Project Zomboid

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az nem csít, Te... én is onnan néztem, hogy betájoljam magam. Tíz óra alatt nem találtál baltát? Akkor nálad lehet valami gebasz, mert nekem kettő is volt. Arra nem emlékszem most így hirtelen, hogy a tárgyak el tudtak használódni, tönkremenni. Biztos...
molnibalage83
Az, hogy 10 óráig abból állt a játék, hogy alvás, kaja, pia, menekülés. Semmit nem lehet tanulni és megismerni, mert nincs miből. Nem lehetett semmit craftolni így, mert ahhoz alap szerszám kéne...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Félreértettél, a térkép nem cheat!!! A térkép azért készült, hogy megismerjük a területet. Persze, ha a lakhelyed benne lenne a játékban, nem kellene a térkép, mert ismered. A térkép ezt hivatott pótolni. Az, hogy 10 óra játék után se találtál baltát, megesik, de nem is létfontosságú az az eszköz. Van kalapács, szét lehet szerelni a fából készült tárgyakat, amiből deszka és szög nyerhető ki. Van Baseball ütő, sodrófa, vagy kés, lehet zombit irtani. Étel is van bőven. Szóval nem értem, mi kell még. Játszani kell vele, bele kell ölni több napot, fejlődni, tanulni, megismerni mindent szépen lassan.
De lehet itt ódákat zengeni róla, ha nem tetszik a játék, nem kell erőltetni.
molnibalage83
Tudom, hogy van térkép, de akkor most a kérdés az, hogy felfedezni akarok, vagy cheatelni. Amikor 10 óra játék alatt nem találtam egy baltát sem, akkor valahogy elment a kedvem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Hogy elhasználom vagy tönkreteszem a tárgyat és nincs belőle több.

Én se jöttem rá, hogy az erdőben lehet gyűjtögetni, amíg a menüből le nem fordítottam. :) Utána láttam, hogy köveket szereztem és abból lehet kőbaltát csinálni. Egyébként van balta a játékban, Pl szerszámos bolt. Nyílt titok, hogy a PZ-hez van egy Internet alapú térkép, azon lehet nézelődni, mi hol van. PZ MAP

Azzal meg nem tudom, mi a baj, hogy sok benne a tárgy, a választéklista. Mondjuk fogalmam sincs, mi neked a sok. Miben veszel el, ezt azért kifejthetnéd.

A sztori rész meg minek bele, amíg nincs kész a játék? Bár, engem cseppet sem zavar, hogy folyamatosan csinálják. De köztudott, hogy szinte minden játékot multira készítenek és ez a játék is abban élvezetes.
Amikor olvastam a topik első pár bejegyzését, láttam, hogy volt valami kezdetleges sztori, de nem volt valami hú de nagy durranás.
Unreál??? :D Pont ez a reális! No de mindegy, nem a Te játékod, ezt elmondtad. Keress más játékot ami nem Unreál! ;)
Nekem egy hét alatt nem volt olyan, hogy valami nem volt meg, ami kellett. Inkább több cuccom volt, mint amit használni tudtam. Minden tárgy megvan a játékban szerintem, csak meg kell keresni.
A loot respawn meg elégé nem valósághű. Odateszi a zombi pl. a szöget?:D
Az elrontáson nem nagyon tudom, hogy mit értesz? Én nem rontottam el semmit úgy, hogy aztán ne lehetett volna valahogy kijavítani.
molnibalage83
A kevesebb néha több. Amikor egy kis szarságot keresel és sehol nincs, azért azt idegölő. Ha meg nincs loot respawn (elég unreal), ha valamit az 5, 10 vagy 100. órában rontasz el és kéne, akkor IJ, kezd újra...?

Nagyon nincs jól balaszolva. A HC rajongóknak gondolom tetszik, de láthatóan sokakat ezzel veszt el a játék. Mondjuk a pénzt kiaduk érte ettől, szóval...

Pedig pont az a jó benne, hogy komplex és viszonylag sok tárgy van benne. Egyébként meg, sz*rt sem érne az egész. A fájóbb az, hogy majdnem 5 éve készül a játék.
molnibalage83
Nekem maga a játék nem jött be. Ha kb. ötödannyi tárgy lenne benne, akkor még talán. Ez így túl komplex. Olcsón megvettem kipróbálni, ezért annyira nem fáj a történet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.22. 17:16:20

Én nulla tudással álltam neki, és egy-két nap alatt belejöttem. Ha valamit nem tudtam, akkor kérdeztem, vagy rájöttem magamtól. Nem olyan nehéz ez a játék. Ennél sokkal idegesítőbb dolgok vannak a játékban. Pl. ha egy szekrényben akárcsak egy toll is volt, akkor nem lehetett felemelni stb. Azt hittem a hajamat tépem. Meg a menü se tettszett - bár használható volt. A fejlődés is elég lassú, de megoldható, hogy gyorsabb legyen. A lényeg az, hogy megfelelő karaktert kell választani az elején, aztán vagy bejön, vagy nem.
molnibalage83
Én nekiálltam mindenféle utánanézés nélkül 2015-ben. Nem tudom, hogy hány óra játék után (kb. 10+) néztem már meg, hogy miért nem találok követ, meg egyebeket. Ja, hogy egyes növényekre jobbklikk esetén van forage? Aha. És ezt honnan a frászkarikából kellett volna tudnom...? Mert semmiféle utalán nem volt rá, az elején levő kb. 8 röhejes tippben sem.

Enélkül meg nem készül kőbalta...
Anélkül meg kb. semmit sem lehet készíteni...
Szerszámok nélkül nem tudsz szétszedni semmi fontosan...
Más szerszámot sem nagyon találtam 2015 táján...
Kb. 20 óra játék után adtam fel...

A koncepció érdekes, csak agyon lett bonyolítva. Az agyonbonyolítás helyett inkább arra gyúrtak volna, hogy ne sandbox legyen, hanem legyenek érdekes challenge és akár story mód alapú dolgok is.

Nem értelek titeket. Mi bonyolult ebben a játékban? Egyáltalán nem kell semmit se fejben tartani. Talán egyetlen dolgot, hogy hol a kiszemelt, berendezett házad.
Óra: Több tárgy is van, amit idő kijelzéséhez tudunk használni. Ébresztőóra, karóra. Szinte az első 5 percben lehet találni valamelyikből, ha nem is a házakban, akkor a Zombiknál biztosan akad, csak kutakodni kell. Van náluk térkép is, arra lehet rajzolni, bejelölgetni mindent, ha esetleg eltévednél.
Kőbaltát meg marha egyszerű készíteni. Elmész egy erdőbe és kutakodsz. Találsz bogyókat, gallyakat, botokat, köveket. Fogod, összerakod és kész a kőbalta, lehet vagdosni a fát.
Aki pedig 1-2 órás játékot szeretne, az inkább ki se próbálja.
Az ablakokat pedig nem feltétlenül kell deszkázni, Vaslemezt is fel lehet rá rakni, igaz, ahhoz kell Propánégető, meg egy pár cucc és még tudás sem kell hozzá. Persze van olyan, amihez fejlődni kell, máskülönben nem tudod megcsinálni.

Én se olvastam utána a neten, mit hogy kell csinálni, tök gyorsan rá lehet jönni mindenre. A lényeg, hogy legyen egy fix hely, a környékről ki kell iktatni a Zombikat és legyen elegendő kaja. Az elején sok bútort kell szétszedni, hogy az a része fejlődjön, mert úgy fog majd bővülni a készíthető tárgyak listája.

És ami elérhető szerver van, azt inkább ne is próbálja ki senki. 100%, hogy nincs beállítva a lootrespawn és szinte semmi és ki tudja, hány éve fut már. És azért nem találkoztál senkivel, mert esetleg teljesen máshol vannak. Baromi nagy a pálya.

És tény, minimum 3-4 taggal már elég mókás lenne a játék. Én speciel úgy állítottam be a szervert, hogy egy helyre dobjon minket. Kinéztem egy jó helyet a PZ map oldalán, ahol egymás mellett vannak viszonylag normális házak.

Ha bárkinek bármilyen kérdése van, írjon privátot, vagy ide, megpróbálok segíteni, hogy érthetőbb legyen a játék.
molnibalage83
A multit is kipróbáltam. Két szerverem jártam, egyiknek semv volt értelme. Szét volt lootolva minden, hatalmas épületek felhúzva, de senkivel sem találkoztam pedig 7-8 ember fent volt.

Ha van haverod, azzal lehet értelme csak akkor meg 0-ról induló szerver kell.

A koncepció nem lenne rossz, csak végletesen túlbonyolították az egészet...

molnibalage83
Pl. arról, hogy követ, bogyót és más szart hogyan lehet szerezni...

molnibalage83
Játszottam már survivor játékkal és az tetszett is, bár abban meg talán túl kevés opció van. A PZ túl részletes és elveszel a hülyeségek között.

Én kimondottan kedvelem a zombis túlélőjátékokat, de ez nálam is kicsapta a biztosítékot hogy semmi támpontot, leírást nem ad, csak bedob a pályára aztán boldogulj ahogy tudsz. Leírások, utánaolvasás nélkül tényleg nem lehetne rájönni a mechanikákra, mi hogy működik, ez elég gáz egy ilyen játéknál, szerintem nagyon sok embert eltántorít magától emiatt. A kezelőfelület meg tényleg katasztrofális, átláthatatlan.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.05.20. 12:26:10
Ha jól emlékszem a B a crafting menü...

Ez nem a te játék stílusod,sőt a túlélő játékok világa sem.
molnibalage83
Csak nem látni, hogy meddig. A challenge-s, ha ilyen, akkor már van némi értelme, mert nem az a cél, hogy kimastereld magad mindenhol. Olyan különböző scenariok lennének jópofák, amik a játék egyes aspektusaira gyúrnak rá. Az, hogy rádzúdúd, hogy hirtelen midenhez kéne érteni, az nagyon vicces.

Deszkázz be, főzz, stb.
Én 3 éve favágásig alig tudtam eljutni, mert szerszám nem volt hozzá, stb. Az online wikije nélkül még ez sem sikerült volna, mert asszem nem derült ki, hogy a kőbaltához mi kell. Azt is egyszer tudtam kb. összerakni, mielőtt meghaltam volna...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.20. 11:04:27

molnibalage83
Feltettem újra és rájöttem mi az, ami nem tetszik benne. A borzalmas kezelőfelülete meg hogy kb. mindent fejben kéne tartani, az összes receptet, stb. Túlságosan komplex az egész. Ha nem, akkor több időd megy el a matatással, kereséssel, stb. Közben meg rajtadütnek a zombik...

Meg a csigalassú fejlődés. Nekem nincs erre több száz órám...

Az is vicces, hogy egy nyomorult órát nem sikerült beletenni a játékba, hogy lássa az ember az idő múlását.

Anno valami durva sale-en vettem, kb. annyit is ért, amennyiért vettem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.20. 10:54:11

Nem nehéz. Csak ugyanannak a verziónak kell lennie. Én már próbáltam, jó móka. De úgy az igazi, ha többen vagyunk.
molnibalage83
Multit összehozni mennyire nehéz?

Azt hiszem, van benne 4 challange rész, annak van célja, ki kell bírni, hogy ne halj meg x ideig. Viszont ami igazán élvezetes, az a Multiplayer rész, ahol nem egyedül vagy. Ez a játék olyan, mint az élet, csak zombikkal. És az, hogy korai hozzáférésű játék, semmit se jelent. Mindegy, hogy végleges verzió, vagy nem, folyamatos fejlesztéseken esik át. És elég sok hibajelentés is érkezik a fejlesztőkhöz, amit javítanak is. És ami a lényeg, lehet vele játszani. Most ha zárt ajtók mögött zajlana, még ennyi szórakozás se lenne. Persze, Single play része valóban nem olyan élvezetes, ezt is inkább Multiban érdemes játszani, mint oly sok másik játékot.

A TWoM-t teljesen más műfajnak lehet tekinteni. És ha jól tudom, egyik háború se tartott örökké. :)
Utoljára szerkesztette: GeryD1, 2018.05.19. 19:43:36
molnibalage83
Mert soha nincs vége. Az embernek meg van RL élete. Az összes ilyen survivolos játéknak akkor látnám értelmét, ha nem csak annyi lenne, hogy "nesze parasz, sandbox", hanem ha pl. arról szólna, hogy el kell jutni valahonnan valahová, túlélni a telet, stb. Így a játék célja annyi, hogy "csinálhasd még és még". Ennek értelmét nem látom. Ez van. Ez persze csak az én véleményem. Látom az oldalon, hogy stroy mód is tervezve van, de amilyen ütemben ez fejlődik... 5+ éve early access a steamen. Ez lehet, hogy rekord...

A Long Dark ilyesmi vonalon próbálkozik és nem is rosszul és hasonló volt a This War of Mine, de az nem annyira hard story közőpontú volt.

Miért céltalan? Az a cél, hogy ne halj meg. Ezek a játékok szakítottak a klasszikus sztori témával. Én pl utálom ha a játék mondja meg hova menjek mit csináljak. Küldetések stb, ezek pont ami számomra unalmas és behatárolja a játékot,persze nem vagyunk egyformák...
molnibalage83
Story mode vagy ilyesmi lesz, hogy ne csak céltalan túlélés és sandbox legyen?

Nagyon sok mindennel. Pl. lehet benne autókázni, rengeteg tárgyat raktak bele és rengeteg javításon esett át. A jelenlegi verzió: 39.60-as, de hogy 2015-ben milyen verzió futott, nem tudom. Minden alkalommal közlik a hivatalos fórumon, hogy mivel bővült, vagy mi változott. PZ Updates
molnibalage83
2015 ősz óta mivel bővül a gamma?

Igen ezeket nem állítják le csak sokkkal jobban hangzik az 1.0 és nincs ott az a csúnya rész.
A Project Zomboid 39.51-es verziójához hozzáigazítottam a fordításomat. Régebbi verzióhoz nem biztos, hogy 100%-osan működni fog. Beleraktam egy mappába, hogy ne kelljen mindig linket generálni, mikor változik a verziószám.

A linket hqx közli, mert nekem 30 napig nincs hozzá jogosultságom.
Hát igen, a Multi alap beállítás egy kicsit nehéz szintű.

Ránéztem a PZ fórumra, szépen haladnak a srácok. Már a 39.51-es verziónál tartanak. Elég sok hibát javítottak, főleg a vehicle részlegben.
Mondjuk, azzal a szerver beállítással nem is kellett volna amatőrként belekezdeni.:)
Fertőtlenítő és kötszer is kellett, bár, a kötszer ronggyal megvolt nálad oldva, csak fertőzött voltál. :)
"fertőtlenítőszere":?:D Nem, valami más kellett, de végül is már mindegy, mert belehalt a karakter. :D De egyébként, multiban a legjobb.:)
És ha van végleges verzió akkor mi van? Ugyanúgy fejlesztik a játékot...
A most kijött játékok is maradtak alphák csak drágábbak lettek. Rust, Ark, szerintem a forest is drágább lesz.

Végleges verzióját kéne kiadniuk most már.
Hát pedig ennek pont ez a lényege. :) Tulajdonképp túl kell élni minél több napot/évet. Közben egy olyan lakókörnyezetet kiépíteni, ami biztonságot nyújt, megtermelni, létrehozni a napi szükségleteket. Multiban pedig azért izgalmasabb, mert ezt egy lakóközösségben tudod megtenni, egymást segítve. Pont tegnap volt olyan, hogy Hqx-nek nem volt fertőtlenítőszere, de nekem pont akadt és kölcsönadtam neki. :) Az más kérdés, hogy pont akkor halt bele a sérüléseibe, mikor ellátta volna magát. :)
Szóval, úgy kell ezt a játékot felfogni, mint a való életet, csak zombikkal a szomszédban. :)
Amúgy a játéknak van vége, vagy valami fő küldetés? Én nem szeretem azokat aminek csak annyi a lényege hogy minél tovább húzzam....
Félreértést elkerülve, nem mondtam, hogy rosszat írtál róla. :) Mi a Hardcore benne amúgy? :) Egyébként pár újrakezdés után eléggé bele lehet jönni és élvezni is lehet a játékot.
Rengeteg minden van benne és még mi minden lehet, ha megéljük persze. Jó játék ez, csak borzasztóan lassan halad, de ez lehet pozitívum is. Ha csak azt nézem, hogy nem crash-sel a játék, pörög minden, ahogyan kell. Személy szerint sosem játszottam a minecrafttal, de azért attól minőségibb a játék kivitelezése. És szerintem egy ilyen fajta stílushoz nem is kell oltári nagy grafikai szépség. Ha pedig azt nézem, hogy az elmúlt években egyre többen veszik elő a régi nagy játékokat, gondolok itt a C64-től kezdve mindenféle régi eszközig, akkor ez teljesen megállja a helyét, egy oldscool érzést adva neki. Persze, akit leköt a játék, az úgy is elszórakozik vele napokat, heteket, vagy akár éveket is, akit nem, az 5 perc után dobja a kukába. :)
Gery. Nem mondtam semmi rosszat. Csak azért ezen meglepődtem. De a játék amúgy szupi, de nekem nagyon hardcore.

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Autókkal kapcsolatos észrevétel: A zombik elütésén még azért van mit fejleszteni, de ötletgazdag az egész kivitelezés. Szinte darabokra lehet szedni egy-egy verdát, ha van megfelelő szerszámunk és képességünk hozzá. Hqx-szel multiban eléggé elszórakozunk ezzel a játékkal. :) Bármit is jelentsen az a meglepődöttség, hogy Lua-ban lett programozva. Szerintem nem azt kell nézni, hogy miben programozzák, hanem a játékélményt. A Sims se másabb ettől, csak ott véges a bejárható pálya, ebben meg szinte végtelen.
komolyan Lua ban van programozva? a minecraft computer craft modjában is avval kell programozni. nem semmi

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Köszi fiúk! <#awink>
Linkre katt: Project Zomboid magyarítás, majd csomagold ki a ProjectZomboid \ media \ lua könyvtárba. Vagy kicsomagolod a neked tetsző helyre a zip fájlt, és onnan másolod a ProjectZomboid \ media \ lua könyvtárba.
Utoljára szerkesztette: hqx, 2018.04.18. 12:27:16
Megnyitod a linket, majd fent a menüben van olyan, hogy letöltés. Ezután csomagolt fájlként jön majd le, amit kicsomagolás után a megfelelő helyre kell bemásolni a játék mappájában.
40 múltam és nem vagyok pro, ezért kérdem ezt hogy kell letölteni?
A fordításom elérhetősége: https://1drv.ms/f/s!AsR35dXqubmchNQL62pdWOk40krtGA
Írok PM-et. Akit érdekel, az írjon rám és átküldöm. Viszont, ha van rá kereslet, onedrive elérhetőséget tudok majd adni és onnan mindig le lehet szedni a frissített fájlokat.