Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1098 -
#1097 Nem kell, már megvan a tettes. -
#1096 megpróbáltam újra, de nem megy sajnos :(
ha gondolod leírhatom, hogy milyen opciók vannak be ill. kikapcsolva... ha segít persze -
#1095 Ránézek majd. Minden esetre érdekes, hogy nálam teljesen jól működik. -
#1094 ja, így megy :) -
#1093 üzenetközpont-off-teszt -
#1092 megnézem -
#1091 Nekem megy, ezt Firefox alól írtam. Ha üziközpontot kikapcsolod akkor jó lesz? -
#1090 Hibajelentés
Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
nem tudok hozzászólást írni, a mehet gombra kattintva nem történik semmi
Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
elküldi a hsz -t
Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
rányomok a "mehet" -re
Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
-
Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
ff 7.0.1, legfrissebb ext. -
#1089 Nincs is szükség rá. Leszeded a nyers kódot, config.xml-t ráhúzod az Operára, és már megy is. Frissíteni csak annyiból áll hogy letöltöd újra, felülírod a régit, Extension oldalon nyomsz egy Reload gombot és már kész is. Semmilyen hátránya nincs annak ha nincs becsomagolva. Én meg nem fogok napi több alkalommal csomagot készíteni, így is egy kiadásnál legalább rámegy egy óra, sok vele a macera. Még az Operával annyira nem is, mert az csak egy zip file, de Firefox alatt ki-be kell csomagolgatni, átírni benne dolgokat, mert a generált csomagban nem lehet megadni a kompatibilitási verziószámokat és egyebeket. -
#1088 Én használnám, ha az is csomizva lenne, de állandóan csomagolgatni nincs kedvem. :D -
#1087 Fent megtalálod a nightly linkjét. Nem lenne szar ha valaki használná is. Kellenének bétatesztelők. Most amúgy is jobb állapotban van a kód mint a legutóbbi stabil kiadás, ráadásul azonnal hozzájutsz az ilyen funkciókhoz. Probléma sincs vele, egyedül nem kapsz automatikus frissítést, de mindenben egyforma. -
#1086 rövid(ebb) sorokat amúgy sokkal kényelmesebb olvasni, mint jojózni a szemeddel, és háromszor nekifutni egy mondatnak, mert a visszaút felénél eltéveszted, hogy melyik sornál jártál - ha már szélesedik, akkor hasábokra kellene tördelni, de az egy fórumra annyira nem illik :) (bár lenne egy különleges hatása, az biztos) -
#1085 jöhetne az 1.5.3. a kedvencekkel, azonnal! :D -
#1084 szinte sejtettem, hogy valami ilyen jön ki belőle...
"standard" fórum motor :/
viszont a kedvencek menü jöhetne :)
Isten vagy! :) -
#1083 Nem lehet viewport méret százalékában megadni? A kedvencek megjelenítés szuper! -
#1082 Kb. így nézne ki az SG ha én átállítom a méreteket. Annyira nem is nagy meló, csak pár kulcspont van, gyerekjáték az egész. Ami viszont baj, hogy a háttérképek és minden forrásállomány méretre van vágva, tehát elcsúsznak, kimászik a képből a szöveg, mindenféle ocsmány dolog történik. Bár ezek egy részét tudom korrigálni, azzal még nem foglalkoztam.
További gond hogy a hozzászólások méretét könnyen tudom állítani, de más oldalakon, például a fórum főoldalon már körülménysebb az egész. Nem tudom mennyire bölcs ötlet ezzel játszani, nem erre találták ki. Majd holnap még jobban megnézem magamnak.
Szintén probléma, hogy ennek a funkciónak akkor lenne értelme, ha mindenki a saját felbontásához tudja beállítani. Tehát valaki 1280-ra fogja állítani, valaki meg esetleg mégnagyobbra. És itt jönnek a képek képbe. Én tudom korrigálni őket egy adott méretre. De úgy megcsinálni hogy mindenkinél jó legyen felbontástól függetlenül... hát úgy már nem. -
#1081 jóféle jöhet -
#1080 Na kész a kedvencek lista. Kb. 10 perc alatt csináltam egy használhatót,szinte csak copy-paste volt. Mindenben hasonló mint a főoldali, átveszi a beállításokat, azok függvégnyében jelenik meg. Gondolok itt pl. a rövid kommentjelzőkre. Aztán jött a nagy ötlet: miért duplikálnám a kódban ugyan azokat a funkciókat, amik már egyszer készen vannak? Csak a szükséges kontextust kell neki garantálni, menne a főoldali script is rajta. Szóval nagy hirtelenségben kitöröltem az egészet, betettem 2 függvényhívást, és kész is a csoda. Gyakorlatilag ez a topikban levő kedvencek lista ugyan az ami a főoldalon van. Ugyan úgy viselkedik, ugyan azokat a funkciókat tudja. Még a toggle gombot is betehetném, de gondoltam inkább elrejtem, a topikban úgyis csak azokat kell listázni ahol van olvasatlan üzenet. Ezért is jó dolog hogy nem dobtam ki ezeket a funkciókat a bívtményből. Hiába csinálta meg az SG is, ezek felett nagyobb kontrollom van, újrahasznosíthatóak, összedolgozhatnak más kódrészletekkel. Szóval még külön jó hogy benne hagytam. :D
Kép:
-
#1079 Emellett pl. Windows alatt ilyen széles monitornál logikusan oldalra kerül a tálca is, a böngésző tabjai, egy esetleg megnyitott oldalsáv a kedvencekkel/ akármivel, látszik a megnyitott csevegőprogram, esetleg widgetek, és máris hasznos a széles monitor, nem az üres böngészőablakot kell bámulni (és függőlegesen még sokkal több hely lesz, ami megintcsak nem hátrány).
-
#1078 Szó sincs arról, hogy ez a felbontás átlagos lenne, vagy hogy mindenkinél ilyennek kellene lennie. A fullHD (1920x1080) is van már akkora méretű, hogy egyszerűen értelmetlen maximalizálva használni az ablakot. Ha levennéd kb. 1024 szélesre, akkor minden weboldal kiférne, a böngésző ablaka mellett meg jutna hely más programoknak is. Nálam pl. szépen be van rendezve, egyszerre kifér az MSN partnerlista, az MSN beszélgetőablak, a Skype ablaka, a böngésző, és még mellé tudom szorítani a kódolós programomat is. Ez egyszerűen szemléletváltás, én rühellem ha az egész képernyőt egy program ablaka teszi ki, a Te felbontásodnál is simán meg lehetne játszani hogy több programablakot szorítasz egymás mellé. Régi monitormon is így használtam, az fullHD volt.
Megjegyzem, mindenki úgy használja ahogy neki kényelmes, de sosem tudtam megemészteni hogy az emberek miért nem törekednek arra, hogy egyszerre többminden legyen a kijelzőn, hogy ne egymás tetejére tornyosuljanak az ablakok, hanem inkább egymás mellé tenni őket. Sokkal kényelmesebb. -
#1077 ez is jó 5let :) -
#1076 Ez viszont tetszik, szerintem ezzel fogok foglalkozni a következő napokban. -
#1075 ha átlagnak vesszük az 1280x1024-es felbontást, akkor reális ez a méret. e felett azért szerintem már zavaró. nyilván nem teheti meg mindenki azt, hogy ilyen felbontású monitort vegyen. de tényleg ha sikerül akkor csúcsvagy :) -
#1074 Nem kell teljes képernyőn, teljes szélességgel használni a böngészőt - oldalra lehet tenni pl. a tabokat (Operán), a képernyő szabad részére további futó programokat, ilyesmiket.
Az esetleg megoldható a kiegészítőben - ha már szélességről van szó - hogy pl. a fogaskerék alatt, vagy a gombok felett egy kinyitható kedvencek listát betölts - ne kelljen a főoldalon keresztül ugrálni az olvasatlan kedvencek között? Egy klikkre kinyílik, látom, hogy hol volt azóta új hozzászólás, és át is lépek oda következő klikkre. Akár olyan felugrós lista módszerrel, mint a pontozásos popup. -
#1073 Nem bonyolult, csak kicsit pepecselős. Meg mellesleg nem érzem át ennek a szükségét. Nekem egy 2560x1440-es kijelzőm van, soha eszembe nem jutna maximalizálva futtatni az ablakokat. Beteszem kb. 1024 szélesre, minden weboldal kifér, az ablak mellett meg marad hely másnak is. Meg szerintem sosincs jó vége a nagyon széles oldalaknak, a kommenteknél minden egyes sor olyan hosszú lenne hogy szabályosan forgatni kellene a fejedet hozzá, könnyen elveszíted a fonalat, szerintem nem jó.
Viszont azt belátom hogy talán egyedül vagyok a véleményemmel, szóval mint ötlet, mint a "tömeg akarata" miatt látok benne fantáziát. -
#1072 Jelenleg teszt jelleggel az utolsó 10-et követi. De belátom hogy ez nem kedvező sok felhasználónak, főleg a gumisoknak, akik egy nap akár 50 hsz-t is kiengednek magukból, így relatív még a válasz előtt lekerül a listáról a követett hozzászólás. Ezt még nem tudom hogyan oldjam meg, felmerült bennem hogy 1 napig kövessen a hozzászólásokat, csak ott a probléma hogy 50 ajax kérelmet indítani 10 percenként az SG felé nem éppen ideális. Ezt tudom mérsékelni annyival, hogy topikok szerint nézi, és nem hozzászólások szerint. Tehát ha az utolsó 50 komment összesen 3 topikban történt, akkor 3 kérelmet indít. Ezt amúgy is meg akarom csinálni, csak igazából sok hasznát nem veszem, mert valószínű hogy nem 3 topikról lesz szó hanem sokkal többről. Szóval jelenleg inkább azoknak jó ez az üziközpont akik nem write-only módban vannak.
Az összevonáson én is gondolkoztam, de szerintem van értelme szétvenni. Egyik fülön az összes kommented látszódik, a másikon már csak azok, amikre válasz is érkezett. Kicsit helyspórolós, fontosnak tartottam hogy a válaszok minél kisebb helyet tegyenek ki, hogy ránézésre lehessen látni azokat, ne kelljen lentebb görgetni. Ha pedig odateszem a saját kommenteket, akkor lényegesen nagyobb felületet tesznek ki. -
#1071 ha nagyon bonyolult, akkor inkább hagyd.
csak fura hogy a weboldalak (SG, nmag, facebook...stb..) azok középre vannak igazítva.
(1024x768)ban tök jó, meg 1280x1024-ben is. a felett már nem jó. nekem legalábbis.
de tényleg, csak akkor, hogy ha van szabadidőd, és nincs más dolgod.
szerintem sokan istenítenénk, ha sikerülne :) -
#1070 Szenvedősen de megoldható. Az a baj az SG-vel hogy nem a "konténeres" szemléletet vallja, hanem mindennek mérete van. Tehát én hiába veszem szélesebbre a főkonténert, attól még a benne levő tartalom nem lesz szélesebb. Szóval nem éppen egy leányállom ezt megvalósítani. Arról nem beszélve, hogy a fórum nincs felkészítve rá. Tehát ha meg is csinálom, az egész oldal szétzilált lesz, a képek és egyéb forrásállományok nincsenek felkészítve arra hogy én nagyobb méretben jelenítsem meg azokat. Ennek ellenére tehetek egy próbát, az ötlet tetszik. -
#1069 ez engem is érdekelne! :) -
#1068 Üdv! van olyan lehetőség, hogy ki széletsítsem a fórumot?
csak mert engem zavar, hogy 1920x1080as felbontásban középre van igazítvaa fórum, és nincs "kihasználva" a monitor szélessége...
van rá megoldás? -
#1067 Értem. Amúgy amikor már visszaléptem a főoldalra, már megjelent a válasz is.
De így, hogy már látom, azt hiszem össze is lehetne vonni a saját üzenetek és válaszok füleket is. Saját üzenetek fülön rögtön mutathatná a válaszokat is a hsz alatt.
Meddig lesznek a listában a hozzászólások? Vannak korlátok, hogy csak az utolsó 10 saját üzenetet írja vagy időben van meghatározva? Esetleg jöhetne egy törlés vagy ürítés gomb is. :) -
#1066 Leghamarabb is 10 percenként ellenőrzi a válaszokat, meg fog jelenni, csak nem azonnal, nem akarom agyonterhelni az SG-t. -
#1065 2. bug: a kedvencek listában láttam, hogy 2 új üzenet. Megnéztem a válaszok fület, és azt írta hogy még nem válaszoltak nekem. Erre Te 10 perce már elküldted a választ. -
#1064 nah zsir, annyit eszrevettem, hogy mar tudok lapozgatni a fulek kozott a fooldalon :D gyorsan le is tesztelem, baro ! -
#1063 Megtaláltad az első bugot benne, majd javítom. :D -
#1062 Ez az üzenetközpont a hozzászólás szerkesztéseket is elmenti? Szerintem ezt fölösleges, elég ha azt a hszt mutatja, ami a topikban is van. -
erre a spoileres dologra ránéztél amit tegnap említettem? -
ba32107 #1060 Zsír, eddig szerintem ez a leghasznosabb funkció! -
#1059 Listát vezet a saját magad írt üzenetekről, illetve visszaköveti az azokra érkező válaszokat. Szóval ha beírtál mondjuk egy hardware segítségkérő topikba, de nem akarod kedvencnek tenni, sem állandóan visszanézni, akkor ez a fícsőr mutatni fogja ha válaszoltak rá.