2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Borg
    Még egy dolog ehhez, ha csinálod: Ki kéne küszöbölni, hogy pl Borg, és Borg1234 usereket egynek vegye a plugin. Ez az adatbázisban később gondot okozhat :)
  • tommygear
    mehet az online szinkron
  • Jim Morrison
    pff... hogy én milyen vagyok :D tényleg van ilyen opció, köszi
  • Borg
    Én támogatom, mivel több gépről is használom az SG-t :)
  • mooo
    Hali!
    Az miért van,hogy hiába kattintok a válasz gomba,akkor se írja ki,hogy kinek a hozzászólására ment a válasz?
  • Ability
    Bepipáltad hogy módosítsa a hátteret is? Minden csoportban? Alapbeállításban csak egy csíkot tesz ki. Nekem mindenhol megy. Egyedi designos topikok leszámítva.
  • Jim Morrison
    én hetente 5-6 gépen használnám, nekem kényelmesebb lenne az online tárolósdi :)

Egyébként ez a sziinkiemelés pontosan hogy van? Legtöbbször csak egy csík van ott, a háttér nem változik.
  • kifli
    onlájn
  • Ability
    5 év távlatában nem érdemes gondolkodni, mert még itt az SG-n is történik annyi idő alatt annyi változás hogy a jelenlegi bővítmény inkompatibilissé váljon. Amíg foglalkozom vele, addig úgyis el lesznek hárítva a problémák. Ha pedig nem fogok foglalkozni vele, akkor minden mindegy.
  • Rage47
    Én az online szinkron híve vagyok:)
  • [HUN]FaTaL
    Nem az adatok miatt mondtam, nincs is benne semmi, hanem arra gondolok, hogy 5 év múlva is menni fog e ez a szerver. :) Felőlem mehet az online szinkronizáció, kényelmes az tuti. :)
  • Ability
    Frissen vásárolt szervergépek, modernek, erősek, egy remek szakember ismerős készíti, biztonságos is, vannak backup szerverek is ha valamiért leállna az egyik, rögtön bekapcsolódik a másik ahol tükrözve vannak az adatok. Ezzel nem lesz gond. És annyi előnye lenne ennek a megoldásnak hogy nekem kevesebb munka, nektek pedig tehermentesítő mert minden automatikus lenne, nem kell mentegetni, beállítani, adatothordozni, tárolni. Ahogy egy opciót átállítasz, rögtön megy a szerverre a módosított konfig, a többi helyen meg automatikusan érvényesülnek a beállítások.

Igazából én ezt tartanám jobb megoldásnak. Abban meg biztos lehettek hogy van jobb szórakozásom mint mások adatában turkálni. Amúgy sincs benne semmilyen személyes adat.

Értékelném ha mindenki beírná hogy neki melyik a szimpatikusabb megoldás. 3-4 kommenttel nem megyek sokra, adjatok hangot a véleményeteknek. Mindenki. Nekem mindegy melyik lesz, csak tudni szeretném hogy milyen irányba induljak el.
  • Guren
    +1
  • [HUN]FaTaL
    A lokális exportot jobbnak tartanám, mert az akkor is működne, amikor a szervered már (valamiért) nem. :)
  • Ability
    Olyat tudok még csinálni, hogy a saját szerverünkön csinálok egy adatbázist ezeknek és azzal szinkronizál. Viszont ez nem fog minden böngésző alatt menni, mert nem hiszem hogy annyira szeretik a cross-origin kérelmeket. Opera alatt pl. szerintem ez nincs megoldva, de nem vagyok benne biztos.

Edit: jobban belegondolva JSONP szerintem menne mindenhol, magát egy AJAX kérelmet szerintem mindenhol lehet indítani. JSONP pedig alapból megy cross-domain.

Szóval egy ilyen tetszene? Én megcsinálhatom, de ha nem használják az emberek akkor inkább nem vesződök vele. Általában idegenkedni szoktak az ilyentől az emberek.
  • Borg
    Nem lehetne pl, hogy a plugin keressen egy bizonyos privát üzenetet mindenkinél? Amiben ezek az adatok automatikusan tárolódnak.
  • Ability
    Hozzákötni reghez nem lehet. Import/export az mehet, azt majd megcsinálom valamikor.
  • Dzsini
    Kezdve ott, hogy létezik olyan személy, aki nincs fent a facebookon (sem).
  • akyyy
    Jah, ez most picit "OFF", de mi lenne ha fb profilokat lehetne hozzákötni a profilhoz, és ott lenne egy hivatkozás?

bár jobban belegondolva szerintem hülyeség:D
  • tommygear
    +1
  • Dzsini
    Vagy csak egy szöveges kód (hash, ilyesmi: "bcb559cd9d05046da8ec6ea3175a834c"), amit már pl. Opera jegyzetként el lehet tárolni (vagy emailben elrakni), és onnan egy mozdulat importálni.

• Borg
    Lassan tényleg meg kéne oldani, hogy a plugin beállításait valahogy tárolja a reg. Mostmár egyre több dolgot kell mindig minden gépen beállítgatni...
    Nem lehetne valami félmegoldást kitalálni? Pl kiexportálható config file.
  • N o N a m e
    Egyéni színeket lehet majd beállítani a csoportoknak?
  • [HUN]FaTaL
    Változott az ip. :)
  • Borg
    btw off: az abp listádra valami hibát ir, nem tudja betölteni :)
  • [HUN]FaTaL
    Ext nélkül is ilyen, csak akkor gyorsabban betölt a lap és észre se veszem. Szóval nem feltétlen a kieg hibája, csak az is lassít, ennyi az egész. :)
  • Ability
    Új verzió a nightlyben! Apró módosítás: a script támogatja hogy egy felhasználó több csoportban legyen egyszerre. Akinek ez számít az használja a nightly-t, ebből még nem lesz új kiadás, túl sok macera van vele. Kép.
  • Ability
    Én ezt annak a régi Opera sajátosságnak tulajdonítottam, hogy amíg nem tölt be teljesen a weboldal (értsd: képpekkel és mindennel együtt kompletten) addig minden szaggat. Görgetés, Javascript, minden. Nekem ez Ext nélkül is ilyen volt. De már nagyon régen használtam Operát, mostanában csak azért indítom el hogy teszteljek benne 1-2 dolog, pár perc múlva zárom is be, nem különösebben figyeltem arra hogy ez változott-e. Mondhatnám én is hogy már megszoktam, ezt vettem normálisnak. :D
  • [HUN]FaTaL
    Nem úgy érzem, hanem amíg tölti a css-t addig belassítja a GUIt, ha több topicot nyitok. Ha nincs kieg nyílván nem tölt semmit és rögtön gyors. De már megszoktam. :)
  • Ability
    Szerintem nem lassítja, csak úgy érzed. Operában a CSS betöltés nagyon szarul van megoldva, jobban mondva meg sincs oldva, trükkökkel lehet saját CSS-t betölteni egy bővítménynél. Na szóval az a CSS betöltése a lassú, nem jelennek meg rögtön a gombok, hanem betöltés után még kell egy másodperc neki kb. Mert a DOM műveletek szerintem már nem lassítanak érezhetően, Opera pont a nyers erejéről híres, és renderben vannak lemaradásai.
  • modellmaker
    Ez zavar a legjobban, hogy másnak jó. Röhej, mert más kieg nincs is.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam rendesen működik, csak nagyon lassítja a betöltődését a topicoknak. Ettől függetlenül használom, mert hasznos.

Az új verziót még nem próbáltam.
  • Ability
    Fogalmam sincs, nálam teljesen jó volt, más sem panaszkodott még.
  • modellmaker
    Az új build-el is fennáll a problémám: az esetek nagy többségében mintha nem lenne feltelepítve a kiegészítő. De van hogy meggondolja magát és működik rendesen, míg újra be nem töltöm a fórumot. Egy vissza gomb is elég, aztán volt, nincs. Ez még akkor jött elő mikor a kieg 2.1-es verziója volt fenn, és az opera egy korábbi verziója. Frissített, és elb*szódott. Volt már újratelepítve minden, az oprendszert kivéve.

Win7(x86), Opera 11.60 (1185 build)

Az lehet probléma, hogy van egy másik gép is, és az azon lévő operával szinkronizálva van ez?
  • Ability
    Nightly-ba felment egy apró bugfix ami a csoportnevek közti szünetet orvosolja. Köv release még messze lesz, sok a meló mostanság, szóval használd azt ha nem akarsz várni.
  • Rage47
    tiszta google + :D

• Ability
    Gondoltam erre a problémára (egy user több csoportban), de azt nem hittem hogy erre van valós igény, szóval nem is foglalkoztattam magam vele. Nem lett letesztelve erre a script, nem is igazán erre találták ki. Kicsit problémás is, mert a háttérszínnél melyik csoportét fogja megkapni? Egyszerre nem lehet több háttere ugye. Viszont a bal oldali csíkokból mehet több is, az megoldható.
  • N o N a m e
    Ha egy usert több csoportba teszünk, akkor a csoportnevek között lehetne valami kötőjelt vagy szünetet beiktatni, hogy ne folyjon össze.
    Ability, Te most három gyorsan összedobott csoportban vagy, az utolsó szín a piros lenne, olyat lehet hogy minden csoportszínt megjeleníteni egy usernél? :D
  • N o N a m e
    wow! :)
  • Ability
    Betöltési sorrend miatt nem lehetséges. Valószínű hogy az ottlevő CSS+JS később töltődik be, így felülbírálva az én scriptemet és stílusbeállításaimat.