SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Jelenleg teszt jelleggel az utolsó 10-et követi. De belátom hogy ez nem kedvezõ sok felhasználónak, fõleg a gumisoknak, akik egy nap akár 50 hsz-t is kiengednek magukból, így relatív még a válasz elõtt lekerül a listáról a követett hozzászólás. Ezt még nem tudom hogyan oldjam meg, felmerült bennem hogy 1 napig kövessen a hozzászólásokat, csak ott a probléma hogy 50 ajax kérelmet indítani 10 percenként az SG felé nem éppen ideális. Ezt tudom mérsékelni annyival, hogy topikok szerint nézi, és nem hozzászólások szerint. Tehát ha az utolsó 50 komment összesen 3 topikban történt, akkor 3 kérelmet indít. Ezt amúgy is meg akarom csinálni, csak igazából sok hasznát nem veszem, mert valószínû hogy nem 3 topikról lesz szó hanem sokkal többrõl. Szóval jelenleg inkább azoknak jó ez az üziközpont akik nem write-only módban vannak.

Az összevonáson én is gondolkoztam, de szerintem van értelme szétvenni. Egyik fülön az összes kommented látszódik, a másikon már csak azok, amikre válasz is érkezett. Kicsit helyspórolós, fontosnak tartottam hogy a válaszok minél kisebb helyet tegyenek ki, hogy ránézésre lehessen látni azokat, ne kelljen lentebb görgetni. Ha pedig odateszem a saját kommenteket, akkor lényegesen nagyobb felületet tesznek ki.
SimaSuna
ha nagyon bonyolult, akkor inkább hagyd.

csak fura hogy a weboldalak (SG, nmag, facebook...stb..) azok középre vannak igazítva.
(1024x768)ban tök jó, meg 1280x1024-ben is. a felett már nem jó. nekem legalábbis.

de tényleg, csak akkor, hogy ha van szabadidõd, és nincs más dolgod.
szerintem sokan istenítenénk, ha sikerülne 😊
Ability
Szenvedõsen de megoldható. Az a baj az SG-vel hogy nem a "konténeres" szemléletet vallja, hanem mindennek mérete van. Tehát én hiába veszem szélesebbre a fõkonténert, attól még a benne levõ tartalom nem lesz szélesebb. Szóval nem éppen egy leányállom ezt megvalósítani. Arról nem beszélve, hogy a fórum nincs felkészítve rá. Tehát ha meg is csinálom, az egész oldal szétzilált lesz, a képek és egyéb forrásállományok nincsenek felkészítve arra hogy én nagyobb méretben jelenítsem meg azokat. Ennek ellenére tehetek egy próbát, az ötlet tetszik.
N o N a m e
ez engem is érdekelne! 😊
SimaSuna
Üdv! van olyan lehetõség, hogy ki széletsítsem a fórumot?
csak mert engem zavar, hogy 1920x1080as felbontásban középre van igazítvaa fórum, és nincs "kihasználva" a monitor szélessége...

van rá megoldás?
N o N a m e
Értem. Amúgy amikor már visszaléptem a fõoldalra, már megjelent a válasz is.

De így, hogy már látom, azt hiszem össze is lehetne vonni a saját üzenetek és válaszok füleket is. Saját üzenetek fülön rögtön mutathatná a válaszokat is a hsz alatt.

Meddig lesznek a listában a hozzászólások? Vannak korlátok, hogy csak az utolsó 10 saját üzenetet írja vagy idõben van meghatározva? Esetleg jöhetne egy törlés vagy ürítés gomb is. 😊
Ability
Leghamarabb is 10 percenként ellenõrzi a válaszokat, meg fog jelenni, csak nem azonnal, nem akarom agyonterhelni az SG-t.
N o N a m e
2. bug: a kedvencek listában láttam, hogy 2 új üzenet. Megnéztem a válaszok fület, és azt írta hogy még nem válaszoltak nekem. Erre Te 10 perce már elküldted a választ.
Jim Morrison
nah zsir, annyit eszrevettem, hogy mar tudok lapozgatni a fulek kozott a fooldalon 😄 gyorsan le is tesztelem, baro !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ability
Megtaláltad az elsõ bugot benne, majd javítom. 😄
N o N a m e
Ez az üzenetközpont a hozzászólás szerkesztéseket is elmenti? Szerintem ezt fölösleges, elég ha azt a hszt mutatja, ami a topikban is van.
tommygear
<#eljen>
erre a spoileres dologra ránéztél amit tegnap említettem?
Zsír, eddig szerintem ez a leghasznosabb funkció!

Ability
Listát vezet a saját magad írt üzenetekrõl, illetve visszaköveti az azokra érkezõ válaszokat. Szóval ha beírtál mondjuk egy hardware segítségkérõ topikba, de nem akarod kedvencnek tenni, sem állandóan visszanézni, akkor ez a fícsõr mutatni fogja ha válaszoltak rá.
Ez az üzenetközpont végülis mi a rák? 😄 Nem nagyon követtem a fejlesztést.

Ability
Megjelent az 1.5.2! Változások:

- Mûködõ üzenetközpont.
- További kompatibilitási javítások.
- Robaj által létrehozott API-szerû oldalak használata.
- Topik fehérlista javítása Chrome alatt.

A Webstoreból telepített Chrome frissíti önmagát hamarosan. A türelmetlenek a Bõvítmények aloldal Developer módja alatt találnak egy gombot amivel azonnal frissíteni tudnak. Az Opera Extension Gallery-bõl telepített változat pár napon belül frissül, a türelmetleneknek addig is itt van az új verzió. A Firefox bõvítménytárába nem sikerült feltenni az új verziót, mert jelenleg teljesen szét van esve az adminisztrációs oldal, itt található a legújabb build. A Safarisoknak szokás szerint kézzel kell frissíteni, felül van a frissített link.
Ability
Javítva. Amúgy nem inkább az volt hogy a legelsõ topikot tartotta bent, a többit pedig nem adta hozzá?
Ability
A régiben elvileg még csak nem is jó helyre nyitotta a hozzászólást, köszönhetõen az SG-s újításoknak. Szerintem az új verzióban nem lesz gond. Már mindjárt kiadják, "In Publishing" állapotban van.
Guren
róka 7.0.1-ben mûködik rendesen

Dzsini
Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
Ha egy #számmal jelölt hozzászólást megnyitok, és rányomok egy másikra, az elsõ megnyitott hozzászólás becsukódik.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
Megnyílik a második megnyitott hozzászólás is

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
Most épp a nagy szavazótopicban több ilyen is van egymás mellett, könnyû kipróbálni

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
Több #szám -os hozzászólás legyen

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
Opera 12.00 elõzetes, még 1.1.2-es bõvítmény, nem tudom 1.5-ben javítva lett-e.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tommygear
hát akkor marad a whitelist 😊
Dzsini
Mire befut az 1.5 a központon át, már elavult is lesz 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
<#eljen><#eljen> 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Ability
Opera alatt is megy az üziközpont! (Lassan halad a tesztelés...) Ha minden a terv szerint megy, akkor akár holnap megjelenhet az új verzió.
Ability
Megmaradnak. Sok okból megmaradnak. Egyik hogy nekem is jobban tetszik, másik hogy a bõvítmény egyes funkciói összefûzõdnek, egymástól függenek. Például itt van mindjárt az összes kedvenc olvasottnak jelölése funkció, ami összefonódik a "csak olvasatlan üzenettel rendelkezõ üzenetek mutatása" funkcióval. Attól függõen hogy ki van-e nyitva vagy össze van csukva máshogy mûködik. Na most ezt meg lehetett volna csinálni az SG-s verzióval is, de értelmetlen. Már van egy jól mûködõ, megbízható variáns, kár lenne az egészet újragondolni. Sokkal egyszerûbb hogy egyszerûen kiütöm az SG-s megoldást, és megy tovább minden ahogy volt. És ez csak egy példa, sok funkció támaszkodik egy másikra.

Arról nem beszélve hogy az enyém többet is tud. Az SG-s megoldás a kedvencek ki-be csukásánál mindig az utolsó állapotot veszi figyelembe. Nálam is lehet választani ezt a fajta mûködést, de meg lehet csinálni úgy is hogy mindig be legyen csukva. Szóval vannak itt érvek nekem is hogy miért kellene megtartani, és ebbõl az a legkevesebb hogy nekem is jobban tetszik. 😄
[HUN]FaTaL
Remélem a bõvítmény kedvencek frissítése és gombjai megmaradnak, mert szerintem sokkal jobban illeszkedik az oldalhoz, mint a gyári. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Ability
Ezt még régen csináltam, akkor is tesztelési célokból. 😊
Ability
A topikban bent van cSuwwi scriptje, az is hasonlót csinál, a kettõ üti egymást. Mivel nem tudom kontrollálni hogy melyik script fusson le elõbb, így esélytelen helyrehozni ezt a hibát. A topikokban kellene kivenni ezeket a scriptetek, már amúgy is elavultak, az SG mindent beépített belõle. És ez azért más mint a bõvítményesdi, az globálisan fut mindenhol, "több haszna van mint a lokális topikscripteknek". Esetleg kikapcsolhatod a bõvítményben ezt a funkciót. Majd ránézek azért, hátha lehet valamit tenni.
Dzsini
Alreg 😄

tommygear
hoppá, ha magát a hsz-t linkelem akkor jó, most veszem észre
na így néz ki a dolog ha az összes hsz-t nézem

Teszt.
Ability
Safari alatt már teljesen jól, hibamenetesen mûködik az üziközpont. 😊
Rage47
<#worship>
Dzsini
<#taps><#eljen> és további ilyesmik 😊

Ability
Válaszolt Robaj, mindent megcsinált amit kértem tõle így pár perccel az üzenet elküldése után. Szóval lehet örömködni, jön majd egy megbízható és mûködõ üzenetközpont, plusz minden lehetséges összeakadást sikerült kiküszöbölni. Ha minden jól megy, a napokban jön egy új verzió, ezúttal már egy mûködõ üzenetközponttal. 😊

Megjegyzem, becsüljétek meg Robajt, lehet nem olyan újítások vannak az SG-n ami mindenkinek tetszene, de egy segítõkész ember, látszik rajta az igyekezet, nem hittem volna hogy ilyen gyorsan és ennyire együttmûködve tudunk majd dolgozni.
Ability
Ott egyelõre még nem tartunk, még csak kértem pár dolog, kérdéses megvalósul-e. Igazából két dolgot kértem, Robajnak ez maximum 5 perc munkát jelent, remélem lesz belõle valami. Csak ugye vannak összeférhetetlen érdekek. Robaj valószínûleg azt akarja hogy ami már elkészült az SG-n is funkció az ne legyen benne a bõvítményben. Ez volt az egyik kérésem, hogy bizonyos funkciókat felül tudjak bírálni, mert én is meg akarom tartani a sajátomat. A másik kérés az üzenetköponthoz kell.

Minden esetre a nighly verziót már felkészítettem az újdonságokra. Áttértem egy másik PHP lekérdezésére a kedvenceknél, ezt használja az SG is, kevesebbet fog terhelni. Beleépítettem a beépített frissítéshez szükséges blokkoló funkciót is, ez majd akkor fog mûködni ha Robaj megteszi amit kértem tõle.
Dzsini
Kapsz API-t? 😊

Ability
Kedvenceknél lesznek újabb problémák az új auto-frissítés miatt. Közben sikerült beszélnem Robajjal, kértem tõle pár dolgot, ha minden összejön akkor sínen lesz a projekt. Üzenetközpontot is be tudom majd fejezni ha megcsinálja amit kértem tõle. Új (hibajavító) verzió majd ennek függvényében alakul, remélem minél elõbb meglesz, legalább az auto-frissítést rendbe akarom tenni. Nem akarok lemondani az én verziómról, össze van drótozva sok más funkcióval, meg akarom tartani, ehhez viszont kell egy mód amivel ki tudom lõni a most már beépített és alap frissítési ciklust.
Dzsini
Velem is elõfordult, nálam felülre töltötte be az elõzõ oldalt - #980 (még 1.5 elõtti kiegészítõvel)

Nálam bevadult az elõbb, és végtelenítette a BF3 topikot 😊
Ahogy görgettem lefelé, mindig ugyanaz az oldal ismétlõdött...
Dzsini
Jön az 1.5.nemtudommennyi? 😊

- Fórum fõoldalon kedvencek frissítése 1-1,5 percenként, hogy jött-e új hsz

Dzsini
Mindenkinél, a pluszminusz bevezetésével sok minden megváltozott az SG-n, a bõvítmény pedig lekövette a változásokat, csak a kiegészítõtárakban az automata frissítés nem 1 mozdulatra megy, egy belsõ ellenõrzésen is keresztül kell mennie, a múltkor ez 2 nap körül volt.

ja.ok
Dzsini
még mûködésképtelen, lásd: #987

Az jó, mert a válasz erre form sem jön fel, a fõoldalon is gondok vannak, szóval nálam elég sok minden eltolódott az utóbbi napokban.

Az üzenetközpontnak hogy is kéne mûködnie?
Mert bekapcsoltam, megjelent felül 2 fül, de ha kattintok rájuk nem történik semmi.
Dzsini
1-2 nap és jön az 1.5 Operára is automata frissítéssel, azt várd meg.

Hibajelentés

Nem mûködik az ugrás utolsó üzenethez link a topikokban (kattintásra semmit sem csinál)

Mûködjön

Nálam stabilan jön a hiba, minden topikban

A topik beállításoknál a szálankénti rendezés kivételével az összes lehetõség be van kapcsolva

Opera 11.51, SG bõvítmény 1.1.2

wollnerd
Hibajelentés

A fehérlistás topicokban (pl. TDU2) rákattintok a "ugrás az utolsó üzenetre" gombra, újrabetölti a topik oldalát és nem ugrik az uccsó üzihez.(el is tûnik a gomb)

Kattintásra ugorjon az utolsó üzenetre oldalbetöltés nélkül mint normál esetben.

Mikor kattintanék arra a gombra a fehérlistás topikokban

Fehérlista bekapcsolása

Mozilla Firefox 7.01, bõvítményverzió: 1.5.1

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

tommygear
az új legördülõ spoiler összeakad ezzel a szkripttel
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1009326176&no=65269

ezt jó lenne javítani mert elég sok helyen használt szkript ez