2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Borg
    Igen, de ez a hiba pont ettől jön elő :)

Most is reprodukáltam BF3 topikba be, back, forward, és máris elder scrolls akármi állt felül.
  • Ability
    Szerintem nincs összefüggés közötte. Néha az SG a felső select mezőnél rossz topikot jelöl meg. Teljesen random előfordul, nem muszáj vissza-előre lépni hozzá. Ilyenkor veszi rossz topikból. Meg is nézheted, ha tapasztalaod a hibát akkor a felső select mezőnél nézd meg hogy melyik topik van kiválasztva. Mert néha elkúrja és teljesen mást mutat mint amiben vagy. Ezt pedig az SG fejlesztőinek kellene javítania, pont ez okozza a hibát.
  • Borg
    Úgy tűnik akkor húz be idegen hozzászólásokat egy topikba, ha back-forwarddal ki majd visszalépek a topikba. Onnantól teljesen random valami más topikból érkeznek új hozzászólások :)
  • Dzsini
    Routerben tűzfalban elakadt valami esetleg? - mindegy, lényeg, hogy rendbejött :)
  • jAsOn VoOrHeEs
    Na most újra jó, és semmit nem állítottam. Fene se érti ezt.
  • jAsOn VoOrHeEs
    A bővítménnyel nincs gond, az már kiderült. Csak a böngésző kb fél perc letelte után jeleníti meg az oldalakat. És csak itt sg-n van ilyen problémám.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor nem tudom, avval jól működött nekem.
  • jAsOn VoOrHeEs
    11.52-es verziót használok. Ma délutánig semmi gond nem volt, nem tudom mi lelte.
  • [HUN]FaTaL
    Az új betaval/új snapshotokkal nem jó a bővítmény, leakel is borzalmasan és nagyon lassú. Nekem le van tiltva sajnos. :((
  • jAsOn VoOrHeEs
    Letiltottam, a helyzet viszont változatlan - laposon is meg asztalin is -, úgyhogy nem a bővítménnyel van gubanc.
  • Dzsini
    Nálam néha a főoldali chat nem töltődik be, azon kívül nem tapasztaltam ilyesmit.

Próbáld meg kikapcsolni, aztán egyesével bekapcsolni a bővítményeket, hátha azok közül problémás valamelyik...
  • jAsOn VoOrHeEs
    Opera alatt nektek is baromi lassan tölt be az oldal? Nem tudom, hogy ennek van-e valami köze a bővítményhez. Most épp Mozilla alól vagyok, itt nincs gond. Opera alatt viszont akárhová kattintok, először jó ideig fehér kép, majd kb 30mp múlva betölti a kért oldalt.
  • [HUN]FaTaL
    Jajj bocsánat, félrenéztem. :DDD
  • Dzsini
    Ez nem az a topic, a "mi kellene az SG-nek" topicban kérdezősködj :) (már mások is kérdezték amúgy)
  • [HUN]FaTaL
    A mobilos fórumra várható kedvenclista?

Mert így követhetetlenek a topicok, amúgy nagyon jó. :))
  • Dzsini
    Két ötlet: most, hogy beindult a fórum mobilos felülete (jóval kisebb adatmennyiséggel, stb.):

A fehérlista mintájára egy lehetőség, hogy egy-egy topic "csupasz" (vagy mobil-jellegű) változata töltődjön be, a bővítmény működőképes marad, viszont a fejléc teljes tartalma (scriptek, CSS design, stb.) nem - esetleg összekapcsolható az éjszakai módos ötlettel.

A főoldalra a kedvenceknél ahol van új üzenet, ott az egeret fölötte tartva egy kis popupban megjelenne az épp utolsó hozzászólás - a mobil oldalról ezt is gyorsan be lehet tölteni és kirajzolni, nem terhelné nagyon a rendszert.

Ez utóbbi azért is működőképes, mert a mobil oldal külön bejelentkezésnek számít (azonos böngészőben sok év után újra lehet két néven egyszerre bejelentkezve lenni), így gondolom nem "süti ki" az olvasatlanságot a topic háttérben betöltése.
    (talán az üzenetközpontnál is egyszerűbb lehet a mobil oldalt használni a cookie-kkal zsonglőrködés helyett).
  • Jim Morrison
    nekem sokszor be se hozza az editort... ebben a topiban pl sosem.
  • wollnerd #1361
    hogy érted?
  • Jim Morrison
    neked legalább mindenhol megjelenik a wysiwyg editor
  • wollnerd #1359
    Íme! Látod dzsani?
  • wollnerd #1358
    teszt: [idióta] [nevetés1]
  • wollnerd #1357
    A WYSIWYG Editor még mindig bugos! pl. 2 szmájlit akartam beszúrni egymás mellett, de az 1. nem jelenítette meg a küldés után, csak a 2.-at!
  • Dzsini
    Megjött a bővítménytáras 2.1 Operára :)
  • Dean Winchester
    elnézést kérek , ezek szerint félre értelmeztem :) köszi , várjuk , örülünk majd annak is.
  • Ability
    WYSIWYG Editornál nem is fog működni. Csak textareával megy egyelőre. Tervbe van véve hogy megcsinálom a másikhoz is.
  • Dean Winchester
  • Dzsini
    Nézd meg a bővítménylistádban, vagy jobb felül a bővítmény névjegyében, hogy milyen verzió van nálad.

Opera alatt a legutóbbi frissítés 4 nap után került ki.
  • Dean Winchester
    1-2-3 nap is lehet? nálam még mindig görgeti ha hosszú szöveget nyomatok vagy illesztek be
  • Borg
    Az előbb elkezdett behúzni valami mezőgazdasági játék topikból hozzászólásokat a BF3-ba :D
  • Borg
    Egyelőre úgy tűnik jól működik :)

És végre újra van chromeban focus a beviteli mezőn :)
  • Ability
    Megjelent a 2.1!

Hibajavítások:
    - Topik fehérlista bug, nem lehetett eltávolítani egy topikot a fehérlistáról, mert nem jelentek meg a gombok.
    - Chrome alatt a WYSIWYG editor autofocus helyre lett állítva

Új funkciók:
    - Tetszőleges helyet lehet választani a navigációs gomboknak.
    - Navigációs gomboknál a kedvencek listát ki lehet bontani hogy mutassa az összes topikot.
    - Automatikusan növekvő méretű szövegmező ahogy gépelünk bele, hogy sose kelljen görgetni.
    - Pontrendszer letiltása. Gombok eltüntetése, összes hozzászólás mutatása.

Egyéb változások:
    - Navigációs gomboknál kinyitott overlaynél mellékattintással eltűntethető az overlay.
    - Navigációs gomboknál nem lehet egyszerre kinyitni kettő overlayt, a másikat automatikusan bezárja.
    - Apróbb grafikai módosítások

Megjegyzések:
    A Chrome Webstoreból, Opera Extension Gallery-ből, illetve a Firefox Add-on Gallery-ből telepített verziók automatikusan frissülnek pár nap múlva. A türelmetlen Chrome felhasználók a felső linkkel tudnak egyből frissíteni, vagy az Extension oldalon a Developer mode alatt az Update gombbal. Türetlemtlen Opera felhasználóknak itt egy csomag. Türelmetlen Firefox felhasználóknak itt egy build. A Safari felhasználóknak kézzel kell frissíteni, felül találják a letöltési linket.
  • Bronx South
    Kösz a helpet. Chromenak van egy jó beépített kiegészítője, azzal kilehet ilyeneket halászni, már betudom szúrni a videót, thx.
  • Lyukasbogrács
    &autostart=0 el is hagyható
  • Lyukasbogrács
    A flash url-je így néz ki:
    http://assets.indavideo.hu/swf/player.swf?vID=d9231d296e&autostart=0

Viszont az eredeti url-ből ezt nem lehet kitalálni, ahhoz a háttérben be kéne tölteni az oldalt és a forrásából kibogarászni a vID-t, vagy ha van rá api, akkor úgy.
  • Bronx South
    Hy, ez talán off kérdés de nem találtam megfelelőbb topikot a témában.

Inda videóról hogy lehet beszúrni hszbe videót ? A makro példában csak a youtubeos link beszúrása van, annak is a legrégibb formája, de azt meg ki nem ismeri ? Lényeg hogy akárhogy próbálkozok más helyről sehogyse sikerül beszúrni videót. Előre is thx a válaszokat.
  • Dzsini
    Egy hasonló rendszert ismerek, az Operára AutoPatchWork, máshol például AutoPagerize nevű, automata lapozó rendszer - amihez több, mint 3000 filter van már, bár sokszor egészen hibásan tud működni. Pedig jóval egyszerűbb csak egy oldal vége részt kikeresni.
  • Ability
    Azért ez nem olyan egyszerű mint egy AdBlock, nem véletlen nem találtál még ilyet. Az AdBlockban primitív mintaillesztések vannak, ott csak a HTTP reguesteket kell elkapni és minden jó. Ott string mintaillesztés van (regexp) ami egyszerű, könnyen használható. Viszont amit te akarsz az nem "egységes", ott nincs egy "nagy egész" amiben lehet szűrni. A HTTP reguestek minden oldalon egyformák, egységesek, ez egy szabvány, csak a behúzott állomány nevét kell szűrni. A fórumok felépítése eltérő, itt nincsenek betölteni várakozó állományok, igazából nincs mit szűrni. A DOM-ot kell pásztázni érte, ami minden esetben eltérő. Nem mondom hogy nem lehet megcsinálni, de egy ilyen szűrő mellett az AdBlock szinte primitív felépítésű.

Ugyan az AdBlock is belenéz a DOM-ba, de csak a textnode-okat vizsgálja, megnézi hogy a szöveges tartalom fennakad-e valamilyen filteren. Ott megadhatsz előre kulcsszavakat amiket keresni fog. A Te esetedben viszont nincsenek kulcsszavakat amiket keresni lehetne, igazából semmilyen módszer sincs a keresésre, mert még keresési kifejezést sem tudsz felállítani. Továbbá a reklámok nagy része iframe-ben jelenik meg, egy előre ismert elemet könnyű azonosítani. Ebben az esetben viszont ismeretlen a DOM felépítése, még ha meg is találsz egy felhasználónevet a DOM-ban, nem fogod tudni előre hogy a parent elemek közül melyiket szedd ki, mert a közvetlen parent nem elég.

Ahhoz hogy ez működjön minden egyes oldalhoz egyedi filterek kellenének. Az AdBlocknál ez nem így van, ott van egy globális filter lista ami alkalmazható a legtöbb weboldalra.
  • Dzsini
    Viszont felesleges, és óriási munka összeszedni az ezer fórum ezerféle felületéről a mintákat - főleg úgy, hogy esetleg a belekerülő 50 mintából egy felhasználó esetleg 2-vel találkozik, a többi csak a helyet foglalja. Mindenképpen egyszerűbb megoldásnak látom egy-egy adott fórumra elkészíteni (elkészíttetni) a kiegészítőt úgy, hogy ott, azzal a fórummal jól működjön.
  • konkav
    Az automatikus mintafelismerés tényleg nem egyszerű dolog, de ilyesmire nincs szükség, ezt majd hozzáértők manuálisan megcsinálják és berakják filterekbe, a proginak csak az elrejtést kell megoldania - nyilván ez sem könnyű, de szerintem kivitelezhető.
  • Dzsini
    Még elvileg is nagyon nehéz lenne ilyesmit létrehozni - ahhoz fel kell ismerni, hogy épp egy fórumról van szó, fel kell ismerni az oldalon belül egy hozzászólás elejét és végét, meg kell belőle határozni, hogy hol van a felhasználónév ebben a szövegben, és végrehajtani az elrejtést.

Tekintve, hogy majdnem ahány oldal annyiféle fórum, ez szinte megoldhatatlannak tűnik.
    Egyszerűbb megoldás lehet, ha az adott fórum látogatói között találsz egy hasonló jótét lelket, mint itt Ability kolléga, aki speciálisan arra a fórumra le tud gyártani ilyesmit.