Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1178 http://www.youtube.com/watch?v=fdGMymQApL4
Nem jó ez a hibejeltés ami most van. Átsiklok felette, elfelejtem őket, már arra sem emlékszem melyiket javítottam, melyiket nem. Github bugtracker meg kezdetleges és regisztrálni kell hozzá. Szóval megálmodtam hogy ide a topikba fogok beaplikálni egy saját fejlesztést. Még kezdetleges ami a videón van, de jól látható a működése. Lényeg hogy ez egy teljesen különálló oldal amit a céges szerverre tettem fel, bár jelenleg még lokálisan fut nálam. Ilyen lenyílós cucc lesz, elfedi az SG-t (ami a háttérben ott marad). Jobb mintha átirányítana, külön fülön nyílna szerintem. -
Szuperkaraj #1177 A rendezés mostmár működik rendesen ( 1.6.0 Nightly ), habár frissítés után csak a bezárt blokkokat menti el, az áthelyezettek visszakerülnek az eredeti helyükre. Viszont #1158 alapján, ha az üzenetközpont ki van kapcsolva az átrendezés alatt, akkor tényleg minden stimmel. -
#1176 Apró esztétikai hiba, de a legújabb 1.6-os buildben a balra nyíl (vissza a főoldalra) kicsit ki van csúszva a szürke dobozkából (Opera 11.51). -
#1175 Akár hogy is nézzük, a Firefox fejlesztői szemmel egy hihetlenül elhízott, elkorcsosodott, agyonfoltozott böngésző. Nálam teljesen üresen, alap állapotban is lassú, a GUI nem reszponzív, mindenféle baja van. A Firefox extension pedig nem tökéletes, mert a Jetpack még nagyon kiforratlan, és úgy alapjáraton a Firefox lassú a DOM műveletekben. Az extension legfőbb működése meg a DOM manipulálásán alapul. -
#1174 firefox alatt vmiért nagyon lassú lett az egész böngésző ha be volt kapcsolva az extension (de úgy alapjában véve is lassú lett már nálam az ff) így felraktam a chrome -ot (megint :))
teljesen gördülékeny, gyors, kényelmes itt a kiegészítő
a topikon belüli kedvencek pedig hihetetlenül jó! :) -
Borg #1173 Fasza ez a topikon belüli kedvencek lista :) -
#1172 amúgy érdekes, újraraktam a fájörfoxot, és azóta nem jelenik meg az üzenetközpont :/ -
#1171 ...most futott be az 1.5.2 :) -
#1170 Én csak azért is megvárom az automata frissítést :) Pedig a belső kedvenc lista csábító... -
#1169 Megjelent az 1.6.0! Változások:
- Javított üzenetközpont
- Javított blokkok átrendezése
- Apró grafikai hibák javítása, továbbfejlesztése
- Topikon belül elérhető kedvencek lista
Chrome Webstore és Opera Extension Gallery magától frissít pár napon belül. A türelmetlen Chrome felhasználók a fenti linken, vagy az Extension aloldal Developer módja alatt tudnak frissíteni. Türelmetlen Opera felhasználóknak itt egy közvetlen letöltés link. A Safari és Firefox felhasználóknak kézzel kell frissíteni. -
#1168 Hibajelentés
Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
Hiába bökök a "Válasz"-ra, miután elküldtem az üzit nem látni melyik hsz-re válaszoltam.
Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
Lássam. :)
Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
-
Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
-
Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
Chrome 14.0.835.202 -
#1167 Javítva a legfrissebb nightlyban. -
#1166 Az a baj hogy nem emlékszem melyik kiadásban lőttem ki a kedvencek frissítését. Lehet még csak a nightly-ban van benne, majd ki kell próbálni a kövekezővel is. -
#1165 Nem, régen nem csinálta. Szerintem azóta csinálja, hogy az sg is frissíti a kedvenceket magától (percenként azt hiszem). Előtte nem volt ilyen egyszer sem, még akkor sem amikor az első újításhullám érkezett (össze lehetett már csukni a kedvenceket, de nem frissített szerver oldalon magától). -
Borg #1164 Csak az utóbbi héten tapasztaltam kb, korábban nem. -
#1163 Valóban van hiba, nekiállok javítani. -
#1162 Mióta áll fent? Régen is csinálta, mielőtt beújított volna az SG? Lehet hogy az SG-s alternatíva kavar be, elvileg kiütöm a sütit ami működteti. -
#1161 Legelőször én is, de aztán gyanús volt, hogy nem tudom összecsukni. Amikor már harmadszor jött elő, akkor már teljesen világos lett, hogy bug. :) -
Borg #1160 Ez velem is előfordult már, de chrome alatt. Eleinte azt hittem én nyomtam félre, de nem. -
#1159 Hibajelentés
Néha ha ott hagyom a főoldalt és frissítget, akkor kinyílnak a kedvencek, hol ott én nem nyitottam ki őket. Ilyenkor összecsukni sem lehet.
Ne nyíljanak ki.
Ott kell hagyni a főoldalt egy fülön x ideig.
Csak az olvasatlan üzenettel rendelkező kedvencek mutatása.
Opera 11.51 stable / Kiegészítő: 1.51 stable -
#1158 Nekem akkor jöttek elő hasonló gondok az átrendezéssel, amikor az üzenetközpont is be volt közben kapcsolva. Rendezz úgy, hogy legyen kikapcsolva, majd mikor végeztél, akkor visszaállítod. -
Szuperkaraj #1157 Hibajelentés
Blokkok átrendezése bugos ( amit utoljára rakok át visszakerül a korábbi helyére + jobbra nem lehet rendesen pakolni, mintha a jobb oldali sáv felé akarná rakni, így szétesik, lefele mozgatással kerül be a sávba )
-
Blokkok átrendezése
-
Chrome 14.0.835.187 m, Nightly 1.5.2 -
ba32107 #1156 Javaslat: az említett kommentek beidézése ne keressen az aláírásban. Példa: #12510 ebben a topikban:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1234383676&order=reverse&index=1 -
#1155 érdekes. egyik ext sem valósziinű hogy akad vele, de valami nem stimmel. -
#1154 Nekem Safari alatt csinálta. -
#1153 Csak Opera alatt jön elő?:) -
#1152 A topikban levő kedvencek listát használtad? Az javítva lett. A főoldalival nem kellene bajnak lennie. -
#1151 Na ez érdekes, még nem tudom mitől lehet, de nálam is előjött. :D -
Borg #1150 14.0.835.202
Egyelőre nem találtam gondot. -
#1149 most komolyan csak nálam szarakszik? alig mennek a főbb funkciók nálam. Se a válasz jelölése, se a wysiwyg editor se az utolsó üzenethez ugrás (ha valamelyik megy is az nem ebben a topikban). Kinek melyik chrome van fent? -
#1148 Javítva. -
#1147 Nem, akkor naplózza amikor elküldöd a hozzászólást, nincs más eszközöm kikeresni a kommentjeidet. Esetleg Robaj-t lehetne megkérni rá, szerveroldalon egy gyerekjáték. -
Borg #1146 Azt nem lehetne megoldani valahogy, hogy több gépről fórumozva mindegyiken kövesse minden hozzászólásomat?
Mert most csak azt követi, amit az adott gépen írtam.. -
#1145 White list azoknak a topicoknak az általad összeállított listája, ahol nem fut le a bővítmény, mert esetleg valamilyen ottani másik scripttel összeakad. -
Dean Winchester #1144 jó neked , én nem látok semmi ilyesmit :D
white list-et se nagyon értem !
spoiler gomb menn a "menü" sávba az nagyon fasza lenne! -
#1143 értem :)
firefox alatt minden ok! de csak az újításokat néztem. :)
-
#1142 Nem olyan egyszerű az, nekem még le kell tesztelni az összes böngészőben az összes lehetséges szituációt. Egyelőre még Safarinál tartok, Opera folymatban van, a többire még rá sem néztem. :D -
#1141 szuper! minden működik! egyelőre hibát nem találtam :) (mehet a stabilba)
-
#1140 teszt
szerk. teszt. :)
-
#1139 javaslat:
az üzenetközpontban oda lehessen ugrani, a válasz üzenethez.