SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
A kedvenceket nem nagyon akarom bevonni a képbe, mert elég sok kedvenc témát szoktak betenni a felhasználók, teljesen erõforráspazaró lenne az összeset átkutatni állandóan. Az SG-t sem akarom agyonterhelni. Vannak technikai hátrányai is, mint pl. hogy a kedvencek folyamatosan frissülnek, elég szenvedõs lenne beaplikálni hogy "megjegyezze" az állapotokat. Talán a legjobb variáció amit Malakai írt, hogy az utolsó X üzenetet monitorozza egy limitált ideig. Ez több szempontból is ideális lenne, egyrészt nekem jóval kevesebb meló, mert nem kell külön listákat kezelni, nem kell hozzáadás/törlés opció, magától menne a dolog. És ez nektek is elõny, nem kell listákat kezelni, törölgetni, hozzáadni, automatikus lenne az egész, nem kell karbantartani, minden menne magától.

Vélemény errõl? Nekem most ez a legszimpatikusabb. Mindenkinek kevesebb baj van vele, teljesen automatikus, nem kell manuálisan kivenni témákat/kommenteket a listáról egy idõ után, stb. Az üzenetközpont úgyis csak azért kell majd a felhasználóknak hogy a saját kommentjeikre érkezõ válaszokat lássák. Abból is elsõsorban azokat, amiket valószínûleg egy random topikba írnak be. Például hardver fórumba egy segítségkérés. Nem kell a topikot kedvencek közé tenni, valószínûleg ezek ilyen egyszeri, alkalmi kommentek lennének.
Ability
WYSIWYG Editornál az auto focus és a tab-ra a mehetre ugrás is javítva. Nightlyban fent van, köv kiadással jön pár nap múlva a stabil verzióban.
kifli
nekem olyan ötletem is lenne, hogy ugrás az utolsó üzenet gomb mellé, alá stb, egy ugrás az utolsó saját üzenet gomb.
Ability
Ez is javítva.
Ability
Tetszik az ötlet, majd lehet megcsinálom.
Ability
Javítva nightlyban, köv kiadással érkezik.
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha copypastezok más weboldalról szöveget, akkor elküldéskor HTML kódokká alakítja...

Mint itt.
kifli
Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
Utolsó üzenetre ugrás gomb, nem mûködik

Mi lenne az elvárható mûködés, minek kellett volna történnie?
Miután magától az utolsó hsz-hez ugrik a bövítménnyel, és felgörgetek a lap tetejére, mikor rányomok az utolsõ üzenetre ugrás gombra, akkor mûködik.

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
Megnyomod a gombot

Milyen releváns beállítási lehetõségek mellett jelentkezik a hiba?
nemtudom

Milyen böngészõt és melyik bõvítményt használod? Verziószámokat is írj!
firefox 6.02 talán, és 1.1.2
Lyukasbogrács
Nekem érkezõ üzenetekre lehetne olyat, hogy a kis kommentjelzõre kattintva a következõ nekem érkezett üzenetre ugrana + vissza link.

Topikokba pedig lehetne olyan, hogy ugrás a következõ olvasatlan topikra. Beállításokban pl. megadni, hogy a kedvencek listában a következõ olvasatlan, vagy a legtöbb olvasatlan hozzászólással rendelkezõ topikot, vagy véletlenszerûen. Vagy egy kis "helyi menüben" megjelentíteni az olvasatlan hozzászólásokkal rendelkezõ kedvencek listát. Így könnyebb lenne a topikok között navigálni.

Szerintem egyszerûen annyi is elég lenne, hogy a kedvenc témákat figyelje, és ha saját hsz-re érkezik válasz, akkor más színnel emelje ki a kedvencek közül. Vagy valahogy jelölje, mindegy.
Külön követésre nincs igazán szükség szerintem.
Malakai
Vagy a másodiknak egy olyan variációja, hogy a saját aktivitás után autómatikusan egy ideig követi ott az oda érkezõ válaszokat.
Tehát nem kell témát se jelölgetni, hozzászólás után bizonyos ideig (1 nap pl, vagy hasonló) autómatice jelzi ami oda jön válasz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Harmadik.

Az elsõ jól jön a flameknél (😄DD) a második meg egyébként.

http://goo.gl/gd6Zi5

precision
hát most így hirtelen nekem sem jut eszembe, hogy miért lenne jó egy db kommentet követni... max elég ritka esetben
nekem is jobban tetszik a téma követés

(a válasz erre dolog még mindig nem jó nálam... vagy az nem is került javításra a mostani verzióban?)

Bazinga!

Ability
Igazából nekem elõnyesebb lenne ha választanátok a kettõ közül. A különbség kb. annyi hogy kell-e lehetõség arra, hogy nem csak saját kommenteket lehet követni? Én a témakövetést preferálom elsõ sorban. De ha az elõbbi funkcióra is igény van, akkor beaplikálom azt is.
precision
szerintem a 3. 😊

Bazinga!

Ability
Nu, lesz üzenetközpont. Kérdés hogy milyen legyen. Egyik lehetõség hogy a letiltás gomb mellé kapnátok egy "követés" gombot is, amivel a kiválasztott kommentek egy követési listára kerülnek. Ezekre a kommentekre érkezõ bármilyen válasz listázva lenne késõbb. Tehát újra: elsõ lehetõség hogy kiválasztott kommenteket tudtok követni. Ez bármilyen komment lehet, tehát nem csak saját.

Második lehetõség hogy egy témát tudtok követni, értelemszerûen ebben az esetben a saját üzenetekre érkezõ válasz lesz monitorozva. Ez talán kicsit szûkebb lehetõségeket biztosít, viszont kényelmes tud lenni hogy nem kell egyesével követni minden egyes újabb kommentet. És ez elég nagy elõny, ha kialakul egy hosszabb eszmecsere, akkor nem hátrány hogy automatikusan "felveszi a listára" az újabb üzeneteket is.

Harmadik lehetõség hogy a kettõt együtt. 😄
Ability
Hát ez elég kezdetleges, teljesen felesleges lenne beregisztrálni. A bõvítményt nem az Apple-höz töltheted fel, hanem egy külsõ tárhelyet kell megadni, az automatikus frissítés is külsõ tárhelyrõl történik. Igazából teljesen mindegy hogy githubra töltöm fel vagy az Ext Gallery-be.
Ability
Amikor legutóbb néztem elég kiforratlan cucc volt, gyakorlatilag felsoroltak egymás alá kb. 20-30 kiemelt bõvítményt, a többinek helye sem volt. Majd megnézem újra, hátha azóta változott valami. Csak nekem anno úgy tûnt hogy ide nem nagyon lehet berkerülni csak valami nagyon populáris cuccal.
Dzsini
Nem nézted be, csak (még) nem ismerted a Opera bõvítményes részlegének a szokásait 😊

Safari bõvítménytárba nem jut majd be? Ott is van valami developer program, amin keresztül lehet...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ability
Hm, ezt benéztem, köszi, javítottam. 😊
Dzsini
Egy apróság: felül az Operás linket a verziószám elõtt vágd el ( https://addons.opera.com/en/addons/extensions/details/sg-forum-plus/ ), úgy mindig a legújabb verzióra fog ugrani.

Ability
Kint van az 1.1.2-es verzió. Hibajavításokat tartalmaz, plusz videó beszúrása gomb a WYSIWYG editorhoz. Chrome és Operásoknak frissülni fog magától. Firefox és Safari júzerek töltsék le újra. Firefox Ext Gallery-be is be lett küldve a bõvítmény. Ha egyszer elfogadják végre akkor az is frissülni fog magától majd.
Narxis
Add ki. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ability
Már kész, csak ki kellene adnom. 😄
tudom , tisztában vagyok vele h meg kéne látnom de nem találom..
videó beszúrása meg folyamatban van ugye?
Ability
Ki lehet kapcsolni egyébként.
ezek szerint nem mûködik a formázás eltávolítása..
de mondom azért is jeleztem ezt a hibát mert az újítás elõtt ilyen probléma nem jelentkezett! Mind1 akkor ezzel élünk együtt 😊
néha benyom egy <div> per div kombót is , azt nem is csinálok semmit 😄
na proba a formázás eltávolítására 😞 ha mükszik akkor köszi mert nekem nem is jutott eszembe ,hogy ezt így is meglehet oldani)
(csak eddig még nem volt ez az új textbox addig ilyen probléma nem volt).
<ul class="itemDescription uniqueOptions" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 2px; padding-right: 3px; padding-bottom: 5px; padding-left: 20px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; border-right-style: solid; border-right-width: 1px; border-right-color: rgb(255, 255, 255); width: 180px; "><li style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; "><span class="eventIdentifier" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 20px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; zoom: 1; ">Maccabi Hashikma Chen v Beitar Kfar Saba ShlomiMérkõzés nyereményszorzók<li class="selection itemDescription first" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 180px; "><span class="name" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; width: 126px; float: left; ">Maccabi Hashikma Chen3.60Lehetséges nyeremény <span class="amountValue" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">0 HUF
Ability
Beillesztésnél az editorban? Ez a webkites böngészõk (Chrome, Safari) sajátossága, hogy nem csak szövegként szúrja be a kódot, hanem megtartja a másolt tartalom formázását is. Sokat nem lehet vele kezdeni, a fenti gomboknál van egy formázás eltávolítása gomb, azzal lehet próbálkozni. De ha képeket is beszúr és társai, akkor azt manuálisan neked kell kiszedni belõle.
például ezt kéne látni ->

szövegként kéne látnom a fenti képet de ezt rakja be ha kijelölöm ->>>>

<div class="userItems" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; "><ul class="userItems" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; color: rgb(0, 0, 0); clear: both; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 272px; "><li class="basketItem betState-None even lastAdded Single" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 1px; border-bottom-color: rgb(255, 255, 255); position: relative; "><ul class="itemDescription uniqueOptions" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 2px; padding-right: 3px; padding-bottom: 5px; padding-left: 20px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; border-right-style: solid; border-right-width: 1px; border-right-color: rgb(255, 255, 255); width: 180px; "><li style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; "><span class="eventIdentifier" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 20px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; zoom: 1; ">Hapoel Kfar Shelem v Hapel MarmurekMérkõzés nyereményszorzók<li class="selection itemDescription first" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; font-weight: bold; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 180px; "><span class="name" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; width: 126px; float: left; ">Hapoel Kfar Shelem1.142Lehetséges nyeremény <span class="amountValue" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">0 HUF<input type="image" name="remove" class="remove" alt="Visszavon" title="Visszavon" src="http://hu.sportingbet.com/s/images/ui/remove.gif" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; position: absolute; right: 73px; top: 3px; "><div class="amount" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: -1px; padding-top: 1px; padding-right: 1px; padding-bottom: 5px; padding-left: 1px; position: absolute; right: 0px; text-align: center; width: 66px; border-left-style: solid; border-left-width: 1px; border-left-color: rgb(255, 255, 255); top: 15px; "><label for="amount-0" class="amount" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; display: block; ">1 fogadás @<div class="suggestedItems" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; "><ul class="totals" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; text-align: left; "><li style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 20px; list-style-type: none; list-style-position: initial; list-style-image: initial; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 1px; border-bottom-color: rgb(255, 255, 255); overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; "><span class="title" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; font-weight: bold; float: left; ">Összes tét:<span class="amountValue" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">0 HUF<span class="title" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; font-weight: bold; float: left; "><span class="totalPayout" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">Összes lehetséges nyeremény: (téttel együtt)<span class="totalPotentialPayout total" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 5px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; float: right; white-space: nowrap; "><span class="amountValue" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">0 HUF
Hibajelentés

hozzászólás érdekesen jelenik meg a válasz erre gombra klikkelés után (esetleg ha kijelölök egy adott területet pl. szrt-s oldalon a fogadás résznél akkor sok kóddal rakja be a cuccost amibõl nem lehet kiszedni h mit is kéne tartalmaznia. Azelõtt ha kijelöltem a részt akkor szövegként simán betetette.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
normál formázatlan hozzászólás

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1059849103 - fogadás topicban pl.

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
chrome 14.0.835.163 m
Olyankor mi van, ha nem akarja az elrendezésemet megjegyezni a fõoldalon?
Eddig jó volt, de most hiába rendezem, egy frissités után visszaáll alapra...
Bug: Ha kikeresek egy topikban valami szóval egy hozzászólást, akkor a válasz erre gombra nincs odaúszó szövegdoboz... csak fent lehet választ írni a találati hsz-ekre 😊
Ability
Jó ötlet, ez eszembe sem jutott.
Malakai
Annyival próbálkozhatsz, hogy az oldal elhagyáskor (unload) vigyelmezteti a felhasználót, ha az mégis megy, akkor elöbb visszaállítja az eredeti sessiont. Persze ilyenkor is elõferdülhetnek galibák, tehát kényes dolog.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ability
User/Pass tárolás helyett esetleg tudok játszani a sütikkel, ez most jutott eszembe. A session ID kevésbé kényes adat, azt le tudom kérdezni, eltárolom egy változóban, majd cserélgetem egy randommal amikor lekéri a dolgokat. Ezzel is csak az a baj hogy lesz egy átmeneti idõszak amikor kiléptetve lesz a felhasználó. Ha pont ekkor lépne be egy topikba akkor pedig helyre sem tudom állítani a munkamenetet. Szóval ez is felejtõs igazából. Legjobb megoldás még mindig egy külsõ szerver bevonása.
Ability
Másik lehetõség hogy egy külsõ szervert használok proxyként. Azt meg tudnám csinálni hogy a saját céges szerverre írok egy PHP scriptet ami lekérdezi a topik forrását és visszaadja. Cross-domain sem probléma. Annyi vele a probléma hogy nem akarok ilyen terhelést rólni a szerverre. Kb 500 felhasználója van a bõvítménynek, elég az ha csak 2 topikot betenne mindenki, azokat is frissíteni pár percente.... sok kérelmet és terhelést generálna.
Ability
Ezek nem is lényegesek, a kamu felhasználó egyfajta proxyként mûködne. Annyi a gond vele, hogy egyszerre egy munkameneted lehet, szóval ahhoz hogy ez mûködjön elõbb ki kellene léptetni a felhasználót, belépni a kamuval, majd amikor megvan az adat akkor visszaléptetni az eredetivel. Ennyi erõvel akkor lehetne úgy is hogy simán kiléptet, lekérdezi a topik forrását, majd vissza. De ehhez meg az kellene hogy az Ext eltárolja a user/pass kombót amit annyira nem szorgalmazok.
[HUN]FaTaL
És a kamu felhasználó profilja honnan fogja tudni, hogy:

- mik a te kedvenceid
- melyiket mikor látogattad

Jim Morrison
mi lenne ha csinálnál egy kamu felhasználót és azon keresztül néznéd meg hogy jött e neki új? (nemtom lehet e, ötlet)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ability
Volt tervben egy üzenetközpontnak nevezett fícsõr, csak nem tudom hogyan valósítsam meg. A nagy probléma hogy én le tudom kérdezni ezt az infót, de ha kedvencbe van téve a téma akkor nem fogja mutatni az új hozzászólásokat. Gyakorlatilag ugyan az játszódik le ilyenkor mintha normálisan belépnél egy topikba: az SG frissíti az utolsó látogatás idõpontját és minden addigi új üzenetet "olvasottnak jelöl".
hungary27
Olyat lehetne hogy a fórum fõoldalon kijelölné azokat a topikokat ahol az én hozzászólásomra írtak?
wollnerd
És talán 100.000 külföldi nem is fogja tudni hogy mi az a SG fórum. 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ability
A Softpedia megtalálta a bõvítményt és kietette az Operás verziót. Link. Nem tudom ez miért jó nekik, de nem tiltakozom. 😄
Jim Morrison
és tényleg 😄 bocsi... hát igen, most már kijelenthetjük hogy igazi sg fórumozó vagyok... 😄 (Most is alig vettem észre)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[HUN]FaTaL
Ott van bal alul a bezár gomb, bár tényleg lehetne körülötte valami keret. 😊

Ability
Bal alul van bezár gomb.
Jim Morrison
Hibajelentés

Nem tudok kilépni a hibajelentésbõl 😄

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
Esc gombra vagy az elsötétült területre nyomva eltûnik ez a hülyibiztos cuccos

Megnyomod a Hibajelentést

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
*

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
chrome 12 / back gombot nem akartam nyomni + teszt

Narxis
😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.