Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1218 ja oké, nem tudom miért gondoltam
(nekem még mindig nem működik teljesen jól az ext, nem tudom miért :/ -
#1217 Miért tenné? Háttérben töltődik be, a lap nem frissül, hozzá sem nyúl a kommentírós részhez. -
#1216 2. hoz : de ugye nem cseszi majd el az üzit amit éppen iirunk ?:) -
#1215 Két új funkció a nightly-ban:
- Üzenetközpontban "ugrás az üzenetre" link a válaszoknál
- Topikban az olvasás alatt érkezett új üzenetek automatikus betöltése -
#1214 Nekem 1.6.0 van, de most letiltottam, azóta jól működik a snapshot. Érdekes. -
#1213 1.5.2-es van fent, az új snapshottal teljesen rendben működik. -
#1212 Dzsini: Nálad jó a kieg a legújabb Opera snapshottal? Nálam leakel, de nem kicsit meg akasztja az egész sg-t, ha több topicot nyitok meg egyszerre, de lehet, hogy az én profilom szar mert áthúztam a stabilból és lehet, hogy nem az igazi. :D -
#1211 Én meg azt hittem az elején, hogy mirror a githubbal. :) -
#1210 sok szabadidőd lehet :D -
#1209 Topikba is be lehet írni, legalább látom a közösség reakcióját. Valószínűleg a bugtrackert nem fogja túl sok fórumozó olvasgatni, szóval ha a topikba beírtok egy ötletet akkor nagyobb esélye van annak hogy mások is rajtakapnak, leírják hogy mennyire jó az adott ötlet, stb. Nekem is fontos hogy népszerű funkciókon dolgozzak, szóval jó látni ha mások is helyeselnek, asszisztálnak valamihez. A kérés csak annyi hogy a bugtrackeren _is_ legyen fent, különben esélyes hogy elfelejtem, stb. -
#1208 oda lehet hibákat írni, ötleteket, azokhoz hozzászólni - de akkor ide a topicba mit írjunk? :) -
#1207 Látom használjátok a bugtrackert, helyes. :) Kicsit fejlesztettem még rajta. Kaptatok egy igen részletes keresőt, illetve pár design változás is történt. Most már nem annyira puritán a felülete. :) Majd még akarok egy nyomkövetés funkciót a hibajegyekhez ami jelöli hogy ha valami új vagy frissült. -
#1206 Opera engem is megszivatott, az istenért sem akart működni. Töröltem cache-t, újraindítottam a böngészőt, a gépet, mindent csináltam már, de csak nem akart jó lenni. Aztán eldurrant az agyam, átneveztem a file-t, utána jó lett. :D -
ba32107 #1205 cache probléma volt, böngésző restart után már jó nálam is. -
Borg #1204 De mutat. Overlayben jön be a cucc. -
ba32107 #1203 És ez hol van? Mert a banneres link semmire se mutat. -
#1202 Bugtracker elindítva. Mostantól oda küldjétek a hibákat. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de ha valamelyik mezőt nem értitek, vagy nem tudjátok eldönteni, akkor csak hagyjátok alapon, majd én átállítom amikor ellenőrzöm. Továbbá mindenki tud kommentet írni egy-egy hibához, nem lenne rossz ha időnként nézegetnétek és küldenétek be hasznos leírásokat, ha nálatok is fennáll egy hiba. Ötleteket is lehet beküldeni, azt is oda kérem ha lehet. Szintén, kommentként tudjátok jelezni ha tetszik egy ötlet. Jó lenne ha használnátok, mindenféle leírások és egyebek oda kerülnének. Miért? Mert ott megmarad, nem felejtem el. Míg ha a topikba írtok akkor esetleg átsiklok felette, elfelejtem, stb. -
#1201 Fél évente egyszer felidegesíted magad valamin, amit egyébként nem használsz, és ezért egy mindenhol, állandóan jelen levő funkciót szeretnél :)
Ha már ilyesmi, akkor az üzenetközpont mellé (vagy Robajtól lehetne kérni külön lapon) egy "Kedvencek kezelése" oldalt, ahol ugyanúgy, mint a privát üzeneteknél lehetne tömegesen törölni. -
#1200 Az sem baj, ha nem átlátszó. -
Borg #1199 Esetleg a topikban lévő overlay kedvenceket meg lehetne csinálni állítható átlátszóságúra. Mert ahol háttérkép van, vagy bizonyos szín, ott eléggé olvashatatlan. -
#1198 Pont, hogy azért lenne szükség, mert nem. Kb fél évente rakom rendbe a kedvenceket és rohadt idegesítő, hogy ki kell nyitogatni az összes topicot.
Nem lapozok napi szinten a topicok második oldalára sem, mégis ott az automatikus ugrás, mint funkció.
Úgy gondolom hasznos lenne a csillag a topicok mellett, ha nem nagy munka. Majd dzsani eldönti. :) -
#1197 Ennyire napi szinten adsz hozzá és veszel ki kedvenceket, hogy szükséged van egyszerűsítésre? -
#1196 Nem lehetne egy olyan funkció, hogy a kedvencek lista mellé (legalább a fórum főooldalára) betedd a csillagot, hogy ne kelljen belépkedni a topicokba egy kedvenc törléséért?:) -
ba32107 #1195 Egy kérdés: jelenleg kijelentkezett állapotban is ott vannak a fórum főoldalon az üzenetközpont tabok. Ezt így is tervezted? -
Rotcsa #1194 Hibajelentés
Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
A kedvenceknek jelölt topicokon kívül máshol nem követi a kommentjeim az üzenetközpont.
Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
Megjeleníti a saját üzeneteim-fülön és a válaszoknál is azokat a kommenteket, amiket nem kedvenc-topicba írtam.
Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
Egyszerűen csak olyan helyre kell írni, ami nem kedvenc. Pl. a Film-topicban a Sikoly 4-hez írtam, amit nem követett.
Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
Üzenetközpont Be.
Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
Mozilla Firefox 7.0.1 ; SG Fórum " 1-5.2 -
#1193 Nincs kedvencekre szűkítve. Ahova írsz, azt követi. -
Rotcsa #1192 Na de csak a kedvencnek jelölt topicok utolsó 10 hsz-eit követi, vagy azokat is, amiket nem jelölök be annak?
Mert nekem a kedvencekben megy, de máshol nem- Ezért kérdeztem.... -
#1191 Lehet, hogy belenyúltak valamit a Nextben, ha jól tudom nálad az van fent, nálam meg a stabil, mert az új snapshotokban összenyomja az ETR-t belépés után. -
#1190 Érdekes probléma, ez pont azért jött létre mert én javítottam. Nekem a régi verzióban volt elcsúszva, most az újban nálam pontosan középre kerül. Ezt rühellem amúgy az Operában, hogy a régi beállítás volt a helyes, de mégis rossz volt nálam. Most az új verzióba szándékosan rossz érték került, mert nekem azzal tette pont középre. -
#1189 Az 1.6.0-ban még nem tapasztaltam ezt a hibát, úgy látszik javítva lett közben.
dzasni: #1176 nálad is tapasztalható? -
#1188 Problémás. Egy script nem fogja tudni kitalálni hogy mit, hol, mire kell átírnia. Plusz akkor kellene hozzá egy bonyolult GUI, csak a banlistnál neveket fel kellene tudni sorolni, beállítási lehetőségek, stb, stb, stb. Túl sok vele a meló, gyakorlati haszna nincs. Meg vannak olyan problémák hogy akkor telekúrja a topik forrását csomó scripttel, mert ugye külső tárhelyen tárolt, behúzott scriptet nem tud szerkeszteni, csak és kizárólag a teljes forrást tudja generálni. Abban meg túrkálni nem egy leányálom scripttel. -
#1187 Na amúgy kész a bugtracker. Egész hamar meglett, nem volt több pár óránál. Holnap élesítem, addig tesztelem a kicsikét. :D -
#1186 Hasonló hibákról számoltak már be páran, de nagyon keveseknél jön elő, senki sem tudja megmondani hogyan lehet reprodukálni, valamilyen környzeeti tényezőről lehet szó, én sehogy sem bírtam előcsalni. Mert ha sikerülne előcsalni, akkor tudnám javítani is. De amíg nem tudom hogy egyáltalán mi is a hiba, és semmilyen mód nincs arra hogy észleljem, addig javítani sem tudom. A dolog érdekessége hogy a wfehérlistás topikokban le sem fut a script, nem módosít semmit, ergó hibát sem tud okozni. -
#1185 egyébként jó lenne egy amolyan hg segítő eszköztár is. ami topik szerkesztésénél magától bepakolgatná a scripteket és egyebeket.
Pl csak be kell linkelni, mi legyen a háttér, szövegdoboz háttere stb. Aztán ottvannak még a különboző scriptek (whitelist, topik ban, pined post)
-
#1184 Áh, alkalmatlan arra. Ide speckó dolgok kellenek, nem csak egy lista. Meg azt még nem a keretrendszeremhez írtam, ez a mostani fejlesztés sokkal egyszerűbb és gyorsabban halad. Gyakorlatilag már kész is, még pár ajax kérelmet kell beaplikálni. -
#1183 Utolsó 10 saját hozzászólást követ. 10 percenként frissít, nem fog azonnal megjelenni a válasz. -
Rotcsa #1182 AZ üzenetközpont csak a kedvenceknek jelölt topicok esetében működik? -
#1181 A szavazó topic tipp-hozzáadó rendszerére szerintem simán alapozható egy jó bugtracker. -
#1180 A különbség a 1.6-os bővítményverzió.
-
#1179 A #1024-es hibajelentésemet figyelembe vetted?
Mert még mindig van ez a jelentség.