1050
  • ForzaInter
    az újonc last ship nézettebb ugyanazon a csatornán, lehet kaszát kap így hogy már van utódja a sorinak..
  • Narxis
    Ha még lejjebb megy akkor lesz azzal még változás.
  • Lysandus
    Be is nézett 3 millió alá az amcsi nézettség, amire korábban csak egyetlen egyszer volt példa a három évadban. Persze ez legfeljebb az ötödik évad sztoriját befolyásolhatja, mert a negyedik már dobozban van, vetítésre várva.
  • Montanosz
    engem a szőke csajos szektás mozzanat idegesít csak, mindig rüheltem az ábrándos mosolyú álszent (vagy naiv) gurukat))
  • Shiwo
    hát nem tudom, hogy mennyi a halott.. de ha az emberiség 50%-át kiirtották, akkor is marad 3,5 milliárd, ami még mindig vagy több tízszerese, százszorosa az idegenek számának..(a két lábon járó ügyebár robot) a sok millió idegen alatt meg a pókokat értettem, a magas idegenből pár száz lehet

persze attól még tartalmaz logikátlanságokat, hülyeségeket a sorozat, de gyanítom az nem az eredeti koncepció miatt, hanem a menet közben hozzácsapott ötleteknek köszönhető

• Narxis
    De erről szó sincs a sorozatban. Valami 1 mondatos utalás volt, hogy a magas idegen egymaga felel az űrnek ezen régiójáért minek után Tom kinyírta vagy valaki lelőtte már nem emlékszem...
  • RatBaG #801
    szerintem a 7 milliárd nagy része már rég halott. invázió, további harcok, stb...
  • Shiwo
    erre azért logikus magyarázat lehet, hogy korlátozott a számuk.. most űrhajóval mennyi idegen jöhetett ? 1 millió ? 10 millió ? netalántán 100 millió ? emberből van 7 milliárd.. építhetnének gépeket, de az egyrészt idő, másrészt sok nyersanyag (aminek beszerzése miatt pont jöttek)

ugyanígy az irányító kütyüből sincs végtelen mennyiség..
  • Narxis
    Talán hasznos lesz az emberi faj-idegen hibrid az ellen az ellenség ellen és erre most jöttek rá de azzal a zombivá tevő cuccal nem kompatibilis. Mondjuk ez nagyon izzadtságszagú magyarázat, tényleg szar átgondolatlan sorozat lett ez.
  • Pares
    Jó, azt még megértem, hogy van valami még nagyobb ellenség, ami ellen harcolnak, és ami ellen minden nyersanyagra szükségük van, ezért járnak bolygóról bolygóra, de hogy a hozzájuk képest gyakorlatilag kőkorszaki primitíveknek számító emberiségre mi szüksége van egy eredetileg másik galaxisból származó, galaxisok közti űrt is leküzdeni képes, kitudja hány tízezer-százezer-millió évvel fejlettebb fajnak, azt elképzelni nem tudom...

Miért nem irtják ki kapásból az egész emberiséget, hogy szabadon, ellenállás nélkül kibányászhassák a bolygót a magig? Miért szarakodnak agymosó táborral, amikor ott a mindenkire felszerelhető kütyü ami totális kontrollt ad az emberek fölött, meg miért tartják az embereket disznóólban, és etetik őket. Semmi hasznuk az egészből, az egész teljesen abszurd, úgy ahogy van. Vagy rabszolgát csinálnak mindenkiből, vagy ha nem megy, kiirtanak mindenkit mondjuk egy vírussal nos csókolom. Övék az egész bolygó.

Na de most hogy behozták ezt a "még nagyobb közös ellenséget" az emberiség életben maradt részének kb. akkora jelentősége lehet ebben az intergalaktikus konfliktusban, mint hangyafingnak a második világháborúban. De ennek ellenére az emberekből akarnak elit katonákat gyúrni, vagy mi. Kész vicc lett az egész.

Ennek az idegeninváziós+ellenállós sorozatnak akkor lett volna értelme, ha mondjuk egy, a földinél nem nagyon sokkal (mondjuk egy 200-300 évvel) fejlettebb civilizáció, valamelyik szomszédos csillagrendszerből, akarja magáévá tenni a Földet, ellenük még talán lenne valamicske esélyünk ellenállást mutatni. Na de az Esphenik távolról sem ez a kategória.
  • twi452
    Nekem a szöszi Karen volt a kedvencem úgyhogy számomra is érdektelenné vált a sorozat :D
  • ForzaInter
    Hát ez az évad eddig tényleg gyenge..
  • RatBaG #795
    masonné full bolond lett, se hall, se lát.
    ben meg a bátyus nőjével tutibiztos, hogy össze fog jönni.
  • Lysandus
    Mondjuk most már tényleg kitörhetnének, legalább történne valami... Eddig jobbára az előző évadok kliséiből építkeznek. Kivéve az átnevelő tábort, de az meg mindenkinek ismerős lehet, aki valamelyik úttörőcsapat tagja volt kénytelen lenni valamikor.
  • Herold
    Most kezdték az 1. évadot a Viasat6-on.
  • Narxis
    Hát ez egyre uncsiabb...
  • Lysandus
    Tudom sajnos...
  • ForzaInter
    de az senkit nem érdekel, tudod..
  • Lysandus
    Arról nem is beszélve, hogy az "átnevelő tábor" nem a nácikra volt jellemző. Hanem a kommunistákra. Igaz, hogy abba is milliók haltak bele...
  • cylonflatus
    Most komolyan, legalább ide ne hozzuk már be ezt a témát, épp elég az agymosott idióta mindenhol máshol. Köszi.
  • Pares
    Az, hogy már a csapból is a gonosz masírozó nácik meg a holokauszt folyik, és ennek a sorozatnak semmi köze ehhez a témához. De hiába, manapság a "kiválasztottak" által irányított Hollywoodtól többet nem várhat az ember.
    Különben is, miért kellett hazaküldeni Volmékat? Nem lett volna jobb ha valami olyat látunk, mint az Alien Vs Predatorban, ahol az emberek próbálják túlélni a két sokkal fejlettebb faj közti háborút? Sokkal érdekesebb lett volna szerintem. Erre hazaküldik Volmékat valami ócska kifogással, és gyakorlatilag megint ott van a sorozat, ahol Volmék érkezése előtt volt. Ja nem, most magas szőke nácik mossák kisgyerekek agyát, meg egy félig ember félig idegen hibrid természetfeletti képességekkel kolostort alapít egy épen maradt kínai negyedből. Pfff, hatalmas ötlet. De tényleg.
  • Montanosz
    Ráhibáztál mert mindig nézem))

Filmre visszatérve, miért ne huzták volna meg ezt a kártyát? Mi ebben a rendkivüli? Még valami film is van hogy a föld alol jönnek a nácik meg a holdról meg a hó alól, meg zombi nácik meg biztos van film ahol kettő náci egymásra talál egy kék lagúnában és mind kettő férfi))

Szóval ha klisének tartod is ez van...
  • Pares
    Az "így" helyett inkább "és"-t kellet volna írnod, mivel egyikből nem következik a másik. Különben nem tudom, hogy te milyen ide-oda masírozó neonáciktól rettegsz, lehet túl sok ATV-t vagy Vidám Vasárnapot néztél. De mindegy.
    A filmhez visszatérve: ez az egész agymosó tábor iszonyatosan erőltetett, "csak azért se hagyjuk ki a nácikat ebből se". Komolyan, amikor megláttam a magas, szőke hajú fazont meg a cserkész ruhában sorakozó gyerekeket, nevetnem kellett. Az iskolaigazgató biztos valami hitlerbajuszos espheni lesz ezek után. A hibrid ázsiai kinézetű fekete hajú kislányból is minek kellett falfehér bőrű szőke nőt csinálni? Kíváncsi vagyok, hogy a lerombolt város közepén teljesen éppen meg maradt kolostorszerű kínai negyedből is mit akarnak kihozni. Az biztos, hogy ezek után van mit megmagyarázni, de sajnos nem azért, mert jó csavarokat tettek a történetbe. Csak az a baj, hogy az első rész után nem vagyok benne biztos, hogy kíváncsi vagyok a többi részre.
  • Montanosz
    Csak hogy témánál maradjunk))

Prayer, God and Alien Invasion: Is Falling Skies a Christian Show?

• Narxis
    Keresztény vagy? :O
  • Montanosz
    igen,ez igaz, de az egész amugyis zavaros, ezért nem is lepődtem meg
  • Lysandus
    Abban azért megegyezhetünk, hogy ez a "náci" párhuzam a leggyengébb momentum eddig a sorozatban.
  • Montanosz
    Nem jártatok amerikában akkor, simán a saját birtokodon hadgyakorlatot rendezhetsz horogkeresztekkel meg tankokkal.

Neoncsöves:
    Nem rettegek a zsidólobbitol mivel keresztény vagyok, így filoszemita is))
  • Neoncsoves
    Nyilván ott kell rettegniük a náciktól, ahol a legerősebb a zsidólobbi :D inkább feküdj le és pihenj
  • Pares
    Komolyan? [facepalm]
  • ForzaInter
    A tengerentúlon aztán nagyon kell rettegni a náciktól..:D

Inkàbb akkor a koncsiktól már.
  • Montanosz
    Hát tulajdonképpen retteghetünk ettől a szellemiségtől, hisz csak ha szükebb hazánkat nézzük itt is ide-oda masíroznak hitler késői szellemi fogyatékos idiótái, nincs ez másképp hidd el a tengerentúlon se,az íroknak meg se kellett erőltetni magukat csak bedobták a közgondolkodásbol az első ötletet,ennyi
  • Pares
    A Föld idegenek harctere lett, az emberi civilizáció gyakorlatilag megsemmisült, de még mindig a gonoc nácikoktól rettegünk, és persze hogy egy 15 éves kisgyereknek az első ami az eszébe jut az egészről, az Hitler, hiszen a mai napig rémálmai vannak tőle... Ja, ez aztán kurvára hiányzott ebből a sorozatból.
  • Montanosz
    a mocskos nácikat)))
  • Pares
    Jajjj, hát ez iszonanyatosan kezdődött... Bele se merek gondolni, hogy ezek után még milyen marhaságot kevernek bele. Az utolsó szezon után én valami teljesen mást vártam... Meg ez a nem tudom hány szálon futó történet is... hát gratulálni tudok annak, aki ezt kitalálta... Hogy ettől nem lesz jobb a színvonal, az elég nyilvánvaló...
  • Pares
    W.T.F. Nem hiszem el, hogy ebbe is bele kellett keverniük a nácikat a kibaszott kampós orrúaknak.
  • Lysandus
    Ha jól látom a wikin, akkor 12:

Falling Skies wiki

(A végén felsorolják a 4. évad címeit is, összesen tizenkettőt.)
  • Agamemnon
    Ja, de így, hogy a Volmotnak megparancsolta a nagyfőnök, hogy nem keveredhetnek összetűzésbe, így maradt a bennszülött a megszálló meg a néző :)
    Ez az éved is egész 10 részes lesz?
  • Lysandus
    Mondjuk a Volmot kurtán-furcsán elintézték. Nincs kizárva egy ilyen fordulat, de innentől kezdve nem él a függetlenségi háború párhuzam. Inkább a II. világháborús burmai vagy valamelyik távol-keleti mellékhadszíntérre hajaz a sztori, ahol kisebb-nagyobb angolszász és japán előőrsök, helyőrségek ütik egymást, a bennszülöttek meg néznek, mint a moziba.

Vagy a XVIII. század elejének észak-amerikai gyarmati háborúi, ahol az európai hadszínterekhez képest kifejezetten kis létszámú csapatok, helyőrségek csaptak össze, az indiánok pedig ide-oda csapódtak, illetve a helyi törzsek régi nézeteltéréseiket igyekeztek rendezni, illetve mentén álltak egyik vagy másik oldalra.
  • Agamemnon
    Hát legalább akkora szarban vannak, mint a legelején voltak, az biztos :) Bár most már vannak szövetségeseik és tapasztalatuk... meg egy crossmotor bajnokuk