2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • tommygear
    adatlapra elég az
  • akyyy
    lehetne a logo vagy név mellet, (vagy monjduk a pontozás helyén /mellet) egy gomb amibel fel lehet venni az illetőt a profilokhoz, vagy az adatlapon.
  • tommygear
    tudok róla
    #1535: ebben az esetben támogatom :)
  • kifli
    mivel állíható lenne az eredmény, és csak a saját számodat látod, szerintem nemnagyon lehet vele "menőzni" :)
  • Rage47
    De Kifli ötlete szuper lenne, és a trollok úgysem használják a kiegészítést, mert nincs hozzá agyuk
  • [HUN]FaTaL
    Modik most is látják, csak előlünk vették ki, mert trollkodtak miatta a topicokban.
  • Jim Morrison
    kicsit megijedtem, hogy nem megy a bőviitmény, de megnéztem az ext oldalt és újra kellett aktiválni, mert több oldalhoz kér hozzáférést.

Egyébként nagyon faja lett
  • tommygear
    régen volt ilyen funkció, csak a sok nerd versenyzett kinek van több hsz-e és letiltották végül
  • Rage47
    hm tényleg
  • kifli
    Olyan fícsört lehetne mondjuk kérni, hogy a hsz-eimet számolja?

És mondjuk adatlapomon megtudom nézni. Beállításoknál meg beállítható honnan kezdje. (Megkérdezem top10 forumozó topikban a hsz számomat, és akkor be tudom állítani :))
  • tommygear
  • Rage47
    durva, köszi :)
  • [HUN]FaTaL
    Van aki szeret? Meg lennék lepődve. :D
  • Ability
    Yup, belépsz, azonnali lefele szinkronizációt indít a bővítmény. A GUI le is követi rögtön a változásokat, de hogy az oldalon is életbe lépjen ahhoz még kell egy refresh rá.
  • Dzsini
    Te se szeretsz dokumentációt írni, ugye? :)
  • tommygear
    ha meg újratelepítem a gépet gondolom úgy van, hogy feltelepítem a bővítményt, bejelentkezek és egyúttal le is tölti a beállításaimat, igaz?
  • tommygear
    értem, köszi
  • Ability
    Kicsit egyértelműsítve: a szinkronizáció miatt minden gépen ugyan az az adat fog helyet kapni. Egyszerre csak egy helyen használod és nem nyitsz egymás mellé 3 böngészőt. Szóval feltételezve azt, hogy mindig a friss adat van a gépeden, és ugye változás esetén azonnal feltölti azt, így nem kerül képbe az hogy "melyiket veszi alapul". Mert mindegyiken ugyan az lesz, ami változik az egyiken, az megy a másikhoz is azonnal. A legelső feltöltést pedig akkor csinálja, amikor regisztrálsz. Szóval az induló profil az lesz amelyikkel regisztráltál. De ezután a többi majd szinkronba fog kerülni, és onnantól kezdve mindenhol ugyan az lesz.
  • Ability
    Amikor módosul egy beállítás vagy úgy általában a profilod, akkor felfelé szinkronizációt kezdeményez a bővítmény automatikusan. Szóval változás esetén azonnal, real-time feltölti a friss beállításokat. A lefele szinkronizáció 10 percenkénti ellenőrzéssel működik. Szóval lefele szinkronizálni nem real-time teszi, ha egymás mellé nyitsz két böngészőt akkor nem jelenik meg azonnal mindkettőben a változás. De ugye feltételeve azt, hogy normális használat mellett csak egy böngészőt használsz egyszerre, ez igazából nem hátrány. Mert ha mondjuk használod melóban egyik gépen, és otthon egy másikon, akkor mire hazaérsz rögtön a legfrissebb fog fogadni. Viszont van egy "szinkronizálás most" gomb, azzal tudod kényszeríteni a legfrissebb adatok azonnali letöltésére.
  • Ability
    Igazából az üzenetközpont most hogy mondod kicsit kimaradt. Amikor módosulnak a beállítások akkor automatikusan feltöltni, de ha az üzenetközpont talál egy friss bejegyzést akkor nem kezdeményez szinkronizációt. Egyébként egyszerű a képlet, amikor használod és módosul valami, akkor feltöltni, amikor leülsz egy másik géphez akkor automatikusan letölti a friss beállításokat.

Szóval csak annyi hiba van a számításban hogy az üzenetköpont változásait nem követi le. De ha felfelé szinkronizál, akkor azt is kimenti. Szóval igazából csak egy apró hiányosság, de maga a backend része készen van hozzá.
  • tommygear
    én arra lennék kiváncsi, hogy milyen időközönként van szinkronizáció? vagy csak akkor szinkronizál ha módosítom valamelyik beállítást?
  • Borg
    Még egy kérdés: Ha mondjuk most több gépen is be van konfigurálva a script, de nyilván vannak különbségek (főleg az üzenetközpont üzenetkövetésében ugye), akkor melyikhez igazodik a szerveren a profil? Amelyik gépen először szinkronizálom ahhoz, és a többit pedig a szerverhez fogja igazítani, amikor ott is frissítem a plugint, illetve bejelentkezek?
  • tommygear
    királymód, köszi
  • [HUN]FaTaL
    Köszönjük :)
  • Ability
    Yup, mindent.
  • Borg
    Btw, az üzenetközpont dolgait is menti a profilba?
  • Borg
  • Ability
    Megjelent a 2.5.0!

Újdonságok:

- Beállítások szinkroznizálása. Ha újratelepíted a számítógépedet, a beállításaid nem vesznek el. Vagy ha csak egyszerűen több masinát is használsz, akkor a beállításaid mindig frissek maradnak, amit az egyik gépen átállítasz, az a másik gépen is érvényesül.

- Profilcsoportoknál egy felhasználó lehet több csoportban is.

A Chrome felhasználók hamarosan automatikusan kapják a frissítést. Aki nem tud várni, az a Webstoreból (fenti link) könnyen frissíthet manuálisan is. Az Operások kb. 3-4 nap múlva kapják a frissítést, aki nem tud várni itt találja. A Safari verzió itt van.

Megjegyzés: Az Opera Extension Gallery-ben lehet kapni fogok egy reject-et, mert elfelejtettem a nyelvet magyarra állítani, továbbá benne maradt egy apró hiba a bővítményben, megpróbál betölteni egy nemlétező CSS állományt. Bízom benne azért hogy nem utasítják el, de ha mégis, akkor már készen van a javított verzió, csak egy kicsit késni fog az automata frissítés.
  • kifli
    TESS

A másikkal kapcsolatban meg nézegessed sg főoldalt.
  • Dean Winchester
    az üzenetközpontot nem értem, ezt hol találom vagy mit csinál?
    ill. ez a sync mire jó? beléptem de nem értem ennek mi az előnye?Valaki megmondaná ? megköszönném
  • Dzsini
    Amikor még érdekelt valamennyire a böngészőháborúzás, akkor azt mondtam volna, hogy még mindig jobban állunk a Firefoxnál, hihi :)

Így "csupán" köszönöm :) (és várom azt a +1 hetet, míg átkeveredik a hivatalos csatornán)
  • Ability
    Operások: tudom hogy nem számít a véleményem, de muszáj elmondanom hogy gusztustalan amit ez a böngésző művel velem. Olyan tweakek és workaroundokat kell használnom hogy már azon csodálkozom hogy egyáltalán kipattan ilyen a fejemből. Minden esetre kész a Sync, megy Operával is. Holnap jön a final release.
  • Ability
    Azóta már tárgytalan, két szerencsétlen körülmény áldozata lett mindenki.
  • akyyy
    nem először a profilosra mentem és már ott volt pár név. mondom biztos a tied, (bár a én magam kiemelésnél nem a te neved volt ez gyanus volt, sajnos elfelejtettem ki volt az), és benne maradt kitörölhető. beirtam a saját listámat és ugy mentem rá a snyra ahol regiszráltam egyből. na de teszem fel a javitottat.
  • Ability
    Safari verzió kész, jön az Opera. Holnap még tesztelek egy sort, de szerintem még aznap ki lesz adva.
  • Ability
    Javított (Chrome) verzió

Mindenki legyen kedves frissíteni aki feltette az előző bétát, még a végleges verzió előtt ki kell buknia minden hibának. Ezzel elvileg már semmilyen probléma nem lesz.
  • Ability
    Nem, már megvan a probléma. Akkor is szinkronizációt indít a bővítmény ha be sem jelentkeztél. És ugye a jelszó nélküli user miatt van az egész, a kérelem el lesz küldve automatikusan és be is léptet mert nincs jelszava a felhasználónak.

Tehát ez a dolog pont azoknak jön ki, akik hozzá sem nyúltak a Sync-hez. Javítom mindjárt.

Aki nem akarja használni a Sync-et az ne tegye fel a béta bővítményt mert van benne egy bug ami azokat érinti akik nem hoznak létre saját profilt!
  • Piloss
    az számít valamit ha csak a sync fülre kattintottam rá? :D

de azon kívül nem csináltam semmit, hagytam is a fenébe

[url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1308399664&no=1493]#1493[/url]: jól van, akkor megnyugodtam :D
  • Piloss
    lol :D
  • Ability
    Syncbe nem léptél be véletlen úgy hogy nem töltötted ki a mezőket? :D Most ha ránézel mit ír ki? Ha be vagy lépve akkor odaírja a neved. Ha igazam van, akkor nem lesz ott a neved, mert a névtelen, jelszó nélküli profilba léptél be véletlen. :D