SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Chrome alatt már biztos lesz sync. Safarival nem tudom mi lesz, doksiban hallgatnak a témáról. Opera alatt nem néztem, de szerintem az menni fog.
Ability
Hát lehet nem lesz online sync. Sandboxing bekavar. Ugye JSONP úgy mûködik hogy egy script taget szúr be az oldalra, a visszaküldött adat pedig egy függvényhívásba van ágyazva. A jQuery ezt megcsinálja magától, csakhogy az extension kódja egy elszigetelt, külön rétegben fut. Tehát a jQuery beteszi az oldalba a script taget, de a függvényt nem tudja meghívni, mert az nem az oldalon van definiálva. Chrome alatt ez tuti bukó. Safari tudtommal nem használ sandboxingot , de ott sem megy, szóval lehet rosszul tudom. Opera alatt még nem próbáltam ki, de szerintem ott mennie kell. Érdekes fordulat hogy a túl primitív megvalósítás valójában elõny is lehet. 😄

Viszont Chrome alatt lehet indítani cross-domain kérelmeket ha definiálom a permissions résznél. Szóval nem teljesen halott még az ötlet. Safari-t meg kb én használom egyedül, szóval az nem szempont. Viszont nagyon sokat fogok szopni ezzel, mert ezt natív kódban kell megírni, ami ugye nem tudja encodeolni, szerializálni az adatokat, nem rendelkezik hibakezeléssel, stb.
xp alatt is faca 😄
wollnerd
Hopsz, nem is magyar igazán! (inkább jó néhány pogi) De mindegy! 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

wollnerd
A virtuális Mandriva Linux (magyar) alatt is látszik. 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
A sok online mellett én egy offline exportra (pl. hash) szavaznék, de látom nem vagyok többségben 😊 (pipa jól látszik win7 és virtuális gépen indított mint linux alatt is)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
angol win7 x64: OK

http://goo.gl/gd6Zi5

Lubuntu 11.10 alatt ez egy pipának látszó tárgy.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

tommygear
magyar win7-en is látszik
angol win7en jó
Ability

Fontos kérdés: A fenti karakter megjelenik Windows/Linux alatt? Nincs kedvem képpekkel teletömni a bõvítményt, mert pl az Opera nem is tud képeket megjeleníteni csak trükközve. Szóval OSX alatt van egy ilyen karakter ami nekem tökéletes, csak nem vagyok biztos benne hogy minden rendszerben megtalálható ez. Amúgy egy "pipa" lenne, a lenti képen látható is a zöld karikában. Ha nem jelenik meg Windows alatt, akkor valaki dobna egy olyan változatot ami Windows alatt is van?
Ability
Elõzetes terv a GUI-ról: kép. Még nincs kész, vannak benne csúnya részek, csak egy terv.

Külön regisztráció és hitelesítés lesz, mert csak így biztonságos. Ha a felhasználónév detektációval mûködne, akkor könnyen rá lehetne venni a scriptet hogy valaki más adatait írja felül/töltse le. De nem kell megijedni tõle, nem lesz kínszenvedés regelni, csak beírsz egy nevet meg egy jelszót és kész. Nem kell megerõsíteni, nem küld leveleket, stb. Egyszeri alkalom, kb 10 másodperc.

Borg: pont a fentiek miatt nem fog ennél bekavarni. A másikra majd ránézek, bugtrackerre beküldhetnéd hogy ne felejtsem el.
Nem multiregre gondolok, hanem arra, hogyha valaki Borg1234 néven ír, azt is bejelöli a plugin, mintha én írtam volna.
Ability
SG user-t nem veszi figyelembe. Multiregekkel nem fogok foglalkozni. Minden regre ugyan az a beállítás fog érvényesülni.
Még egy dolog ehhez, ha csinálod: Ki kéne küszöbölni, hogy pl Borg, és Borg1234 usereket egynek vegye a plugin. Ez az adatbázisban késõbb gondot okozhat 😊
tommygear
mehet az online szinkron
Jim Morrison
pff... hogy én milyen vagyok 😄 tényleg van ilyen opció, köszi

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Én támogatom, mivel több géprõl is használom az SG-t 😊
mooo
Hali!
Az miért van,hogy hiába kattintok a válasz gomba,akkor se írja ki,hogy kinek a hozzászólására ment a válasz?
Ability
Bepipáltad hogy módosítsa a hátteret is? Minden csoportban? Alapbeállításban csak egy csíkot tesz ki. Nekem mindenhol megy. Egyedi designos topikok leszámítva.
Jim Morrison
én hetente 5-6 gépen használnám, nekem kényelmesebb lenne az online tárolósdi 😊

Egyébként ez a sziinkiemelés pontosan hogy van? Legtöbbször csak egy csík van ott, a háttér nem változik.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

kifli
onlájn
Ability
5 év távlatában nem érdemes gondolkodni, mert még itt az SG-n is történik annyi idõ alatt annyi változás hogy a jelenlegi bõvítmény inkompatibilissé váljon. Amíg foglalkozom vele, addig úgyis el lesznek hárítva a problémák. Ha pedig nem fogok foglalkozni vele, akkor minden mindegy.
Rage47
Én az online szinkron híve vagyok😊
[HUN]FaTaL
Nem az adatok miatt mondtam, nincs is benne semmi, hanem arra gondolok, hogy 5 év múlva is menni fog e ez a szerver. 😊 Felõlem mehet az online szinkronizáció, kényelmes az tuti. 😊

Ability
Frissen vásárolt szervergépek, modernek, erõsek, egy remek szakember ismerõs készíti, biztonságos is, vannak backup szerverek is ha valamiért leállna az egyik, rögtön bekapcsolódik a másik ahol tükrözve vannak az adatok. Ezzel nem lesz gond. És annyi elõnye lenne ennek a megoldásnak hogy nekem kevesebb munka, nektek pedig tehermentesítõ mert minden automatikus lenne, nem kell mentegetni, beállítani, adatothordozni, tárolni. Ahogy egy opciót átállítasz, rögtön megy a szerverre a módosított konfig, a többi helyen meg automatikusan érvényesülnek a beállítások.

Igazából én ezt tartanám jobb megoldásnak. Abban meg biztos lehettek hogy van jobb szórakozásom mint mások adatában turkálni. Amúgy sincs benne semmilyen személyes adat.

Értékelném ha mindenki beírná hogy neki melyik a szimpatikusabb megoldás. 3-4 kommenttel nem megyek sokra, adjatok hangot a véleményeteknek. Mindenki. Nekem mindegy melyik lesz, csak tudni szeretném hogy milyen irányba induljak el.
Guren
+1

[HUN]FaTaL
A lokális exportot jobbnak tartanám, mert az akkor is mûködne, amikor a szervered már (valamiért) nem. 😊

Ability
Olyat tudok még csinálni, hogy a saját szerverünkön csinálok egy adatbázist ezeknek és azzal szinkronizál. Viszont ez nem fog minden böngészõ alatt menni, mert nem hiszem hogy annyira szeretik a cross-origin kérelmeket. Opera alatt pl. szerintem ez nincs megoldva, de nem vagyok benne biztos.

Edit: jobban belegondolva JSONP szerintem menne mindenhol, magát egy AJAX kérelmet szerintem mindenhol lehet indítani. JSONP pedig alapból megy cross-domain.

Szóval egy ilyen tetszene? Én megcsinálhatom, de ha nem használják az emberek akkor inkább nem veszõdök vele. Általában idegenkedni szoktak az ilyentõl az emberek.
Nem lehetne pl, hogy a plugin keressen egy bizonyos privát üzenetet mindenkinél? Amiben ezek az adatok automatikusan tárolódnak.
Ability
Hozzákötni reghez nem lehet. Import/export az mehet, azt majd megcsinálom valamikor.
Dzsini
Kezdve ott, hogy létezik olyan személy, aki nincs fent a facebookon (sem).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

akyyy
Jah, ez most picit "OFF", de mi lenne ha fb profilokat lehetne hozzákötni a profilhoz, és ott lenne egy hivatkozás?

bár jobban belegondolva szerintem hülyeség😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

tommygear
+1
Dzsini
Vagy csak egy szöveges kód (hash, ilyesmi: "bcb559cd9d05046da8ec6ea3175a834c"), amit már pl. Opera jegyzetként el lehet tárolni (vagy emailben elrakni), és onnan egy mozdulat importálni.

Lassan tényleg meg kéne oldani, hogy a plugin beállításait valahogy tárolja a reg. Mostmár egyre több dolgot kell mindig minden gépen beállítgatni...
Nem lehetne valami félmegoldást kitalálni? Pl kiexportálható config file.
N o N a m e
Egyéni színeket lehet majd beállítani a csoportoknak?
[HUN]FaTaL
Változott az ip. 😊

btw off: az abp listádra valami hibát ir, nem tudja betölteni 😊
[HUN]FaTaL
Ext nélkül is ilyen, csak akkor gyorsabban betölt a lap és észre se veszem. Szóval nem feltétlen a kieg hibája, csak az is lassít, ennyi az egész. 😊

Ability
Új verzió a nightlyben! Apró módosítás: a script támogatja hogy egy felhasználó több csoportban legyen egyszerre. Akinek ez számít az használja a nightly-t, ebbõl még nem lesz új kiadás, túl sok macera van vele. Kép.
Ability
Én ezt annak a régi Opera sajátosságnak tulajdonítottam, hogy amíg nem tölt be teljesen a weboldal (értsd: képpekkel és mindennel együtt kompletten) addig minden szaggat. Görgetés, Javascript, minden. Nekem ez Ext nélkül is ilyen volt. De már nagyon régen használtam Operát, mostanában csak azért indítom el hogy teszteljek benne 1-2 dolog, pár perc múlva zárom is be, nem különösebben figyeltem arra hogy ez változott-e. Mondhatnám én is hogy már megszoktam, ezt vettem normálisnak. 😄
[HUN]FaTaL
Nem úgy érzem, hanem amíg tölti a css-t addig belassítja a GUIt, ha több topicot nyitok. Ha nincs kieg nyílván nem tölt semmit és rögtön gyors. De már megszoktam. 😊

Ability
Szerintem nem lassítja, csak úgy érzed. Operában a CSS betöltés nagyon szarul van megoldva, jobban mondva meg sincs oldva, trükkökkel lehet saját CSS-t betölteni egy bõvítménynél. Na szóval az a CSS betöltése a lassú, nem jelennek meg rögtön a gombok, hanem betöltés után még kell egy másodperc neki kb. Mert a DOM mûveletek szerintem már nem lassítanak érezhetõen, Opera pont a nyers erejérõl híres, és renderben vannak lemaradásai.
modellmaker
Ez zavar a legjobban, hogy másnak jó. Röhej, mert más kieg nincs is.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

[HUN]FaTaL
Nálam rendesen mûködik, csak nagyon lassítja a betöltõdését a topicoknak. Ettõl függetlenül használom, mert hasznos.

Az új verziót még nem próbáltam.

Ability
Fogalmam sincs, nálam teljesen jó volt, más sem panaszkodott még.
modellmaker
Az új build-el is fennáll a problémám: az esetek nagy többségében mintha nem lenne feltelepítve a kiegészítõ. De van hogy meggondolja magát és mûködik rendesen, míg újra be nem töltöm a fórumot. Egy vissza gomb is elég, aztán volt, nincs. Ez még akkor jött elõ mikor a kieg 2.1-es verziója volt fenn, és az opera egy korábbi verziója. Frissített, és elb*szódott. Volt már újratelepítve minden, az oprendszert kivéve.

Win7(x86), Opera 11.60 (1185 build)

Az lehet probléma, hogy van egy másik gép is, és az azon lévõ operával szinkronizálva van ez?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Ability
Nightly-ba felment egy apró bugfix ami a csoportnevek közti szünetet orvosolja. Köv release még messze lesz, sok a meló mostanság, szóval használd azt ha nem akarsz várni.
Rage47
tiszta google + 😄