SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
nálam most 300 megát eszik a firefox, megnyitott SG és Youtube tab- al, a youtube -oson megy egy 720p -s videó

szerintem az sg -s kiegészítõ nélkül se lenne sokkal kevesebb... de hát azért van 4 giga ramom, hogy legyen mibõl ennie a programoknak... manapság már "fillérekért" lehet venni ramot

Bazinga!

Ability
Nem mondom hogy nem létezik a jelenség, én csak azt mondom hogy ha van, akkor az Firefox probléma. Te is értesz JS-hez, tudod hogy ez nem úgy megy. Lehet ügyeskedni hogy kevesebb memót egyen, de a memória szabályozás kikerül a képbõl, nem lehet a nyelv adottságai miatt olyan hibát ejteni ami memory leak-et eredményez. Egyébként meg külön érdekes hogy a 0.6-os többet leakelt, mert semmilyen olyan változást nem eszközöltem a 1.0-ás verziókban aminek erre kellett volna vezetnie.
Malakai
0.6-osok mondjuk erõsen szivárogtak Firefox alatt, 1GB+ memória töbletett okozott 1 óra elteltével kb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ability
Szerintem ez az ára annak hogy használhasd. A bõvítmény gyakorlatilag webes technológiákból áll, nem sok dolgot lehet benne optimalizálni. Persze JS-ben is vannak számításigényes, memóriaigényes mûveletek, ezek egy részét el lehet kerülni okoságokkal, de ez nem egy olyan komplex valami, ahol memory leak-es hibákat lehet ejteni. Egyszerûen csak ennyit fogyaszt, nem igazán lehet rajta sokat segíteni.

Viszont mivel Chrome alatt meghúzza magát, nálam legutóbb ilyen 20-30 MB memót evett, így én a Firefoxot okolom ez ügyben. Amúgy is egy memóriazabáló szörnyetek (mint minden Mozilla program), simán lehet hogy valamilyen backend mûveletben van a memory leak. Szóval csak annyit mondok, hogy magában a bõvítményben nincs hiba, de elképzelhetõ hogy a "futatott környezetben", magában a Firefoxban lehet. Egyébként a fogyaszott memóriának is csak akkor kellene magasnak lennie, amíg lefut a script. Miután végzett a módosításokkal, mindennek vissza kellene állnie normál helyzetbe. Nem ismerem hogy Firefox alatt mit produkál, de Chrome-ban mértem párszor, ott így viselkedett.
KranaZoli
Nálam nem. Viszont ez a bõvítmény csúnyán megdobja a memória felhasználást.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Firerock
Úgyse veszed észre mert a Firefox úgyis az összes memóriát felhasználja😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

KranaZoli
Firefox 6.0.2 alatt továbbra is keggyetlen mód megnöveli a memória használatot.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Jim Morrison
Nagyon faszányos !! 😄<#taps>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

wollnerd
engem nem zavar a görgetés. De én azt a radio player nem távolítom el. szinte minden böngészéskor szoktam zenét hallgatni! 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

MerlinW
Én meg fogom oldani (Steam, Ubuntu topikok), de érthetõen csak akkor foglalkozom vele ha végleges lesz a plugin.

[merlinw.org]

Dzsini
Minél ritkábban kell görgetni, annál kényelmesebb a használat szerintem - Operában ezért szeretem, hogy a címsorba kerül a fülsáv, van még egy címsor, és alul egy keskeny állapotsáv (Chrome alatt még ez sincs) - így a 768 pixelbõl a lehetõ legtöbb marad meg olvasásra. Szélesvásznú monitornál pedig a fülsáv (és a Windows tálca) megy oldalra, akkor még jobb eredményt lehet elérni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tommygear
vmit félreértettél, ha nem lenne az a sok felesleges dolog a böngészõdben, sokkal több dolgot látnál egy weboldalból, nem kellene kilómétereket görgetni
tommygear
semmi köze a firefox fejlesztõinek a personákhoz, bárki csinálhat personát
wollnerd
Én még nem találkoztam azzal hogy nem látom teljesen a weboldalt a bõvítményen kívül...
De oké, eltávolítok egy-két sort. de aztán szokatlan lesz hogy keskeny a personája...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Böngészés közben a weboldal tartalma vagy a böngészõ felülete a fontosabb?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wollnerd
Haragszom a firefox fejlesztõire mert még mindig NEM lehet a personát úgy állítani hogy a képe teljesen látszódjon "megemelés" nélkül!!

Ability
Szerintem nagyobb elõny hogy több fog látszódni a weboldalakból. Nem csak a bõvítményrõl van szó, egyszerûen megnõne a viewport ami mindig elõnyös.
wollnerd
Akkor meg a personám se fog jobb látszani! 😄
De mind1...

tommygear
ember komolyan minek ez a sok felesleges szenny a böngészõdbe??
Ability
Az új beállítópanel ki for férni neked is, ha eltávolítod azt a sok toolbart felülrõl. 500 pixelben határoztam meg a magasságát, ez a képmentésed alapján még mindig nem fér ki nálad, de ennél lenetebb nem fogok menni mert rontaná a használhatóságát. Viszont ha eltávolítod a toolbarokat akkor ki fog férni.
Ability
Fejlemények:

- Betûszín és betûméret most már megy együtt a WYSIWYG editorban
- Videó beszúrás gomb pótolva lett
- A beállítópanelnek most már van egy maximális mérete, benne görgethetõ a tartalom ha nem fér ki.

Ami hiányzik:

- Tabulátor elcsípése, mehet gombra ugrás
- Chrome alatt auto focus
Dzsini
Ennél elegánsabb megoldás az említett fehérlista.

Nem lelki segély szolgálat 😊 Vagy megoldják, vagy használhatatlan a topikjuk...
Ability
Ez az ami sosem fog megtörténni. Senki sem szeret dolgozni a másik miatt idézõjelbe feleslegesen. A másik hogy elég nehéz a kommunikáció a két oldal között, a legtöbb scriptgyártó meg õszintén szólva nem az a nagyon hozzáértõ szakember. Inkább csak értenek kicsit valamihez, amit játékszernek tekintenek, élvezetbõl készítik az ilyen topikokat.
Naja, éppen ezért mondtam, hogy oldják meg õk. Az közérdek az, hogy ez a plugin jól mûködjön mindenhol, tehát ahol egyedi topik van, ott találjanak rá egyedi megoldást is.
Ability
Megoldható, tetszik az ötlet.
Ability
Nehéz ezt kezelni, mert mindkét oldal a DOM-ban akar túrkálni, és attól függõen hogy melyik script fut le elõször, a másik oldal szívni fog. Van egy alap struktúra amire építkezünk ilyenkor, és ha ezt megváltoztatja valamilyen külsõ script akkor borul az egész, valakinek be fog keverni, kérdés hogy kinek. Nekem mondjuk az a személyes véleményem hogy nem kellene ilyen szinten széttweakelni az egész SG-t, nekem nem tetszenek ezek a kicicomázott topikok. És ennek fényében nem is én akarok szívni a hiba javításával, mert nincs rá univerzális megoldás, ilyenkor minden esetet külön kell megvizsgálni és külön-külön kell rájuk írni valamilyen fixáló scriptet. Elég egyértelmû hogy ennyi topikhoz képtelenség egyesével javítást írni, ráadásul a kódbázis hamar elhízna ilyen értelmetlen dolgok miatt.
Dzsini
Ez már a topiclakók / házigazda dolga.

Egy ötlet Abilitynek:
Esetleg megoldható egy "fehérlista" szerû dolog, ahova topic id-ket felsorolva be lehet állítani, hogy hol ne aktiválódjanak a kiegészítõ problémás dolgai (a vizuális változtatások)? Ez futás elején egy plusz kivételkezelés, ahogy elképzelem nem lassítaná jelentõs mértékben a dolgokat, és a káposzta is jól lakik, meg a kecske is megmarad.

Akkor max írni kéne ezekbe a topikokba, hogy oldják meg a kompatibilitást. Ez a plugin úgyis gyorsan terjed, amióta a legtöbb böngészõhöz van.
Dzsini
#764 - ha két irányból turkálnak ugyanabban a kódban, abból nehezen sül ki valami jó 😊

Ez a topik csak nálam bugos az új plugin óta?
A szövegmezõben nem látom mit írok, illetve a hsz-aláírás elválasztó vonal se látszik.

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1177692042
Ability
Igen, tervbe van véve, írtam is lentebb, csak egyelõre addig nem akarom kicserélni, amíg nem került fel a legújabb verzió. Amikor még beküldtem akkor messze nem volt 1.0-ás verzió, nemhogy a mostani 1.1-es. Szóval pár nap múlva gondolom jóváhagyják az új verziót is, utána kicserélem a linket.

A Firefox verziónál is ugyan ez a terv, de az még az Operánál is lassabban halad.
Dzsini
Én már átváltottam arra, várom a felugrót 😊

A fejlécben ahogy a Chrome-nál is, ezt is ki lehetne cserélni.

Ability
Jaja, most vettem észre hogy van erre egy select doboz. Eddig elkerülte a figyelmemet. Minden esetre a legújabb verziót is beküldtem, kb 3-4 nap míg ellenõrzik, utána az Opera buildok már innen fognak üzemelni.
Dzsini
én erre gondoltam - van köztük hasonlóan csak magyarul létezõ, a sorozatfigyelõ

Ability
Több baj is van a magyar nyelvvel. Egyrészt kikötötték hogy angol nyelven kell feltölteni, mert hogy õk ellenõrzik és azt kell csinálnia amit a leírásban megadok. Ugyanakkor a bõvítményben lehet több nyelvet definiálni, viszont az ellenõrzõ parser kiakad tõle, szóval ki kellett vennem a config.xml-bõl a magyar nyelvet. Továbbá nem lehet szabályozni hogy milyen országokban jelenjen meg a bõvítmény, minden globális, szóval nem lenne szép dolog ha magyarul lenne minden.

Szerk.: beküldtem az új verziót és most látom hogy lehet nyelvet kiválasztani. Átírtam magyarra mindent, kíváncsi vagyok mi sül ki belõle. 😄
tommygear
chrome és nálam még mindig nem jó, csak simán felugrik az oldal tetejére és nem a szövegdobozra, nekem kell külön belekattintani
Dzsini
...ráadásul videóbeszúrás már lassan egy éve (vagy még régebben) van alapból is a gombok között.

Kössz, elkerülte a figyelmemet 😞

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Nekem eltûnt a vidó beszúrás, pedig eddig volt cssbõl kifolyólag 😞

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Dzsini
egy apróság, hogy a magyar nyelvet érdemes lenne hozzá betenni, mert ott még nem jelenik meg

Dzsini

KranaZoli
Nálam az van Firefox alatt (6.0.2), hogy sajnos nagyon megdobja a Fox memória foglalását. Ha aktív akkor pl. több mint 100MB-al több memóriát eszik a Fox, ha kikapcsolom a bõvítményt, akkor jócskán visszaesik a memória, amit a Fox lefoglal.

Nem tudom, hogy ez leak miatt van-é, vagy alapból ilyen, de ez így nem okés.

kifli
nekem egybõl a szövegdobozra ugrik.

vagy mire gondolsz? 😄

ja és milyen böngészõt használsz?
tommygear
válasz erre-kor se ugrik a kurzor a szövegdobozra, huhhh elég bugos még :\
tommygear
max félkövér amit beírtál
Aha

Színezett szöveg.

kifli
A szekesztõbe még növeli, majd kicsibe szinezetlenül küldi el.

(csak hogy pontos legyen a bugreport)

viszont ha nem meglévõ szöveget akarok méretezni, hanem beállítom elõre, akkor mûködik

aaaaa