2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Jim Morrison
    nagyon fasza lett
  • Ability
    Firefox felhasználók:

Most kaptam a levelet hogy az Extension Galleryben elutasították a frissítést. Olyan indokokra hivatkoznak hogy nem használhatok külső JSON lib-et, mert van beépített is. Mivel dobtam a Firefox verziót, így nem is fogok javítást eszközölni. Akinek kell a legújabb, az a lenti linkről (GitHub letöltések) telepítse a README szerint.
  • Ability
    Hát tudsz moderálni, nem? :D

Saját magad kiemelését meg tudod most is csinálni, csak hozz létre egy csoportot, állíts be egy színt, írd be a saját neved.

Betűtípusra/szövegszínre gondoltam, de annyira nem tartom jó ötletnek. Viszont a színerősség az már tetszik.
  • Dzsini
    Én moderátor?

Amúgy jó ötlet, a saját magam c. csoport mindenképpen tetszene, a színezés mellett / helyett betűstílus állítást is lehetne csinálni - kevésbé "fontos" embereknek elszürkíteni a szövegét, fontos(abb)akét akár 1-2 ponttal megnövelni... az átdizájnolt topicoknál persze zűrös lehet, de két CSS egy csárdában... :)
  • kifli
    Észrevettem valami bugot, vagy nemtudom miez :)

Bár ez is topikspecifikus. De radeon HD topikban nem színezi a hsz-eket. Gondolom a dizájn lesz, csak hátha megoldható, hogy felülbírálja a cucc...
  • tommygear
    kocsis alregek
  • kifli
    Hát ez fasza :D

Szenzoraim hamarosan kata feltűnését jelzik
  • Rage47
  • Ability
    Abban segíthetnétek hogy milyen akciók legyenek a csoportokhoz rendelve.

Első lehetőség, hogy ki kellene dobni a tiltólistát és egyesíteni ezzel. Felesleges a két külön script, ez a profilos dolog ugyan azt megcsinálhatná egy checkbox bepipálásval, még gyorsabb is lenne az extension.

Akkor lehetne az említett "összecsukott" komment, amit nem rejt el teljesen a script, de nem is mutatja.

Továbbá lehetnének virtuális csoportok. Pl lehetne olyan, hogy topikba lépve minden új hozzászólást kiemel egy megadott színnel. Lehetne egy "Saját magam" csoport is, ami a saját hozzászólásokat emeli ki. Ez utóbbi igazából most is kivizetelhető.

Minden ötletre nyitott vagyok!
  • tommygear
  • Narxis
    Jó kis ficsör lesz ez, a példákon én is nevettem. :D
  • Guren
    ez baromi jó lett, komolyan.

katán meg nevettem.
  • Ability
    Tegnap este hangokat hallottam. A fejemből. Azt mondták foglalkozzak kicsit a bővítménnyel. Az is mondták hogy ne javítsak hibákat, ahhoz senkinek sincs kedve. Valami fasza fícsőrt javasoltak. Szóval még aznap este megkreáltam az eddigi nekem legjobban tetsző fícsőrt: user profiles.

Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem mindenki szereti felcímkézni az embereket. Ő rosszarc, ő jófej, az ő kommentjét nem akarom elmulasztani, az ő kommentjét viszont látni sem akarom. Így jöttek létre a felhasználói csoportok. Az embereket meg lehet jelölni, színnel kiemelni, megkülönböztetni, egyedi titulust adni nekik. Egyelőre még csak kiemelésből áll a dolog, de később egyedi akciókat is hozzá lehet rendelni a csoportokhoz. Például a "Trollok" csoportba tartozó emberek kommentjeit automatikusan csukja össze a script. Vagy ne is mutassa. Sok lehetőség van, csak fantázia kell hozzá. Itt egy kép a beállítópanelről. Ez az első, szolídabb megoldás. Ez pedig a jobb láthatóság miatt jött létre.

Új buildek le lettek generálva, fel lettek töltve minden böngésző Extension Gallery-jébe. Aki nem akar várni: Opera, Safari, Firefox

További változás: a Firefox port ki lesz kukázva. Most még csak azért készült egy újabb build, mert egy API változás miatt használhatatlan volt a legutóbbi kiadás. De az új build sem hibátlan. Egy kalap szar az egész Firefoxos történet. Olyan anomáliákat generál a port, amit _lehetetlen_ megoldani. Valami nagyon csúnyán el van kúrva ebben a JetPack-es dologban. Létező elemeket nem talál meg a DOM-ban, stringre azt írja hogy object, stb. Csak a nyűg van vele, olyan hibák után kell nyomozni ami nem az én feladatom lenne. mert nem nálam van a hiba. Ugyan az a kód minden más böngészőben megy, állítom még IE alatt is menne (mivel jQuery elég egységes), de Firefox alatt anomáliák vannak. Lehetetlen így jó minőségű munkát kiadni, nem is sikerült, minden baja van. Szóval ez volt az utolsó Firefox build, majd ha helyreteszik ezt a JetPack cuccot akkor visszatérek rá.
  • polarka
    bug:

2.0.1
    firefox 9.0.1

A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.

Script: C:\Users\polarka\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\1shpp2av.default\extensions\jid1-YEB8XVqrOsQYow@jetpack\resources\jid1-yeb8xvqrosqyow-at-jetpack-sgforumplus-data\js\jquery.js:18
  • Garfield
    Másik bug a tiltólista kapcsán:

verzió: 2.1.0
    Böngésző: 17.0.963.26 (Developer Build 116225 Linux) Ubuntu 11.10

Aktuális topikba érkező új hozzászólás esetén az szépen bekerül legfelülre, csakhogy ilyenkor annak a hozzászólása is látszik, aki tiltón van. Ha nyomok egy F5-öt, akkor természetesen eltünteti.
  • Garfield
    Bug:

verzió: 2.1.0
    Böngésző: 17.0.963.26 (Developer Build 116225 Linux) Ubuntu 11.10

Ha tiltóra teszek valakit, akkor az aktuális oldalon eltűnnek a hozzászólásai, azonban ha lemegyek az oldal aljára és ott a szkript betölti a következő oldalt, azon láthatók a letiltottak hozzászólásai. Ilyenkor ha az új oldalon megint tiltóra teszem (azaz a tiltólistán többször fog szerepelni ugyanaz a személy), akkor természetesen eltűnnek itt is a hozzászólások, de a probléma megismétlődik, amint betölti a következő oldalt.
  • Dzsini
    Egyszer majd azért Opera alá a B, I, és többi formázó gombokat megköszönném (WYSIWYG nem lehet, azt tudom, de kijelölt szöveget formázni úgy kényelmesebb lenne) :) amúgy teljesen boldog vagyok vele.
  • tommygear
    semmi gáz nem vészes
  • Ability
    Van benne egy apró glitch, néha nem akar menni. Még nem jöttem rá mitől függ. Próbáltam tesztelni, párhuzamot vonni hogy milyen körülmények között nem megy, de nem jöttem rá. Amikor kiadtam ezt a verziót, akkor minden böngésző alatt sikeresen ment a teszt. Mostanában meg nincs időm fejleszteni, amikor meg van, akkor kedvem nincs foglalkozni vele. Majd valamikor folytatom még a munkát, de most jobban leterhelnek a pénzes melók.
  • tommygear
    úgy néz ki itt is jó már
  • Borg
    Nekem de.
  • tommygear
    nem tölti be az új kommenteket autómatikusan a szkript

(legújabb szkript, legújabb google chrome)
  • Rotcsa
    Nekem is megdöglött :D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem hibátlan.
  • modellmaker
    Hali!

Frissített az Opera (11.60), és meghalt az SG+ kieg. Letöröltem, újraraktam a kieget, de nem igazán hatotta meg. Ismert bug, vagy csak én szívok vele?
  • kifli
    Nemnagyon nézegettem a fejlécet eddig :)
  • Dzsini
    Azért ezt egy koronával és egy csillaggal a nevem mellett én nem mertem volna leírni :)
  • kifli
    váó, ezt észre se vettem eddig :D
  • MerlinW
  • Dzsini
    A topic tetején a fejlécben is van egy oldalváltó legördülő (a kedvenccé tevő gomb mellett)
  • kifli
    1 kérdés, ha az ucsó üzenethez ugrom egy topikban, ami mondjuk nem az első oldalon van már, akkor hogy tudok visszalapozni, ha be van kapcsolva az, hogyha legörgetek, akkor kiírja a következő oldalt.

A lapozó gombok legalul vannak, és ahányszor odagörgetnék, megjelenik a következő oldal :D

btw a linkben átírva tudok lapozni :D
  • Borg
    Most néztem épp, mikor a select mezőben más topiknév van, a titleben akkor is jó.
  • Dzsini
    Az akart lenni a címsor :)
  • Ability
    Az ID igen, a neve nem. Viszont most jöttem rá hogy az oldal title eleméből is ki tudom szedni.
  • Dzsini
    Bármelyik hozzászólásnál a hozzászólás sorszáma alatt levő linken is ott van a topic ID, címsorban meg a neve is.
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1308399664&no=1382
  • [HUN]FaTaL
    Igen, az URLre gondoltam.

Az üzenetközpontra nem is gondoltam, azt nem használom.

Mindenesetre jó lenne, ha javítanák az SG-n ezt a bugot (is).

Esetleg lehetne kérni egy olyan opciót, hogy ne az egész topicot tegye fehérlistára (tehát fusson le a kieg), csak ne legyen overlay válasz mező? (sok helyen csak az nem jó)?
  • Ability
    Akkor az valamilyen böngésző specifikus hiba lehet. Nekem Safari alatt nem rontja el. Viszont amikor nálam előjön, akkor megnéztem a forrást és az SG teszi rossz option-ra a selected értéket. Szóval van itt szerveroldali hiba is.

Fatal: URL-ből ki tudom nyerni, majd átírom valamikor. Csak az a baj ezzel hogy nem mindenhol tudom alakalmazni. Az üzenetközpontban is emiatt jelentkezik néha hogy rossz topikhoz társítja a hozzászólást, mert a select mezőből nézi ki a topik nevét. Ezt viszont nem tudom átírni, az az egyetlen hely ahol ki van írva.
  • Dzsini
    Teljesen rossz helyen jársz, a Felhasználói programok főcsoport Windows 7 topicjában érdeklődj, de ennél valószínűleg pontosabb leírást kell majd adnod (pl. hibaüzenet pontos szövege).
  • rarma
    Egy kis segítséget szeretnék kérni , nem tudom jó helyre írok ez ügyben ,
    véletlenül letöröltem egy úgynevezett script fájlt ,és azóta, amikor bekapcsolom a gépet, mindíg kiírja, hogy ez a fájl hiányzik. Azt is írja, hogy valami " Common fájl" - ból hiányzik. Hogy tudnám ezt pótolni? win7-em van .
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudod ID alapján venni a hszeket? Az megkerülné ezt a problémát.