Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1138 Nightly és Message Center újdonságok:
- Csomó hibajavítás, apróságok.
- Most már elmenti a szerkesztett komment változatásit új bejegyzés létrehozása helyett.
- Egyes böngészők alatt nem minden esetben ellenőrizte a válaszokat a script, most már jó. -
#1137 Mivel scriptelt a topic így változó melyiket tölti be, tdu2 topicban is hol működik, hol nem, pedig az én böngészőmben még editor sincs. -
#1136 Hibajelentés
Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
A Kedvencek listából ha átlépek egy másik topikba, akkor nem működik az utolsó olvasatlan üzenethez ugrás. (a főoldalról természetesen ez a funkció hibátlanul működik)
Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
-
Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
-
Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
-
Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
Opera 11.51, Nightly 1.5.2 -
Szuperkaraj #1135 Hibajelentés
Az utolsó olvasatlan üzenetre ugrás nem működik
Működjön
Egyik topikban sem működik
Ugrás az utolsó üzenethez : Be
Chrome 14.0.835.187 m, Nightly verzió -
#1134 #1111, #1123: legfrissebb nightly-ban javítva lett. -
#1133 mikor megnézem a verziószámot, akkor frissitett újraindiitottam meg minden, a 187 változott 202-re, de most még a nekem érkezett üzenet jelölő sem működik. Lehet gép resi kell neki nem elég a böngészőt újraindiitani... -
#1132 ebben a topikban pl az editor se megy nekem. -
#1131 Nálam jó... hmm -
#1130 Hibajelentés
Nem vagy bejelentkezve popup üzenet jelenik meg a válasz gombra kattintva
Nem jelenik meg popup és tudok válaszolni a hsz re.
ebben a topikban = (http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1104803501) akartam válaszolni.
Kikapcsoltam az Overlay kommentmezőt és jó lett.
Chrome: 14.0.835.187 Extension: 1.5.2 -
#1129 köszi de valami nem stimmöl, másik topik bejegyzéseket legalább kiirja. Kénytelen leszek másik topikban könyörögnöm válaszért :D ja és úgy látom megint hablaty szöveget iirtál, nem értem -
#1128 igazán nincs mit. 2 sör lesz :) -
#1127 köszi, a baj az, hogy be volt már plusszozva a topik, elküldtem az üzit,de a főoldalon se jelent meg, most újraplusszolom, megköszönném, ha megint válaszolnál ^^ -
#1126 van aki dolgozni is kell :) -
#1125 Valaki válaszolni erre, mert a többi topikban nincs élet :/ köszi -
#1124 vagy esetleg meg lehetne úgy csinálni, hogy ha van olvasatlan üzenet, akkor narancssárga vagy piros vagy akármilyen színre vált a csillag. csak hogy ne kelljen fölöslegesen rákattintani, ha egyszer üres.
-
#1123 Ha nem vagyok bejelentkezve akkor ennyit mutat a fav lista:
Valami szöveget lehetne beleírni.
-
#1122 ja bocs a 3 hsz miatt, de azt elfelejtettem, hogy csak 2 hsz jelent meg, az #1120 és egy korábban általam írt teszt hsz, amit már töröltem. Több még nem...
-
#1121 na most jelent meg amit ekkor írtam:
"ma - 01:43"
Btw megjelent a válaszok menüpontban a 1120-as hsz-em is, egy visszavon és egy szerkeszt gombal :D
-
#1120 még mindig üres :(
és még most is engedi szerkeszteni :D
02:25-kor :DDDD
-
#1119 Nem fogja azonnal mutatni, 10 percenként ellenőrzi. Ha később sem jelenik meg, akkor van baj... :)
#1118: normális. -
#1118 az normális, hogy a hibajelentés nem látszik az üzenet központban?
-
#1117 Hibajelentés
Válaszok üzenet nem jelenik meg.
Az üzenetközpont válaszok részénél jelenjenek meg a válaszok
Megnézem a válaszok részt :D
üzenetközpont be
firefox (szerintem 7.0.2, ha ez az uccsó stabil...) Sg bövítmény 1.5.2 -
#1116 Ismert hiba, majd javítom a köv kiadással. -
#1115 Már ezért megérte feltenni. Ezért lenne jó ha lenne pár bétateszter, a nightly ág is elég stabil, nem szokott felkerülni pl. syntax hibás fejlesztés. Ha pedig nincs benne syntax hiba, akkor legrosszabb esetben is csak pár funkció működhet furcsán. Többnyire az újak, a régiket nem bántom.
Na de amúgy majd javítani fogom, hasznos tipp volt! -
#1114 Hibajelentés
"Hibajelentés" felirat lecsúszik a hozzátartozó hozzászólás dobozkája alá
Ne csússzon le
Ha van új üzenet a topicban (pirosvonal)
Szerintem nem függ a beállításoktól
Opera 11.51 stable (build 1087) / SG Fórum+ 1.5.1 -
#1113 Jaja, a Chrome-os is csinálja. -
#1112 Hibajelentés
Üzenetközpont, a szerkesztett üzenetet 2x menti. A szerkesztés előtti, majd a szerkesztés utáni állapotot is.
Ha szerkesztem az üzenetet, akkor az szerkesztődik üzenet központban is
Szerkeszted a hsz-t :)
üzenetközpont be
Firefox -
#1111 Nos, feltettem a nightly-t. Azt nem lehet megoldani, hogy scrollozni lehessen valamennyire a kedvencek listát? csak mert nem fér ki a képernyőre :D
amúgy nagyon jól használható, sokkal könnyebb nézni a topikokat és tökéletesen kitölti nálam a bal oldali üres helyet! Már csak jobb oldalra kéne valamit kitalálni. :D
ezt nem hagyhatom ki:
#1111: ték!
-
#1110 egy esetleges ötlet, bár nem tudom van e értelme
most még ugye elég kevés helyet foglalnak el az üzenetek az üzenetközpontban, és ahogy visszaolvastam jelenleg az utsó 10 hsz -t követi
de ha később ez változik, akkor lehetne olyat csinálni, hogy az időrendi listázás mellett lenne egy topikok szerinti csoportosítás is, akár ki/be csukható megoldással, és az egyes topikcsoportok mellett jelezné, hogy van e benne új üzenet/válasz (összecsukottaknál jönne jól leginkább) és a topikkategórián belül persze már időrendben lennének a hsz -ek)
nemtom, hogy van e ennek értelme :) -
#1109 ja értem :)
ok, érthető, csak miután a saját azonnal megjelent, azt hittem megint nálam van valami gubanc :) -
#1108 10 percenként ellenőrzi, mivel nem akarom agyonterhelni az SG-t. Majd hamarosan megjelenik. -
#1107 a kommentjeimre érkezett válaszok hogyan működik az üzenetközpontban?
csak azért kérdezem, mert amiket én írok, azokat látom, viszont amit te írtál nekem a #1105 -ben azt nem jelzi, azt írja, hogy nem érkezett egyetlen válasz sem a kommentjeimre -
#1106 nem zavar, a lényeg, hogy működik :)
elég frankó dolog ez az üzenetközpont, grat! :) -
#1105 Elfelejtettem átírni, my bad. :) -
#1104 és megy! :)
thx! -
#1103 ezesetben én kérek elnézést, figyelmetlen voltam :)
na nézzük, hogy tényleg megy e most már :)
(amúgy még mindig BETA -t ír a beállításoknál az üzenetközpontra) -
#1102 A megválaszolt hozzászólásban van a link az új verzióhoz. -
#1101 Na itt a baj, abban még csak kísérleti üziközpont volt, oda is van írva mellé hogy béta. Van már újabb verzió, csak szét volt esve a Firefox Developer admin oldal, szóval nem tudtam feltenni. Lent a bejelentésben van egy Firefox link, azt tedd fel. v1.5.2 -
#1100 fenti firefox -os linkről raktam fel negyed órája kb :)
1.5.1 -es verzió amúgy -
#1099 Verziószámot írjál már pls. Hátha mégsem a legutolsó kiadást használod. Ma is jelent meg egy új.