Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#2179 "hagyjátok" :)
épp nézem egyébként a maxthon cuccot, úgy látom, működni fog szépen az is :) majd nyögök, ha kész -
#2178 "nem vagyok hatökör"
Én semmi ilyet nem mondtam :O -
#2177 a háttérbe nyitás csak chrome-on működik, és ott is csak a következő verzióig, úgyhogy kivettem
lődd be úgy a chrome-ot, hogy ne fókuszáljon alapból az új megnyitott tabokra, jobbat nem tudok -
Borg #2176 Na ez a biztonsági dolog volt a gond, a kivételt hozzáadva megy ujra a chat. Meg a bővítmény chat része is. -
#2175 1) ugyanezt a fenti hibát dobja a cset, amikor nincs bekapcsolva a kieg?
2) konzol mit ír?
3) https://sg.hu:8080/socket.io/socket.io.js erre kattintva mi történik? látod a js file-t, vagy biztonsági figyelmeztetést kapsz? ha utóbbi, add hozzá a kivételt, és nézd meg úgy az egészet újra -
Borg #2174 Szal ez...
Átrendeződött némileg a cucc, de a bal oldalról a linkek se működnek igy.
-
#2173 nem megy a cset, és a cset plugintól szétcsúsznak a dolgok?
mind blown
egyébként konzol (illetve a cset ablakban a hibaüzi) mit ír, miért nem megy a cset?
töröltél már cache-t? httpről vagy? -
Borg #2172 Hát nálam valami szar van a palacsintában. Mármint a cset amúgy se megy már vagy 2 hete, nemtom miért.
De ettől a plugintól most még szét is csúszott minden... -
#2171 elkészült firefoxra is a bővítmény, innen húzható -
#2170 nem vagyok hatökör, és ha firefoxra sikerül rákönyörögnöm, akkor megnézem a maxthont is igen -
#2169 Ugye a maxthont sem hagyjátok ki? :) -
#2168 Illetve csak gondolkozom, nem tudom ezek mennyire egyszerűen/bonyolultan megoldható dolgok, de iframe ablakban fülek, ahova mondjuk középső gomb nyit egy új fület.
Az előző chat megoldát úgy gondolnám, mint a most meglévő topik nyitó csukó fület. Arra ha az ember rákattint és nyomva tartja lehetne átméretezni a chat ablak méretét pl.
Ha ezek bonyolult dolgok akkor ne vesződjetek vele, annyira nem fontos, de valamennyivel kényelmesebb lenne szerintem. -
#2167 A görgetést úgy tudnám elképzelni pl hogy a chat rész nem görgős hanem mondjuk az aljára kattintva lehet méretezni, a görgő edig csak a topicot görgeti -
Borg #2166 FF kiadás?:) Elég régóta húzódik már... -
#2165 először is köszönöm az észrevételeket mindkettőtöknek
- 26px-ig hajlandó voltam lemenni :)
- főoldali cikkek állíthatók a beállításokban, alapból ki vannak kapcsolva
- új oldalas nyitogatás backgroundba nyit
- a 2x kattintós dolgot javítottam
- ha iframe-re van állítva a link nyitás, nem is fog működni a középső gomb, pont ez a lényege, hogy mindenképp oda nyitja a cset alá - ha ez a működés neked nem jó, jobb felül fogaskerék, és lődd át normálra (régi fajta működés), vagy új ablakosra (dzsini-féle háttérben új tabra nyitós működés)
- a görgetés szerintem így a leglogikusabb, amikor rányomsz a topic linkre, odaugrik az iframe elejére, aztán bárhol van az egér, ha felgörgetsz, és visszaérsz az iframe tetejére, tudsz továbbgörgetni a csetre - ha külön akarsz görgetni, a user listában tudod az egész oldalt görgetni, az iframe-ben meg csak az azon belüli részt, ez így nem jó? tudod jobban elképzelni?
- topicokba a cset.. elméletben megoldható, bár nehézkes, mellesleg ott az a baj, hogy a házigazdák összevissza tudják állítani a topic alatt futó csst, és jst, ott meg tuti lenne összeakadás
illetve pl. mi legyen a dizájnokkal? írjam felül a topicét?
mindenesetre ha van rá több embertől igény, meg lehet írni, bár erre inkább az iframes topic nyitás van kitalálva
ezeken a scroll dolgokon mindenesetre év elején elgondolkozok, hogy lehetne barátságosabbra csinálni, ha van ötlet, jöhet :)
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.12.31. 10:52:41 -
#2164 A cset alatti főcsoport lista 34 pixelnyi sormagasságát szerintem bőven lehetne csökkenteni (és kiszedni a főoldal cikkeket belőle).
Amúgy meglepően jól működik így első hivatalos kiadáshoz képest :) köszönet érte!
Ja igen, egy: a klikkre új oldalra nyitás működhet háttérbe nyitáassal is? (mint a középső gomb vagy a ctrl+klikk) - úgy végig lehet egyszerűen nyitogatni gyorsan az összes olvasatlan témát.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.12.31. 06:30:58 -
#2163 középső egérgombal ha topicra kattintok kedvencekben nem nyitja új lapra. Ha 2x kattintok ugyanarra akkor egy nagy üresség lesz a topik helyén.
Ha a topik részen van az egér akkor azt külön görgeti és a chat rész ott marad, ez picit nehézkes, reszponzív nélkül jobban használható. Nem lehetne kapcsolható, hogy a topikoknál is legyen chat felül?
Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.12.31. 01:57:33 -
#2162 -
#2161 hallo
chrome userek: elkészült egy főként a főoldali csetre koncentráló bővítmény, auto kedvencek / privi frissítéssel, főoldali választható dizájnokkal, meg egy valag cset tuninggal, ha van egy kis időtök, teszteljétek légyszi, aztán ha nincsenek vele bajok, megy ki a többi böngészőre is
innen telepíthető -
#2160 oksa, thx -
#2159 ühmühbühmüh, mikor teszteltem jó volt, csak úgy tűnik másik funkció bekavart (pedig visszaraktam, hogy itt is csak az olvasatlanokat mutassa), bocsi, 2 nap múlva tudom csak javítani >.< elnézést, figyelmetlen voltam. Szólok ha már egy jobban tesztelt verziót adok ki, és akkor a hibákat lehet szépen hibanaplóba írogatni, figyelni fogom. -
#2158 Jó lett az új verzió Jim tesa. De miért nem nyílik le a kedvencek topiknál ha a kategóriára klikkelek? Helyette bedob abba a témába.
Utoljára szerkesztette: Narxis, 2014.09.21. 21:12:43 -
#2157 -
Borg #2156 -
#2155 szeptember első/második hetében befejeztem egyik projectem, így kb maradt ez meg még egy weboldal (+egyetem). Igen, hogy ne kelljen megint azt csinálnom, hogy mindegyiket csinálom egy picit egymás mellett, inkább most erre koncentrálok, megpróbálom jövőhét végéig kiadni egy teljesen használható verziót a bővítményből chrome/opera(új), firefox és maxthon böngészőhöz. Azt azért beleveszem a pakliba, hogy mozzillánál belekötnek és majd át kell írnom valamit, újra beküldenem, és az megint egy kis idő... próbálom úgy megcsinálni, hogy ne legyen vele semmi gond, remélem nem is lesz. -
#2154 -
Borg #2153 Szal akkor azért a sok idő, mert most foxra portolsz? :D -
#2152 nem, mivel arra egyszerűbb portolni mint foxra^^ -
#2151 És remélem én sem leszek elfelejtve a hülye böngészőmmel :D -
#2150 -
#2149 jól hangzik -
#2148 94% +- 3% -
#2147 Szabad kérdezni, hogy áll a lelki erő gyűjtés ? :) -
#2145 Akit érint: Következő oldal betöltése a lap aljára érve - topikokon belül már jó. (zip letölt, chrome mappát írjátok felül, majd a chrome://extensions/ oldalon ctrl+r) -
#2144 Ezt nagyon köszönöm:))) -
#2143 Gyorsan javítottam, már jó. -
#2142 tiltólista:((((((( -
#2141 -
#2140 Először helyrerakom chrome verziót (ez a legegyszerűbb) utána FF, arra még lelkileg fel kell készíteni magam. -
Borg #2139 FF port?:)