Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1659 van.
A kettő nem fér meg egymással?:( -
#1658 adblock? -
#1657 Miért van az hogy két nap utána elromlik a bővítmény?
Amikor fennvan nem működik a válasz erre gomb.
Amint rákattintok újratölti az oldalt,és nem "jegyzi meg". -
Borg #1656 Leválasztottam én is, de semmi sem változott. -
#1655 Passz. Lehet. Mindenesetre, ha nálad is ez történik, az nem tesz jót az SSD-nek. 1024 bájtokat ír/olvas összevissza, max sebességgel. -
Borg #1654 Nekem is folyamatosan be van nyomva de nem vettem észre semmi gondot. Lehet azért mert ssd-n van? -
#1653 Gyomsz egy account leválasztást a settings/personal oldalon és megszűnik a probléma. Ha pedig szinkronizálni szeretnél bekapcsolod, majd leválasztod, ha végzett. Legalábbis, amíg meg nem oldják. A 19-es dev-ben elvileg nem áll fenn a probléma, legalábbis eddig nem vettem észre. -
#1652 Na ezt majd én is kipróbálom, részben emiatt használok Safari-t. -
#1651 Megoldottam, a google synch okozta. -
#1650 Nem hiszem hogy ez ellen lehetne bármit is tenni. Ezt magyarázom már én is egy ideje. A Chrome kezd elszaródni. Minél "okosabb" lesz, annál lassabb is, már régen nem az a fürge kis fejlesztés ami kezdetben volt. -
#1649 Bocsi, én nem járok arra (nem használok Chrome-ot), csak nem igazán értettem, hogy miért pont itt, ha van topicja. -
#1648 Mert a kérdés és a topiklakók színvonala nem egyezik:) De ott is megkérdeztem.
Ritkán kérdezek SG-n, de utána mindig elgondolkodom miért is teszem, hiszen teljesen felesleges. -
#1647 OFF: Van Chrome topic, miért nem ott kérdezed? -
#1646 OFF
Mi lehet az oka, hogy mostanában Win-en, Linuxon egyaránt (v17) szénné kerepelteti a HDD-t a Chrome? Google azt mondja, hogy a pishing filter fícsör az oka, de azt kikapcsolva is csinálja... -
Borg #1645 Na, most úgy tűnik jól működik a sync :) -
Borg #1644 Belépni már sikerült :) Majd valami másik gépen meg kell néznem mit csinál a sync. -
#1643 Legalább eljutottunk oda hogy nem csak nekem működik. :D Nem tudom a többieknél mi van, de nekem már a kezdetek óta semmi problémám nem volt vele. -
#1642 Törölve. Meg Borg-é is. -
#1641 hátén úgy frissítettem, hogy letöröltem az előzőt, és feltettem chrome kiegészítőkből. nick+jelszó beírása után minden helyre is állt :) -
#1640 az enyémet is kitörölhetnéd mert fingom nincs mit adtam meg jelszónak :D thx -
Borg #1639 Azt megköszönném, mert sehogy se enged be. (ezen a nicken van) -
#1638 Engem beengedett. Ezt a hibaüzit rossz nick/pass párosnál írja. Biztos jól adtad meg az adataidat? Esetleg annyit tudok csinálni, hogy kitörlöm a régi acc-ot és akkor rá tudsz regisztrálni. -
Borg #1637 Nade hogy?
Engem a már regisztrált névvel nem enged belépni, és ha ujra akarom regisztrálni, akkor kiirja hogy foglalt... szal a sync azóta se kép se hang. -
#1636 nekem ment simán -
Borg #1635 Ez csak nálam gond? A sync abszolut nem működik emiatt. -
Borg #1634 Nem enged belépni a syncbe... hitelesítés meghiusult. -
DIESEL DOG #1633 -
#1632 Új verzió!
Változások:
- Sync v2
- Grafikus kezelőfelület a profilcsoportokhoz
- Logger
- MessageCenter üzenetek szinkronizálása
Chrome frissít magától. Opera verzióra várni kell pár napot. Letöltések: Opera, Safari -
#1631 Ott is ugyan ez a móka várt volna rám. :) -
#1630 Gyere vissza Windows-ra! :D -
#1629 Szóval úgy néz ki hogy ki kellett volna exportálnom a public és private key dolgokat a Keychain Access-ből. Azt hittem hogy a .cer és a generált kulcs elég lesz, de úgy látszik mégsem. My bad. Szóval nyomtam egy revoke-ot a régi tanúsítványra, kértem egy újat, azzal gyönyörűen muzsikál. Most már ezt is tudom, legközelebb figyelek rá. :D Hátrány az új tanúsítványból meg igazából nincs, mert az az automatikus updatehez kellett volna például, azt meg nem építettem bele. -
#1628 Fórumokon esetleg az "újrahúztam az OSX-et, nem tudok bővítményezni, segítség" stílusú témák? Egész kiterjedt support van almás téren, már párszor én is keresgéltem benne. -
#1627 Az a baj egyébként hogy azt sem tudom hogyan működik. Mert van egy tanúsítvány, illetve van egy generált private key is. Amikor regisztráltam szépen le volt írva minden hogy mit hol kell csinálni és elsőre működött, most meg így fejből megpróbáltam hozzáadni a Keychain Access-hez és marhára nem megy. :D Keresni kellene egy leírást róla, az Apple oldalán van is, csak még nem sikerült rábukkannom. :D
Amúgy van haszna ennek a tanúsítványnak. Nem csak arra jó amit fentebb írtam, hanem a felhasználókat is védi. Mert ez egyfajta digitális aláírás, ami lehetővé teszi hogy más fejlesztő ne adhassa ki ugyan annak a bővítménynek a módosított változatát. Lehetővé teszi hogy updatekor csakis tőlem fogadjon el frissítéseket, stb. -
#1626 Az almás világ apró örömei :/ remélem hamar sikerül megoldanod! -
#1625 Lassan kiadnám az új verziót, rengeteg hibajavítás van benne, plusz vannak hasznos fícsőrök, illetve a sync is teljesen át lett alakítva. Csak jelenleg nem tudok fejleszteni, mert Safari bővítményt nem csinálhat csak úgy bárki, kell hozzá egy tanúsítvány is amit az Apple állít ki és ezzel monitoroznak téged hogy nem-e egy kártékony kódot készülsz publikálni. Na szóval ezzel a tanúsítmánnyal van a probléma, újratettem az OS X-et és nem akarja elfogadni. :D És amíg nem oldom meg, addig _semmit_ sem tudok csinálni, még telepíteni sem tudom a fejlesztői verziót. Még nem tudom mi lesz ennek a vége, sok időm nem volt utánajárni, de ha nem oldódik meg az szívás. -
#1624 Nightly-ba felment az új verzió minden böngészőhöz, nem lenne rossz ha tesztelné valaki. Pár hiányosság és hiba van benne, semmi komoly, használatot nem befolyásolja. Kiadás pár nap múlva. -
#1623 Csinálom az Opera portot az új verzióból. Nagyon lassú a DOM. Át lett alakítva pár dolog, elvileg teljesítménynövelő hatásának kellene lennie, a gyakorlatban Opera csak még lassabb lett. :( Bár nem tudom mi van, elég szeszélyes, valamikor kimondottan gyors, észre sem venni, valamikor meg 10 mp-re lefagy a böngésző ahogy a topikba lépek. -
#1622 Élesítettem a bugtracker új verzióját. Még változások valószínűleg lesznek, ez egynapi munka volt, gyorsan lett összetéve, relatív nagy változások lettek eszközölve, szóval talán még nem igazán kiforrott, de már így is jobb mint ami volt.
Változások: teljesen új design, magyarítás, szavazórendszer. Utóbbival (szavazórendszer) lehet fel-, illetve lepontozni hibajegyeket. Tehát ha van egy kért funkció, és másnak is tetszik, akkor fel tudja pontozni, így én látni fogom hogy mennyire népszerű a kérés, mennyire érdemes belevágni. -
#1621 Azt tudom, hogy linuxra épül csakúgy mint az android de attól még a Google fejleszti tudomásom szerint. :p -
#1620 Chrome (OS) nem a "Google op.rendszere", hanem egy linuxos grafikus felület :) (azt most nem tudom, hogy vanilla kernel, vagy valamilyen disztrót használnak-e)