2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • ba32107
    Ez az üzenetközpont végülis mi a rák? :D Nem nagyon követtem a fejlesztést.
  • Ability
    Megjelent az 1.5.2! Változások:

- Működő üzenetközpont.
    - További kompatibilitási javítások.
    - Robaj által létrehozott API-szerű oldalak használata.
    - Topik fehérlista javítása Chrome alatt.

A Webstoreból telepített Chrome frissíti önmagát hamarosan. A türelmetlenek a Bővítmények aloldal Developer módja alatt találnak egy gombot amivel azonnal frissíteni tudnak. Az Opera Extension Gallery-ből telepített változat pár napon belül frissül, a türelmetleneknek addig is itt van az új verzió. A Firefox bővítménytárába nem sikerült feltenni az új verziót, mert jelenleg teljesen szét van esve az adminisztrációs oldal, itt található a legújabb build. A Safarisoknak szokás szerint kézzel kell frissíteni, felül van a frissített link.
  • Ability
    Javítva. Amúgy nem inkább az volt hogy a legelső topikot tartotta bent, a többit pedig nem adta hozzá?
  • Ability
    A régiben elvileg még csak nem is jó helyre nyitotta a hozzászólást, köszönhetően az SG-s újításoknak. Szerintem az új verzióban nem lesz gond. Már mindjárt kiadják, "In Publishing" állapotban van.
  • Guren
    róka 7.0.1-ben működik rendesen
  • Dzsini
    Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
    Ha egy #számmal jelölt hozzászólást megnyitok, és rányomok egy másikra, az első megnyitott hozzászólás becsukódik.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
    Megnyílik a második megnyitott hozzászólás is

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
    Most épp a nagy szavazótopicban több ilyen is van egymás mellett, könnyű kipróbálni

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
    Több #szám -os hozzászólás legyen

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
    Opera 12.00 előzetes, még 1.1.2-es bővítmény, nem tudom 1.5-ben javítva lett-e.
  • tommygear
    hát akkor marad a whitelist :)
  • Dzsini
    Mire befut az 1.5 a központon át, már elavult is lesz :)
  • [HUN]FaTaL
    :)
  • Ability
    Opera alatt is megy az üziközpont! (Lassan halad a tesztelés...) Ha minden a terv szerint megy, akkor akár holnap megjelenhet az új verzió.
  • Ability
    Megmaradnak. Sok okból megmaradnak. Egyik hogy nekem is jobban tetszik, másik hogy a bővítmény egyes funkciói összefűződnek, egymástól függenek. Például itt van mindjárt az összes kedvenc olvasottnak jelölése funkció, ami összefonódik a "csak olvasatlan üzenettel rendelkező üzenetek mutatása" funkcióval. Attól függően hogy ki van-e nyitva vagy össze van csukva máshogy működik. Na most ezt meg lehetett volna csinálni az SG-s verzióval is, de értelmetlen. Már van egy jól működő, megbízható variáns, kár lenne az egészet újragondolni. Sokkal egyszerűbb hogy egyszerűen kiütöm az SG-s megoldást, és megy tovább minden ahogy volt. És ez csak egy példa, sok funkció támaszkodik egy másikra.

Arról nem beszélve hogy az enyém többet is tud. Az SG-s megoldás a kedvencek ki-be csukásánál mindig az utolsó állapotot veszi figyelembe. Nálam is lehet választani ezt a fajta működést, de meg lehet csinálni úgy is hogy mindig be legyen csukva. Szóval vannak itt érvek nekem is hogy miért kellene megtartani, és ebből az a legkevesebb hogy nekem is jobban tetszik. :D
  • [HUN]FaTaL
    Remélem a bővítmény kedvencek frissítése és gombjai megmaradnak, mert szerintem sokkal jobban illeszkedik az oldalhoz, mint a gyári. :)
  • Ability
    Ezt még régen csináltam, akkor is tesztelési célokból. :)
  • Ability
    A topikban bent van cSuwwi scriptje, az is hasonlót csinál, a kettő üti egymást. Mivel nem tudom kontrollálni hogy melyik script fusson le előbb, így esélytelen helyrehozni ezt a hibát. A topikokban kellene kivenni ezeket a scriptetek, már amúgy is elavultak, az SG mindent beépített belőle. És ez azért más mint a bővítményesdi, az globálisan fut mindenhol, "több haszna van mint a lokális topikscripteknek". Esetleg kikapcsolhatod a bővítményben ezt a funkciót. Majd ránézek azért, hátha lehet valamit tenni.
  • Dzsini
    Alreg :D
  • tommygear
    hoppá, ha magát a hsz-t linkelem akkor jó, most veszem észre
    na így néz ki a dolog ha az összes hsz-t nézem

• dzsaniii
    Teszt.
  • Ability
    Safari alatt már teljesen jól, hibamenetesen működik az üziközpont. :)
  • Rage47
  • Dzsini
    és további ilyesmik :)
  • Ability
    Válaszolt Robaj, mindent megcsinált amit kértem tőle így pár perccel az üzenet elküldése után. Szóval lehet örömködni, jön majd egy megbízható és működő üzenetközpont, plusz minden lehetséges összeakadást sikerült kiküszöbölni. Ha minden jól megy, a napokban jön egy új verzió, ezúttal már egy működő üzenetközponttal. :)

Megjegyzem, becsüljétek meg Robajt, lehet nem olyan újítások vannak az SG-n ami mindenkinek tetszene, de egy segítőkész ember, látszik rajta az igyekezet, nem hittem volna hogy ilyen gyorsan és ennyire együttműködve tudunk majd dolgozni.
  • Ability
    Ott egyelőre még nem tartunk, még csak kértem pár dolog, kérdéses megvalósul-e. Igazából két dolgot kértem, Robajnak ez maximum 5 perc munkát jelent, remélem lesz belőle valami. Csak ugye vannak összeférhetetlen érdekek. Robaj valószínűleg azt akarja hogy ami már elkészült az SG-n is funkció az ne legyen benne a bővítményben. Ez volt az egyik kérésem, hogy bizonyos funkciókat felül tudjak bírálni, mert én is meg akarom tartani a sajátomat. A másik kérés az üzenetköponthoz kell.

Minden esetre a nighly verziót már felkészítettem az újdonságokra. Áttértem egy másik PHP lekérdezésére a kedvenceknél, ezt használja az SG is, kevesebbet fog terhelni. Beleépítettem a beépített frissítéshez szükséges blokkoló funkciót is, ez majd akkor fog működni ha Robaj megteszi amit kértem tőle.
  • Dzsini
    Kapsz API-t? :)
  • Ability
    Kedvenceknél lesznek újabb problémák az új auto-frissítés miatt. Közben sikerült beszélnem Robajjal, kértem tőle pár dolgot, ha minden összejön akkor sínen lesz a projekt. Üzenetközpontot is be tudom majd fejezni ha megcsinálja amit kértem tőle. Új (hibajavító) verzió majd ennek függvényében alakul, remélem minél előbb meglesz, legalább az auto-frissítést rendbe akarom tenni. Nem akarok lemondani az én verziómról, össze van drótozva sok más funkcióval, meg akarom tartani, ehhez viszont kell egy mód amivel ki tudom lőni a most már beépített és alap frissítési ciklust.
  • Dzsini
    Velem is előfordult, nálam felülre töltötte be az előző oldalt - #980 (még 1.5 előtti kiegészítővel)
  • Borg
    Nálam bevadult az előbb, és végtelenítette a BF3 topikot :)
    Ahogy görgettem lefelé, mindig ugyanaz az oldal ismétlődött...
  • Dzsini
    Jön az 1.5.nemtudommennyi? :)

- Fórum főoldalon kedvencek frissítése 1-1,5 percenként, hogy jött-e új hsz
  • Dzsini
    Mindenkinél, a pluszminusz bevezetésével sok minden megváltozott az SG-n, a bővítmény pedig lekövette a változásokat, csak a kiegészítőtárakban az automata frissítés nem 1 mozdulatra megy, egy belső ellenőrzésen is keresztül kell mennie, a múltkor ez 2 nap körül volt.
  • Borg
    ja.ok
  • Dzsini
    még működésképtelen, lásd: #987
  • ba32107
    Az jó, mert a válasz erre form sem jön fel, a főoldalon is gondok vannak, szóval nálam elég sok minden eltolódott az utóbbi napokban.
  • Borg
    Az üzenetközpontnak hogy is kéne működnie?
    Mert bekapcsoltam, megjelent felül 2 fül, de ha kattintok rájuk nem történik semmi.
  • Dzsini
    1-2 nap és jön az 1.5 Operára is automata frissítéssel, azt várd meg.
  • ba32107
    Hibajelentés

Nem működik az ugrás utolsó üzenethez link a topikokban (kattintásra semmit sem csinál)

Működjön

Nálam stabilan jön a hiba, minden topikban

A topik beállításoknál a szálankénti rendezés kivételével az összes lehetőség be van kapcsolva

Opera 11.51, SG bővítmény 1.1.2
  • wollnerd #1024
    Hibajelentés

A fehérlistás topicokban (pl. TDU2) rákattintok a "ugrás az utolsó üzenetre" gombra, újrabetölti a topik oldalát és nem ugrik az uccsó üzihez.(el is tűnik a gomb)

Kattintásra ugorjon az utolsó üzenetre oldalbetöltés nélkül mint normál esetben.

Mikor kattintanék arra a gombra a fehérlistás topikokban

Fehérlista bekapcsolása

Mozilla Firefox 7.01, bővítményverzió: 1.5.1
  • tommygear
    az új legördülő spoiler összeakad ezzel a szkripttel
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1009326176&no=65269

ezt jó lenne javítani mert elég sok helyen használt szkript ez
  • [HUN]FaTaL
    Hibajelentés

Néha nem vagy bejelentkezve üzenet.

Simán nyíljon meg az overlay textarea.

Válasz erre gomb megnyomásakor

Ha az overlay textarea be van kapcsolva

Opera stable 11.51 (build 1087), Bővítményverzió: 1.5.1
  • MerlinW
    A fehér lista nem műxik rendesen. Amint valamit hozzáadok, a többi, már hozzáadott topik kiesik a listából.
  • Ability
    Az overlay textaránál ellenőrizni kell hogy be van-e lépve a felhasználó, mert a gomb akkor is ott van ha ki vagy jelentkezve. A Firefox Jetpack-ben pedig van egy bug, ami miatt a DOM-ban nem mindig talál meg egy elemet ami pedig statikusan mindig jelen van. Amikor nem találja meg, akkor elszál ezzel a hibaüzenettel. Ugyan ez a hiba jelen van más helyeken is, nem lehet vele mit kezdeni, a Mozillának kellene javítania.
  • Guren
    az mitől lehet, hogy elég gyakran a válasz gomb megnyomása után felugrik egy ilyen ablak? esc-től megjavul.