2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • konkav
    Üdv!

Az előbb töltöttem le az SG Forum Plus FF kiegészítőt - ehhez szeretnék gratulálni, mert nagyon jól sikerült munka lett!

Lenne egy kérdésem a "user blacklist" funkcióhoz kapcsolódóan (eredetileg erre kerestem a mozilla oldalán, így jutottam el ehhez a kiegészítőhöz): szóval nem tudnátok/akartok esetleg ebből egy általános "blokkolót" írni? Ami más fórumokban, kommentekben is el tudna rejteni usereket? Régóta keresek ilyet, de nem sok sikerrel, pedig szerintem elég nagy igény lenne rá.

Köszi, és grat még egyszer.
  • tommygear
    :D
  • Borg
    Nekem is vannak ilyesmi gondok :) A BF3-ból már van olyan üzenet az üzenetközpontomban, amit nem is én írtam :D
  • tommygear
    valami nagyon nagy gebasz van, más topikokból dobál be új hozzászólásokat :D
    pl vagyok a gta v topikban és jönnek a bf3 topikból az új hsz-ek
  • Borg
    Az nemtom felmerült e már, de pl ha flash videót szúrok be, és hosszú a sor (kilóg jobbra az editorból), akkor nem nagyon enged értelmesen a végére menni...
  • Ability
    WYSIWYG editort nem lehet, mert az nem textarea hanem iframe. De a sima overlay textareát ugyan úgy lehet.
  • akyyy
    és az ogy a chromben a régi szerkesztőt lehetett méretezni, de a bővitményben az újat nem :S
  • Ability
    Nem lehet átméretezni, mert az SG ignorálja a HTML kódokat. Az csak egy Firefox feature hogy át tudod méretezni, de nem fogja megjegyezni.
  • wollnerd #1330
    Bugos a képátméretezés a WYSIWG Editorban!
    Például itt
    Úgy akartam átméretezni hogy egy sorba férjen a 3 kép, de mégis az eredetin jelentek meg....
    Ki kéne javítani.
  • tommygear
  • Ability
    Tudok róla, a 2.1-ben már javítva van. Csak addig nem akarom kiadni amíg nem sikerül egy másik hibát kiküszöbölni.
  • tommygear
    nem kell mindent ilyen negatívan lereagálnod, lazíts már néha :)
  • Dzsini
    Ha máshol alap dolog, és ennyire hiányzik, akkor át kell menni az ottani fórumra - és ha ott hiányzik valami innen, akkor ott nyűglődni, hogy ez meg az kellene, bezzeg az SG-n :)
  • tommygear
    a fehérlistás topikokból eltűntek oldalról a kis ikonok, így nemtudom esetleg később levenni őket
  • tommygear
    hm... és ezért kell fizetni ami máshol alap dolog :\
    ezért kéne szabotálni
  • N o N a m e
    hűha.. tényleg?
    most kipróbálom! :D

szerk1: 19:29 :D
    szerk2: 21:17 :D
    szerk3: 23:04 :D
    szerk4: 10/25 08:39 :D

#1324: szerintem jó ez így.. ha nem lenne a VIP-eknek, akkor alig lenne extra azért a 960 ft-ért évente.. szerintem maradhat így. :) (10/26 01:55)
  • Dzsini
    Gondolom ezért tud néhány moderátor szabadon szerkeszteni, ők mindig megkapják azt a linket.
  • Malakai
    Nekem rémlik, hogy mintha vmikor régebben kaptam volna olyan választ, hogy átléptem egy limitet, de ja azt én is láttam, hogyha visszalépek, amikor még megjelenítette a linket, akkor szokta engedni, majd kipróbálom. :)

Az ilyen VIP jogokkal való babrálás kétlem, hogy jó ötlet, gyorsan maga ellen fordítaná Dzsani St-éket valószinüleg.
  • kifli
    Értem :)
  • Ability
    Nincs valós időkorlát a szerkesztésre, ha tudod a szerkesztőkulcsot, akkor bármikor át lehet írni a kommentet. Ugyan ez vonatkozik a törlésre is. Csak a link tűnik el 4 perc után, de semmi sem változik, nincs ellenőrizve szerveroldalon az időlimit. De ezt sem fogom megpiszkálni, engem kúrnak majd meg érte, nem célom szabotálni az SG-t.
  • kifli
    és azt, hogy vip-ként tovább legyen szerkeszthető? :)

Nekem múltkor beragadt valami, és sokkal később jelent meg a hsz üzenetköszpontban, de üzenetközpontban még szerkeszthető volt egy ideig...
  • Guren
    st biztos támogatná
  • Dzsini
  • N o N a m e
    nem

max úgy, hogy nem küldi el az üzenetet egyből, hanem vár 4 percig, hogy ha szerkeszteni akarod akkor tudjad, aztán posztolja. De az úgy elég szar..
  • tommygear
    hsz szerkesztést nem lehetne megoldani nem vipeknek?
  • Borg
    Ezt a hozzászólásomat faszán a World of Warcraft topiknak (sosem írtam még oda) tulajdonítja az üzenetközpont, és nem is követi :)
  • zsoltioregon
    folyton összeomlik az Opera mióta felraktam és nem csak ha SG-n vagyok.
    nem rég lett frissítve az Opera és ez is most lett felrakva tehát nem 100% csak 70.
    Verzió
    11.52

Összeállítás
    1100

Környezet
    Win32

Rendszer
    Windows XP
  • Clidey
    Oké, köszi a gyors választ! Akkor ezek szerint nem a bővítményedben van a hiba...és ez megnyugtat! ;)
  • Ability
    El van kúrva a topik, az egyik bemásolt kód teljesen széthúzza az egészet. Azt nem tudom miért teszi rossz helyre az overlay-t, de minden esetre megjelenik, csak kipozicionálja a viewportból. Ha átmész ebben a topikban a második oldalra, akkor ott már minden jól megy.
  • Clidey
    Ez az a topik, és itt a konzol képe újra:

• Ability
    Semmi hiba nincs benne, viszont nem látom az egészet, kintebb kellett volna húznod hogy ne legyen scrollbar és kiférjen minden. Egyébként melyik topikról van szó? Lehet hogy a topikban van valamilyen script ami miatt meghülyül.
  • Clidey
    Ja igen bocs, ez Chrome.
    A helyzet az, hogy ebben a topikban nem sikerült reprodukálnom a hibát, abban a másikban viszont bármennyiszer...
    Itt a képlövés a hibakonzolról:

• Ability
    Éppen a 2.1-et tesztelem, totálisan átsiklottam felette. :D De annál jobb, a Webkites Inspectorral a legkönnyebb boldogulni, ha van hiba, egyértelmű üzenetet kapok róla. :)
  • [HUN]FaTaL
    A képről nekem nagyon Chromenak tűnik. :)
  • Ability
    Böngésző? Ha Webkites (Chrome, Safari, stb) akkor jobb klikk egy üres területre -> Inspect Element (Elem kivizsgálása) -> Bal alul a második gombra katt -> feljön egy konzol ahol lesz hibaüzenet. Azt másold be nekem. Ha Firefox akkor a Firebug add-on kell hozzá, a módszer ugyan az, ott is lesz egy Console menüpont. Ha Opera, akkor Tools-> Advances -> Error Console. A szűrőket beállítod hogy csak Javascript hibákat mutasson. Az eredeményt bemásolod vagy screenshot róla.
  • Clidey

Mivel nálam sajnos továbbra is szarozik az hogy ha a 'Válasz'-ra kattintok, nem jelenik meg alul mégsem, ezért gondoltam bekapcsolom a WYSIWYG-et meg az overlayt is. Ez lett belőle:

Se ESC se ideoda kattintás nem segít, csak az F5. :(
  • Jim Morrison
    sajnos, ezért nem tudtam plusszozni egy felhasználót az ubuntu topikban :(
  • Dzsini
    Az első pár napban ez így volt, de a reset óta kiegyenesedett a dolog, és most már többen vannak pluszban, mint mínuszban, és egyre többen vannak azok, akik közel azonos mennyiségben osztottak ki negatív és pozitív pontokat. Az emlegetett Pistikék megunták a dolgot (mivel egy userre egy nap 1x tudnak közvetlenül hatni), és egészen normálisan működik a rendszer - a sok vészmadárkodó user ellenére is.
  • tommygear
    +1
  • MerlinW
    Miután a "hasznosság" ráta 99%-ban abszolút nem minősíti a felhasználót, - itt SG-n (is) - többnyire rosszindulatú, unatkozó pistikék nyomkodják a mínuszokat, tök felesleges. Ha már muszáj, akkor max úgy, hogy csak a pozitív értéket jelenítjük meg, de szerintem tök felesleges még csak foglalkozni is ezzel a rendszerrel. A topikjaimból el is távolítottam ezt a funkciót, ahogy sokan mások is.