2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Dzsini
    Akkor viszont a moderátorokat a megfelelő aloldalról nyerje ki, és csak read only módba kell kapcsolni ezt a profilt - jó lehet új felhasználónak bemutatni a működését, aztán ha átírja, akkor már regisztrálni kell.
  • Ability
    Hát csak addig amíg le nem törlöm. :) Szóval nem győzöm eléggé kihangsúlyozni, hogy ez nem biztonsági rés, nincs benne hiba. Nem lehet más profilját lekérdezni. Egyszerűen csak jelszó nélkül lett elmentve egy teszt felhasználó véletlenül, amibe nyilvánvalóan (jelszó hiányában) bárki be tud lépni.
  • Rage47
    ja, jó lenne egy általános profil, ahol pl. csak a moderátorokat jelzi a rendszer.
  • Dzsini
    Ez a közösségi profil akkor, aki nem ad meg jelszót, az ezt használhatja, alakíthatja :)
  • akyyy
    itt valami nem stim ez az enyém :DDD

nekem is volt odairva valami.ismik helyett meg az votl hogy gecyk
  • Ability
    Még egy olyat tudok elképzelni esetleg hogy van egy üres nicknévvel és jelszóval beregelt felhasználó. Ezt véletlen kreáltam, akkor még szerveroldalon nem volt ellenőrzés a stringhosszra. Na esetleg azt el tudom képzelni hogy valaki belépett vele véletlen, feltöltötte a profilját. Nálad meg esetleg az lehetett hogy valamiért szinkronizációt kezdeményezett a bővítmény, amit akkor is sikeresen meg tudott tenni ha be sem léptél, mert ugye van egy üres adatokkal rendelkező profil, így átment a hitelesítés alatt.

Szóval hangsúlyozom hogy ez még mindig nem biztonsági probléma, aki normálisan beregel annál ez nem jön elő. Ezt az üres profilt meg majd törölni fogom. Szóval az egyetlen hiba ami lehet a Sync-ben hogy valamiért szinkronizéációt kezdeményezett.
  • Piloss
    pedig nem használtam,a profilokat, no de akkor mindegy, végül is akkor nem probléma
  • Ability
    Sejtettem. A Sync működése ezt nem tenné lehetővé. Őrült nagy hiba kellene hozzá hogy más adatait kiadja. Minden kérelmet külön hitelesít felhasználónév és jelszó alapján. Szóval vagy el sem fogadja a hitelesítést, vagy kizárólag a hitelesített user adatait adja vissza. Másét nem fogja. Semmi köze az SG-hez meg a bővítményhez, teljesen külön regisztráció és felhasználókezelés van hozzá.

Szóval röviden a Sync akkor jó. Hogy nálad mi lehet a probléma azt nem tudom. Elvileg ez csak akkor lehetséges, ha fent volt már a kiterjesztés és valaki ezeket az adatokat beállította. Maga a CRX csomag nem tartalmaz adatmentést, beállításokat. Szóval valahonnan örökölte.
  • Piloss
    nem, a sync-hez még hozzá sem nyúltam, alapból ilyen volt
  • Ability
    Sync után csinálta? Vagy feltetted az Ext-et és alapból ilyen volt anélkül hogy bármit tettél volna?
  • Borg
    Szerintem valaki más konfigját húzta be neked :)
  • Piloss
    már eleve ezek a nevek és csoportok voltak létrehozva, holott én sose hoztam ilyeneket létre

a 2.2-ben még üres volt itt
  • tommygear
    eddig jó minden
  • Ability
    Bővebben? Ezen a képen én nem látok hibát a hiba ismerete nélkül.
  • Ability
    Visszaszívom, ránéztem doksira, látszólag megy majd a dolog.
  • Piloss
    itt valami bent maradt még

• Ability
    Úgy néz ki Safari alatt is lesz Sync. Firefox-ot ugye dobtam, de ha jól emlékszem ott is lehetséges volt ez. Egyedül Opera a kérdéses most már. A JSONP dolog menne, de rájöttem hogy van vele egy apró baj. Ugye a JSONP csak egy dinamikus script beszúrás. Nem lehet a szerver felé küldeni adatot csak URI paraméterkkel. Viszont az URL-nek van egy maximális hossza, amibe nem fog beleférni egy bőségesebb konfig.

Szóval az Operások lehet kimaradnak a jóból sajnos.
  • Guren
    nálam minden működik
  • Ability
    SG_Chrome_Ext_v2.3.0

Még nem lett teljesen és tökéletesen letesztelve a Sync, de nem hiszem hogy előjönne újabb hiba. De azért tekintsétek egyfajta bétának.

Azt csak úgy megjegyzem hogy nem teljesen real-time szinkronizál, mert védeni kell a szervergépet a sok kérelem ellen. Szóval amikor regisztrálsz akkor rögtön feltölti a beállításaidat. Ha átállítasz valamilyen beállítást rögtön feltölti az új beállításokat. Viszont ha úgy tesztelitek hogy egyik böngészőben átállítotok valamit, majd pl egy virtual gépben nézitek hogy megjelenik-e, akkor nem fog rögtön. 10 percenként ellenőriz. De ez nem fog számítani sehol, normális felhasználás mellett nem használsz párhuzamosan két böngészőt. Ha viszont az a helyzet hogy melóból hazamész, akkor otthon már egyből a legfrissebb adat fog fogadni.

Viszont ha a fentiek ellenére mégis azonnal kell egy szinkronizáció, akkor van erre egy gomb.
  • tommygear
    jöhet bizony
  • Borg
    Kemények vagyunk, jöhet a final egyből :)
  • Rage47
  • Guren
    a testem készen áll
  • Ability
    Chrome-os sync kész. Nagyon fasza lett. Übergyors, minden automatikus, semmire sem kell figyelni. "Works like magic" kb.

Legyen belőle egy béta release? Hátha nagyobb tömegnél előjön olyan hiba amit én nem vettem észre.
  • kifli
    Hibajegy hozzáadva. Bár ez a korábbi verziónál is fennált, azt elfelejtettem beleírni. (WYSIWYG Editor-os youtube faszság)
  • tommygear
  • Ability
    Chrome alatt már biztos lesz sync. Safarival nem tudom mi lesz, doksiban hallgatnak a témáról. Opera alatt nem néztem, de szerintem az menni fog.
  • Ability
    Hát lehet nem lesz online sync. Sandboxing bekavar. Ugye JSONP úgy működik hogy egy script taget szúr be az oldalra, a visszaküldött adat pedig egy függvényhívásba van ágyazva. A jQuery ezt megcsinálja magától, csakhogy az extension kódja egy elszigetelt, külön rétegben fut. Tehát a jQuery beteszi az oldalba a script taget, de a függvényt nem tudja meghívni, mert az nem az oldalon van definiálva. Chrome alatt ez tuti bukó. Safari tudtommal nem használ sandboxingot , de ott sem megy, szóval lehet rosszul tudom. Opera alatt még nem próbáltam ki, de szerintem ott mennie kell. Érdekes fordulat hogy a túl primitív megvalósítás valójában előny is lehet. :D

Viszont Chrome alatt lehet indítani cross-domain kérelmeket ha definiálom a permissions résznél. Szóval nem teljesen halott még az ötlet. Safari-t meg kb én használom egyedül, szóval az nem szempont. Viszont nagyon sokat fogok szopni ezzel, mert ezt natív kódban kell megírni, ami ugye nem tudja encodeolni, szerializálni az adatokat, nem rendelkezik hibakezeléssel, stb.
  • Dean Winchester
    xp alatt is faca :D
  • wollnerd #1469
    Hopsz, nem is magyar igazán! (inkább jó néhány pogi) De mindegy! :D
  • wollnerd #1468
    A virtuális [VirtualBox] Mandriva Linux (magyar) alatt is látszik. :)
  • Dzsini
    A sok online mellett én egy offline exportra (pl. hash) szavaznék, de látom nem vagyok többségben :) (pipa jól látszik win7 és virtuális gépen indított mint linux alatt is)
  • [HUN]FaTaL
    angol win7 x64: OK
  • Garfield
    Lubuntu 11.10 alatt ez egy pipának látszó tárgy.
  • tommygear
    magyar win7-en is látszik
  • Borg
    angol win7en jó
  • Ability

Fontos kérdés: A fenti karakter megjelenik Windows/Linux alatt? Nincs kedvem képpekkel teletömni a bővítményt, mert pl az Opera nem is tud képeket megjeleníteni csak trükközve. Szóval OSX alatt van egy ilyen karakter ami nekem tökéletes, csak nem vagyok biztos benne hogy minden rendszerben megtalálható ez. Amúgy egy "pipa" lenne, a lenti képen látható is a zöld karikában. Ha nem jelenik meg Windows alatt, akkor valaki dobna egy olyan változatot ami Windows alatt is van?
  • Ability
    Előzetes terv a GUI-ról: kép. Még nincs kész, vannak benne csúnya részek, csak egy terv.

Külön regisztráció és hitelesítés lesz, mert csak így biztonságos. Ha a felhasználónév detektációval működne, akkor könnyen rá lehetne venni a scriptet hogy valaki más adatait írja felül/töltse le. De nem kell megijedni tőle, nem lesz kínszenvedés regelni, csak beírsz egy nevet meg egy jelszót és kész. Nem kell megerősíteni, nem küld leveleket, stb. Egyszeri alkalom, kb 10 másodperc.

Borg: pont a fentiek miatt nem fog ennél bekavarni. A másikra majd ránézek, bugtrackerre beküldhetnéd hogy ne felejtsem el.
  • Borg
    Nem multiregre gondolok, hanem arra, hogyha valaki Borg1234 néven ír, azt is bejelöli a plugin, mintha én írtam volna.
  • Ability
    SG user-t nem veszi figyelembe. Multiregekkel nem fogok foglalkozni. Minden regre ugyan az a beállítás fog érvényesülni.