2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Borg
  • Jim Morrison
    úgy tűnik 5 napja már biztosan él ez a "webextension", úgyhogy innentől kezdve a chrome/opera/firefox pár majd egyszerre lesz updatelve. Még ebben a hónapban =)
  • Borg
    Azt nemtom, de a másik pluginnal is elvileg ugye csak annyi a gond, hogy mivel nincs "aláírása" ezért letiltja... a 48-as óta ilyen pluginokat nem enged az FF egyáltalán.
  • Jim Morrison
    Mintha már átálltak volna az új felépítésre (amit a chrome is használ, így portolni nem tarthat tovább 2 percnél). Az október biztos, évszámot még nem mondok:)
  • [HUN]FaTaL
    Kieg. nélkül gondoltam az alap működést :)
  • Borg
    Jövőre valamelyik szerdán?:)
  • Jim Morrison
    lesz!
  • Borg
    És lesz új?:)
  • Jim Morrison
    Firefoxot ne nézd, régi verzió. Majd én tesztelgetem chrome alatt. :)

Köszi a válaszokat, jövőhéten megpróbálok időt szánni ezeknek az orvoslására.
  • [HUN]FaTaL
    A gondomat nem a kiegészítő okozza, sőt, odalapoz az adott oldalra ahova kell. Ellenben ha kikapcsolom, akkor sem működik az ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez gomb.

Nem értem :)

Érdekes egyébként, mert ha megnyomom az összes kedvenc olvasottnak jelölését akkor szépen kiürülnek a topicok (gondolom a keig. js-e törli az adott sort), de frissítés után ahol több mint 80 olvasatlan hsz volt, visszakerülnek.

Megnézem majd Firefox-szal, hogy mi a helyzet.
  • modellmaker
    Igen, nálam működik. A napokban sikerült a 24. oldalra is elugrania. :D (Vivaldi 1.4.589.38)

Viszont itt a válaszüzenetben nem működnek a MOSOLYOK - ... - KÉPFELTÖLTÉS gombok. Egyik sem. Van amelyik bejön, rá a válasz "rétegre", de mégis a szürke rész mögé, szóval nem lehet utána bezárni sem.
  • Jim Morrison
    Opera / Vivaldi felhasználók!
    Ugrás utolsó olvasatlan üzenethez opció működik? (Ha több mint egy oldalt kell visszaugrani).

Fatal: nézd meg a beállítások oldalt. Ha nem 80 hsz van egy oldalon, akkor a bővítmény frissíti a számot ha a beállítások oldalra látogatsz!
  • modellmaker
    Köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Úgyértem hogy az sg féle beállítás. Hát kiveszed a rövidítés funkciót a kiegészítő beállításaiban és akkor visszaáll az eredeti (szám helyett X új üzenet felirat a topic mellett)
  • Jim Morrison
    Kikerült Opera storeba a 3.2.9!
  • modellmaker
    És mi az alapbeállítás? :D
  • [HUN]FaTaL
    Valóban, utóbbi probléma is előjött nekem is, csak elfelejtettem, mert visszakapcsoltam az alapbeállítást (ilyenkor nem duplázódik a szám)
  • repvez
    én is vivaldival használom a bövitményt és az ékezetes betük nálam is bizonyos esetekben furcsa karakterekként jelennek meg a topikokban, illetrve a kedvencek melletti uj üzenet kiirása duplán szerepel 2x van ugyan az a piros szám egymás után , eléggé zavaró, hogy 4 vagy 44 uj hsz van egy adott topicnál.
  • [HUN]FaTaL
    Én is csak véletlen tudtam összekapcsolni, mert F5 után mindig jó lett és korábban nem volt fent a kiegészítő :)
  • Jim Morrison
    Köszi!
  • nearo
    F1 topicból rémlik tegnapról egy ilyen, hogy az ékezetes betűk furák voltak, de egyáltalán nem emlékszek a körülményekre. Becsuktam és kinyitottam újra a topicot, utána jó lett, azthittem nálam volt valami pillanatnyi elmezavar.
  • [HUN]FaTaL
    Az új üzenet automatikus kinyerése nem jó karakterkódolással tölti be az új hozzászólást.

De lehet, hogy egyedi probléma és nem is Chromeot használok, hanem Vivaldit. Meg tudja ezt erősíteni még valaki?
  • Rage47
  • Jim Morrison
    SG Fórum tuning 3.2.9 (aka 3.3 beta)

Letöltés (ha nem lenne telepítve): Chrome , Opera (valószínűleg kell pár nap, míg elfogadják)

- TÖBB SZÁZ apróbb javítás a kódban
    Fix:
    - Következő lap betöltése a lap aljára érve
    - Kommentek szálonkénti elrendezése
    - Navigációs gombok (kereső gomb újra működik)
    - Hosszú kommentek oszloposítása

3.3-ra teljesen kész, jelenleg csak életjeleket mutat:
    - Blokkok átrendezése, rejtése - jelenleg csak a bal oldali blokkokat lehet fel-le helyezni
    - Üzenetközpont van, de nem üzemel ,majd sg fejlesztő segítségével fog
    - Topikba érkező új üzenetek automatikus kinyerése - jelenleg csak 1 üzenetet tölt be

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.09.04. 17:11:15
  • Borg
    Na végülis fut a cucc, úgy hogy meg van buherálva a FF.
    Viszont nem indítja el a chat addont addig, amíg a connect.facebook.com-al szarakodik. Szal olyan helyről nem gut a cucc, ahol a facebook le van tiltva :/ Nemtom ezzel lehet e kezdeni valamit.
  • Borg
    Illetve a futtatását így is letiltja...
  • Borg
    "firefox megakadályozta, hogy az sg.hu oldal ellenőrizetlen kiegészítőt telepítsen"

Csak xpinstall.signatures.required false-al megy.
  • j0nNyKa
    csetplugin mostantól múkod firefoxon is
  • matejsurovy
  • Dzsini
    Kivéve a frissülő kedvencek listát, az továbbra is a fórum+ által (is) frissül, így néha ugrál majd.
  • nearo
    Hmm, akkor bocsi a spam miatt (és kösz).

Viszont azt még jelzem, csetpluginnal úgy veszem észre a főolali beállításokat mindegy mire állítom, cset+ mintha teljesen elnyomná a fórum+-t.
  • Dzsini
    Kapcsold ki az overlay kommentelőt, az már jó ideje bugos ha jól tudom.

Meg a "rövid kommentjelzők"-et is - olvass vissza a topicban, volt róla szó, hogy furcsaságokat művel, bár talán az már javítva lett.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.21. 13:00:49
  • nearo
    Még amit észrevettem:
    Ha kommentre válaszolni akarok, akkor a mosolyok egyáltalán nem érhetők el, a bbcode és képfeltöltés gomb pedig felhozza az ablakot, de kiszürkíti az egész képet, az ablakot nem lehet bezárni, sőt egyáltalán csak frissítés után tudok bármit csinálni az oldallal.
    (Illetve lehet a mosolyos ablakot is feldobja valahova, csak én nem látom, ugyanúgy szürkül a kép, és nem tudom görgetni sem, hogy megnézzem lentebb ott van e.)
  • nearo
    kösz, asszem így jó lesz
  • Dzsini
    Tedd fehérlistára az egész sg.hu -t, teljesen jól működik úgy az oldal.
  • nearo
    hmm, lehet visszavonom a szétcsúszás dolgot, most ugyanazokkal a beállításokkal szép, úgy tűnik csak veszettül lassan töltötte be a gépem a fórum főoldalt

esetleg arra javaslat, hogy hol milyen kivételt adjak hozzá ublockhoz, hogy ne tiltsa le a csetplugint?
  • Jim Morrison
    próbáld ki, hogy a fórum tuning beállításokban kikapcsolod a főoldalra vonatkozó fícsöröket. (jobb fent van egy fogaskerék)
  • nearo
    közben variáltam, pont az adblock jutott eszembe nekem is, ublock nem szereti...

és igen, egyszerre a kettő tényleg összeakad, ha a fórum tuning is be van kapcsolva, akkor szét van csúszva kicsit az egész
  • pxxl
    kapcsold ki az adblock-ot, nekem is csak töltött és töltött és.... azóta jó a csettuning :)
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.06.21. 12:10:42
  • Jim Morrison
    egyszerre használnád a kettőt? akkor lehet összeakad a kettő.
    Nézd meg fenn áll e a probléma ha csak az egyiket használod. köszi