2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Jim Morrison
    letöltöttem a nightlyt, de nem tudom mit kéne nézni
  • Narxis
    Imádom a meglepiket, jöhet. :D
  • Ability
    Nightlyból már ki is került, felesleges a bővítményben duplán meglennie. Amúgy készül a 2.0, lesz benne egy nagy meglepetés. Aki használja a nightly-t az ne írja be mi az, köszi! :) Bár még használni sem érdemes, ez az eddigi leginstabilabb verzió ami valaha létezett. A meglepihez van köze, mindent át kellett írni benne. Még lesz legalább egy hét amíg stabillá lehetne avatni.
  • precision
    na, Robaj közben sikeresen "lenyúlta" a kinyitós spoiler fícsörödet... :)

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080392254&no=19875
  • Dzsini
    Befutott a bővítménytárba az Operás 1.6.0
  • ba32107
    Ha egy-egy kommentet külön linkben nyitok meg, nem látszik semmi a bővítményből (semelyik ikon). Beküldtem a buglistára.
  • Rotcsa
    Oks, köszi! :)
  • Clidey
    Ja, most azért jó mert másik gépről fórumozok ahol nincs telepítve a bővítmény.
  • Clidey
    Overlay nincs, WYSIWYG az van. De ha jól emlékszem próbáltam overlay-al is, és azzal se volt jó. :(
  • Jim Morrison
    az a helyzet állt elő, hogy nem is az én hozzászólásaimat követi. Gyorsan csináltam róla képet:

A bfbc2 viatnamos hozzászólás még az enyém a többi nem, a francia xy topikot még csak nem is láttam. sajnos nem tudom, hogy miért lett ilyen.
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell megkeresni, főoldalról elolvasod a cikket, legörgetsz az aljára -> listázás a fórumban.
  • Rotcsa
    Ja, csak hát kényelmesebb a főoldalról azonnal a cikk elolvasása után postolni valamihez, mint megkeresni és külön a megfelelő helyre írni, hogy majd kövesse.
    Nem lehet valahogy megoldani, hogy mégis múúúkodjon? :D
    Bocsi, én nem értek az ilyen dolgokhoz, csak egy lusta hírolvasó vagyok :)
  • Ability
    Ha a fórumon belül a topikjukban írod a hozzászólást akkor követi. A főoldalon, tehát a cikkek eredeti helyén ott nem követi. Az egész bővítmény csak a fórumon belül működik. Csak ugye egy cikk hozzászólásai is egy fórumtopik egyben, szóval ha belépsz a fórumon belül az adott helyre akkor menni fog.
  • Rotcsa
    Na azt hiszem, most megkövetem magam. Lehet nem fogalmaztam elég pontosan, amikor a problémát felvetettem.
    A Híreknél (it/tech, Tudomáyn, Mobil, Film) nem követi a kommenteket? Mert eredetileg ez lett volna a gondom.
    Azt hittem, a hírek kommentblokkjait is topikként kezeli a program....
  • Ability
    Mármint nem írja ki hogy "Válasz xy üzenetére"? WYSIWYG editort használsz vagy Overlay textarát, vagy egyiket sem?
  • Clidey
    A #1168-ra van valami gyógyír? :(
  • Ability
    Nekem működik. Más tapasztalt ilyet?
  • Rotcsa
    Mikor lesz kijavítva az a hiba, hogy ne csak a kedvencekben kövesse a kommenteket?
  • Ability
    Üzenetközpontnak nincs köze hozzá. A fehérlistának van. Meg a beágyazott kedvenceknek, bár az nem kimondottan külön funkció. Köv kiadásban majd ki lehet kapcsolni. Most viszont mással foglalkozom, szóval lesz egy kisebb kihagyás.
  • [HUN]FaTaL
    Egyelőre sehogy mert ha jól tudom ahhoz kapcsolódik az üzenetközpont. Én is kérdeztem már korábban, hogy esetleg nem lehetne e eltűntetni (az üzenetközpont kikapcsolásával együtt), mert én sem használom egyiket sem. :)

Bár a topic fehérlistát azt igen. Semmi bajom a gombokkal csak bugos a finomgörgetés az Operában (és a Chromeban is) és lassítja.
  • tommygear
    lol
  • Ability
    Gondlkozom rajta hogy visszateszem opcionálissá, csak annyi vele a baj, hogy a bővítmény egyes funkciói összefonódnak vele, ezért vettem ki nemrég. Szerintem majd az új verzióban visszaállítom mert már többeknek nem tetszett.
  • Guren
    sehogy
  • Ic3 m4n
    Bal oldalról hogy tudom eltüntetni az ikonokat?
  • [HUN]FaTaL
    Nincs.
  • ba32107
    Operánál van WYSIWYG editor? A feature listában látom, de amúgy semmi nyomát nem látom.
  • Dean Winchester
    tudom volt már róla szó de van esély ,hogy egy spoiler gomb bekerül az editor sorba?
  • precision
    okés, thx!
    akkor marad a fehérlista :)
  • Ability
    Nem sok mindent lehet csinálni vele. Vagy kikapcsolod a spoileres fícsőrt, vagy fehérlista.
  • precision
    az olyan topikokban (pl itt ) ahová be van téve a (talán csuwwii féle?) spoiler lenyitó script, ott a spoileres hsz -ek összeakadnak a kieg. -ben lévő spoiler -es fícsörrel... gyakorlatilag egy vékony üres téglalap jelenik meg a spoileres hsz helyén amit se lenyitni nem lehet se kijelölni a szöveget :)

lehet e ezzel valamit kezdeni a bővítmény szintjén vagy rakjam az ilyen topikokat fehérlistára?
  • Narxis
    Örök hálám.
  • Ability
    WYSIWYG editor csinálja. Copy+Paste eseménynél. Chrome és más webkites böngészők nem csak a szöveget teszik vágólapra, hanem a szöveg stílusbeállításait is, amit jelen esetben HTML kóddal oldanak meg. Korábban tettem be egy HTML filtert ami eltávolítja ezeket, de rosszul csináltam, most javítottam, a követkető verzióban már jó lesz.
  • Narxis
    #10506-os hozzászólás benne. De tényleg el is felejtettem a fehérlistát, akkor kivételekhez adom.
  • Ability
    Mit ront el? Nekem jónak tűnik. Amúgy legrosszabb esetben a fehérlistára tudod tenni a topikot.
  • Narxis
    Nod topikban teljesen elcseszi ha linkelek valamit. Lehet vele valamit kezdeni?

Google Chrome stabil aktuális változata és 1.6.0-s SG kieg.
  • wollnerd #1223
    Nálam így néz ki a topic ha leljebb vok.

Ráadásul a újra jönnek a legújabb HSZ-ok az "oldal" kb háromnegyedétől!
    Legújabb bővítmény, mozilla 7.01
    Ki kellene javítani!
  • Ability
    Opera alatt most már alapból rejtve vannak a gombok amik a topik tetején jelennek meg egy kis ideig. Most már csak akkor jelennek meg amikor végleg a helyükre kerültek.
  • Ability
    Na, lezártam vagy 4 hibajegyet, régi, idegesítő hibák lettek javítva.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet, viszont alapvető bugok lettek javítva amik idegesítettek a legutolsó stabil verzióban, így egyelőre kieg nélkül használom az sg-t, aztán majd meglátjuk meddig bírom. :D
  • Ability
    Sosem jó béta, félkész, stb cuccokat használni. Simán lehet hogy a snapshotban van a hiba, csak egyszerűen olyan területen, ami nem jön ki hagyományos használat mellett, de a bővítmény pont egy olyan funkcióra támaszkodik.