2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • precision
    Ability, ötlet! :) Nemtom jó e/értelmes e/megvalosítható e :)

A userek fejlécébe kerülhetne egy ilyen "mouse over" ikon, amire ha rávinnénk az egeret akkor kiírni kis tooltip -ben a "hsz hasznossági" statját, azaz ami az adatlapján is megtalálható. Lustaság rlz :) Mármint így nem kéne az adatlapjára mennem ha érdekel ez az info.
  • zsoltioregon
    Pont kéznél volt matyi :) nem kellett alregekkel variálni :D
  • tommygear
  • N o N a m e
    az alregedet fórumtársnak nevezed?! :D
  • zsoltioregon
    kösz, egy fórumtárssal leteszteltük!
  • [HUN]FaTaL
    Nem. Ha letiltasz valakit, akkor nem látod a hozzászólásait és ennyi. A másik irányhoz szerveroldali megoldások kellenének.
  • zsoltioregon
    a bővítményre és funkcióira értem.
  • zsoltioregon
    amúgy le a kalappal! nagyon jó dolog!
  • zsoltioregon
    ha letiltok valakit az olyan, mint az FB-n, hogy ő se lát engem?
    elnézést, hogy megsértem a netikettet és nem olvasok vissza 1200 üzit..

opera 11.52-m van
  • Ability
    Na, eddig tartott a Mozillának hogy bevizsgálja az addon-t. Még szeptember elején küldtem be, most fogadták el. Ahhoz képest hogy 10 napot igértek maximum, hát, nem siették el. :D

Hibáknak utánanézek majd, nekem ment Opera 11 alatt a kommentek kinyerése.
  • SötétBarom
    Oh. :) Tényleg. Köszi :)
  • Dzsini
    Nahát, tényleg... és most megvártam, és tényleg nem működik (Opera 12 alfa, plugin 2.0.0). A címsorban megjelenik a (2) az új üzenetek számával, de nincs felugró, és nem töltődik be (vagy jelenik meg) az új hozzászókás.
  • MerlinW
    Átkerült már egy ideje az SG jobb felső sarkába.
  • SötétBarom
    Az miért lehet, hogy eltűnt a beállítások gomb a plugin oldalon? (chrome)
  • ba32107
    Én is csak a stabil verziót használom, de elvileg már része annak is.
  • Dzsini
    Én nem használok nightlyt, ha véglegessé válik megmondom :)
  • ba32107
    Operában nektek működik az automata topikfrissítés?
  • Dzsini
    Erre való az üzenetközpont, egy ideje része már a bővítménynek.
  • Rage47
    Javaslat: jelezze azt a topikot a rendszer valahogy, ahol nekem válaszoltak. Ez lehet akár olyan topik is, amely nincs a kedvenceim között. Ez a lehetőség lehetne mondjuk választható, mint a jobb felső sarokban, hogy berakjuk kedvencekbe vagy nem; akarom, hogy jelezzen nekem a topik, vagy ne.
  • akyyy
    vagy lehessen megjelölni olyan topikokat, amit mindig mutasson
  • N o N a m e
    Arra gondoltam, hogy a topikokban a kedvencek listához lehetne-e tenni egy olyan gombot, ami rejti vagy megjeleníti azokat a topikokat ahol nincsen új üzenet? (Hogy azért se kelljen kimenni a főoldalra :D)
  • Ability
    Új funkció a nightlyban: textarea auto átmérezetése gépelés közben. Amikor a begépelt szöveg eléri a textarea magasságát, a textara automatikusan megnyúlik, hogy a begépelt szöveget sose kelljen görgetni, mindig kiférjen egyben az egész.

Borg: javítva a nigthlyban.
  • Dean Winchester
    ez az új üzenet automatik megjelenik tök fasza! nem kell klikkelgetni , nem kell betölteni az oldalt újra és újra! Nagyon fasza.
    Köszönöm szépen én is minden eddigi munkásságodat!

egy hiba van! ha smile-t akarok tenni pl. az első mondat végére akkor nem tudok csak a hozzászólás levégére vagy a smile beszúrást kell választani és aztán írni! de pl. most ha tenni szeretnék oda egy smile-t akkor nem tudok mert nem engedi.
  • Jim Morrison
    sajnos nem jövök rá mikor iir ki rossz hszt a főoldalon. Most az öreglányok a buszon topik 2005ös kommenjét adta ki, hogy azt én iirtam.
  • Rotcsa
    Uh, Dzsani, ez a meglepetés nagyon ott van! Nagyon szerettem volna már egy ilyen kényelmes funkciót használni az oldalon!
    Nekem már csak ez önnmagában elég lenne, de amennyit melózol az oldalért, az minden köszönetet megérdemel! :)

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!
  • Jim Morrison
    raktam be bugot.
  • Borg
    Nekem valahogy megszűnt működni chrome alatt az autofocus. Válaszkor nem ugrik bele a kurzor.
  • Jim Morrison
    érdekes, az adblock bétát disabledeltem erre az oldalra, most teljesen kikapcsoltam, és talán már csak ez az egy topik van ahol nem működik :D
  • Narxis
    Köszönjük! Nagyon jó a meglepi, épp akartam is kérdezni, hogy nem lehet-e globális minden funkció. Azt hiszem kijelenthetem, hogy a bővítményeddel ezerszer használhatóbb lett az SG. :)
  • wollnerd #1269
    a linkek kicsit elrontottak. :D
    Most töltöm le a 2.0-t
  • wollnerd #1268
    WYSIWYG Editor bugos!A 2. sort nem tette be a HSZ-be, mikor ugyanaz a szmájli mint az első sorban! példa 102163 és 102162

• [HUN]FaTaL
  • Ability
    Passz, nem tudom. Ha eddig jó volt, akkor most is annak kellene lennie.
  • Jim Morrison

Mondjuk szerintem hasznos volt, hogy aláiirásban is commentazonosiitót érzékelt :) (pl aullah nál)

Egyébként van valami tipped, hogy nálam miért csak félig működik az extension? nem tudom melyik másikkal akadhat össze, olyanok vannak fent mint régen.
  • Rage47
    szuper
  • tommygear
    pedig megérdemelnék
  • Borg
  • Ability
    Megjelent a 2.0! Változások:

Hibajavítások:
    - Permalinkes kommentek esetén is lefut a bővítmény
    - Opera alatt most már nem látszódnak a navigációs és egyéb gombok, csak amikor már a helyükre kerültek
    - Aláírásban nem keres commentazonosítót a bővítmény
    - Kijelentkezve nem jön be az üzenetközpont
    - Üzenetközpontban indokalatlanul is ajax kérelmeket indított bizonyos esetekben
    - Lenyitott válasznál is beteszi a bővítmény a letiltás gombot
    - Ezernyi apróbb, nem feljegyzett hibajavítás

Új funkciók:
    - Üzenetköpontban ugrás link a válaszra
    - Új üzenetek atuomatikus kinyerése a topikokban

Meglepetés:

A bővítmény összes funkciója ki lett terjesztve az SG egész területére. Tehát mostantól például a cikkeknél is használhatóak a funkciók. Ez igaz mindenre, megy az üzenetközpont is cikkekkel, a globális tiltólista most már tényleg globális lett, a cikkeknél is kiszedi a tiltott felhasználók kommentjeit. És így tovább, minden ami egy topikban megy, az menni fog a cikkeknél is.

Megjegyzés:

A funkciók kiterjesztése miatt nagyon sok változás történt a bővítményben. A meglévő funkciókhoz is hozzá kellett nyúlni, szinte mindent át kellett írni, így várható hogy a hibák száma is megugrott egy kicsit. Ezeket javítani fogom amilyen hamar csak lehet. Jelenleg nincs ismert hiba, én próbáltam mindent letesztelni, mindenféle lehetőséget végigvettem, nem maradt hátra ismert hiba. Ez nem jelenti hogy nincs is, ezért adtam ki ilyen hamar az új verziót, nagy tömeges teszt fogja kihozni a nem ismert hibákat.

Egyébként a bugtrackeren szinte minden jelenlevő hibát javítottam, sok aprósággal fejlesztettem a meglévő funkciókat is, szóval a kiterjesztésen kívül is ezernyi apróbb, nem is dukumentált tweak lett beépítve.

Letöltés:

A Chrome Webstoreból telepített bővítmény automatikusan frissül pár nap múlva. Aki türelmetlen, az a Csavarkulcs -> Tools -> Extensions -> Developer mode alatt tudja manuálisan frissíteni. Vagy a topik tetején levő linkkel. Opera felhasználók is pár nap múlva kapják a frissítést, manuálisan erre nincs lehetőség, itt van egy csomag belőle a türelmetleneknek. Safarinál és Firefoxnál továbbra is kézzel kell frissíteni, a topik tetején vannak a linkek.
  • Ability
    Gondoltam már rá, igazából csak meg kellene fejteni a hsz szerkesztésénél használatos kulcsot. Ilyeneket timestamp, ip, felhasználóév, stb keverékéből állítják össze, majd titkosítják md5, sha1 és társaival. Ha olyan adatokat kódolnak be amit én előre ismerhetek, tehát pl. nem kevernek bele egy véletlenszerű számot, akkor meg is tudnám csinálni. De lehetettem róla, nem célom szabotálni az SG szolgáltatásait. :P
  • precision
    meglepi? :)

remélem az lesz, hogy VIP nélkül is lehet hsz -t szerkeszteni :DDD