2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Ability
    http://www.youtube.com/watch?v=fdGMymQApL4

Nem jó ez a hibejeltés ami most van. Átsiklok felette, elfelejtem őket, már arra sem emlékszem melyiket javítottam, melyiket nem. Github bugtracker meg kezdetleges és regisztrálni kell hozzá. Szóval megálmodtam hogy ide a topikba fogok beaplikálni egy saját fejlesztést. Még kezdetleges ami a videón van, de jól látható a működése. Lényeg hogy ez egy teljesen különálló oldal amit a céges szerverre tettem fel, bár jelenleg még lokálisan fut nálam. Ilyen lenyílós cucc lesz, elfedi az SG-t (ami a háttérben ott marad). Jobb mintha átirányítana, külön fülön nyílna szerintem.
  • Szuperkaraj
    A rendezés mostmár működik rendesen ( 1.6.0 Nightly ), habár frissítés után csak a bezárt blokkokat menti el, az áthelyezettek visszakerülnek az eredeti helyükre. Viszont #1158 alapján, ha az üzenetközpont ki van kapcsolva az átrendezés alatt, akkor tényleg minden stimmel.
  • [HUN]FaTaL
    Apró esztétikai hiba, de a legújabb 1.6-os buildben a balra nyíl (vissza a főoldalra) kicsit ki van csúszva a szürke dobozkából (Opera 11.51).
  • Ability
    Akár hogy is nézzük, a Firefox fejlesztői szemmel egy hihetlenül elhízott, elkorcsosodott, agyonfoltozott böngésző. Nálam teljesen üresen, alap állapotban is lassú, a GUI nem reszponzív, mindenféle baja van. A Firefox extension pedig nem tökéletes, mert a Jetpack még nagyon kiforratlan, és úgy alapjáraton a Firefox lassú a DOM műveletekben. Az extension legfőbb működése meg a DOM manipulálásán alapul.
  • precision
    firefox alatt vmiért nagyon lassú lett az egész böngésző ha be volt kapcsolva az extension (de úgy alapjában véve is lassú lett már nálam az ff) így felraktam a chrome -ot (megint :))
    teljesen gördülékeny, gyors, kényelmes itt a kiegészítő

a topikon belüli kedvencek pedig hihetetlenül jó! :)
  • Borg
    Fasza ez a topikon belüli kedvencek lista :)
  • kifli
    amúgy érdekes, újraraktam a fájörfoxot, és azóta nem jelenik meg az üzenetközpont :/
  • Dzsini
    ...most futott be az 1.5.2 :)
  • Dzsini
    Én csak azért is megvárom az automata frissítést :) Pedig a belső kedvenc lista csábító...
  • Ability
    Megjelent az 1.6.0! Változások:

- Javított üzenetközpont
    - Javított blokkok átrendezése
    - Apró grafikai hibák javítása, továbbfejlesztése
    - Topikon belül elérhető kedvencek lista

Chrome Webstore és Opera Extension Gallery magától frissít pár napon belül. A türelmetlen Chrome felhasználók a fenti linken, vagy az Extension aloldal Developer módja alatt tudnak frissíteni. Türelmetlen Opera felhasználóknak itt egy közvetlen letöltés link. A Safari és Firefox felhasználóknak kézzel kell frissíteni.
  • Clidey
    Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
    Hiába bökök a "Válasz"-ra, miután elküldtem az üzit nem látni melyik hsz-re válaszoltam.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
    Lássam. :)

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
    -

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
    -

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
    Chrome 14.0.835.202
  • Ability
    Javítva a legfrissebb nightlyban.
  • Ability
    Az a baj hogy nem emlékszem melyik kiadásban lőttem ki a kedvencek frissítését. Lehet még csak a nightly-ban van benne, majd ki kell próbálni a kövekezővel is.
  • [HUN]FaTaL
    Nem, régen nem csinálta. Szerintem azóta csinálja, hogy az sg is frissíti a kedvenceket magától (percenként azt hiszem). Előtte nem volt ilyen egyszer sem, még akkor sem amikor az első újításhullám érkezett (össze lehetett már csukni a kedvenceket, de nem frissített szerver oldalon magától).
  • Borg
    Csak az utóbbi héten tapasztaltam kb, korábban nem.
  • Ability
    Valóban van hiba, nekiállok javítani.
  • Ability
    Mióta áll fent? Régen is csinálta, mielőtt beújított volna az SG? Lehet hogy az SG-s alternatíva kavar be, elvileg kiütöm a sütit ami működteti.
  • [HUN]FaTaL
    Legelőször én is, de aztán gyanús volt, hogy nem tudom összecsukni. Amikor már harmadszor jött elő, akkor már teljesen világos lett, hogy bug. :)
  • Borg
    Ez velem is előfordult már, de chrome alatt. Eleinte azt hittem én nyomtam félre, de nem.
  • [HUN]FaTaL
    Hibajelentés

Néha ha ott hagyom a főoldalt és frissítget, akkor kinyílnak a kedvencek, hol ott én nem nyitottam ki őket. Ilyenkor összecsukni sem lehet.

Ne nyíljanak ki.

Ott kell hagyni a főoldalt egy fülön x ideig.

Csak az olvasatlan üzenettel rendelkező kedvencek mutatása.

Opera 11.51 stable / Kiegészítő: 1.51 stable
  • jAsOn VoOrHeEs
    Nekem akkor jöttek elő hasonló gondok az átrendezéssel, amikor az üzenetközpont is be volt közben kapcsolva. Rendezz úgy, hogy legyen kikapcsolva, majd mikor végeztél, akkor visszaállítod.
  • Szuperkaraj
    Hibajelentés

Blokkok átrendezése bugos ( amit utoljára rakok át visszakerül a korábbi helyére + jobbra nem lehet rendesen pakolni, mintha a jobb oldali sáv felé akarná rakni, így szétesik, lefele mozgatással kerül be a sávba )

-

Blokkok átrendezése

-

Chrome 14.0.835.187 m, Nightly 1.5.2
  • ba32107
    Javaslat: az említett kommentek beidézése ne keressen az aláírásban. Példa: #12510 ebben a topikban:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1234383676&order=reverse&index=1
  • Jim Morrison
    érdekes. egyik ext sem valósziinű hogy akad vele, de valami nem stimmel.
  • Ability
    Nekem Safari alatt csinálta.
  • [HUN]FaTaL
    Csak Opera alatt jön elő?:)
  • Ability
    A topikban levő kedvencek listát használtad? Az javítva lett. A főoldalival nem kellene bajnak lennie.
  • Ability
    Na ez érdekes, még nem tudom mitől lehet, de nálam is előjött. :D
  • Borg
    14.0.835.202

Egyelőre nem találtam gondot.
  • Jim Morrison
    most komolyan csak nálam szarakszik? alig mennek a főbb funkciók nálam. Se a válasz jelölése, se a wysiwyg editor se az utolsó üzenethez ugrás (ha valamelyik megy is az nem ebben a topikban). Kinek melyik chrome van fent?
  • Ability
    Javítva.
  • Ability
    Nem, akkor naplózza amikor elküldöd a hozzászólást, nincs más eszközöm kikeresni a kommentjeidet. Esetleg Robaj-t lehetne megkérni rá, szerveroldalon egy gyerekjáték.
  • Borg
    Azt nem lehetne megoldani valahogy, hogy több gépről fórumozva mindegyiken kövesse minden hozzászólásomat?
    Mert most csak azt követi, amit az adott gépen írtam..
  • Dzsini
    White list azoknak a topicoknak az általad összeállított listája, ahol nem fut le a bővítmény, mert esetleg valamilyen ottani másik scripttel összeakad.
  • Dean Winchester
    jó neked , én nem látok semmi ilyesmit :D
    white list-et se nagyon értem !

spoiler gomb menn a "menü" sávba az nagyon fasza lenne!
  • N o N a m e
    értem :)
    firefox alatt minden ok! de csak az újításokat néztem. :)
  • Ability
    Nem olyan egyszerű az, nekem még le kell tesztelni az összes böngészőben az összes lehetséges szituációt. Egyelőre még Safarinál tartok, Opera folymatban van, a többire még rá sem néztem. :D
  • N o N a m e
    szuper! minden működik! egyelőre hibát nem találtam :) (mehet a stabilba)
  • N o N a m e
    teszt

szerk. teszt. :)
  • kifli
    javaslat:

az üzenetközpontban oda lehessen ugrani, a válasz üzenethez.