2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Narxis
    Egy spoiler gomb jól jönne még.
  • Lyukasbogrács
    elvileg rakott be Dzsani html szűrőt a szerkesztőbe #981
  • Dean Winchester
    köszi. ezt a beillesztés szövegként opciót nem lehetne a legelső helyre betenni?
    Mert ugye akkor kb a textareaban nyílna ki a dobozocska amit szétlehet húzni...
  • Dzsini
    Amit te sima szövegnek látsz, az sokszor rengeteg formázást tartalmaz, a Chrome pedig túlbuzgó ilyen szempontból - úgyhogy igen.
  • Dean Winchester
    ez mitől lehet??
    smán az előző ember hsz-ból másoltam ki a szöveget meg én csak benyomtam a caps lockot és kész...
    érdekes
    chrome-t használok.
    vagy lehet ,hogy sima szveget se lehet csak úgy beilleszteni? Mindenképpen használjam a felső sorban levő beillesztés szövegként opciót? (még akkor is ha tényleg csak sima szöveget llesztek be)
  • MerlinW
    Áhá, köszi.
  • Lyukasbogrács
    nem tölti be a topikfunkciókat azokban a topikokban, amiket hozzáadsz
  • MerlinW
    Mit is csinál ez a fehér lista?:)
  • Guren
    [url=listazas_msg.php3?id=1308399664&no=987]#987[/url]
  • N o N a m e
    Nálam nem működik az üzenetközpont. Írtam, válaszoltak is, de nem működik a Saját üzenetek és Válaszok gomb.
  • Dzsini
    Lehet kicsit firssíteni kellene a topic fejlécet :) többek közt a telepítés és az egyéb megjegyzések részt, már nem teljesen uptodate.
  • Rage47
    köszi:)
  • [HUN]FaTaL
    Esetleg lehetne egy olyan opció, hogy nem kérem a topikfehérlistát sem és vele együtt kikapcsolhassam a gombokat is?
  • Ability
    Le lett írva vagy ötször hogy az SG beújított és bizonyos funkciók nem mennek emiatt. Töltsd le a legújabbat, 1.5.1.
  • Rage47
    most csak ezt irja:
    setup storage
    chrome-extension://cccpiddacjljmfbbgeimpelpndgpoknn/src/pluginstorage.js:140
  • Rage47

setup storagechrome-extension://cccpiddacjljmfbbgeimpelpndgpoknn/src/pluginstorage.js:140
    listazas.php3:65Uncaught ReferenceError: urchinTracker is not defined
    setup storage
    chrome-extension://cccpiddacjljmfbbgeimpelpndgpoknn/src/pluginstorage.js:140
  • Rage47
    én csak kitöltöttem a kérdőívet:) amúgy a válasz gomb sem működik, nem jön be a külön ablak, csak az oldal tetejére ugrik, mint régen:S
    Verzió: 1.1.2
  • Ability
    Topik fehérlista miatt mindig ott kell lenniük.
  • [HUN]FaTaL
    Jól látom hogy már nem lehet kikapcsolni a bal oldalt lévő navigációs gombokat a topicokban? Nagy kár :(
  • [HUN]FaTaL
    thx
  • Ability
    https://github.com/downloads/dzsani/SG.hu-Extension/SG_Opera_Ext_v1.5.1.oex
  • Ability
    Kicsit bővebben? Mit csinál? Nézd meg Inspectorban hogy van-e hiba. Jobb klikket nyomsz egy üres területre -> Inspect element -> feljön az ablak -> bal alsó sarokban a második ikonnal felnyitod az alsó sávot -> ott mit ír? Plusz nem írtál bővítmény verziószámot. A legújabbal csinálja?
  • Rage47
    Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
    Nem műküdik az utolsó üzenetre ugrás.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
    Az utolsó olvasatlan üzenethez ugrik a topikban.

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
    Minden topikban jelentkezik a hiba.

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
    -

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
    Chrome 14.0.835.187
  • Dzsini
    Opera alatt én is látom betöltődéskor ezeket (és a nekem kapott válaszok háromszögeit is a hozzászólások közt), de amint sikerül befejeznie a betöltést beugrik a helyére.
  • Ability
    Tehát magától a helyére ugrik, csak egy kicsit várni kell rá? Ez az Opera sara, nem lehet betölteni CSS-t közvetlenül és azonnal, azt AJAX-szal tölti amire várni kell egy kicsit.

Fatal: majd teszek fel, csak éppen lehalt a GitHub.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Amikor belépek egy olvasatlan üzenettel rendelkező topikba, akkor ugrás előtt mindig van egy kis szöszmötölés a felül látható kis nyilak betöltésével/eltüntetésével. (Opera 11.51) Azokkal lehetne kezdeni valamit?

• [HUN]FaTaL
    Ability: Nem akarsz linkelni egy oexet, hogy ne kelljen várni a galleryre?:)
  • Malakai
    Kellett volna egy üznetközpont branch... :)
  • Dzsini
    egy kiszürkítés a ki/bekapcsoló gombnak, és nyugalom van :)
  • Ability
    Safari alatt megy, a többibe tesztelés nélkül portoltam. Ezt a kiadást jóval később akartam kiadni, csak jöttek az újítások SG-re, muszáj volt kiadni egy olyan verziót ahol meg van oldva a kompatibilitás. Ha pedig egyszer már benne van a forrásban, nem akartam kiszedni onnan.
  • Guren
    ja oké, azt hittem valamennyire már működnie kéne, csak még erősen bugos.
  • Ability
    Az üzenetközpont csak azért került bele, mert nem akartam olyannal játszadozni hogy kiszedem majd később visszarakom. Több helyen le van írva hogy éles használatra alkalmazlan, egyszerűen csak nem akartam sok kavarodást azzal hogy kiszedem. Egyedül Safari alatt lett tesztelve, ott sem megy gond nélkül, egyelőre csak a fentiek miatt került be. Majd ha Robajjal sikerül cooperálni valamit, akkor belekerülhet stabil funkcióként, addig kiszámíthatatlan.
  • Guren
    egy kis próbálgatás után:

- ha az üzenetközpont be van kapcsolva, nem küldi el az üzeneteket
    - a főoldalon a "a saját üzenetek"-re és a "válaszok"-ra kattintva semmi nem történik

róka 7.0.1
  • Dzsini
    A múltkor is 2 nap körül volt az átfutása feltöltés után.
  • [HUN]FaTaL
    Hm, még nincs kint az opera galleryben :(
  • [HUN]FaTaL
  • wollnerd #982
  • Ability
    Megjelent az 1.5-ös verzió. Mindenkinek ajánlott a frissítés, mivel az SG újításaival való kompatibilitás is helyre lett hozva. Chrome Webstore és Opera Extension Gallery-ből telepített változatok frissülnek maguktól is. A Firefox és a Safari felhasználóknak kézzel kell.

Újdonságok ebben a kiadásban:

- Üzenetközpont: Még béta állapotban van, éles használatra nem ajánlott. Előfordulhatnak olyan anomáliák hogy kiléptet az SG-ről.

- Javított WYSIWYG editor: új html eltávolító filter, új "paste as text" opció. Autofocus és tab-ra a mehetre ugrás.

- Spoiler blokkok: kijelölés helyett lenyitós módszer.

- Topik fehérlista: be lehet állítani hogy bizonyos topikokban ne fusson le a bővítmény.

- Megjegyez funkció a "csak olvasatlan üzenettel rendelkező kedvencek mutatása" fícsőrhöz.

- Átalakított overlay textarea, megkapta a WYSIWYG editor kinézetét.

- Kompatibilitás az SG új funkcióival.

- Rengeteg egyéb hibajavítás.
  • Dzsini
    Hibajelentés helyett az automata lapozó kisebb csuklása (bár könnyen lehet, hogy már javítottad):
  • tommygear
    illetve pontosítok, csak akkor jön elő ez, ha rákattintok az "x új üzenet érkezett szövegre"