SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
ja bocs a 3 hsz miatt, de azt elfelejtettem, hogy csak 2 hsz jelent meg, az #1120 és egy korábban általam írt teszt hsz, amit már töröltem. Több még nem...
kifli
na most jelent meg amit ekkor írtam:

"ma - 01:43"

Btw megjelent a válaszok menüpontban a 1120-as hsz-em is, egy visszavon és egy szerkeszt gombal 😄
kifli
még mindig üres 😞

és még most is engedi szerkeszteni 😄
 02:25-kor 😄DDD
Ability
Nem fogja azonnal mutatni, 10 percenként ellenõrzi. Ha késõbb sem jelenik meg, akkor van baj... 😊

#1118: normális.
kifli
az normális, hogy a hibajelentés nem látszik az üzenet központban?
kifli
Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
Válaszok üzenet nem jelenik meg.

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
Az üzenetközpont válaszok részénél jelenjenek meg a válaszok

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
Megnézem a válaszok részt 😄

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
üzenetközpont be

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
firefox (szerintem 7.0.2, ha ez az uccsó stabil...) Sg bövítmény 1.5.2
Ability
Ismert hiba, majd javítom a köv kiadással.
Ability
Már ezért megérte feltenni. Ezért lenne jó ha lenne pár bétateszter, a nightly ág is elég stabil, nem szokott felkerülni pl. syntax hibás fejlesztés. Ha pedig nincs benne syntax hiba, akkor legrosszabb esetben is csak pár funkció mûködhet furcsán. Többnyire az újak, a régiket nem bántom.

Na de amúgy majd javítani fogom, hasznos tipp volt!
[HUN]FaTaL
Hibajelentés

"Hibajelentés" felirat lecsúszik a hozzátartozó hozzászólás dobozkája alá

Ne csússzon le

Ha van új üzenet a topicban (pirosvonal)

Szerintem nem függ a beállításoktól

Opera 11.51 stable (build 1087) / SG Fórum+ 1.5.1

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
Jaja, a Chrome-os is csinálja.

[merlinw.org]

kifli
Hibajelentés

Üzenetközpont, a szerkesztett üzenetet 2x menti. A szerkesztés elõtti, majd a szerkesztés utáni állapotot is.

Mi lenne az elvárható mûködés, minek kellett volna történnie?
Ha szerkesztem az üzenetet, akkor az szerkesztõdik üzenet központban is

Szerkeszted a hsz-t 😊

Milyen releváns beállítási lehetõségek mellett jelentkezik a hiba?
üzenetközpont be

Milyen böngészõt és melyik bõvítményt használod? Verziószámokat is írj!
Firefox
N o N a m e
Nos, feltettem a nightly-t. Azt nem lehet megoldani, hogy scrollozni lehessen valamennyire a kedvencek listát? csak mert nem fér ki a képernyõre 😄

amúgy nagyon jól használható, sokkal könnyebb nézni a topikokat és tökéletesen kitölti nálam a bal oldali üres helyet! Már csak jobb oldalra kéne valamit kitalálni. 😄

ezt nem hagyhatom ki:
#1111: ték!
precision
egy esetleges ötlet, bár nem tudom van e értelme

most még ugye elég kevés helyet foglalnak el az üzenetek az üzenetközpontban, és ahogy visszaolvastam jelenleg az utsó 10 hsz -t követi
de ha késõbb ez változik, akkor lehetne olyat csinálni, hogy az idõrendi listázás mellett lenne egy topikok szerinti csoportosítás is, akár ki/be csukható megoldással, és az egyes topikcsoportok mellett jelezné, hogy van e benne új üzenet/válasz (összecsukottaknál jönne jól leginkább) és a topikkategórián belül persze már idõrendben lennének a hsz -ek)

nemtom, hogy van e ennek értelme 😊

Bazinga!

precision
ja értem 😊
ok, érthetõ, csak miután a saját azonnal megjelent, azt hittem megint nálam van valami gubanc 😊

Bazinga!

Ability
10 percenként ellenõrzi, mivel nem akarom agyonterhelni az SG-t. Majd hamarosan megjelenik.
precision
a kommentjeimre érkezett válaszok hogyan mûködik az üzenetközpontban?
csak azért kérdezem, mert amiket én írok, azokat látom, viszont amit te írtál nekem a #1105 -ben azt nem jelzi, azt írja, hogy nem érkezett egyetlen válasz sem a kommentjeimre

Bazinga!

precision
nem zavar, a lényeg, hogy mûködik 😊

elég frankó dolog ez az üzenetközpont, grat! 😊

Bazinga!

Ability
Elfelejtettem átírni, my bad. 😊
precision
és megy! 😊

thx!

Bazinga!

precision
ezesetben én kérek elnézést, figyelmetlen voltam 😊

na nézzük, hogy tényleg megy e most már 😊

(amúgy még mindig BETA -t ír a beállításoknál az üzenetközpontra)

Bazinga!

Ability
A megválaszolt hozzászólásban van a link az új verzióhoz.
Ability
Na itt a baj, abban még csak kísérleti üziközpont volt, oda is van írva mellé hogy béta. Van már újabb verzió, csak szét volt esve a Firefox Developer admin oldal, szóval nem tudtam feltenni. Lent a bejelentésben van egy Firefox link, azt tedd fel. v1.5.2
precision
fenti firefox -os linkrõl raktam fel negyed órája kb 😊

1.5.1 -es verzió amúgy

Bazinga!

Ability
Verziószámot írjál már pls. Hátha mégsem a legutolsó kiadást használod. Ma is jelent meg egy új.
precision
<#eljen>

Bazinga!

Ability
Nem kell, már megvan a tettes.
precision
megpróbáltam újra, de nem megy sajnos 😞

ha gondolod leírhatom, hogy milyen opciók vannak be ill. kikapcsolva... ha segít persze

Bazinga!

Ability
Ránézek majd. Minden esetre érdekes, hogy nálam teljesen jól mûködik.
precision
ja, így megy 😊

Bazinga!

precision
üzenetközpont-off-teszt

Bazinga!

precision
megnézem

Bazinga!

Ability
Nekem megy, ezt Firefox alól írtam. Ha üziközpontot kikapcsolod akkor jó lesz?
precision
Hibajelentés

nem tudok hozzászólást írni, a mehet gombra kattintva nem történik semmi

elküldi a hsz -t

rányomok a "mehet" -re

-

ff 7.0.1, legfrissebb ext.

Bazinga!

Ability
Nincs is szükség rá. Leszeded a nyers kódot, config.xml-t ráhúzod az Operára, és már megy is. Frissíteni csak annyiból áll hogy letöltöd újra, felülírod a régit, Extension oldalon nyomsz egy Reload gombot és már kész is. Semmilyen hátránya nincs annak ha nincs becsomagolva. Én meg nem fogok napi több alkalommal csomagot készíteni, így is egy kiadásnál legalább rámegy egy óra, sok vele a macera. Még az Operával annyira nem is, mert az csak egy zip file, de Firefox alatt ki-be kell csomagolgatni, átírni benne dolgokat, mert a generált csomagban nem lehet megadni a kompatibilitási verziószámokat és egyebeket.
[HUN]FaTaL
Én használnám, ha az is csomizva lenne, de állandóan csomagolgatni nincs kedvem. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Ability
Fent megtalálod a nightly linkjét. Nem lenne szar ha valaki használná is. Kellenének bétatesztelõk. Most amúgy is jobb állapotban van a kód mint a legutóbbi stabil kiadás, ráadásul azonnal hozzájutsz az ilyen funkciókhoz. Probléma sincs vele, egyedül nem kapsz automatikus frissítést, de mindenben egyforma.
Dzsini
rövid(ebb) sorokat amúgy sokkal kényelmesebb olvasni, mint jojózni a szemeddel, és háromszor nekifutni egy mondatnak, mert a visszaút felénél eltéveszted, hogy melyik sornál jártál - ha már szélesedik, akkor hasábokra kellene tördelni, de az egy fórumra annyira nem illik 😊 (bár lenne egy különleges hatása, az biztos)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

N o N a m e
jöhetne az 1.5.3. a kedvencekkel, azonnal! 😄
SimaSuna
szinte sejtettem, hogy valami ilyen jön ki belõle...
"standard" fórum motor :/

viszont a kedvencek menü jöhetne 😊

Isten vagy! 😊
Dzsini
Nem lehet viewport méret százalékában megadni? A kedvencek megjelenítés szuper!

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ability
Kb. így nézne ki az SG ha én átállítom a méreteket. Annyira nem is nagy meló, csak pár kulcspont van, gyerekjáték az egész. Ami viszont baj, hogy a háttérképek és minden forrásállomány méretre van vágva, tehát elcsúsznak, kimászik a képbõl a szöveg, mindenféle ocsmány dolog történik. Bár ezek egy részét tudom korrigálni, azzal még nem foglalkoztam.

További gond hogy a hozzászólások méretét könnyen tudom állítani, de más oldalakon, például a fórum fõoldalon már körülménysebb az egész. Nem tudom mennyire bölcs ötlet ezzel játszani, nem erre találták ki. Majd holnap még jobban megnézem magamnak.

Szintén probléma, hogy ennek a funkciónak akkor lenne értelme, ha mindenki a saját felbontásához tudja beállítani. Tehát valaki 1280-ra fogja állítani, valaki meg esetleg mégnagyobbra. És itt jönnek a képek képbe. Én tudom korrigálni õket egy adott méretre. De úgy megcsinálni hogy mindenkinél jó legyen felbontástól függetlenül... hát úgy már nem.
tommygear
jóféle jöhet <#eljen>
Ability
Na kész a kedvencek lista. Kb. 10 perc alatt csináltam egy használhatót,szinte csak copy-paste volt. Mindenben hasonló mint a fõoldali, átveszi a beállításokat, azok függvégnyében jelenik meg. Gondolok itt pl. a rövid kommentjelzõkre. Aztán jött a nagy ötlet: miért duplikálnám a kódban ugyan azokat a funkciókat, amik már egyszer készen vannak? Csak a szükséges kontextust kell neki garantálni, menne a fõoldali script is rajta. Szóval nagy hirtelenségben kitöröltem az egészet, betettem 2 függvényhívást, és kész is a csoda. Gyakorlatilag ez a topikban levõ kedvencek lista ugyan az ami a fõoldalon van. Ugyan úgy viselkedik, ugyan azokat a funkciókat tudja. Még a toggle gombot is betehetném, de gondoltam inkább elrejtem, a topikban úgyis csak azokat kell listázni ahol van olvasatlan üzenet. Ezért is jó dolog hogy nem dobtam ki ezeket a funkciókat a bívtménybõl. Hiába csinálta meg az SG is, ezek felett nagyobb kontrollom van, újrahasznosíthatóak, összedolgozhatnak más kódrészletekkel. Szóval még külön jó hogy benne hagytam. 😄

Kép:
Dzsini
Emellett pl. Windows alatt ilyen széles monitornál logikusan oldalra kerül a tálca is, a böngészõ tabjai, egy esetleg megnyitott oldalsáv a kedvencekkel/ akármivel, látszik a megnyitott csevegõprogram, esetleg widgetek, és máris hasznos a széles monitor, nem az üres böngészõablakot kell bámulni (és függõlegesen még sokkal több hely lesz, ami megintcsak nem hátrány).

Ability
Szó sincs arról, hogy ez a felbontás átlagos lenne, vagy hogy mindenkinél ilyennek kellene lennie. A fullHD (1920x1080) is van már akkora méretû, hogy egyszerûen értelmetlen maximalizálva használni az ablakot. Ha levennéd kb. 1024 szélesre, akkor minden weboldal kiférne, a böngészõ ablaka mellett meg jutna hely más programoknak is. Nálam pl. szépen be van rendezve, egyszerre kifér az MSN partnerlista, az MSN beszélgetõablak, a Skype ablaka, a böngészõ, és még mellé tudom szorítani a kódolós programomat is. Ez egyszerûen szemléletváltás, én rühellem ha az egész képernyõt egy program ablaka teszi ki, a Te felbontásodnál is simán meg lehetne játszani hogy több programablakot szorítasz egymás mellé. Régi monitormon is így használtam, az fullHD volt.

Megjegyzem, mindenki úgy használja ahogy neki kényelmes, de sosem tudtam megemészteni hogy az emberek miért nem törekednek arra, hogy egyszerre többminden legyen a kijelzõn, hogy ne egymás tetejére tornyosuljanak az ablakok, hanem inkább egymás mellé tenni õket. Sokkal kényelmesebb.
SimaSuna
ez is jó 5let 😊
Ability
Ez viszont tetszik, szerintem ezzel fogok foglalkozni a következõ napokban.
SimaSuna
ha átlagnak vesszük az 1280x1024-es felbontást, akkor reális ez a méret. e felett azért szerintem már zavaró. nyilván nem teheti meg mindenki azt, hogy ilyen felbontású monitort vegyen. de tényleg ha sikerül akkor csúcsvagy 😊
Dzsini
Nem kell teljes képernyõn, teljes szélességgel használni a böngészõt - oldalra lehet tenni pl. a tabokat (Operán), a képernyõ szabad részére további futó programokat, ilyesmiket.

Az esetleg megoldható a kiegészítõben - ha már szélességrõl van szó - hogy pl. a fogaskerék alatt, vagy a gombok felett egy kinyitható kedvencek listát betölts - ne kelljen a fõoldalon keresztül ugrálni az olvasatlan kedvencek között? Egy klikkre kinyílik, látom, hogy hol volt azóta új hozzászólás, és át is lépek oda következõ klikkre. Akár olyan felugrós lista módszerrel, mint a pontozásos popup.

Ability
Nem bonyolult, csak kicsit pepecselõs. Meg mellesleg nem érzem át ennek a szükségét. Nekem egy 2560x1440-es kijelzõm van, soha eszembe nem jutna maximalizálva futtatni az ablakokat. Beteszem kb. 1024 szélesre, minden weboldal kifér, az ablak mellett meg marad hely másnak is. Meg szerintem sosincs jó vége a nagyon széles oldalaknak, a kommenteknél minden egyes sor olyan hosszú lenne hogy szabályosan forgatni kellene a fejedet hozzá, könnyen elveszíted a fonalat, szerintem nem jó.

Viszont azt belátom hogy talán egyedül vagyok a véleményemmel, szóval mint ötlet, mint a "tömeg akarata" miatt látok benne fantáziát.