Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1619 Well, én is vártam rá egypár évet. A család anyagi helyzete sosem tette lehetővé hogy tudjunk venni. A Hackintosh meg ugye nem ugyan az, sok baj van vele, próbálkoztam anno. Amikor elkezdtem dolgozni találtam ki hogy márpedig gyűjteni fogok rá. És hát drága. Kurvadrága. Tény. De nem érzem kidobott pénznek, azóta sem bántam meg. Gyors, szép, jobban működik, jobbak a Mac-es programok, mindenben sokkal jobb mint a konkurencia. Egyetlen dolog van csak: a Mac nem egy játékplatform. De ez is változni látszik, született pár Mac-only játékkiadó, akik szorgosan portolják a sikerjátékokat. Meg ugye a STEAM eljövetele is jótékony hatással volt.
Tudod, erről órákig tudnék beszélni hogy mi mindent tud, miben jobb mint a többi. Hogy fanatikus vagyok-e? Lehet. De minden vélemény alapszik valamilyen tapasztalaton. Amit én tapasztaltam az bőven megérte a ráfordított összeget. :)
Szóval gyűjtögessél és nem bánod meg. ;) -
#1618 Lehet a Chrome OS miatt. A Chrome egyedi mert tulajdonképpen a Google operációs rendszere is egyben, nem szimplán egy böngésző, 1-2 dolog nekem se tetszik az új dolgok közül benne de még használható. -
#1617 Arról, de igazából általános érvényű. Érdekesen működik a Chrome. Olyan mintha indexelne valamit, és ha ritkán indítod el akkor dög lassú, míg ha folyamatosan használod akkor fürgébb. De ez degradáció amúgy tényszerű. Amíg linuxoztam is lehetett érezni hogy kiadásról-kiadásra egyre lassul. Maga a Webkit ami benne van az kitesz magáért, azzal nincs gond, de a GUI és társai azokra kihatással van ez a jelenség. A választott irány meg nem tetszik, konkrétan az 1.0-ás első verzió kezdőképernyője (new tab page) is sokkal jobb volt ennél a förmedvénynél amit most próbálnak leerőszakolni mindenki torkán. -
#1616 Kell nekem egy Mac :D -
#1615 Ez jó kis feature am. Chrome-nál az OSX-es verzióról beszélsz? -
#1614 Safari az brutál OSX-en. Olyan dolgokat tud, amiről nem vagyok hajlandó lemondani. Plusz általában ezekre igaz az is, hogy Windows alatt nincs. Szóval a Windows-os Safari minősége irreleváns, teljesen más a két rendszeren. Egyik fasza fícsőr amit hiányolnék az automatikusan elvégzett feladatok. Pl nem tudom melyik idióta találta ki, de pl. a hosszupuskán is az _összes_ feliratot betömörítik. Nem tudom ennek mi értelme van, csak felesleges macera, tök mindegy hogy 90kb vagy 100. Na a Safari ezt megoldja nekem okosban. Amikor letöltök egy feliratot, akkor ő látja hogy a csomagolt állományban csak egyetlen fájl van, az is kis méretű, adja magát a helyzet hogy nekem nyilván a benne levő cucc kellene. Szóval annélkül hogy tudnék róla ő a háttérben kitömöríti és a letöltések mappába már a belső tartalmat teszi be, a rar-t pedig kidobja a kukába.
Tudom, ez már a "túl kényelmes" kategória, de hasznos. És tud még egy pár ilyen dolgot. De hogy mondjak egy "nagyobb" érvet: sokkal gyorsabb mint a többi böngésző. Ikonra kattintok és bamm, ott van, nem tölt semmit, nem kerregteti a vinyót. Chrome meg úgy indul hogy rögtön lefagy a GUI, kell neki fél perc mire észhez tér, a vinyó addig meg kínkeservesen szenved a háttérben. Rossz hallani már a hangját is. :D -
#1613 Ja ez igaz, engem igazából csak a fanboy mentalitás zavar. Nekem tetszett/tetszik a Firefox, Opera még maga módján az IE is, nagyon kis különbségek döntöttek amellett, hogy lassan már 1 éve csak Chrome-ot használok, pl. tetszik, hogy nem kell flash player telepítéssel és frissítéssel foglalkoznom és az is, hogy szinkronizálja az addonjaimat. Gyorsnak is gyors marad mindig, Firefox-nál ha felteszem azt a 10-15 addont és beleteszem az adblockba az Ajnasz féle szűrőt akkor utána érezhetően lassabb lesz az egész. Operánál meg még nem érzem, hogy az addonok kiforrottak lennének és nincs is annyi mint Firefox-nál. Chrome-ról hiányzik a Firefox-os NoScript, ami van, asszem 2 féle az gyenge utánzat, meg még zavar, hogy a Ghostery se tud mindent blokkolni, állítólag a Webkit miatt, de megszoktam ezeket a kis hibákat, cserébe kapom azt amit már leírtam.
Safarira annyiból kíváncsi lennék, hogy milyen OSX-en, biztos jó, de látni kéne. :D -
#1612 Abból sosem sül ki jó dolog. Régen még én is jobban kommenteltem a híreket, de valami random idióta mindig betalált. Meg kell érteni ugye, hogy én egy nulla vagyok nekik, nem ismernek, nem tudják mivel foglalkozom, nincsenek tisztában azzal hogy nekem nagyobb rálátásom van a dolgokra mint egy sima felhasználónak. Ebből következik hogy a véleményed semmisnek tekintik, a leírt tényeket pedig saját igényeiknek megfelelően ferdítik. Pl ha én azt mondom hogy "gyorsabb", akkor arra az a válasz hogy "nekem Firefox alatt gyorsabban jönnek be a weboldalak". Pedig én nem erről beszéltem, én arról beszéltem hogy mennyire folyamatos pl egy animáció. Erre jön a válasz persze hogy "1-2 ms ide vagy oda, észre sem veszed". Pedig ők nem tudják hogy itt nem csak pár ms különbségről van szó, mert ezek periodikusan újrahívandó függvények, tehát ez azt jelenti hogy 1 lefutás alatt van pár ms eltérés, 1000 lefutás alatt (egy 1-2 másodperces átlagos animáció) alatt viszont halmozódik az a pár ms. És alapvetően faszság ms eltérésekről beszélni, ezek időalapú animációk, tehát annyi újrahívás van benne, amennyit bír a vas. Szóval ezt úgy képzeld el, hogy amikor animációt látsz, azok lépésekből állank. Egy lépéssel mondjuk 1 pixellel növeli az elem méretét a függvény. Egy másik lépéssel még 1 pixel. Csak ugye ez gyorsan történik és jobb esetben te nem látod darabosnak. Olyan ez mint az FPS. Ott is képkockák születnek kis eltéréssel, amit annál folyamatosabbnak látsz minél többet tud generálni a gép. Ezért van az hogy nyers Javascriptben mondjuk az Opera veri a többi böngészőt, de amikor egy animációról van szó, akkor Opera alatt érezhetően darabosabb. Ezért irreleváns egy szintetikus böngészőteszt. És ezt nem lehet megértetni velük, értelmezni nem tudják, vagy nem akarják.
Szóval röviden: hagyni kell őket a saját kis álomvilágukban. Neked semmi hasznod nem lesz abból ha meg akarod téríteni őket. Cserébe viszont ők nem adják könnyen magukat. Jegyezd meg, általános igazság (rám is igaz): mindenki okosabbnak hiszi magát a másiknál. :) -
#1611 Na ezt majd belinkelem a böngészőharcos vitáknál/híreknél. Azért látszik, hogy mennyire más a fejlesztői és user szemszög. -
#1610 Firefox: tűrhető szabványtámogatás, nem kapkodják el, de azért van fejlesztés, mire beérik egy dolog addigra támogatja. Ettől persze még nem bánnám ha gyorsabb lenne. Nincs jó fejlesztői eszköz, a Firebug már eléggé elavult. Személy szerint utálom a Firefox-ot, de szakmai szemmel hozza az elvárhatót.
Opera: régen állat volt, most egy kalap szar. Mindenféle egzotikus "csak Opera alatt" hibába lehet botlani. Van vele szívás rendesen olykor. Szabványok terén jelenleg a Firefox jobban áll nála, kb az IE9 szintjén van. Developer tool pedig egy rémálom, a Dragonfly használhatatlan.
Safari: atomgyorsan fejlesztik a Webkitet, ami már akkor tud dolgokat mielőtt én felfedezném. Szóval szabványtámogatás terén nem lehet panaszom. Sebességre is az egyik leggyorsabb böngésző. A Webkites Inspector egy valóra vált álom, nagyon szeretem.
Chrome: ugyan az mint Safari. Nem véletlen. Kis sarkítással a Chome egy átdesignolt Safari igazából. Mindkettő a Webkitet használja. Chrome-nál plusz pont a JS engine, elég gyors, talán gyorsabb is mint a Safari-é, de érezhető különbség nem igen van.
IE: hát ez az IE9 alaposan ki lett okosítva, de gyakran mondják mások is hogy "a modern kor IE6-ja". Sok dolgot tud, meglepően sokat fejlődött, de még mindig vannak benne érthetetlen faszságok. Fejlesztői eszközök kb olyan mint az Operában: szinte semmire sem jó. -
#1609 Uhh az lemaradt, hogy addonfejlesztő vagy honlapfejlesztő szemszögből mi a képlet? :p -
#1608 Jaja, én is így érzem. Safarim biztos nem lesz egy darabig mert nincs OSX-em. -
#1607 Chrome. Egyszerű a képlet:
- Firefox: bloated, elhízott, elkorcsosodott, belassult, gusztustalan ... tipikus mintapéldája annak, amilyennek nem kellene lennie egy böngészőnek.
- Opera: sok jó szolgáltatás, cserébe pár szívás, nem rossz, egyéni preferencia kérdése.
- Safari: Apple szoftverek Windows-on botrányosan, minősíthetetlenül rosszak. OSX alatt más lenne a véleményem.
- Chrome: kezd elkurvulni, de szakmai szemmel még mindig az egyik legjobb böngésző.
- IE: a 9-es meglepően jóra sikerült, de van még hova fejlődni bőven. -
#1606 Ez igaz. :) -
#1605 Jó csak már nem tom melyikre váltsak mert adok a véleményedre. :D Na jóóó nem, ennyire nem vok befolyásolható, de számomra tényleg kis különbségek vannak és eddig mint egyszerű felhasználó a Chrome jött be a legjobban. -
#1604 Az az igény hogy legyen olyan gyors mint amikor még friss volt szerintem elvárható. És ez nekem a bajom, kezd belassulni, darálja a vinyót. De amúgy igazad van, Safari sem tökéletes, és igen, egyéni preferencia kérdése is a dolog. -
#1603 A böngészőhasználat attól függ, hogy ki milyen kompromisszumokat hajlandó kötni a pozitív dolgokért cserébe, milyen igényei vannak és miről hajlandó lemondani. Tökéletes szoftver soha nem volt, nem is lesz :) -
#1602 Kitöröltem magamtól, rájöttem hogy fölösleges mindig rinyálni. ;) De azért elismerheted hogy igazam van. :D -
#1601 Na neeee, minden böngészőt szidsz. :( -
#1600 Nekem tetszik a hasábozás - bár igazán akkor jön ki az előnye, ha az oldalszélesség nagyobb lenne - így 800 pixel körül még nem számít, de 1200 felett már a két hasáb 2x600 körüli oszlopot ad, az pedig kényelmes. -
#1599 Opcionális lenne ofc. -
#1597 fú nekem nagyon fura, egyelőre ellene vagyok -
#1596 Dzsini felvetéséből kiindulva kipróbáltam hogy milyen lenne, ha a nagyon hosszú kommenteket oszlopokba rendeznénk. Tényleg hosszú kommentnél könnyebb olvasni, rövidebb sorok. Rövid kommenteknél meg gázul néz ki. Van valaki, akinek tetszene egy ilyen fícsőr? Meghatározott karakterszám felett oszloposítja a hozzászólásokat.
kép -
#1595 te azt meg csak te használod kb. nem? :) -
#1594 Jelenleg csak Safarira van. :) -
#1593 elég ha Chrome-ra megcsinálod -
#1592 Én akárhogy próbálom, nekem mindig jó. De most átdolgoztam az egészet, plusz van hozzá logger, majd meglátjuk úgy mit csinál. Plusz csináltam egy GUI-t a profilokhoz hogy könnyen lehessen hozzáadni/eltávolítani felhasználókat a csoportokból. Már csak portolni kellene a többi böngészőhöz, de napok óta nem tudtam magam rávenni. :D -
Borg #1591 nem -
#1590 akkor most ezzel a szinkronizálással mi a helyzet? működik normálisan? -
#1589 És nálam se. :) -
#1588 Nálam sincs gond. -
Borg #1587 Nálam nincs gond. -
#1586 Nekem sose működött a válasz erre gomb,amióta a bővítményt használom. -
#1585 nekem jó (chrome ) -
#1584 Legutóbbi frissítés óta nem működik a "válasz erre" gomb! Ha letiltom a bővítményt akkor újra működik.
Google Chrome! -
#1583 Plusz azóta megtudtam, hogy van van több hasábos CSS :) Hozzácsapva a lapokra tagolást lehet egészen könyvszerű SG-t gyártani :)
(amire semmi szükség, viszont tableten piszok jól mutathat) -
#1582 Hát majd át kell alakítani még pár dolgot, csináltam egy debugger cuccot, aztán meglátjuk. Ez a lentebbi csak pár perc hülyéskedés volt, amikor lesz időm akkor foglalkozom vele. -
Dean Winchester #1581 érdekes... -
#1580 itt szóba került már - emellett bizonyos szélesség fölött már hasábozni kell a szöveget, különben 3-4 sornál többet nagyon kényelmetlen olvasni. -
Borg #1579 És azt nem lehet megcsinálni, hogy állítható legyen az oldalszélesség?
Btw, szinkronizáció hibájával jutottál valamire?