az egyik. Utána oda mész, ahova akarsz.
  • molnibalage83
    Az jól látom, hogy a két város csak az indulóhely, de valójában át lehet menni egyiből a másikba? Ezért kellene autó... Viszont azzal meg nem tudnának balanszolni. ..

Autó ---> elütök minden zombit és meg kvázi sérthetetlen vagyok...
    Sőt, ezen tovább menve még egyszerűbb. Contstruciton site ---> bulldózer, úthenger, amit akarsz... :)
  • SötétBarom
    Propán szintén kültéri barbacue-hoz van. Generátor is van, de ha felveszed, annyira leterhel, hogy csak csigatempóban tudsz menni, úgy meg elég nagy fasszopás áthurcolni a pályán. :D

Itt van egy szerszám shop, van bent minden, ami craftoláshoz kellhet.
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.10.12. 12:31:32
  • molnibalage83
    A játék nem lenne rossz, de igen hamar képes sajnos monotonná válni. Még a középső nehézségi szinten is elég szép mennyiségű friss főzhető kaja van és víz is van jó ideig. Ha a játék elején sikerült 2-3 biztonságos házat összehozni, akkor nagy gond utána már lehet lehet főleg, ha van szöges baseball ütő. Molotov koktéllal hatalmas zombihalmok darálhatóak be, csak fogócskázni kel velük, hogy sokszor átmenjenek a tűzön, ezzel lehet nagy üres területet csinálni több napra.

(Az alap beállításon a zombik meg kicsit erősek az elején, ami szerintem "modellezési" szemponból nem igazán jó. Custom játékban és azt állította be, hogy viszonylag sok legyen, de legyenek gyengék.)

Az egész játék sajnos úgy látom, hogy egy dologra megy ki. Vagy egy kőbalta kell hamar, hogy tudjál fát vágni barikádot és vizet gyűjteni vagy fűrés és igazi balta. Tehát el kell menni valamelyik fűrésztelepig, ahol gondolom van fűrész és balta. Az egyik játék során szinte az egész várost feltúrtam és sehol nem volt sem balta sem fűrész... Viszont a fateleptek annyira a semmi közepén vannak, hogy térkép nélkül megnézve sanszosan soha nem is menne el oda az ember...

Nem tudom, hogy a This War of Mine ebből a játékból merített-e, de egyes játékmechanikai elemek igencsak hasonlóak és a TWoM-t imádtam. A PZ grafikai primitívsége sajon azért már hosszútávon túl van a kényelmesen.

Alapvetően nem rossz játék, csak kicsit optimalizálatlan. Vagy túl nehéz, vagy tú könnyű. Custom beállítjáson olyat lőttem be, hogy már az elején minden hűtőben levő kaja romlott volt, pedig volt áram és a hűtő működött. BTW áramot lehet csinálni a játékban? Van aggregátor? Mert benzines (?) kannákat lehet találni feltöltve... (Az üres kanna vajh tölthető?) A propános palackokat még nem jöttem rá, hogy hogyan és mihhez kell csatlakoztatni. A sütők azok elektromosak a játékban..? A charcoal az gondolomm a BBQ-hoz kell. Azok meg nem mozhathatóak...
  • molnibalage83
    A probléma a nehéz fokozaton is csak az, mint a könnyűn. Ez is monotonná válik és ugyanúgy nem találok semmit pluszt egyelőre, amivel tudnék bohóckodni. Se földművelés, se asztalos munka...
  • molnibalage83
    Na, most már azért megy, de nagyon sokminden függ a keződ helytől. A stealth képesség meg alapvető, anélkül nem menne.
  • DarkHorSe
    Hat igazabol is minden haz zarva van meg az ablakok is, lehet igy realisabb, nemtudom. Nekem olyan buzi felbontasban jelenik meg, nemtetszik
  • molnibalage83
    Legönnyebb szinten dögunalmas szar, a felette levőn meg mission impossbile. Minden ház zárva, ablakok nagy része is, sötétben lopakodva is minden zombi hall engemet úgy, hogy lopakodás skilrre tettem és nem futok...

Vicc...
  • DarkHorSe
    szerintem ez a jatek mar reg halott, regebben 1-2 eve kiadta vmi egesz ertelmes verziot, azota meg nem nagyon hallottam feloluk
  • molnibalage83
    Nálam kezd unalomba fulladni a legkönnyebb pályán a játék. Hegyekben áll a kaja és más, de egy szájbabaszott fűrészt sem találok. Másból sem áll a játék, mint zombit üt, néha gyógyít egy picit és főzöcskélés és kajálás...
  • molnibalage83
    Hogyan lehet barkácsolni bármilyen ház elemet? Egyetlen fűrészt és baltát sem találtam eddig, hogy faanyagot csináljak. Kisebb dolgokat már összehoztam, lassan mesterszakács vagyok, de se peca, se nagyobb dolog összehozása nem megy.

Ami zavaró, hogy nincs egy jármű sem a játékban... Se más humanoid... Ok, még most sincs készen a játék, de akkor is... A térkép hiánya is zavaró. A tájékozódás képesség meg akkor mi a tökömre jó?
  • molnibalage83
    Léptem szintent, de az XP ponttal semmit sem tudok csinálni... Miért...?
  • molnibalage83
    Víz megelítése az van/fontos/lehetséges?
    Egyszer meg is haltam. Megharaptak és sérült voltam. Hiába fertőtlenítettem és tettem rá bármiféle kötést, meghaltam. Ez az alacsony skill miatt van?
  • bardocz
    Belerakod amit meg akarsz sütni, és bekapcsolod...
  • molnibalage83
    A sütő és mikró hogyan használható?
  • molnibalage83
    Ja, hogy a tizedesvessző alig látszik...
  • molnibalage83
    Az is írja, hogy innom kéne. Van nálam víz, de nem iszik. Ilyen opció nincs, automatikusan meg nem csinálja...
  • molnibalage83
    Hogy a frászkarikába kell értelmezni a leterheltséget mutató számokat..? Teljesen inkonzisztens számokat látok...

A hátizsákba rakva ok, hogy csökken, de annak meg mi a határa?
  • SötétBarom
    Nem, nem fejezték be. De baromi sokat fejlődött, nagyon sok minden került bele, gyakorlatilag már csak az NPC-k hiányoznak, és jöhet az 1.0
  • Ben Grimm
    Ó! Ennek örülök! Én az eszközök/cselekvések nevének lefordítását szívesen vállalom, sőt a lektorálást is megcsinálom, csak valaki küldje el a hiányzó részeket. :)
  • Sanyo
    Le vagyok maradva a legfrissebb verzióról, de készülget. Sajnos nem tudom naprakészen tartani. Aki segíteni szeretne, az itt jelentkezhet.
  • Ben Grimm
    Valaki nem szeretné folytatni a magyarítást? :)
  • Zola NFK
    Lehet már késő, de:
    1: én is így jártam, végig írta, hogy napszúrásom van, nem tudtam ellene mit tenni, de nem is láttam hátrányát
    4: játékon belül nincs térkép, de ezen aránylag elég jól be tudod lőni, hogy hol is lehetsz: térkép
  • Lezuziuszsc
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.

1. Elkezdtem 1. játékomat a tűzoltóval, azonnal napszúrást kaptam, hiába ittam sokat, aludtam 9+7 órát , de nem múlt el, ezt h kell megoldani ?? Meg nincs valami csík ami mutatja h mennyin ál a somjúság~ meg éhségérzet ???

2. Hallásnak van értelme ?? pl elkezdeném 1 süket karakterrel és adna még 12 pontot , megéri ? :)

3. Visszaolvastam, kajak egyszer csak annyira beteg leszek h ennyi volt és vége a gémnek ??

4. Hol a térkép v ez h van itt ?? Iszonyat hiányzik :)

Előre is köszönöm.
  • Madi92
    Harc még bajos néha, bár lehet rossz szerveren voltam, mert 130 alá nem ment a pingem, de írt ki 1200-as pinget is..:D

Viszont a nappalok/éjszakák most már szinkronizálva vannak.
  • Malakai
    Én utoljára akkor játszottam a multival, amikor még erős szinkronizálási gondok voltak, lövések, ütések néha át se mentek, meg ami különösen zavaró volt, hogy ahogy telt az idő tolódott el a játékon belüli idő, így simán volt úgy, hogy egyikünknél késő este volt, másiknak meg kora délután egyszerre.

Ilyesmi még most is jelen van?