2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Ability
    Átvariálta az SG, holnap jön az új kiadás, abban többek között ez is javítva lesz.
  • tommygear
    +1
  • Dzsini
    Az is ide küldi a szöveget, csak formázva :) lásd #942
  • Dean Winchester
    bármelyik topicba nyomok a válasz erre gombra akkor az oldal újratöltődik és nem tudok válaszolni valaki üzijére . mármint tudok válaszolni csak a jobb alsó sarokban a bigyula nem jelöli.
    tényleg elnézést ,hogy nem a hibajelentésre klikkeltem de szerintem ez nem csak az én problémám.
    14.0.835.186 m
    Chrome

• Ability
    Ma vagy holnap jön majd egy bugfix kiadás, ami alkalmazkodni fog az újdonságokhoz. Valószínűleg belekerülnek a korábbi fejlesztések is, mint pl. üzenetközpont. Közben talán sikerül cooperálni Robajjal, szóval később jönni fog egy olyan kiadás ami már egyfajta API-ra épül. Ez sok szempontból szerencsésebb lesz, kevésbé terheli az SG-t, gyorsabb lesz, kevesebb memóriát és kevesebb sávszélt fog fogyasztani, stb.
  • N o N a m e
    Firefox alatt is a #972 hsz alá nyitotta meg az általad említett kommentet.
  • Dzsini
    :( nálam teljesen rendben működik ez is - próbálj USB-s módon (saját mappát megadva) feldobni egy 12-es snapshotot, próbáld ki azzal is.
  • [HUN]FaTaL
    Legfelső hszhez teszi.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet, én a stabilt használom mert a snapshottal még mindig bugos az ETR.
  • Dzsini
    Nekem működni szokott az utolsóhoz ugrás, szépen lescrolloz oda, ahol épp a pirosvonal van... (lehet, hogy a 12.00-s snapshot miatt?)
  • [HUN]FaTaL
    #967: Nem.

Valamint az említett kommentek beidézése is bugos, mert nem ott idézi, ahol kattintok hanem vagy a legfelső hszben, vagy az utolsó saját hszben, ezt nem tudom, mert a kettő a topicban, amiben észrevettem, egy és ugyanaz volt. :D
  • jAsOn VoOrHeEs
    Operával rendelkezőknek műkődik az utolsó olvasatlan üzenethez ugrás?
  • Dzsini
    Sebaj, más is reklamált már ott egy bővítményes probléma miatt :)
  • item
    Oh elnézést kérek. Köszönöm az útbaigazítást...
  • Dzsini
    Ez nem az a topic - a "mi kellene az SG-nek" nevűt keresd, itt a szomszédban.
  • item
    "hsz + - user lájkolás" A beállításokban egy kikapcsoló funkciót is elhelyezhetnétek,ha van rá mód. Így nem kell tiltanom az adblockban a gombokat.

Köszönöm...

• Rotcsa
    AZ üzenetközpont mikor kerül be a Mast. és Dev. branchba?
  • Narxis
    Hehe, ez jó, le is haszontalanoztam egy csomó hozzászólást. :D
  • Borg
    Nálam is megszűnt működni.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam pl. az overlay kommentmező nem megy.
  • Dzsini
    2011.09.28. (R)
    - hsz + user lájkolás
    - hszeket lehet értékelni, de csak 5 értékeléstől mutatja az arányt!
    - adatlapon megadható, hogy mely alattiakat csukja be automatikusan (5 értékelés feletti hsz-re / userre aktiválódik!)
    - az adatlapon beállított érték alattiakat automatikusan elrejti (hsz értéket és user értéket is lehet állítani)
    - kedvencek ki/be csukhatóak, aszerint, hogy csak azokat mutassa, ahova érkezett új hsz
    - ugrás utolsó olvasott hsz-re több oldalra is működik

na, mi mivel akad össze? :)
  • Ability
    Hm, FF addon oldal magától generált egyet. Próbáljátok ki, link felül.
  • Ability
    Jött ki új Addon-SDK, majd generálok vele egy újabb Firefox buildet. Remélhetőleg megoldja a memóriaproblémát.
  • Ability
    Tettem egy filtert bele ami ki fogja szűrni a html-t belőle. Illetve lesz egy "paste as text" opció benne, kicsit macerásabb, de menni fog. Alapbeállításokkal meg le lesz tiltve a WYSIWYG editor, úgy döntöttem, sok probléma van vele.
  • Borg
    Nekem valahogy ez a formázás eltávolítás sem akar működni soha copypaste szövegnél... ha meg úgy hagyom a szöveget, akkor telebassza html kóddal az üzenetet.
  • Ability
    A sima overlay textarea is megkapta a WYSIWYG editor dizájnját. Most már rendbe van téve minden, többnyire konzisztens az egész bármilyen beállítással.
  • wollnerd #952
    Remek lesz!
  • Ability
    Új fícsőr a nightlyban: topik fehérlista. A navigációs gomboknál plusz egy gomb kap helyet, amivel egy listához lehet hozzáadni/eltávolítani a topikokat. A fehérlista lényege, hogy a listához hozzáadott topikokban nem fut le az extension. Hasznos lehet olyan topikokban, ahol az extension összeakad az egyedi topikscriptekkel.
  • N o N a m e
    Itt nálam nincs ilyen hiba... FF 6.0.2, Ubuntu 10.10 és 10.04 alatt is jó.
  • [HUN]FaTaL
    Hm tényleg, valószínű valamelyik régi verzióban találkozhattam vele. Elég régen lapoztam már a topicok között, lehet, hogy közben javítva lett, sorry. :)
  • Ability
    De ez azért érdekes, mert amelyik böngésző támogatja a HTML5 history objektumának replaceState metóduást, ott az url át lesz írva, nem marad benne a newmsg rész. Opera alatt is így van ez már az újabb kiadásokban. Szóval azt sem lehet feltételezni hogy az url-hez hozzácsapja a select doboz scriptje azt az egy változót és benne marad a newmsg rész. És nálam Safari alatt az url át is van írva ahogy betöltött a topik, nem marad benne, lapozáskor sem rakja ki a piros csíkot. Szóval elvilekben nem szabadna neki ezt csinálnia és nálam nem is jelentkezik. Majd megnézem a többi böngészőben is, egyelőre Firefox az egyetlen ahol valamiért nem megy a replaceState, de elvileg ahogy lapozol a select-tel ő alapból újraírja a teljes elérést, ott sem marad benne semmi. Ha pedig nincs ott a newmsg változó (és nem szabad ott lennie lapozás után semmilyen körülmények között sem) akkor a script sem fut le.
  • [HUN]FaTaL
    Ez nálam is így van (Opera). Nem csak azokban a topicokban, elég ha csak lapozgatsz az oldalak között, akkor is odateszi a link végére a #newmsgXY üzenetet és húzza a piros vonalat.
  • aaasdd
    Nekem is jelentkezik ugyanez a hiba. Mindegyik topikban amibe több mint egy oldalnyi új üzenet van.

Firefox 6.0.2
    bővitmény v6.0.1
  • precision
  • Ability
    Új fícsőr a nightlyban: az SG alapértelmezett spoiler elemeit átalakítja a script ki- és becsukható blokkokká. cSuwwinak van egy hasonló scriptje, az adta az ihletet. Szerintem agyfasz hogy ki kell jelölni a szöveget hozzá, kényelmetlen, nehezebb olvasni, stb.
  • Ability
    Nem tudom reprodukálni, nem is szabadna ilyet csinálnia.
  • Lyukasbogrács
    Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
    Ha több mint egy oldalnyi új üzenet van egy topikban, akkor ugye automatikusan azt az oldalt hozza be, de ha az előző oldalra navigálok, a piros vonal azon az oldalon is ott lesz, ugyanott.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
    Böngésző címsora kövesse az oldalt első betöltéskor pl.: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1308399664&index=2, előző oldal(ak)on ne legyen piros vonal.

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
    első válasz

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
    Következő oldal betöltése a lap aljára érve: kikapcsolva

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
    15.0.871.0 (Developer Build 99583 Linux) Ubuntu 11.04, bővítmény 1.1.2
  • [HUN]FaTaL
    Nálam is.
  • Rotcsa
    újra válaszoltam
  • Rotcsa
    Válaszoltam.